![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 15864
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() Vasiyet
Yoldaşlar, nasip olmazsa görmek o günü, ölürsem kurtuluştan önce yani, alıp götürün Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni. Hasan beyin vurdurduğu ırgat Osman yatsın bir yanımda ve çavdarın dibinde toprağa çocuklayıp kırkı çıkmadan ölen şehit Ayşe öbür yanımda. Traktörlerle türküler geçsin altbaşından mezarlığın, seher aydınlığında taze insan, yanık benzin kokusu, tarlalar orta malı, kanallarda su, ne kuraklık, ne candarma korkusu. Biz bu türküleri elbette işitecek değiliz, toprağın altında yatar upuzun, çürür kara dallar gibi ölüler, toprağın altında sağır, kör, dilsiz. Ama bu türküleri söylemişim ben daha onlar düzülmeden, duymuşum yanık benzin kokusunu traktörlerin resmi bile çizilmeden. Benim sessiz komşulara gelince, şehit Ayşe'yle ırgat Osman çektiler büyük hasreti sağlıklarında belki de farkında bile olmadan. Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani, - öyle gibi de görünüyor - Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni ve de uyarına gelirse, tepemde bir de çınar olursa taş maş da istemez hani... NAZIM HİKMET(27 Nisan 1953) NAZIM HİKMET'İN VASİYETİDİR BU.BÖYLE BİR AYDINIMIZA YAPILAN KARALAMALAR VE İFTİRALARA RAĞMEN O BÜYÜK İNSAN IRGAT OSMANIN YANINDA YATMAK İSTİYOR.LAİK VE DEMOKRATİK BİR DEVLET İSTEYEN NAZIM HİKMET DİNSİZLİKLE SUÇLANIYOR.ADAM VATANI DÜŞÜNÜYOR DİYE ÇOK SEVDİĞİ ASKERLİK MESLEĞİ ALINMIŞ ELİNDEN.SALTANAT ZAMANINDA AYNISI ATATÜRKEDE YAPILMIŞTI.DEMEKKİ BİZ LAİK VE HUKUK DEVLETİ OLAMAMIŞIZ HALA.YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.........
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
AŞk Şİİrİ | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-29-2007 09:06 AM |
A Nin Şİİrİ | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-27-2007 09:43 AM |
nazim hikmet tahirle zühre meselesi.. | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-10-2007 12:09 PM |
nazim hikmet 'bence $imdi $ende herke$ gibi$in'adli $iiri | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-10-2007 12:09 PM |
Nazim Hİkmet Hoca | drejj | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-06-2007 05:47 PM |