![]() |
|
|
#11 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çobanım
Nice tepeler aşarsın, engin engin Süzülür gözlerin, vücudun bezgin Dertsiz dalarsın erkenden uykuya Rüyanda bile hasretsin yaylandaki suya. Gün ışığında kalkar, sürünü toplarsın Elinde ekmek çıkın, yola çıkarsın Sen hep tek başınasın Ey çobanım, sen doğayla başbaşasın. Umudun, güvencen süründeki hayvanların Can yoldaşın çoban köpeğin Soğuktan seni koruyan kepeneğin Çobanım, sen doğayla pek şensin. Güneş yakar, karartır tenini Yağmur damlar, ıslatır seni Toprak senin, hava senin, su senin Çal kavalını, kuşlar kulak versin. Şırıl şırıl akan sulardan İç yudum yudum Serinletsin yanık bağrını Sen garipsin, doğa çeksin kahrını. Açsın çiçekler, koksun mis gibi ağaçlarda Meyvelerini hediye etsinler birbir sana Unutma ağaçları, gönlün hep olsun onlarla Gölgelerinde dinlen, incitme onları asla. Uçsun, rengarenk kelebekler etrafında Ötsün serçe, kanarya, bülbül ağaç dallarında Onlar da hürriyeti olan dostların İlham versinler sana kanatlarıyla. Sen insanoğlusun, yardım bekler senden Yuvasından düşmüş yavru kuş, acizlik etme Okşa onu, koru, ısıt nefesinle Zor gününde Tanrı'da olur hep seninle. Sanki karşımdasın, parlıyor gözlerin canlı canlı Sağlıklısın, yanakların kıpkırmızı kanlı kanlı Kalbin temizdir, kötülük nedir bilmezsin Allah'tan dilerim ömrün uzun olur,cennet yerin. Altay Taşkın |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|