![]() |
|
|
#131 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Memleketimsin
Memleket hasreti çekiyorum. Güneş bir başka doğar Benim memleketimde! Güneş bir başka batar... Bahar bir başka, Yaz bir başkadır, Ağaçları bir başka filizlenir Nisan yağmurlarıyla... Yıldızları bir başka parlar Sabahlara dek... Havası bir başkadır Benim memleketimin, Suyu bir başka... İnsanları sıcak kanlıdır oldum olası! Goncaları bir başka kokar Memleketimin, Yeşilleri bir başka... İŞTE SEN MEMLEKETİMSİN... 2001 UĞURBÖCEĞİ |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Menekşe sevdam....
Bir nisan yağmuruyla kaybettim Menekşe sevdalarımı…. Bir sabah yeliyle savurdum önce Sarı lacivert yapraklarımı… Kahpe fırtınalar savurdu beni Umulmaz yaşamların,dar sokaklarına… Acı çektim bir kar fırtınasıyla, Omuzlarımdaki yükü taşıyamaz oldum… Soğuk beyazlıklarda titreyemedim, Üşüyemedim bile, İçimdeki yangınların al korlarında…. Peşindeyim şimdi umutlarımın, Belki çok yakınım, Belki de çok uzak…. Bir nisan yağmurlarıyla kaybettim sevdalarımı……. 27.03.2002 00:45 |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Merhaba...
MERHABA… Ve yine umutsuz bir sabahın Karanlık gölgesinde Güne ‘merhaba’dedim… Güneşin bile doğmak istemediği bir sabaha Bulutların çıkmaya korktuğu, Kuş cıvıltılarının duyulmadığı Sessiz,sebepsiz bir sabaha ‘Merhaba’dedim Bütün bu iç karartıcı değişikliklerin Sebebi sendin! Senin yokluğunun içimdeki acı ölümü… Bir cenaze çıkıyordu yüreğimden, Her sabah olduğu gibi… Ölümün karanlık gölgesinde, Bir köşede, Sadece kırmızı bir gelincik, Güne bütün sevinciyle, ‘merhaba’dedi. Ve sonra umutsuz bir sabahın, Hırçın bir rüzgarı Dağıtıverdi minik,sevinçli gelinciği… Yaprakları yerlerde kan damlaları oldu Sadece… Umutsuz bir sabahın, Karanlık gölgesinde… 14.12.2001 07:50 |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mevsimlerim ve Sen................
Önce ilk bahar geldi, Baharın ilk çiçeklerini Görür gibi oldum,engin derin gözlerinde... Yanaklarında Kırmızı gül tomurcukları yakaladım Senden hiç izin almadan kokladım Ve ciğerlerime doldurdum Misk-ü amber kokularını... Sonra sıcacık bir yaz Ve sıcacıktı gülüşün! Ve sıcacıktı gözlerindeki sevinç... Terlemiş vücudundan Kana kana sıcaklığını içiyordum! Sana doyabilmek için Gözlerinden hiç ayırmıyordum gözlerimi! Sonra serin bir sonbahar ve Yaprak dökümü başladı... Sonbahar bizim için değildi aslında! Biz hiç düşmedik daldan! Sevgi aynı sevgi, Aşk aynı aşktı... Ne sonbahar ne kış Bizi hiçbir şey indiremez Bu mutluluk dağından.... 06.10.2002 pazar |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
MitozBölünme...
Terliksi hayvan gibi bölünerek büyüdü sevgilerim… Her seferinde kendimi baştan başa yeniledim! Büyürdü büyürdü kocaman olurdu gözlerim, Bir söz bölerdi beni ikiye orta yerimden! ! ! Önce ne toparlanıp kendime gelebilirdim, Nede sonra yarım kalabilirdim! ! ! Terliksi hayvan gibi bölünerek büyürdü sevgilerim 19.10.05 05:43 KDH… |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mutluluk....
