![]() |
![]() |
#201 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Neden OLMASIN
Zor işler kolay, Bayramlık olay. Gönüller saray, Neden olmasın? Yer yüzü mâbet, Sonsuza dâvet. Aşk bir ibâdet, Neden olmasın? Her nefes müjde, Her anda vecd’le. Yâr sana secde, Neden olmasın? Çile,dert,zahmet, Hepside RAHMET, Çoklukta vahdet, Neden olmasın? Savaşsız barış, İnsanca yarış. Cennete varış, Neden olmasın? Duygular zârif, Meyhâne mârif. Her insan ârif, Neden olmasın? Yaralı dili, Demişse “belî” Her insan veli, Neden olmasın? 08.06.2000 |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nerdesin USTA
Bulutlu başımda heran bir şimşek, Çakarken nerdeydin,nerdeydin usta. Çile urganını boynuma,felek, Takarken nerdeydin,nerdeydin usta. Oyuk oyuk yiv dolarken yüzüme, Hazan geldi,hüzün vurdu gözüme, Aynalar küs gibi solgun yüzüme, Bakarken nerdeydin,nerdeydin usta. Herkes ters düşerken benim tarzıma, Kimse inanmadı hali arzıma, Muhalif ne varsa sözü ağzıma, Tıkarken nerdeydin,nerdeydin usta. Balyozlar indirip sabır taşıma, KAHIR,kahır yükler yorgun başıma, Dünya mihnetini garip başıma, Yıkarken nerdeydin,nerdeydin usta. Şu yaşam kavgası,mihnet güreşi, Ayrılık azabı,hasret güneşi, Gönül dağlarının sevda ateşi, Yakarken nerdeydin,nerdeydin usta. İçime acılar,başıma taşlar, Biri biterbitmez diğeri başlar, Şelale misali gözümden yaşlar, Akarken nerdeydin,nerdeydin usta. Lutfedip gelmedin birgün beriye, Kaçmak revamıdır öyle geriye, Soyadım yaralı,adım deliye, Çıkarken nerdeydin,nerdeydin usta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nerede YANILDIK
Nerede yanlışlık,ârıza,hatâ; Nerede aldandık nerde yanıldık? Rengimiz belirsiz renk kata kata, Nerede aldandık,nerde yanıldık? Hangi el vurduysa pek çetin vurdu. Millet sokaklarda üretim durdu. Bir yangın yerine çevirdi yurdu, Nerede aldandık,nerde yanıldık? Biri çıkıp desin işte biz buyuz. Öteki,beriki,yahut da şuyuz. Ya bir asalağız,yada bir uyuz, Nerede aldandık,nerde yanıldık? Sebepli sebepsiz, illâki kavga. Kısır çekişmeden kime ne fayda. Ne tohum verimli,ne toprak tavda, Nerede aldandık,nerde yanıldık? Öyle bir kavga ki ilk çağdan kalmış. Her gücü yetenden bir delik almış. Doktor mu kusurlu,teşhis mi yanlış, Nerede aldandık,nerde yanıldık? Yalan söylemedik kimse kalmadı. Bir insan gösterin bak şu çalmadı. Bir biz anlamadık,herkes anladı, Nerede aldandık,nerde yanıldık? Metazori ile dayat ha dayat. Suni teneffüsle bitkisel hayat. Reçete rast gele ilaçlar bayat, Nerede aldandık,nerde yanıldık? Bıçaklar kemiğe keskin varalı. Kimi görsem bir tarafı yaralı. Ya deliye dönmüş,yada sâralı, Nerede aldandık,nerde yanıldık? 31.03.2001 |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neyleyim
