![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çapanoğlu
Her ne kadar Büyük büyük dedemin adıysa da Çapan Her ne kadar Köyümün adını da koymuşlarsa Çapan Yine de Çıkmaz bir Çapanoğlu işlerimin altından Memet Karabalık |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çile
Silahının bir ucundan tutmuş, okyanusun öte tarafının gâvuru Dünyanın öbür tarafına salmış garezini Leçeğinin ucuyla silmekte zelilliğini, çocukları katledilmiş bu tarafın anası Dünyanın öbür tarafından gelen zulmeti gördükçe… Sevdaya dair düşlerini saklamaya bile cesaret edememekte, Sevdası Nemrut’un eline düşmüş körpe kızları bu tarafın… Memet Karabalık |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağları Bilirler
Selam verdiğim bir sabah vakti Henüz oyuna çıkmayan çocukların bağırtılarını duymadan daha Koşmaya hazır bir bacak taşımıyorum Tükenemeyen yollarını sonunu görür gibi Sorgulanmadan geçecek bir günün mutluluğunu bilmek istiyorum Güneşin kavruk çocuklarını tanıyorum ben Avuçlarındaki taşları saydım Meta Sute’nin kovalayamadıklarını bilirim ben Şakıro’nun türkülerini dinleyerek büyüdü onlar Her yeni güne eski ve yırtık kazakları ile başladılar En çok dağları bilirler En çok da vurulmayı esmer tenli Kürt kızlarına Bir de vuruşmayı düşman bildikleri ile Rüzgara tutulmuş bir puşinin serinliğine sarılırlar Sarmaş dolaş olmayı zaferden sonra hatırlarlar Biri aşkını söylemeye görsün İdam saati kurulur dağlara İnlemeyi bile onursuzluktan soyarlar Kurşuna gelen yerleri şerefleridir Bu bir dağ hikayesidir Halaya durmuş bir avuç yürektir Bir minik yürekte çarpar Bir koca isyandır aleme Elini ateşe sarmaktır Kimseye değil şehre isyandır Şaşı bakan gözlere acı manzaralar sunarlar Şehre bakmaz gözleri Şeytanın vazgeçtikleridir Günahın değil Güneşin kavruk çocuklarıdır onlar Memet Karabalık |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dayan
Eteğinin rüzgâra kapılışı geliyor aklıma, Cinnet geçiriyorum, sana bakan her adamın cellâdıyım yine Entarini astığın dolaba kapatıyorum cüssemi Gri bir karanlık özletiyor endamının siluetini Esintisi kasırgaya dönüşen her küsmüşlüğünü aramaktayım Cezaya çarptırılmış çocuklar gibi mahpusum odamda Ellerinin sıcaklığı avuçlarımı terletmeden çıkamıyorum sokağa Memet Karabalık |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deliresim Var
Yağmurun yoğurduğu *******e sığındım Sarsılan yere kapaklandım Hiçbir bahar özlemedim seni Kaç kış yorgan yaptım hayalini Her sabah su diye seni çaldım yüzüme Deliresim var bu gece Newroza gittik geçen yıl sen yoktun Geçen ay “Kahrolsun…” diye bağırdım Sen yoktun Cumartesi anaları dövdüler, beni de Bugün dilekçenin birine imza attım Gözaltından göz ettim Sen yoktun yine Deliresim var bu gece Memet Karabalık |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dilimin Ucundakiler
Dilimin ucundakiler sana söylenecek Nice nağmeler demlenecek Paketimden yine kaç sigara Kimbilir kaç hayal uçacak Geceye bomba düştüğünde Yüreğimde sen korkacaksın Yola revan olduğunda kervan Kapıma sen geleceksin Memet Karabalık |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşme
serin *******in bahar esintisi sarıyor caddeleri elinde birasıyla adam meydan okuyor sarhoş *******e gökten üç elma düşmüyor artık bombadır düşen üç milyon korku sarıyor atmosferi üç milyon çocuk korkuyor kaç tane üçü ölüyor kimbilir gökten üç elma düşmüyor artık çocuklardır yülselen göğe Memet Karabalık |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerini Aç
ellerini aç kabaran göğe gemiler demir almadan yetiş çıkar sevdiklerini içinden yüreğine hapset geri dönemeyeceğini bilsen de vatanın uğrunda öl anan kurtulsun diye azatlık dilenmesin diye baban sen kavuşamasan da senden sonrakiler kavuşsun yarin gülüşüne ellerini aç çocuklar aşkına Memet Karabalık |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Falanca Ne Derse Desin
(F) alanca ne derse desin (A) ğzına geleni (L) ale bahçesindeymiş gibi (A) ğzında cıgaran (N) eşeli bir yanlızlığa boğulmuşçasına (C) anın çıkana kadar (A) klın ulaşamayacağı yerlerde (N) ergiz kokularının (E) den bahçelerinin (D) avudi seslerin saflığına (E) ğil ki gülebilesin (R) ahat bir yerlerine batıncaya (S) efahat irin gibi vücudunda dolaşıncaya (E) ritinceye dek seni zenginlik (D) inleme kimseleri (E) mi (S) en ki ademoğlusun (İ) n cin top oynasın kafanda (N) e zaman ki ölesin Memet Karabalık |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Faydasız
Gecenin en içrek deminde Elimde içi boşalmış kadehin gereksiz duruşu Cebimde pörsümüş mektubu sevgilinin Evimin en geniş duvarına astığım resmi bakmakta, Geceye hüzünlenmiş suratımın ağrımaklı haline Memet Karabalık |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|