![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2032
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Japonya'da bir çocuk 10 yaslarindayken bir
>trafik kazasi >geçirmis ve sol kolunu kaybetmis. Oysa çocugun >büyük bir ideali >varmis . Büyüyünce iyi bir judo ustasi olmak >istiyormus. Sol kolunu >kaybetmekle birlikte, bu hayali de yikilan >çocugunun büyük bir >depresyona girdigini gören babasi, Japonya'nin >ünlü bir Judo >ustasina gidip yapilacak bir seyin olup olmadigini >sormus.. >Hoca: >-Getir çocugu ..bir bakalim, demis. >Ertesi gün baba-ogul varmislar hocanin yanina.. >Hoca çocugu süzmüs ve >-Tamam demis..yarin esyalarini getir, >çalismalara basliyoruz. >Ertesi gün çocuk geldiginde hocasi ona bir >hareketgöstermis ve >bu >hareketi çalis demis. >Çocuk bir hafta ayni hareketi çalismis.. >Sonrahocasinin yanina >gitmis. "Bu hareketi ögrendim baska hareket >göstermeyecek misiniz?" >diye >sormus.Hocanin cevabi: >Çalismaya devam et olmus... >2 ay,3 ay,6 ay derken çocuk okuldaki bir >yilinidoldurmus.. >Çocuk >bu bir yil boyunca hep o ayni hareketi tekrarlamis. >.Hocanin yanina >tekrar >gitmis: >-Hocam bir yildir ayni hareketi yapiyorum bana >baska hareket >göstermeyecek misiniz? >-Sen ayni hareketi çalis oglum . Zamani gelince >yeni harekete >geçeriz.. >2 yil ,3 yil, 5 yil derken çocuk judodaki 10.yilini doldurmus. >.Bir gün hocasi yanina gelip. .."Hazir ol ! " >demis.. "Seni >büyük >turnuvaya yazdirdim. Yarin maça >çikacaksin!"..Delikanli sok olmus.. >Hem >sol kolu yok hem de judo da bildigi tek hareket var. >..Ünlü >judocularin >katildigi turnuvada hiçbir sansinin olmayacagi >düsünmüs ; ama >hocasina >saygisindan ses çikarmamis. .. >Turnuvanin ilk günü delikanli ilk müsabakasina >çikmis. Rakibine >bildigi tek hareketi yapmis ve kazanmis. >Derken.. ikinci >üçüncü >maç....çeyrek, yari final ve final...Finalde >delikanlinin karsisina >ülkenin son on yilin yenilmeyen sampiyonu çikmis. >.Tam bir üstat >delikanli >dayanamayip hocasini yanina kosmus.. >-Hocam hasbelkader buraya kadar geldik ama >rakibime bir bakin >hele.. Bende ise bir kol eksik ve bildigim tekbir >hareket var..bu >kadar >bana yeter.. bari çikip ta rezil olmayayim izin >verin turnuvadan >çekileyim.. >-Olmaz demis hocasi. Kendine güven,çik dövüs. >Yenilirsen de >namusunla yenil. >Çaresiz çikmis müsabakaya. Maç >baslamis.Delikanli yine bildigi >o >tek hareketi yapmis ve tak.!Yenmis rakibini sampiyon >olmus. Kupayi >aldiktan sonra hocasinin yanina kosmus: >-Hocam nasil oldu bu is? Benim bir kolum yok ve >bildigim tek >bir hareket var. Nasil oldu da ben kazandim.? >-Bak oglum 10 yildir o hareketi çalisiyordun. O >kadar çok >çalistin ki , artik yeryüzünde o hareketi senden >daha iyi yapan hiç >kimse yok. >Bu bir, ikincisi de o hareketin tek bir karsi >hareketi vardir. >Onun için de rakibinin senin sol kolundan tutmasi >gerekir.! >Bunu anlatan dostumuz bir de sunu ekledi: >İnsanlarin eksiklikleri bazen , ayni zamanda en >güçlü >taraflari olabilir: Ama yeter ki bu eksiklik >kafalarinda >olmasin..
Tanıdıktı yalnızlık oysa Haklısın belki yanımda Hazırdım bu kez mutluluğa Nerden çıktı şimdi bu ayrılık Öyle boş öyle boş ki bu dünya Güneşim sandım seni oysa Girdabın içinde yaşarken Yakamoz yakamoz çakar aklıma Susadım sana tek bir nefeste Yaşadım aşkımı bir heveste Gözümün önünde durma n''olur Yaşamak öyle zor ki bu bedende Hadi yoluna eyvallah Mutlu ol gülüm işallah Sen geçen günün ardından Bi başına kalma inşallah |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 13 Thanked 73 Times in 2 Posts
Üye No: 8088
İtibar Gücü: 1462
Rep Puanı : 3666
Rep Derecesi :
|
![]() teşekkürler kanka !!!!
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 285 Thanked 300 Times in 86 Posts
Üye No: 2594
İtibar Gücü: 1972
Rep Puanı : 16049
Rep Derecesi :
|
![]() ...bunu duymustum..süper bi olayy..saolasınn
Ronaldinho Show Muhtesem müzik eşliginde... Daha büyügü var diyen varsa gelsin(Resimli) Erkekler Kadınlardan Ne Bekler??? (Resimli Anlatım) Hiç Nos Takılmış Bilgisayar Gördünüzmü? Kim 500.000 YTL İster (12.000 soru kapasieli ) Daha önce hiç >[KARINCA]< gördünüz mü? Atatürk ingiliz lorduna lafı oturtmuş... TÜrklerİn DÜnyaya İmzalari.......... ![]() Esprİlİ Erkeklerİn Özellİklerİ Yılın Fişi(tavsiye) |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 17 Thanked 126 Times in 56 Posts
Üye No: 7388
İtibar Gücü: 2208
Rep Puanı : 28094
Rep Derecesi :
|
![]() ellerine sağlık sidden güzel olmuş kanka
#5 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 61 Thanked 46 Times in 23 Posts
Üye No: 43997
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -1404
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Aynı aynı kişi tarafından farklı başlıkla açılmış.Konu kilit.
|
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tek Kollu Adam | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-16-2007 07:12 PM |
judo | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-11-2007 10:28 PM |
Yedi Kollu Şamdan:Menora | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-22-2007 10:03 PM |
Tek Kollu Bilardocu Dünya Şampiyonluğu Hedefliyor | Spy_MasteR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-14-2007 08:07 PM |
Judo Şampiyonası başlıyor.. | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-01-2006 11:13 AM |