![]() |
|
|
#21 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bahtı Karalı
Karşıdan bakınca gülü andırır Deli divâneyim gördüm göreli Pür alev sevdası yakar yandırır Bu zâlime gönül verdim vereli Gözümde hayâlin gezinir durur Uzansam yatağa beynime vurur Dallarım sararıp güllerim kurur Aşk bağına gönül sürdüm süreli Karanlık basarsa ağıp geliyor Sinsice ufuktan doğup geliyor Bir esip bin kere yağıp geliyor Başıma sevdasın sardım saralı Bu gârip arz eder hâlini canan Sana sunar canın malını canan Ölene dek bekler yolunu canan Aşkınla hülyalar kurdum kuralı Dökülür kâkülün kaşın üstüne Yolladığın selâm başın üstüne Ölürsem yazarsın taşın üstüne Ölmüştü gönlüne girdim gireli Muhsin’i işveyle kül ettin zâlim Beynime girerek kul ettin zâlim Yerden yere atıp pul ettin zâlim Kurbanlık olmaya vardım varalı |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Baktı Da Geçti
Seherde bir suna düştü önüme Savurdu saçları baktı da geçti Kastı mı var acep tatlı canıma Gönlüme okları çaktı da geçti Kirpikleri seçemezsin sürmeden Elâ gözler sanki birer hurmadan Yaşanır mı gül cemâli görmeden Tay gibi yanımdan sekti de geçti Ceylanı andırır gülün çalımı Vurarak derbeder etti hâlimi Sarıp sarmalayıp gitti yalımı Bağrımın içini yaktı da geçti Dolgun başak gibi nazla salınır Esme dersem yanlış anlar alınır Bu kızın uğruna her gün ölünür Yurdumu yuvamı yıktı da geçti Meleği göremem hûriyi bilmem Kokusunu alsam sanırım ölmem Senden başkasını vallâhi almam Açmış güller gibi koktu da geçti Davran deli gönül vakti geçirme Kafeslendi bülbül sakın uçurma Muhsin bu fırsatı elden kaçırma Gözünden yaşları döktü de geçti |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bâri
Neyin aslını bilsek ah eder iç çekeriz O’nun ilmini okur küçük dili yutarız Tanısak şahsımızı diz çöker el açarız Ne dediyse ol Bâri atlamadan tutarız Dinle beni pis nefis neye yeter aklımız Eldedir eserlerin varsa çıkar saklımız Şiştiğin idrâkle us yada güzel şeklimiz Hiç birine etkin yok çıkar hava atarız Bâri’dir yaratanı övündüğün ne varsa Âlemdeki düzeni göremez adam körse Şaşı bakıp ilmine bilmeyen gelip sorsa Bâri’yi çelme takıp biz bilgelik satarız İlmek ilmek işlenen çiçeklere bakmayız Uzaydaki âhengin hikmetiyle çökmeyiz Kafayı sokar kuma ölsek geri çekmeyiz Bâri’den bahsedilse kükrer kaşı çatarız Araştırın doğada denge nasıl kurulmuş Bir canlı başkasına hizmet için verilmiş Cansız emre âmâde çarşaf gibi gerilmiş Ya emerek doyunur ya üstünde yatarız Şu kısacık hayatta olma amaçsız çapkın Taşa atsan saplanır gerçekten iyi zıpkın Nefsini bilen olmaz Bâri’ye karşı sapkın Muhsin inat edersek yarın yanar tüteriz |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bayram
