www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-28-2006, 02:09 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 3002
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan Etik anlayışı bu kadar zorlamayın / 28 eylül

Etik anlayışı bu kadar zorlamayın

Çiğdem TOKER

Maliye Teftiş Kurulu ile Maliyespor’un Başkanı Cemal Boyalı, vergisi 10 milyon YTL’den 3.4 milyon YTL’ye indirilen Gençlerbirliği’nden aldıkları 50 bin YTL’lik bağışı savundu. Boyalı, "Kimseden bağış almayalım derseniz, Maliyespor’un kanun karşısında eşitliği bozulur. Etik anlayışın buraya kadar zorlanmasına karşıyım. Etik dışı bir şey yapmadık" dedi.

MALİYE Teftiş Kurulu ile Maliyespor’un ortak başkanı Cemal Boyalı, "Eğer (kimseden bağış almayacaksınız) derseniz, o zaman Maliyespor’un kanun karşısındaki eşitliğini bozmuş olursunuz" dedi. "Etik anlayışın buraya kadar zorlanmasına karşıyım" diyen Boyalı, uzlaşma sonucu 10 milyon YTL’lik vergisi 3.4 milyon YTL’ye indirilen Gençlerbirliği’nden alınan 50 bin YTL’lik bağış tartışması üzerine Hürriyet’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ETİK DIŞI YAPMADIK: Boyalı, uzlaşma yapılan kulüpten bağış alınması ile vergi indirimi arasında ilişki kurulmasını da anlayamadığını belirterek, şöyle konuştu: "Etik dışı birşey yapmadık. Benim iş ilişkisi dışında dostluk ilişkilerim de var. Maliyespor Başkanlığı’nın da ayrı bir tüzel kişiliği var. Hep dışardakilerin algısına göre hareket edecek olsam, adım atmamam. Benim yapmak istediğim şeyler var. Voleybol sporunu yaşatmak, çalışanlar arasında satrancın yaygınlaşmasını istiyorum. İzcilik faaliyelerimiz var."

DEVLERDEN MALİYESPOR’A BAĞIŞ: Geçen sezon Maliyespor’a; Turkcell 24 bin dolar, Siemens 15 bin YTL, Otokoç 10 bin YTL, Meteksan 10 bin dolar, Coca-Cola 10 bin dolar, Efes Pilsen 10 bin dolar bağışta bulundu. Bu bağışları doğrulayan Boyalı, voleybolun Türkiye’de müessese takımlarıyla ve bağışlarla ayakta durduğunu söyledi.

BÜTÇESİ 750 BİN YTL: Boyalı, Maliyespor’un geçen yılki bütçesinin 750 bin YTL olduğunu da belirterek, bu yılki bütçenin daha küçük bir miktara bağlanacağını belirtti. "Pırıl pırıl yeni gençler aldık" diyen Boyalı, maliyetlerin azaltılmasına çalıştıklarını, bu başarılamazsa voleyboldan "çıkacaklarını" söyledi.

İDDİALAR VE İHBARLAR: Çok sayıda okur, Maliyespor için zorla bağış istekleriyle ilgili şu iddia ve ihbarlarda bulundu:

Sebze ve meyve halindeki komisyonculardan "defterlerin incelenmemesi karşılığında" Maliyespor’a zorunlu bağış istendi. Bir sebze komisyoncusuna göre, Maliyespor için Ankara Sebze Hali’ndeki 195 dükkandan toplam 800 bin YTL toplandı.

Çankaya Belediyesi’nin voleybol takımında "bazı vergi usulsüzlüklerine göz yumulması karşılığında birkaç oyuncu bedelsiz ve zorla Maliyespor’a devredildi.

Maliye çalışanları Maliyespor maçlarına zorla, talimatla götürülüyor.