Dost aradım şöyle kendi gönlümce, Yüze gülüp, yağlayanı neyleyim. İklim kurak geçti bütün ömrümce, Yağmur gibi yağmayanı neyleyim. İyiliği başa kakıp gülerken, Çelme atıp düşürmesi hünerken. Devleşerek omuzuma binerken, Yüreğime sığmayanı neyleyim. Zor günümde eller gibi kaçarak. Sırlarımı ulu orta saçarak. Ayıbımı örttüm diye açarak, Her fırsatta paylayanı neyleyim. Aramızdan muhabbeti kaldırıp, Düşman gibi acımasız saldırıp. Gide gele lâf atarak saldırıp, Ateş gibi çağlayanı neyleyim. Şu kalbimi inciterek, kırarak, Mihnet ile yokuş yokuş yorarak. Ayağıma prangalar vurarak, Kollarımdan bağlayanı neyleyim. Bu dünyada yoksulların yeri ne? Sözü geçmez avradına erine. Kezzap döküp gözlerimin ferine, Ciğerimi dağlayanı neyleyim. Dostlarımız sürdü yüce divana, Yaralı’yım hükmüm geçmez vicdana. Sağlığında hor görülen insana, Ölümünde ağlayanı neyleyim. 26.06.1997 |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Niyaz
Niyaz Kadir Mevla’m,Yüce Rabbim,Allahı’m, Ya zan verme,ya izân’ı bile ver. Elindedir selâmetim felâh’ım, Ya din verme,ya imanı bile ver. Şu dünya’ya isteğimle gelmedim, Ya yol verme,ya burhan’ı bile ver. Neler olur,neler biter,bilemem, Ya aşk verme,ya irfanı bile ver. Kah’ı hayra,kah ı şerre düşürdün, Ya suç verme,ya gûfranı bile ver, Yüreğimi ateşlerde pişirdin, Ya nâr verme,ya bayrâmı bile ver. İklim kurak,sanki çör-çöp gibiyim, Ya çöl verme,ya bârânı bile ver. Perdelenmiş bakar-körün biriyim, Ya göz verme,ya seyranı bile ver. Eyyy Allah’m senin lütfün geniştir, Ya fark verme,ya vicdanı bile ver. “L”dan geçir,”İLLALLH’A” eriştir, Ya at verme,ya meydanı bile ver. Cefalarla vuslatını uzatma, Ya can verme,ya cânân’ı bile ver, Yaralıyım,beni böyle bırakma, Ya dert verme,ya dermanı bile ver. 15.01.1999 |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O Nurla NURLANIR DORUKLARIMIZ
Gözbebeklerimize hüzün çökünce, Derya deniz olur bulutlarımız. Dâvetsiz belâlar başı çekince, Korkumuzu örter umutlarımız. Mecnun’un sevdiği,bir kara Leylâ, Ne murat etmişse kim bilir,Mevlâ, İnsanın kalbine düşünce sevdâ, Evrende kaybolur hudutlarımız. Her insan kaderle birlikte yaşar, Tümsekte yıkılır,dağları aşar, İçimizde “Benler” iç içe Yaşar, Soyutları saklar somutlarımız. Görkemli yalıda,köşkte,sarayda, Şayet kararırsa güneş de,ay da, Dünya Cennet olsa kime ne fayda, Cehenneme döner konutlarımız. Sevenler sevgiyi sevgiyle tanır, Aşklar unutulmaz O baki kalır, Gönül lezzetini acıdan alır, Baldan tatlı olur koruklarımız. Takip edemedim öndeki izi, Çözemedim gitti “ben” deki gizi Neden dar geliyor,sıkıyor bizi, Hâyalin vardığı ufuklarımız. Yaralıyım beni kimse sevmezde, Eyvallah da etmez,boyun eğmezde, Başım alçaklarda,göğe değmezde, O Nurla nurlanır doruklarımız. 07.05.2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oldumu