Güzelim yine mi karalı geldin Yas tutmak sana yakışıyor mu Ezdin ciyerimi bağrımı deldin Fakirlik kurgusu pekişiyor mu Neden bu gün karalara sarıldın Gâriban halkıma kızıp darıldın İlk yokuşta yılıp bezip gerildin Bayram adetleri kokuşuyor mu Zorba dayâr halka karalı bengi Yıllarca taşıdın bu çirkin rengi Dağıldı barkana çözüldü dengi Pis bitat sünnetle çekişiyor mu O güzelim günler nerede kaldı Hayatım karardı istikbâl soldu Kanunda kardeşlik kuralı öldü İmânım yaşamla çakışıyor mu Fakir ağlıyorsa bayram ne yazar Muhsin hasis insan azdıkça azar Yoldan sapıp giden dinini bozar Dinler son hesapta çıkışıyor mu |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Benliğim
Her işte adil ol şeytana uyma Kavanoz dipliyi şutlatma sakın Baldırı çıplağın sırtını soyma Sabır taşlarını çatlatma sakın İyiyi güzeli kendine yorma Fesat ehli ile yan yana durma Canı yananlara fiskecik vurma Suskun volkanları patlatma sakın ‘Ateş yakar su da boğar,’ saldırma Kaynayan kazana kolu daldırma Kutsal denen şeye kafa kaldırma Güvenen dostunu atlatma sakın Yaratıldın belli bir amaç ile Kendini düşürme boş yere dile Yeryüzüne bütün hükmetsen bile Sırrını kimseye çıtlatma sakın Doğru yürü yanlış bir adım atma Hor görüp kimseye kaşını çatma Hafif sayıp küçük günaha batma Taşınmaz gramı katlatma sakın Adamı ayartan bir aptal baştır Muhsin’i avutan dünyası boştur Cehennem yakıtı insanla taştır Nefsi orda burda otlatma sakın |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bi – Vefa
Yanarım bi-sefa aşkına. Sözde toprak, özde insan; bi-vefa aşkına. İhânet şeref oldu, hâin padişah. Sadıklar sersefil, sorgulanır neslişah. Kolumda kelepçe, yüzümde kasvet! Kara bulut gibi çöker içime hasret. Özgürlükle adâlet araçsa eğer, Hayat: Islak, yapışkan, leş gibi ağır. Pis, sinsi, gaddar, sağır mı sağır! Vuramaz insanı düşman, Vursa da koymaz! .. Amma, Ahhh! şu harfler, şu heceler! Celladın elinde sallanır, satır satır. Satır harfler! Zindana yolcu taşır, katar katar. Katır harfler! Söyleyin a dostlar! Bu yolculuk nereye, bu şiddet niçin? Her yerde figan, her yerde çığlık! Çiğ basitlik, adi sığlık! Elveda sana güzelim sağlık. Bakıyorum, herkesle eşit gibiyim. Yaşıyorum, sofrada çeşit gibiyim. Söyleyin Allah aşkına ben neyim, kimim? Tam sayı mı, kesir miyim? Hâin şiir, nesir miyim? Bu ülkede esir miyim? Söylesenizeee! Bu ülkede esir miyim? Ayağımı pranga, boynumu zincir vurur! Dilimde kördüğüm, beynimde cellat durur! Oysa ben bir dil bilirim / ana dilimi. Kahramanlar diyarı, herkes bilir ilimi. Yeter! Gelmeyin üstüme kurşun harfler! Uşak heceler! Yeter gayrı! Parçalar, eritirim sizi yanan bağrımda! Yalancı harfler, Talancı harfler, Hâin heceler! |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bilemem
Adalet cumbalandı, kararlar ferman oldu... Bilmem bleh dilidir, bilmem düşman elidir. Beynimiz bombalandı, hâlimiz harman oldu... Bilmem afet yelidir, bilmem rahmet selidir? .. Kafada kavak yeli, baş ayağa düşmandır. Anadan doğma deli, doğduğuna pişmandır... Gariban kaldı veli, sülük filden şişmandır. Bilmem isyan zülüdür, bilmem bahtın gülüdür? .. Savaşır sürü ile; kurt mudur, çoban mıdır? .. Halkı çekiyor çile, bu gülen yaban mıdır? .. Yaptığı sığmaz dile, zehirli çıban mıdır? .. Bilmem sevgi ölüdür, bilmem ihsân gölüdür? .. Kaşlar çatık, kafa dik; sanki şeytan