![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2822
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Asker ile yargının da dokunulmazlığı kalksın
BaŞbakan Tayyip Erdoğan, Çanakkale’den sonra geçtiği Bursa mitinginde de CHP’nin ısrarla üzerinde durduğu milletvekili dokunulmazlığına ilişkin sert mesajlar verdi. Erdoğan, şöyle konuştu. “Dokunulmazlıkların kalkması demek ne demek biliyor musunuz; siyaset kurumunun zaafa uğratılması demektir. Eğer dokunulmazlık kalkacaksa her yerde kalkmalı, her yerde. Yargının da dokunulmazlığı kalkmalı, memurun da kalkmalı, askerin de kalkmalı, hepsinin kalkmalı, hepsinin. Sadece siyasetin dediğiniz zaman yarın bu ülkede siyaset yapacak adam bulamazsınız. Politikacıyı kalkıp da savcının eline mahkum edemezsiniz, buna hakkınız yok. Biz nelerin nasıl yürüdüğünü çok iyi görüyoruz. Onun için kusura bakmasınlar. Sayın Baykal’ın ne düşünerek bunu yaptığını da çok iyi biliyorum.” Miting meydanında “Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin” sloganlarına karşılık Başbakan Erdoğan, “Gerek var mı? Vurulacak mecali mi var ya! Millet zaten vurmuş. Şimdi 22 Temmuz’da demokratik vuruşunu yapacak” dedi. ‘İNANCA SAYGILI OL’ CHP Lideri Deniz Baykal’ın laiklik eleştirileri üzerine de Erdoğan şu karşılığı verdi: “Allah aşkına bu Baykal ne yapmak istiyor? Dün akşam çıktı, diyor ki ‘bunlar laiklik karşıtıdır ama bunu açıklamıyor...’ Sayın Baykal siyasi nezakete davet ediyorum seni Gerçi senin kitabında nezaket yok ama yine nezakete davet ediyorum.Önce sen bu ülkede inancını yaşamak isteyenlere saygılı olmasını öğren. 1982 Anayasası’nın gerekçesini aç oku, orada tanımı var. AK Parti’nin laiklik anlayışı budur.” UZAN’A: YALAN KONUŞMA ERDOĞAN, Genç Parti lideri Cem Uzan’a da şöyle seslendi: “Hani sen milliyetçiydin? Güney Kıbrıs’ta kurduğu şirketle Türkiye hakkında dava açıyor. Çeşitli dalavereler, bazı fırıldaklar. Hesaplar büyük, öyle ufak değil. Diyor ki sen benim kardeşimi çağırdın. Yalan konuşma, dürüst ol! Ben senin kardeşini niye çağırayım? Senin kardeşin gibi bu memlekette binlerce girişimci var. Senin kardeşin benimle görüşme talep etti. Sana randevu verdim mi, vermedim. Kardeşine verdim geldi. Neyi konuştuk, ÇEAŞ, Kepez olayı başlayacaktı, bunda kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Diyor ki ‘O zaman ÇEAŞ, Kepez yoktu.’ ÇEAŞ ve Kepez’in hazırlıkları vardı. Onun haberini aldın, onun için geldin.” Cem Uzan ise yaptığı açıklamada, “Başbakan yalan söylemeye devam ediyor” dedi. Bülent SARIOĞLU / BURSA __________________
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yargının durumu hoş değil | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-27-2008 09:40 PM |
Yargının yaptığı nerden dönecek | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-11-2008 09:58 AM |
Dokunulmazlığı Kaldırıldı! 07.08.07 | sara74 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-07-2007 05:45 PM |
Evli kadının evine girmek konut dokunulmazlığı ihlali / 7 nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 1 | 04-08-2007 01:30 PM |
Sabancı: Biz 301 kalksın derken Fransa gerçeklerden korkuyor / 5 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-05-2006 01:14 AM |