![]() |
|
|
#141 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Rağmen
Alevler yakıp etrafında dönenlere Üstüne çullanan senden kalanlara Her günü bir görüp, ağlatanlara Ona, buna, şuna inat ayaktayım Kelimeleri azad ettim, düzensiz sıradalar Kafiyeyi bitirdim, heceler benden yanalar Her mısraya bir mana uyduranlara inat Ben bugün yine kelamlardayım Acım büyük ama derinde Sevdam destan, aşkım efsane Sen her gidişinde ben yine divane Sana inat senli sevdalardayım Gülay Yıldız
|
|
|
|
#142 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ritimsiz Kalp
Yakıştırma doğaya, düşünme olmaz diye Kalbimin ritmi yok artık Ani gidiş gelişlerde sadece aşkımız gibi Bir yürek hayal et, ürkek bir kuş olsun Bedeninin en hassas noktasından Yüreğinden asılmış bir kuş gibi asın Yaşamım sona erecekse... Ve yıldızların türküsünü susturun Hayata küsüceksem Gülay Yıldız
|
|
|
|
#143 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ruhumu Dağıttım Meleklere
Ruhumu dağıttım dün gece meleklere İçinden çıkan bin bir hareli ışığı salıverdim gökyüzüne Sen, dev gibi olupta karışınca ele Sevgimi verdim dün gece azrailin eline İçimdeki aşkın en saf halini; Gözümdeki yaşla / Karıştırınca / Titrek ve buruk kaldı sevgim. Yaşıma yol oldu sözlerin! Sözlerini boğduğum kalbim; Elinde kaldı azrailin... Gülay Yıldız
|
|
|
|
#144 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Rüzgarın En Kuvvetlisine
Yanlızlığın dokundu seni bekleyen günüme Gözündeki yaşların sevdası aktı kalbime Onsuz kalışlarında sarıldın bana Beni kattın, bilerek katıldım düşüne Gül, suya hasret zar zor büyür Su geldimi güneşi bekler durur Hem güneş hem su olabilirsen Hem gül büyür hem yüreğindeki bülbül Gülay Yıldız
|
|
|
|
#145 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sakladım Mısralarıma Gizini
Bazıları sandı ki; Geçer zamana bağlı sevdalar! Oysa bilmedikleri; Silinmeyen izlerdi mısralar.... Tesellisi zor bir aşksızlık dilimindeyim. Yoksun bir anlatımım şimdi, Belirsiz bedenlerin tütsülendiği yerde. Vurgundan uzak sevdasız atımlarım, Sarkacında zamanın, betimlenmekte. Ey; Bakire sözcüklerin dizildiği Bitiğe hayat veren cümlelerim! Laneti silin gözyaşlarımdan Ve elemli cehennem ateşini Koruyun açamadığım acılarımdan ki; Aşkını, zamansız gömüyor hücrelerim. Ocak,2006 P~ Gülay Yıldız
|
|
|
|
#146 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana Şiirimsi Yazılar -I-
Bilemedim Hangi kelime ile başlar şiirin doğurganlığı Karar veremedim, şiir mi yazılmalı Yoksa sayfalarca düzyazı mı? Ne kadar çıkartırsan sözcüğü o kadar sade kalırdı ya şiir, Yapamadım, Eleyemedim hislerimi döken onca kelamı Bir yanım varlığından bile haberdar değilken Diğer yanım gidişine şaşkın yasta... Ait misin diye bile düşünmeden, Başkalarının elindeki sevda oyuncağını söküp almışcasına Cezasını kestiler şaşkın halimin... Söküldü kalbime henüz yerleşmekte olan Sen damlaları. Ve birer buğu olup karıştılar, Var bile olamayan anıların isimsiz kaldığı odama Uğurladığım bilmediğim tenin, Görmediğimse gözlerin... Hayalini bile ağırlamadan, meleğini gönderiyorum, Uykunda gözlerine kondu bu gece emanetin... Kocaman karmaşık mısralarını kaldırdım hafızama Anlaşılsın olsun sanatım diye yazdım bak Mısralarca... Anladın mı peki içimdeki sancıyı ben andıkça Ne kafiye, ne uyum ne imge yetmez bilmedikleri anlatmaya Neydin, nereye gittin, Oysa sevilecek saçlarım vardı benim... Bilmedin... Gülay Yıldız
|
|
|
|
#147 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana Şiirimsi Yazılar -II-
