![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -Adalet-
üç dişim kaldı hakim bey çek al birini adalet bulsun yerini Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -Nereye Dönsem Duvar-
nereye dönsem duvar nereye baksam göz yarması dik yürüyemiyor insan ya yerde ya sağda solda gözleri belki ben örmedim gördüklerimi görmezden gelip eğri bacak üstünde durup peş peşe sıralanırken emirler birileri örüyordu bişeyleri sessiz kalışım gördüğümü göremeyişim mi nasıl yapıyorlardı ağlarını birini birine yem ederken takılıp kalırken paslı demir ateş olsam eritsem diyorum nasıl bişeydir bedel ödemek öğrendiklerinin önünde dağ gibi yükseliyorken bilmediklerin kalın duvarlarla çevirip dünyanı seyretmek midir uzaktan o duvarların sayesinde midir beynime yerleşen karakollar hani takılmasa insan takılıp da düşmese diyesi gelir insanın söylemeye kalksam derdimi karakollar çoğalır, biliyorum yıldızlara doğrulur silahlar kim ölür kim kalır duvarlar tutmuyor hesabı yıllardır yükseliyor en yağlı tabaka içerisinde hapsettiklerim korkudan açabilirdi yolumu anlamadığım hamallığını yaptığım bunca zaman boş yere... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Ölen Ölmüştür-
/ adını bırakmadan ölmek bol gelir bu dünyaya acı ki ne acıdır ölüm / mermerden yapsalar taşını mezarına rengarenk çiçekler taşısalar başucuna, yıl dönüp geldiğinde kim bilir nasıl olur hava… dualar okunsa üst üste anlar mı kara toprak göğe el açınca / ölen ölmüştür ne fayda boyu kadar kazarlar toprağı / kırkını çıkarıncaya birkaç yakını karalar içinde boşaltır gözyaşını. / alışılagelen ‘Allah rahmet eyleye’ ve 'amen'den başka / bir avuç toprağa yakın durmaya gelmiş eş dost, öldüğünde yalnız kalmasın diyedir cansız beden / muhtarın el yazması kütükten düşürünce adını bir sayfa daha kapanır sessizce kapanır ve belki küçük bir resim varsa eğer elinde asılı kalır duvara / Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Semerci-
Satılık semer var asla kullanılmamış -sahibinden satılık- iki merkep alana bir semer bedava ilk iki yılı da garanti. -not: semerci- Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Umudum da Sende
o anlamsız, kendini bilmez çatışmaların ortasında kaldım sevdiceğim kim kazanırsa kazansın, savaş savaştır ölenlerin ötesinde, düşenlerin adresleri de bilinmez ne sevgilim diyen dudağın titriyor ne de ellerin sarmalamış beni ateşin içindeyim bir görsen o kurşun vızıltılarını benzetemezsin uzaktan gazel okumaya şiirlerini dinliyorum inadına senin sesinden 'bir umudum da sende' diyorsun ya bağıra bağıra elim ayağım kırılıyor Ahmed Arif nasıl düşürürüm ki titriyorken üstümde delikanlı bir yürek kitabın ortasında durdum elimde olmadan bir bilsen, nasıl da haykırmak istiyor canım anlamsız savaşların zaferine koşuyorlar bir şair daha vuruldu diyor radyoda kareli bir defterin içinde şiirleri esaret kokan ellerde senin o dizelerini okuyorum 'bir umudum da sende' diyorsun ya durmadan diyar diyar, yankılanıyor sesin... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ... Garip...
dünya garip sen garip, ben garip dost hava garip, su garip birisi var ki içimizde ismi de kendi de Garip Garip daha da garip doğrulamamış ayaklarının üstüne dizleri yorulmuş dövünmekten göz pınarı kurumuş ağlamaktan kamburu da çıkmış bir karış ve elleri bomboş oturmuş kuru bir taşın başına taş garip, dert garip nasırlı ellerinin arasında kafası yaşananları anlatıyor taşa taş dile gelir ki gelir başlar koyunları saymaya bir koyun, iki koyun, on koyun... gelip geçerler önünden birinin kafası diğerinin kuyruğu altında uyuyacak garibim birazdan, uyuyacak uyandığında bu oyun da bitmiş olacak... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Ve Kader Dedikleri
Senin damarın, meşenin dalındaki mevsimdir Çıkarıp atar, acımadan Atar gövdesinden, işe gelmeyeni. Bu, bir başka mevsimdir, Kendini bulur. Göz koyulduğundan beridir Yükselir Üzerinde kör duman... İnsanın gözbebeği, insanındır Gözbebeği anlatır insanı O küçücük gözbebeği, Dik duran kayanın oyuğundaki Eğilmeyen meşe dalının Meşeyi anlattığı gibi. Şimdi çıplaktır dağları Tepeleri çıplak Ahh welat, welat Welate ma, Meşe dalında korumasız kalır Savunmasız, Damarına damarına Kirli oyunlar oynanır, Bu oyun içinde oyundur Oyuna nasıl durulur? ... Kurtuluşları değil elbet, O karanlıktan kopan ellerin Kurtuluşları değil Son çırpınışlarıdır bunlar Son çırpınışları Bırakma kendini gözbebeğim Bırakma Varsın kırılsın dalların Varsın savrulsun küllerin Varsın deli bir rüzgarla savrulsun. Kaderin Birlikteliğine veriyor kendini Açarak kucağını Bir adım daha Gelecek için bir başka mevsim Geleceğe yakınlaşıyor Gün be gün Kızıllaşıyor da Dört bir yandan, Kan kızılıdır gün Gün vuruyor karanlıklara, Yırtıldı karanlık, bir kez yırtıldı Daha da yırtılacak Bu düzenbazlık gömütünde Yüklenmiş te olsa tanrının omuzlarına Kader dedikleri asırların oyunu... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ..Kuşlarda Ölür..
uçuşun kuşlar, uçuşun bozuk bir havadır başımızda dönüp dönüp yüzümüze vuran baksanıza arkanıza bunca yol, bunca yıldan sonra sizi de yakalattılar hastalıklarına o obur insanlar şimdi hangi cinsinizde ola ki siz kanatlıların mürekkep yalamış biri kirlenmiş siyasete bulaşsın uçuşun kuşlar, uçuşun kanatlarınız güçlensin daha daha yukarılara vurun iyiden iyiye hava bozulmuş olmalı... (3.k.) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ..Nerdesin
gözündeki tikten mi? elbisendeki yırtık, yorgunluğunun sonu mu yoksa? sana giydirilen bu kolsuz fintan... / uzun tutmazlar seni saltanatlarının karanlığında küçük bir ışıkda olsan rahatını bozmuştur her zaman bıçağın ağzındasın silahın namlusunda hala o bakışınlasın dişe diş çatışmalarda gerilmiş kaslar içinde yumruk yumruğa... cellatsa urganını geçirmezden önce kanlı gözünü saplardı boynuna (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Neye Yormalı
sekiyor bir yıldız karanlığın içinde arkasında bir ışık tutunmak mı bir yere öylesine de olsa tutunmak bırakınca kendini bir yıldız takılıyor yerçekimine kayıp giden bir umut mu kaybolan ışık mı sadece neye yormalı hayra mı, şere mi Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|