![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlama Çocuk, Ağlama
ağlama çocuk, ağlama gülüyorsa toprak, güneş gülüyorsa yıldızlar varsa hala karanlığa inat güneşi karşılamaya ağlaya ağlaya büyürsen çocuk, gözyaşını bilesin de büyüyesin artık kaldıramaz bu toprak zulüm altındasın çocuk, ellerimden biliyorum zulmü de ki son halkasıdır yükselişi o karanlık yüzlerin ağlama çocuk, ağlama güneşe çık selamla hergün kara gözün, kara kaşın o mazlum bakışınla elinde nergiz olsun ağlama çocuk, ağlama baban vurulsada gözlerinin önünde senin ile koyun koyuna uzansada toprağa kara ellerin tetiğinden çıkan o donuk yüzlerini güldürme ağlayıp da umudunu köreltme kardeşinin zamansız işlere çekme beni ağlama çocuk, ağlama senin yaşındakiler ağlamamalı bedenine saplansa da on iki kurşun ağlamakla tüketmemeli kendini son nefesin de olsa çocuk haykır inatla, haykır ki zulme ve faşizme karşı bir yürek olabilsin bütün çocuklar yoksa nasıl dağılacak ki toprağı saran bu karanlıklar... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlama Güneş Doğdu
güneş öptü toprağı ne diken ne gül ne kalas ne taş ayırmadan 'diğerinden' yüzüne eğildi güneş artık gül diyordu, suya havaya bakıp bakıp dağlara 'kalk' der gibi ayağa rüzgar taşırdı tohumu ister seviden ister kahırdan yerini yapınca filizlenirdi tohum bir avuç toprakta tarihini aradı insan güneşten ateş gözleri Newrozlaşan günlerde bir ülke bir başkası.... nasıl gülmesin toprak. toprağın yüzüne gülmüştü güneş bir bebenin gülümseyişi yeterdi adam gibi adama vahşetin sonu gelirdi bir bebenin gözünden damlaları uzanırken yarına toprağı kokluyor güneş kendi damarında yarınlar tarihinin derinliği eyy insan.... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlayan Çocuklar
açlığa alışmak nasıl birşeydir onlar alıştılar ağlayan çocuklar onlar ne açlıktan ne cadı korkusundan ne de karanlıktan, cinden periden annelerini, babalarını dostlarını kaybettiler onlar kirli bir savaşın içinde mezarlarını bulup bir tas suyu dökememekten ağlıyorlar toprağından koparılmak nasıl birşeydir toprağını sürememek yüzlerini görememek sevdiklerinin ve gözyaşlarını saklayarak ağlamak... gökyüzüne açmadılar ellerini onlar bunu kavradılar gökyüzünde değil yaşadıkları kendi topraklarında mutluluklarını arıyorlar onlar, bizim çocuklarımız açlığa, yokluğa çoktan alışmışlar, onlar ki annelerinden, babalarından dostlarından alacaklarını almışlar eksikleri varsa da sevdiklerinin tamamlayacak yaşa geldiler onlar, bizim çocuklarımız... yarınlarımız...sevdalılarımız özgürlüğümüz, herşeyimizdir onlar... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahh Hu Sam Ahh
ahh Hu Sam ahh sendin demek, sendin o çakık gözlü özel adam sokağımızda dolaşan sendin demek akşam pazarlamacı, gündüz dilenci rolünde köşebucak arkandaydı o uygun adımlar durakları mesken tutardın erkenden ben binip uzaklaşıncaya senden arada seninde bindiğini görürdüm arka kapısından halk otobüsünün yol parasını vermezdin ama iç cebinden bir kartla geçinirdin ahh Hu Sam ahh, neyin peşinde dolaşırdın otobüsler neyse de dolmuşa bindin mi para isterdi sahibi taxiye binsen de kesenden giderdi ahh Hu Sam ahh, sana mı düştü yürümemin tarzı nereye gidip neler yaptığım kimlerle konuşup kimlerle oturduğum... ne çok yol gittiğimi bilirdin oysa ayak üstü atıştırdığımı da çoğunlukla bir kenar mahallede oturduğumu da evimi bilmezdin Hu Sam, şansına küs bir evim olmadı ki bilesin ahh Hu Sam ahh, ne de çok severdin ya beni...! elinden gelse kuştüyü yatağa atardın ya...! sahi neyimi severdin Hu Sam benimki de iş miydi yani, sana inat evimin önündeki duraktan geçer yürür, bir kaç durak giderdim sense boşuna yorulurdun gözden kaçırmamak için beni benimki de iş miydi yani bile bile, seninle yürür gibi yapmalarım birileri daha gelirdi ki arkamdan geçtiğim yerlerden sen onları bilemezdin Hu Sam sana alıştım be Hu Sam her ne kadar görmezden gelsem de sana alıştım ister istemez yoksul kıyafetinin altına gizlenmiş haline de acırdım her ne hikmetse seni tanırdım be Hu Sam beni