Maliyespor Başkanı Cemal Boyalı, iddiaları şöyle yanıtladı:

BEDELSİZ ALDIK, 1. LİG’DE OYNAYACAKLAR: Sporda bazen oyuncular başka bir takıma bedelsiz bırakılır. Bu çocuklar da bize bedelsiz bırakıldı. Bonservis kulübe ait. Kulüp bonservisi size veriyor. Muzaffer (Eryılmaz-Belediye Başkanı) Bey yakın dostum. Çankayaspor küme düştü. Oyuncularını, Polis Akademisi ve başka kulüpler aldı. Biz de iki genç oyuncu aldık. İkinci ligde oynamaktansa Maliyespor’da birinci ligde oynamaları daha iyi değil mi?

ZORLA GÖTÜRMÜYORUZ: Maliye’nin 14-15 bin çalışanı var. Geçen yıl takımın hiç seyircisi yoktu. Başkan olunca, maçlarımıza Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan yoğun olarak izleyici gelmeye başladı. Personel açısından hoş bir atmosfer oluştu. Salonlara heyecan getirdik. Personel katılımıyla bir karnaval havası yakalandı. 3 bin şapka, tişört işte bunun içindir. Yöneticilik yaparken çıkarlarına dokunduğunuz, tayin ettiğiniz, ceza verdiğiniz insanlar olur. Biri beş yaparak anlatmaya çalışan insanlar olur.

Her şeyi sahteciliğe yoran var fatura sahteciliği yapmadık

CEMAL Boyalı, 50 bin YTL’ye konu olan faturanın kaçakçılık cezası gerektirdiği haberi hakkında ise faturanın yasaya uygun olduğunu söyledi. Sıkıntının, "GB yönetiminin ayni yardım" diye karar alamamasından kaynaklandığını belirten Boyalı, şöyle dedi: "GB’nin karar alması ve o kararın ayni bağış diye bize gelmesi, bizim de bağış makbuzunu düzenlememiz gerekiyordu. Ancak, itiraz çıkınca, -ki o da herşeyi sahteciliğe yoran bir zihhiyettir-, karar alınamadı. Kulüp şirkete parayı çekle ödediği için bir ay sonra tahsil ediyorlar. İtiraz gelince GB’nden bizim arkadaşlara bunu soruyorlar. Arkadaşlar da "bizim açımızdan fark etmez" diyor. Fatura Maliyespor adına kesilir. Biz firmaya ödemeyi yaparız. Firmanın rakamı bize intikal eder. Para bizim hesaba girdiği anda bağış makbuzu kesilmiş olur. Para mecburen döndü. Çünkü o nakdi hesaba girilmesi lazım. Yani bunların hepsi yasaya uygun. Fatura geç düzenlenmiş değil. Süresinde düzenlenmemiş bir fatura yoktur."

Sebzecilere ciddi ceza kestik, derneklerinden bağış aldık

MALİYESPOR Başkanı Cemal Boyalı, iddialar üzerine Ankara Sebze Hali’ndeki denetim ve bağışla ilgili şu bilgiyi verdi: "Sebze hali, 10 yıldır incelenmiyordu. İlk kez ben el attım. Ortaya trilyonlarca liralık matrah farkı çıktı. Ciddi cezalar kesildi. Raporlar yazıldı. Bu denetimlerde hepsine standart uygulama yapıldı. Kimseye ayrımcılık yapılmadı. Evet sebzecilerin derneğinden bağış aldık, ama tek tek kişilerden almadık."

Maliyespor’un ben kurdum olanlara inanamıyorum

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Defterdarlığı sırasında (1987-1990) kendisinin İstanbul Maliyespor’u kurduğunu söyleyerek, "O dönem uzlaştığımız bir kulüpten bağış istemek, aklımızın ucundan bile geçmezdi. Olanlar için çok üzgünüm" dedi. Maliyespor’un, kulüplerden bağış almasının, "olağan" kabul edilmesine inanamadığını belirten Hamzaçebi, "Herhalde bu durum, fikri beyan eden arkadaşın kişisel düşüncesidir. Maliye bürokrasisinin, bu durumu olağan karşılayabileceğini hiç sanmıyorum" dedi.

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı