![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2835
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Evli kadının evine girmek konut dokunulmazlığı ihlali
7 Nisan 2007 Yargıtay 2. Ceza Dairesi, "evli bir kadının rızasıyla" eve gelen ve evde kocası tarafından yakalanan sanığın "konut dokunulmazlığını ihlal" suçunu işlediğine karar verdi. Yargıtay’ın temyiz incelemesine neden olan olay şöyle gelişti: Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde, evli bir kadının rızasıyla eve giren sanık, kadının kocası tarafından karyolanın altında yarı çıplak yakalandı. Kocanın şikáyeti üzerine hakkında dava açılan sanık "geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan yargılandı. Turgutlu Sulh Ceza Mahkemesi, sanığın beraatine karar verdi. Ancak temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Dairenin kararında, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 193. maddesinin, irade ve rıza özgürlüğünü ihlal ederek konuta girmeyi yasakladığı belirtilen kararda, konuta girmede, rızadan söz edebilmek için failin başkalarının haklarını çiğnememesinin zorunlu olduğu ifade edildi. Kararda, "Evli bir kadınla ilişki kurmanın, evlilikte bağlılık yükümlülüğünü öngören Türk Medeni Yasası’na, dolayısıyla hukuka aykırı aykırı olduğu ve kocasının haklarına saldırı niteliğinde bulunduğu açıktır" değerlendirmesine yer verildi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 6 Times in 4 Posts
Üye No: 37989
İtibar Gücü: 1359
Rep Puanı : 310
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() bi bayanım ama adama acıdım doğrusu kadının rızasıyla girmiş işte bizim yargı sistemimize bakın Allah askına arkadaslar.konut dokunulmazlığı ihlali hadi ordan ya bu suça girmediği yeterince açık bence
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dokunulmazlığı Kaldırıldı! 07.08.07 | sara74 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-07-2007 05:45 PM |
07/14/07 - Asker ile yargının da dokunulmazlığı kalksın | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-14-2007 12:13 PM |
Ben evli erkekle ilişki yaşamam! / 22 nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-22-2007 10:26 AM |
Apple iPod patent ihlali yaptı iddiası | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 1 | 06-20-2006 11:41 AM |
Terör zanlısının hak ihlali davası | ๏๒รєรรเ๏ภ | Eskiler (Arşiv) | 1 | 04-14-2006 03:32 PM |