tanıdığından daha fazla seni tanırdım inan ki... ahh Hu Sam ahh beceremedin gitti şu ellerimi bağlamayı yüzündeki soğukluğa alışmadı sokaklar yüz yüze gelmektense birileriyle bir olup izledin bu yüzden tabancan sırıtıyordu be Hu Sam sol kolunun altındaki kılıftan ahh Hu Sam ahh, her yeni insan için başka bir ad mı gerekliydi sana başka ad başka kıyafet te demekti bizim mahalleyi seçtiğinden beri Hu Sam olarak bildik seni hoş, yüzünü bir kez gören bilirdi de meraka vardırmazdı adını ama sen tanışırdın bir yolunu bulup köşebaşı büfeleri adresindi arada bir-iki tek attığın da olurdu kimbilir hanki siteden, kaç paraya... sana hizmet edenleri bulurdun sahi eşin, çocukların var mıydı senin çocuğunla oynar mıydın bir araban, arabanın sigortası... felan filan Hu Sam adını anmayacaktım aslında, sonra düşündüm nasılsa benim için almıştın o adı kenar mahallenin hatırına...! ahh Hu Sam ahh, sayemde dolaştın sokak sokak bütün Ankara'yı öğrendin yetmez mi Hu Sam, yetmez mi arkamdan geldiğin günübirlik rapor verdiğin ahh Hu Sam ahh, duydum ki bir işe yaramamış arkamdan onca yol teptiğin çabaların boşa gitmiş olmalı yol, yemek paraları keseden, ne kaldı ki ahh Hu Sam ahh, seninki de iş mi yani... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahh Özgürlük!
ne kadar tuhaf, havalanmış diye kara bir bulut özgür sanıyor kendini ne kadar bilinçsizce ne kadar ahmakca... görmesem hani iki yakasından tutup istediği yöne çeviren rüzgarı ve bilmesem şiddetini... az kalsın inanıyordum özgürlük bu diye... neredeyse güneşi bırakıp kara bulutlara gidiyordum ne kadar tuhaf, ne kadar ahmakca ahh özgürlük ahh... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahlak (*)
Ahlak denirmiş hep zararlı şeylere Güzeli sevmek geleceği düşünmek hakkını istemek bozarmış ahlakı Daha ışıklı ve daha mutlu olmak için mutlu yarınları hazırlamak ahlaksızlıkmış Bu sayılanlar ahlaksızlıksa eğer nasihat olsun çocuğuma ahlaksızlık daha güzelmiş meğer ------- Şahan Düzgün Dost Dersim adlı şiir kitabından Birinci Basım: Kasım 1973 İkinci Basım: Temmuz 2003 Kalan Yayınları -------- Sizlerle paylaşmak istedim Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahmed Arif'e
Affına sığınıyorum Eyy koca Çınar Daracık yollardayım İsmini almak ne haddime Bir ömre bir kitapla O kitaptan bir şiirle Bu şiirinin bir dizesiyle Elimi kolumu bağladın 'Hasretinden Prangalar Eskittim' Eyy koca Çınar Nerdesin gözlerim yolunda Gel, gel artık Özgürlük adına. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıntıya Gidenler
Yollarda yalpalamalar başlıyor Üst üste kalkıp düşmeler Bulanık suyun içine girer gibi Ayrı düştüğünde bir gürültü Karanlık üzerinde sis perdesi Çiçek görüntüde kokusu yok Kirli havayı emerek soluyor Kapitalizm de desen adına Burukca Ve bulut daima serpecektir Okyanusun hararetini Yoprağın yüzüne Akıntıya gelenler kapılır elbet Suskunda kalsalar Ayrı teldendir yürekleri Fırtınaya mı dayanır Beynin yönetmediği beden Uzun yolun yorgunu çok olur Gine de Ayağa kalkmışsa biri Yere düşmemelidir denilmeli. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akord
Sesimi almıyor sazımın kulağı Duymuyor beni, benden mi? Kulaktan mı, telden mi? Havadaki nemden mi yoksa? ... El veren de yok do sesine Asıl mesele de bu seste ya Bir yakalasam kendi evinde Gerisi gam değil Vızıldayan teller birer birer Sızlanmayı bırakıp Evlerine dönerler, Vızıldayan o yedi tel Bir telmiş gibi de birleşir Yüreğimi dinlerler. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akvaryum Balığı
ben akvaryum balığıyım akvaryumda doğdum akvaryumda büyürüm ben büyüdükçe de sen duvarını büyütürsün. derin suları bilmem soğuk suları bilmem ne doğayla savaştım ne de cinsimle, kim bilir belki bundandır akarsulara gidemediğim mavilikleri içemediğim tuzak kurmasını mı? ... sürüyle kurt mu, çakal mı? dolaşırmış dışarıda bilmem, tanımam ben akvaryum balığıyım. dört duvar tutuyor beni dört duvar tanıyor ben büyüdükçe büyüyen yıkılası bu dört duvar. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|