![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adl
Bizi yaratırken kuralı koymuş Dünyada kazanır ahrette yeriz Şartını şurtunu açıktan saymış Kerim’e varınca acep ne deriz Buraya bakıp da yanıp yakınma Hemence kalkışıp tavır takınma Kuddüs hatırına sakın dokunma Kolayca kirleten zor yuyan eriz Bakıver gördüğün âleme oğul Hayatın dünyayla sınırlı değil Düşünüp kendini önünde eğil Fizik doğal ruhu nereye koruz Boş yere taş kesip kayar mısınız Kazana kum çakıl koyar mısınız Yaz günü yünlüyü giyer misiniz Varlığın içinde nankör bir türüz O âdildir hem de adâlet sever Ahrette zâlimle sapkını kovar Âdil olanları rabbim çok över Övgüyle sevgiyi alırsak hürüz Bir adı da Adl’dir şanı yücenin Yerde gökte geçer sözü ecenin Kurumsuz olanı olmaz bacanın Muhsin günahları nerede yuruz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Affet
Gönül oyun oynaş peşinde gezer Olmuyor kendime gelemiyorum Uslu dur dedikçe kudurur kızar Bu derdin çaresin bulamıyorum Affet beni affet affet Allah’ım Karnını doyursa aklını bozar Kaldırır kafayı gururla süzer Kendini beğenir azdıkça azar Hotkamın önünü alamıyorum Affet beni affet affet Allah’ım Hesaba inanan dayanmaz buna Özümden yönelip sığındım sana Ulu rabbim yardım ediver bana Gönülden gönenip gülemiyorum Affet beni affet affet Allah’ım Mizânı düşünsem kanım çekilir Güzel hayâllerim tek tek yıkılır Cehennem karşıma gelip dikilir Görüntüyü gözden silemiyorum Affet beni affet affet Allah’ım Rabbim âciz kulun size bağlıdır Yüreciği boğum boğum dağlıdır Muhsin Ebû Bekir Sıtkı oğludur Amman affet adam olamıyorum Affet beni affet affet Allah’ım |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Afgan Destanı
Örtüler ak bulut yastıklar taştır, Silkinip pranga kıranlar gelsin! Azıkta çiğ buğday üç öğün aştır, Cephede dağ gibi duranlar gelsin, Hak yola kendini verenler gelsin! Elimde çakmaklı, hedefim tanktır; Kurtuluşun yolu Afgan’da cenktir. Yurdumun pınarı Kevser’e denktir, Nimeti cennette görenler gelsin! Hak yola kendini verenler gelsin! Dağlarda ayağı çıplak yayalar, Füzeyi yedikçe kaynar kayalar! Toprağı emdiği kanlar mayalar, Şahâdet aşkına erenler gelsin! Hak yola kendini verenler gelsin! Nefesim tıkanır tozdan, dumandan, Bombalar anlamaz insaf, amandan. Müslüman kuvveti derler imandan, İmanın zevkine varanlar gelsin! Hak yola kendini verenler gelsin! Düşmanın üstüne varacak gündür, Muhsin’im haini vuracak gündür! Çelikten çemberi yaracak gündür, Süngüyle safları yaranlar gelsin! Hak yola kendini verenler gelsin! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Afüv
Eşiniz denginiz yoktur olamaz Varlığı yaratıp yeldiren sensin Hiç biri emrine karşı gelemez Yasaları koyup bildiren sensin Bileği bükülmez ulu bir hansın Aldırmazsın işlediğim suçlara Horlayıp gülersin sivri uçlara Çok fırsat verirsin âsi güçlere Azgının aklını çeldiren sensin Yüreklerde duygu özlerde gensin Yanar tövbelerle günah harmanı Onulmaz dertlerin sizde dermanı Lûtfet bana da yaz berat fermanı Şaşkına doğruyu bulduran sensin Bana da ihsan et yangınım sönsün Bağışlamak diler ikâz edersin Tezeni kaçtığı yerde güdersin Az amele çok ücretler ödersin Affedip günahı sildiren sensin Bu gâribi affet affet de onsun Muhsin’i eli boş çevirme nolur Kükreyen aleve savurma nolur Saç kebabı gibi kavurma nolur Biri bine sayıp güldüren sensin Affet rabbim tuba dalına konsun |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Dedikçe
Ah dedikçe kara bağrım yanıyor Çam özünden çıkmış çıralar gibi Yavaş yavaş kaynayarak kanıyor Kapanmak bilmeyen yaralar gibi Yanmış yürek dilik dilik dilinir Göz göz olup delik delik delinir Uzaktan bakmadan gârip bilinir Kat kat boya yemiş karalar gibi Gurbette kalırsan ismin bilinmez Bir kerecik olsun kapın çalınmaz Özden taşıp akan yaşlar silinmez Dağdan gelen coşkun dereler gibi Zâlimler yalnızı tutup savurur Öfkesi dinmezse vurup devirir Zevk için ateşe sürüp kavurur Yolup yolup yığar paralar gibi Gâribin derdine çare bulunmaz Kimsesiz ölene namaz kılınmaz Arkasından bir fâtihâ salınmaz Koyarlar bir kâbre küreler gibi Tasalanma fırtınadan boradan Dön O’na putları çıkar aradan Şükredeni korur yüce yaradan İnleme Muhsin’im curalar gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akla Muhsin’i