Mutluluktur gözlerimden akanlar belki, Utanmadan indiririm yanaklarımdan,., Tasasız,dertsiz bir aşkın izleridir sanki, Leylak rengi bir şarkı dökülür dudaklarımdan…. Umutsuzca yaşamış bir yüreğindir bu sevgi, Leyla ile mecnunun yarınlarından… Unutmam artık yaşadığım bu günleri bil ki, Kalbim atıyor artık senli mutluluğumdan.... 22.02.06 01:00 |
|
|
|
|
|
#137 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mutsuz Sabahlar...
Sabahları mutluluk vermiyor artık bana! Seni düşünmek istememek üzüyor beni… Yabancılık çektiğim her gün, Hüzünlerim içime gömülüyor ölü gibi… Umutsuzluğa düştüğüm her gün, Kan gölleri oluşuyor içimde derin ve sıcak… Sabahları mutluluk vermiyor artık bana… Sana uzak olduğum her dakika, Ölüp,ölüp diriliyorum defalarca… Seni düşünmek istememek üzüyor beni, Ben istemesem de düşünüyor,seviyor kalbim seni… Sabahları mutluluk veriyor artık bana… ? ? ? |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nam-ı Diyar Yar
Sana ‘yar’dedim. Sana can-ı gönülden Memleket,diyar dedim. Özlemlerim dedim, Hasretlerim dedim, Acılarım Göz yaşlarım dedim. Hiçbir zaman Bad-ı diyar demedim. Sana ’yar’dedim. Sana can-ı gönülden Can yar dedim, Memleket diyar dedim, Sana hiçbir zaman… 10.12.2001 02:58 perşembe |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neden öldüm ben anne? ? ? ?
Nazar mı değdi gözlerime Neden öldüm Söyle anne? Kulak yırtan bir çığlık mı bıraktım geride Yoksa bir tebessüm mü kaldı Acılarımın yerinde! ! ! Neden öldüm anne? Hayat mı bana ağır geldi, Yoksa ben mi güçsüz düştüm. Kaldıramadım anne hiçbir şeyi Ne acılarımı taşıyabildim omuzlarıma çöken, Nede mutluluklarımı yaşayabildim Hakkını vermem gereken! ! ! Bıraktım artık ipini rengarenk uçurtmamın, Kim bilir hangi tellere takılır artık, Veya hangi rüzgarlar onu savurur Parçalar amansız….. Neden öldüm anne? Nazar mı değdi görmeyi bilmeyen gözlerime? Baktıklarımı mı göremedim, Yoksa gördüklerime mi bakmayı öğrenemedim…! Sen öğretmedin ki anne Acılarıma bakmayı Hüzünlerimi görmeyi! ! ! Hayat gör dedi önce baktıklarını Sonra baktıklarımı görmeyi öğretti Görmeyen gözlerime..! Neden öldüm söyle anne Nazar mı değdi düşüncelerime? Baktıklarımı gördüğüm gün, Düşünmeye başladım sessizce…… Serzenişlerim oldu sessiz çığlıklarımda önce, Sonra açtım sesini düşüncelerimin Bir haykırış gibi, Bir düşünüş gibi, Acı bir bağlama sesi gibi dinlensin diye…. Sen kapatma yüreğini Susturma sakın Gözlerinden akan gerçek düşüncelerini, Ve içinden geçenleri… Nazar mı değdi gözlerime Azar mı değdi öz’lerime Neden öldüm ben Söyle anne..? 22.08.06 |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nefesimle ısıtırım ellerini............
Pembe bir kum tanesinin Cam olunca ki berraklığını gördüm Gözlerinde.......... Ve gözlerinde Uğurböceklerinin kanatlarında uçup giden Umutlarını gördüm........... Yel değirmenlerinin pervanelerinde asılı kalan Özlemlerini buldum Lale Bahçelerinde.......... Çiçeklerden taşındığını gördüm bal böceklerinin Damla damla sevgilerini............ Kaybolmuşluğunu buldum Soğuk bir havadaki donmuş ellerinde......... Ve elerimde buldum Buz tutmuş ellerini nefesimle ısıtmaya çalıştığım............. 17.02.06. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|