Sisli ufuklara,hasret dağına, Dalıp dalıp iç çektiğin oldumu.? Umudu soluna,aşkı sağına, Alıp alıp iç çektiğin oldumu.? Niyaza döndürüp eski hazzını, Hicran ateşiyle yakıp nazını, Kuytu köşelerde gönül sazını, Çalıp çalıp iç çektiğin oldumu.? Acılarla harmanlayıp zsvkleri, Sitemlerle karalayıp defteri, Üstüstüne yumak yumak dertleri, Sarıp sarıp iç çektiğin oldumu.? Yüreğini kaptırıpta efkara, Umudunu çark ettirip tekrara, Çığlık çığlık feryadını ruzgara, Salıp salıp iç çektiğin oldumu.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Onun KEYFİNCE
Sevdiğim, muhabbet duyduğu zaman, Her seher, yeni bir yelden konuşur. Başım bulutlarla dolduğu zaman, Yağmurla ıslatır,selden konuşur. Bilmeceye döner her bir kelamı, Şaşkına çevirip,derki; fenamı? Beni çıldırtmak mı,nedir merâmı? İçimde yaşarken el den konuşur. Sanki kendi derdi bana az gibi, Baharı kış etti,kışı yaz gibi. Gamzeleri mızrap,zülfü saz gibi, Yüzünü perdeler telden konuşur. Umutla korkuyu kalbime sokar, Misk’i amber olup burnumda kokar, Kulağımdan duyar,gözümden bakar, Kuş dili denilen dilden konuşur. İmdat istesem de dönmez,çağrıma, Şöyle gülüp geçer ah’ım zârıma, Nice Gülşenleri saplar bağrıma, Dikeni bırakıp gülden konuşur. Derdi ben çekerim ona ne gam ki? Beni şaşırtmaktan zevk alır sanki, Şu beden yurdunda,O öyle canki, Deryalar gezdirip,çölden konuşur. Gerçi çok cömerttir sevgiden yana, Velâkin her sözü kast eder cana, Şu koca dünyayı dar edip bana, Yaşatmak dururken,öl den konuşur. Yaralıyı, deli divâne eden, Bilemem bu tavrın hikmeti neden, Nokta koydum diye,başlarken ve…den, Ateşlere atıp külden konuşur. 02/02/07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Onurla BEZENMİŞ AŞKININ RENGİ
Aşkla yoğrulmuşsun,aşk için varsın, İçindeki ateş aşkın tâ kendi. Cefakar,çileli,vefalı yâr’sın, Onurla bezenmiş aşkının rengi. İnsanlar bir yana,kader bir yana, En güzel çağların,dönmüş hüsrana, Bu kadar çileye,bunca figâna, O yorgun bedenin nasıl direndi? Yüreğinde sanki kırk parça yama, her biri düşürmüş kedere,gama, Beşeri aşkların can yakmış amma, İlahi aşkların bulunmaz dengi. Boşa gitmemeli,çektiğin eyvah, Hakk’a ulaşmalı her bir güzergâh, Dualar edelim Hazreti Allah, Gözetip kollayan yâr olsun kendi. Gönül dağlarının Âhû mârâlı, Şifa bul Allah’tan Kalma yaralı, Zamâne aşkları sanal olalı, Soylu sevdaların soyu tükendi 05.06.2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öfkeyle
Şu cep faresini kırdım öfkeyle, Yalanlara alet olmasın diye. Yerden yere çaldım, ezdim ökçeyle, Alanlara alet olmasın diye. Bundan sonra yükleyemez cefâyı. Tek taraflı sürdüremez safâyı. Hayırsız güzelden sahte vefâyı, Umanlara alet olmasın diye. Hiç kimse aşktaki, kurudun yaştan, Gönül bahçesinde, topraktan taştan. Karşılık vermeden aklını baştan, Alanlara alet olmasın diye. Bir gece yarısı derin uykumu. Beşinci mevsimde hayal ufkumu. En güzel hislerle içli duygumu, Çalanlara alet olmasın diye. Yerlerde sürünüp b… batsada, Çöpçüler süpürüp çöpe atsa da. Geçtiğim yollardan benden arkada, Kalanlara alet olmasın diye. 18.07.2001 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|