azmanı....... Sırtımdaki murdar yük, sor ki neyin uzmanı(!) Güle balta sallar lök, açsana kız yazmanı (! ..) Bilmem kahve falıdır, bilmem oğul balıdır? .. Tağut el-kol kırıyor, terazi kıl yarıyor(!) Kurtlar ayar veriyor, köle beyin tarıyor(!) Kanser öze yürüyor, tüm gövdeyi sarıyor! Bilmem yangın külüdür, bilmem gülşen yoludur? .. İlahtır vahşi düzen, vicdanlar hür(!) fikir som... Enselenir yan çizen, görev yapar bamla bom! Kimdir denklemi çözen, sırça dama girsin şom! .. Bilmem şirkin şalıdır, bilmem muştu salıdır? .. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Tanem
Sevdalı sayıklar yıllar geçse de Sevmeyince kollar sarmaz bir tanem Kara sevda çeken zehir içse de Açlar ölse toklar görmez bir tanem Sevdanın ateşi yakar içimi Ne söyleyim kendim yaptım seçimi Yolsam da faydasız akça saçımı Çöle giden çiçek dermez bir tanem Gönül vazgeçmeden izler peşini Hayal âleminde yaşar düşünü Mahşerde de arar bulur eşini Dert yakarken huzur ermez bir tanem Olur olmaz yerde zülüf tarama Çöller diyârında ırmak arama Tuz basma sevgilim derin yarama Sel yatağı pınar vermez bir danem Ben aşığım her mihneti çekerim Gamı gömer gülücükler ekerim Nolur bir kerecik baksan şekerim Derman dersen kimse yermez bir tanem Muhsin düşmeyesin gönül alına Çeşit çeşit huylar vermiş kuluna Anka kuşu konmaz çalı dalına Tiftiksiz hırkayı örmez bir tanem |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu Kızın
Ne sallanır ne bir kelâm edersin Söyleme ballanır ağzında sözün Edeple bu yoldan gelip gidersin Bakınca allanır o mâsum yüzün Bir kere kaşını kaldırıp bakmaz Tövbe açık giyip takılar takmaz Dudağı allayıp sürmeyi çekmez Örtmüş baştan bele etekler uzun Yok senden güzeli ederim kasem Acep huri misin melek mi desem Zehirler öldürmez elinden yesem Gülüm izin versen olurum kuzun Anlatmak istesem sığmaz sözlere Benzemez bildiğin türden kızlara Sanki uçup gelmiş keklik düzlere Dünyada benzeri var mı bu kızın Eğer gönüllüysen gül tak poşuna Gülüp sabret deme boşu boşuna Sözün kâr etmiyor gönül kuşuna Aşkınla yananı görmez mi gözün Muhsin erir akar senin peşinden Görmek için gezip geçti işinden Nazlanan gül ayrı düşer eşinden Kırılan kâlbime em olmaz nazın |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bülbül
Şakıyan bülbüle kızdım Sözden aşkı sez dediler Yanıp yele yele gezdim Aşk incecik naz dediler Oy oy bülbül sarı bülbül Nidem başka yâri bülbül Sevda sardı düştüm dile Sevdasız der noldu kele Seven bülbül güler güle Sen kenarda gez dediler Oy oy bülbül sarı bülbül Nidem başka yâri bülbül Bağdaşı kurdu düşüme Her gece çöker başıma Uçsam da gelir peşime Aşk özdeki köz dediler Oy oy bülbül sarı bülbül Nidem başka yâri bülbül Bülbülüm gitti gelmedi Doktor derdimi bilmedi Hayatta yüzüm gülmedi Buysa derdin az dediler Oy oy bülbül sarı bülbül Nidem başka yâri bülbül Aşk yarası ne de zormuş Muhsin’i sevdası yormuş Bülbül yine beni sormuş Sanki çeşme göz dediler Oy oy bülbül sarı bülbül Nidem başka yâri bülbül |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|