![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2006
Teşekkür Etme: 197 Thanked 367 Times in 210 Posts
Üye No: 15559
İtibar Gücü: 1759
Rep Puanı : 18330
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() :frown: SİMİT TAHTASI:frown:
Ünlü basketbolcu eşiyle birlikte, Eminönü nde geziyordu. Önce Akvaryumculari dolaştilar, Kapaliçarsi, Nuruosmaniye, Yerebatan Sarnici Ayasofya, Sultanahmet, Topkapı Sarayi, Gülhane Parkı derken,Yeni Caminin önüne kadar geldiler. Orada bağıra bağıra simit satan bir çocuk vardı. Basketbolcu birden durakladı. Sonra simitçiye yaklaştı: - Simit in kaça koç? - 300 bin abi. Çitir çitir... - Tezgahta kaç simit var? - 70-80 tane var herhalde... - Hepsini alsam, ne tutar? - Seksen desek 24 milyon - Al sana 30 milyon... Farz et ki hepsini aldım... - Sağol abi... Sağol... Basketbolcu üç onluk çıkarıp simitçinin önüne bıraktı. Eşi şaşkındı. Üç beş adım yürümüşlerdi ki kocasına yaklaşıp fısıldadı. - Suat, sen deli misin? - Yooo. - Peki, yemediğimiz simitlerin parasını niye verdin? - Boşver sormaa - Diyelim ki soruyorum. Hem ısrarla soruyorum. - Öyleyse söyliyeyim - Lütfedersiniz beyefendi. - Tablanin kenarı dikkatini çekti mi? - Hayir. - Baksan görecektin. Tahtaya bir isim kazinmisti. - Nasıl bir isim? - Suat! - Yoksa? - Evet, o tezgâh, eskiden benimdi. Ahmet Sirri Arvas; Herkesin Bir Hikâyesi var:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ![]() ![]() Kim saldı şişesinden Uyuyup duran cini.. Dünya gam - neşesinden Seç artık birisini.. Gizemli buhurdanlık Tütsüde binbir efsun.. Şimdi yaşamlar.. anlık Gerçek; bir var- bir yoksun! .. :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 26 Times in 19 Posts
Üye No: 16217
İtibar Gücü: 1509
Rep Puanı : 9314
Rep Derecesi :
|
![]() hımm gercekten güsel bir hikayeydi... paylaşımın için tşkler...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3946
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
|
![]() nerden nereye saol hikaye için... insanların geldikleri yeri bilmeleri çok güzel bişey
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() :smile: AŞK SEVGİ VE SADAKAT...
Yaşlı bir bey, sabah erken evinden çıkmış, yolda ilerlerken, bir bisikletlinin kendisine çarpması ile yere yuvarlanmış ve hafif yaralanmış. Sokaktan geçenler yaşlı beyi hemen en yakın sa lık birimine ulaştırmışlar. Hemşireler, adamca ızın yarasına pansuman yapmışlar, ama 'biraz beklemesini ve röntgen çekerek her hangi bir kırık veya çatlak olup olmadı ını inceleyeceklerini' söylemişler. Yaşlı bey huzursuzlanmış, 'acelesi oldu unu, istemedi ini' söylemiş. Hemşireler merakla acelesinin sebebini sormuş. Adamca ız da 'karım huzur evinde kalıyor her sabah onunla kahvaltı etmeye giderim, geç kalmak istemiyorum' demiş. 'Karınızın, siz gecikince merak edece ini düşünüyorsunuz herhalde' Demiş hemşire. Adam üzgün bir ifade ile 'ne yazık ki karım Alzheimer hastası ve benim kim oldu umu bilmiyor' demiş. Hemşireler hayretle 'madem sizin kim oldu unuzu bilmiyor neden hergün onunla kahvaltı yapmak için koşuşturuyorsunuz' demişler. Adam buruk bir sesle 'ama ben onun kim olduğunu biliyorum' demiş. :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() :smile: KÜÇÜK BİR TEBESSÜM...:smile:
Küçük kız,hüzünlü bir yabancıya gülümsedi. Bu gülümseme adamın kendisini daha iyi hissetmesine sebep oldu.Bu hava içinde yakın geçmişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkür etmediğini hatırladı.Hemen bir not yazdı,yolladı. Arkadaşı bu teşekkürden o kadar keyiflendi ki, her öğlen yemek yediği lokantada garson kıza yüklü bir bahşiş bıraktı. Garson kız,ilk defa böyle bir bahşiş alıyordu.Akşam eve giderken, kazandığı paranın bir parçasını her zaman köşe başında oturan fakir adamın şapkasına bıraktı. Adam öyle ama öyle minnettar oldu ki...İki gündür boğazından aşağı lokma geçmemişti. Karnını iki günden beri ilk defa doyurduktan sonra,bir apartman bodrumundaki odasının yolunu ıslık çalarak tuttu.Öyle neşeliydi ki,bir saçak altında titreyen köpek yavrusunu görünce,kucağına alıverdi. Küçük köpek gecenin soğuğundan kurtulduğu için mutluydu.Sıcak odada sabaha kadar koşuşturdu.Gece yarısından sonra apartmanı dumanlar sardı.Bir yangın başlıyordu.Dumanı koklayan köpek öyle havlamaya başladı ki,önce fakir adam uyandı,sonra bütün apartman halkı. Anneler, babalar dumandan boğulmak üzere olan yavrularını kucaklayıp,ölümden kurtardılar. Bütün bunların hepsi,bir TEBESSÜM’ÜN sonucuydu...... :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() :frown: TURNA KUŞU:confused:
Japonya'ya atom bombası atıldığında 2 yaşında olan bir kız, 12 yaşına geldiğinde maruz kaldığı radyasyon nedeniyle kansere yakalanmış. Savaşta öksüz ve yetim kalan zavallıcık hastaneye yatırılmış. Ama durumu ümitsizmiş. Hastanedeki tüm doktorlar, küçük kızın ölümü için gün sayarken, küçük Japon kızı hayat doluymuş. Koridorlarda koşuyor, oynuyor ve diğer hastalara yardım ediyormuş. Hastaların arasında en sevdiği kişi ise 80 yaşlarında, kendisi gibi kanser olan yaşlı bir kadınmış. Küçük Japon kızı, ölüm döşeğindeki bu yaşlı kadını hiç yalnız bırakmamış. Kadın ölmeden hemen önce 'Benim için çok geç ama, bizim inanışımıza göre; eğer bir kişi kağıttan 1000 tane turna kuşu yaparsa, her istediği kabul oluyor. Ben yapamadım, sen yap ve kurtul' demiş ve son nefesini vermiş. Küçük Japon kızı çok üzülmüş ama hayatta kalma arzusuyla geleneksel Japon sanatı olan origamiyle kağıtan turna kuşları yapmaya başlamış. Neşe içinde çalıştığından ilk başlarda çok hızlı yapıyormuş. 1000 tane turna kuşu yapması işten bile değilmiş. Ama sağlığı da hızla bozuluyormuş. Bu hazin öykü önce yerel, sonra da uluslararası basında yer almış. Dünyanın dört bir yanından insanlar kıza, binlerce turna kuşu göndermeye başlamış. Ama küçük Japon kızı, haberler basında çıktığında elini kıpırdatamaz hale gelmiş. Hayatta son saatlerini 637. kuşu yaparak geçirmiş. Kuşu bitirmiş, gözleri kapanırken hemşireler ve hastabakıcılar, postadan çıkan yüzlerce origami kuşuyla odasına girmişler. Ama küçük Japon kızı yüzünde bir tebessüm yatağında cansız yatıyormuş. Postacılar aylarca kağıttan turna kuşu taşımışlar hastaneye. Sayısı milyonlara ulaşan turna kuşları Japonya'da bir müzede sergileniyor kaynak::frown: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ![]() ![]() ![]() Olay Yeri: Gebze'de büyük bir mağaza Bir yalnız bayan mağaza ziyareti yapıyor, mağazaya ardından bir erkek' de (düzgün giyimli) giriyor. Bayanı belirli mesafeden devamlı takip edip, bayanın asansöre binmesini beklemiş. Ve bayan asansöre binince arkasından şahısda biniyor ve asansörde bayana kuvvetli bayıltıcı sprey sıkıp asansör 2.kata gelmeden bayanı etkisiz hale getirip kata geldiğinde karım fenalaştı imdat yardım edin şeklinde panik olmuş şekilde çevreden yardım istiyor. Herkes yardıma koşup hastaneye acilen ulaşması için çevredeki taksi durağından araba çağrılıp bey ve bayana taksiye bindirip gönderiyorlar. Taksi sürücüsü hastane istikametine doğru hareket etti! kten sonra erkek şahıs 'karısının bu tür hastalığı olduğunu' söyleyip ilacının evde olduğundan eve gitmelerinin gerek olduğunu sürücüye aktarıyor. Sürücü tarif üstüne adrese geldikten sonra kişiye yardım ediyor ve bayanı tek katlı evin kapısına kadar taşıyıp yardımcı oluyor şahıs teşekkür ederek birazda fazla ücret verip taksiciyi gönderiyor Taksici semt taksicisi olduğundan o evin devamlı boş olarak durduğunu bildiğinden şüphelenip mağaza yönetimine gelerek olayı anlatır. Mağaza yetkileri polise haber vererek olay araştırılması ister. Mağaza içinde bulunan gizli kameralar sayesinde şahısların tüm hareketleri izlenir ve erkek şahsın organ mafyası elemanı olduğu tespit edilir. Taksiciden alınan bilgi doğrultusunda adrese baskın yapılır. Kimse bulunamaz. Kişi bir kaç gün sonra İstanbul'da yakalanır. Ama bayandan halen bilgi alınamamaktadır. Şahıs bayanın yaşamadığını beyan etmiştir. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şİmdİlİk Bu Kadar Ama PaylaŞmaya Devam EdeceĞİm....bu Mesaj BaŞliĞi Altinda Derlemelerİ Bulabİlİrsİnİz.teŞekkÜrler...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 336 Thanked 198 Times in 92 Posts
Üye No: 11033
İtibar Gücü: 1942
Rep Puanı : 18968
Rep Derecesi :
|
![]() Tesekkürler paylasimlarin icin.
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dini Hikayeler | styla45 | İslamiyet | 206 | 05-01-2010 07:24 PM |
Efsane Hikayeler! | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 1 | 02-22-2008 11:06 PM |
Komik Hikayeler | BB_Kaulitz | Eskiler (Arşiv) | 122 | 02-18-2008 06:19 PM |
Askını Anlatamıyorsan Bırde Bunları Dene | RoStWell | Adult eski arşiv | 6 | 06-10-2007 02:39 AM |
cakal hikayeler | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 7 | 03-26-2006 12:07 AM |