Bu size yazılmış bir mektuptur.. Nerden çıktı demeyin, sebep olmasa yazılmazdı sanırım.. Yoksunuz. Yokluğunuz öyle bildik yokluklardan değil. Misal, siz yokken sanki etraf da silikleşiyor. Her yer bulanık gibi... Yoksunuz. Yokluğunuz yoksulluğumun başlangıcı gibi. Bulanık bir kaç akşam üzeri anısını döndürüp döndürüp nimet diye sunuyor beynim... Siz'i ve de biz'i kalabalığından kurtarmanın da tam vakti... Sen'i ve ben'i başbaşa bırakmalı... İçimde öyle güzel birikiyor ki sözlerin... Her bir kelimenin altını çiziyor ve öyle arşivliyorum ön belleğimde. Sonra, gözlerine gözlerim gerçekten değdiğinde, hepsini gerçek hafızama alacağım... Bir daha asla unutmamak için... Yoksun.. Yok ___sun Yokluğun bile, içimdekileri düzene sokmama yardımcı diye güzel... Kaldırsana tüm engelleri. Biriktirdiğim onca güzel sana aitliği demliyorum sen yokken... Kaldırsana tüm engelleri! Kaldır sana tüm engelleri Kaldır _____sana _________ tüm engelleri Hem demlenmek iyidir. Koyulaşır her bir anı... Varlığına kavuşunca, sevmeler de kıvamlı olur, dokunmalarda, çıkar ayrı zamanların tüm acısı... Yoksun... Varlığın bir adım ötem de gibi... Bedenimi soldan kopartmışlar da yerine seni oturtmuşlar gibi... Açsana gelişleri, sağ yanım sol yanımdan ayrık kalmasın... Açsana gelişleri! Aç(sana) gelişleri Aç ___sana ________gelişleri... Aç ki, bir minik kelebek öpücüğü bırakabileyim yanağınla dudağının ortasında bir gamze çıkmazına... Ekim başı, 23:48 2007 G.Y Gülay Yıldız
|
|
|
|
#148 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana Şiirimsi Yazılar -SON-
Bildiği(m) den daha beter içimdeki sancı... Kanat çırpışları azalan bir kelebek gibi Gününü tamamlamış meleğim. Derdine yanar halde ellerime kalanlardan Süzmekteyim kalıntılarını kanatlarımdan... Adımların uzaklaşırken fikrimin mahalinden Her yer kör karanlık gece gibi; Görmüyorum Duymuyorum Korkuyorum... Yokluğun iç yanımı soğutuyor çokca Üşüyorum... Bildiği(n) den daha beter içimdeki yangın Uzaklaşmadan git... Bir bunu diliyorum... Gülay Yıldız
|
|
|
|
#149 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sanadır Aşk
İçimdeki soru işaretlerini cümlemde anmazdım küçükken Bilmezdim sorgulama iyi, kötü, gerekli? Kalelerimi kaybettim bir bir Şimdi sevdam yenik, gözlerim siyahi *******i fezamda dolanıyor kahkaha sesleri Hepsi yakınımdalar, geçişleri teğet. Yakalasam birini koynumda uyutsam, Isıtsam beklentili... Isınınca öğretir mi bana da gülümsemeyi? Serzenişim bir kedi mırıltısı gibi sana Ve gözyaşlarım sade birer yağmur damlası Oysa; Sensizliğin getirdiği acıya bir sevgiler var Yüreğim daha beter Gönlüm daha beter Sevdam daha beter Kansız damarlar gibi büzüşmüş hayatım Ellerim, gözlerim, dizlerim titrer... Esaretinin içinde kaybolmakta yüreğim Gittikçe bir kırmızı kan yığını kalan Son damla düştüğünde yere O noktaya konulacak anıtım; Yüreğinde yaşayacak kadar büyük Asırlarca anılacak kadar destansı Gidenin olacağım gözlerinden Bir çivi gibi yüreğinde olacak sevgim Düşmeyenin olacağım sözlerinden Gülay Yıldız
|
|
|
|
#150 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen
Gözlerin birer hayalin yansıması artık Hayal bile değil… Ellerin sadece birer resim… Nefesinden çok rüzgarın beni delirten Gülümsemenden çok çakmak çakmak gözlerin Ilık, sevecen bir sevgi sözcüğü beklenen! Arsız küfürlerin ardından sana kalan kalıntılar değil… Senden bana kalanlar nefes oluyor bana Onlarla dolaşıyor damarlarımda kanım Adını bile bilmiyorsun bende Bilmemezlik değil bu; aklına bile gelmemezlik Sen! Sevginin her zerresini yaşamışlığında bitiriyorsun beni Bense daha önce yaşadıklarıma lanetlerle Gözyaşlarımda yaşıyorum seni… Gülay Yıldız
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|