www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 08:17 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12097
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Anadolu Bulgur Pilavı

Anadolu Bulgur Pilavı

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 50 dkKaç Kişilik 6Yöntem 2 Su bardağı pilavlık bulgur
3 Su bardağı su veya et suyu
1 Adet soğan
1 Adet domates
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı haşlanmış nohut
1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 Demet taze nane
Tuz, biber

Hazırlanışı
  • Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin
  • Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin
  • 1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin
  • Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın
  • Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın
  • Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin
  • Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
  • Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın
  • NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:32 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.