Gece gündüz yana yana ağlıyor Derdi bitmez içi kovuk curanın Kimi durgun deli kimi çağlıyor Aklı baştan gider gönül verenin Allah derim lâ ilâhe illallah Allah kerim lâ ilâhe illallah Kimi derinlerden kaynayıp akar Tutuşur özünden göz yaşı döker Sarı sevda sarmış yüreğin yakar Çaresi yok görünmeyen yaranın Allah derim lâ ilâhe illallah Allah kerim lâ ilâhe illallah Kimi güler oynar şakıyıp gider Sanki ona haram gam ile keder Aşkıyla avâre hep bayram eder Dağına kış karı yağmaz erenin Allah derim lâ ilâhe illallah Allah kerim lâ ilâhe illallah Kimi gürül gürül eser Hira’dan Kaygı etmez fırtınayla boradan Her an yoldaş olur ona Yaradan Ayet ayet yaşar emrin Kuran’ın Allah derim lâ ilâhe illallah Allah kerim lâ ilâhe illallah Sevdâya düşene kimlik sorulmaz Gönülle düşlere dizgin vurulmaz Coşup çağlayanın tavrı yorulmaz Doğuştan hiç aklı yoktur yoranın Allah derim lâ ilâhe illallah Allah kerim lâ ilâhe illallah Rabbim ellik işten sakla Muhsin’i Rahmetle yönelip yokla Muhsin’i Günahtan kusurdan akla Muhsin’i Sonu duman olur bomboş varanın Allah derim lâ ilâhe illallah Allah kerim lâ ilâhe illallah |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alim
Şişe şişe gezersin gurur küpü müsün sen Bakıp şöyle varlığa hiç ibret almaz mısın Kardeş bacı kesersin balta sapı mısın sen Çekip aklı basküle tartmayı bilmez misin Hep yemeyi düşünme çık haradan dışarı Bak herkes sana benzer incele bir beşeri Hikmet bende gizlidir deme gayrı haşarı Gerçeği kavrayarak insafa gelmez misin Bilgelikle övünme bilge kimdir bilmezsin Öğrenmek isteyerek arkasında yelmezsin Bilginin harmanından zerresini almazsın Aşkla gerçek bilgeyi arayıp bulmaz mısın Alîm’dir bir adı da adresi gönül gözü Sapıtanı uyarır doğrudur bütün sözü Bilinen her varlığın O’na açıktır özü İyi kulları gibi emrine yelmez mısın Şu kocaman evreni tasarlayan Hâlık’tır Mahlukatla bizi de yaratan O Melik’tir Bakıp kendi kendine inanmayan alıktır Allah’a teslim olup ebedî gülmez misin Alîm’in hikmetidir her bilimin kurgusu Bir milimcik şaşmıyor âlemdeki örgüsü Muhsin önemli değil şaşkınların yargısı Tut nefsini sorgula yolunda ölmez misin |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah'ın
Sürekli çalışırım gergefimin başında Hâlis altın telidir bu tezğâha ıydığım Aşık gibi koşarım hayâlimin peşinde Allâh’ın yasasıdır titizlikle uyduğum İpekten de incedir tezgâhımda dokunan Yaratan’ın hikmeti baştan başa okunan Bir nokta eklemedim araştırsın yakınan Allah’ın sıfatıdır birem birem saydığım Rabbimin hâlifesi olan gelsin şölene İltifatı bekleme O’nun emrin bölene Müjde verin cenneti dileyerek ölene İmânı kâfi ona ulemâdan duyduğum Muhsin’in emelidir tutmak Tuba dalını Gölgesinde neşeyle yemek cennet balını Yolunda harcamalı bütün dünya malını Ahrete azık olmaz mirasçıya koyduğum |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah’ım II
Putuyla nefsine tapınan çoktur İhsânla doğruya erdir Allah’ım Rahmet denizinin sınırı yoktur Şaşkına uzayın dardır Allah’ım Eşrefi mahlûkat ederek bizi Halife sayarak söyletti sözü Rabbine iltica kulluğun özü İhlâslı kişiye yârdır Allah’ım Kul kısmı verdiği sözleri tutar Aşkla ciğerinden tutuşup tüter Şafakta kan uyku gözüne batar Haramın azı da nardır Allah’ım Kulluğa soyunur boyun eğerim Emrine tutunsam artar değerim Dileseniz yağmur olur yağarım Lûtfinle yaramı sardır Allah’ım Bir gün bu âlemde şimşek çakacak Muhsin yollar er-geç O’na çıkacak Defterler dürülüp zimmet yakacak Huzurda ak yüzle durdur Allah’ım Cennetinde devran sürdür Allah’ım - Amin |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Amacınız Ne?
Düşünüyorum! Bir insan, bir toplum düşünüyorum! Duyguları dumura uğramış Kaskatı madde, obur bir iştah! Dizginleri azıya almış değirmen, biteviye öğütür! Doyumsuz ve saldırgan bir vampir! Nasıl insanlıksa, anlamadım bir türlü. Ne fakirlik vergi, Ne zayıflık kaderdir. Vampirler âleminde çift anahtar çalışır. Yasanın yamuğuna zorba çabuk alışır! Ne ilimle ilgimiz, Ne mânevi bilgimiz var. İnatla kapıyoruz dünyaya gözümüzü, Hırslarımız sürükler ardından özümüzü. Aklımız allâme, hinlik içinde yüzer. Fikrimiz dessaslık peşinde gezer. Kandırarak biz bizi, ucuz zevkten uçarız. Ağır gelir sevdalar, hep gerçekten kaçarız. Toplumu ateş basmış, çocuk yaşlı hastayız. Derdi dert bilmemekte, gerçekten de ustayız. Doktor diye ortada bahçıvanlar geziyor Kaş yapması bir yana, sirkte beyin eziyor Kişisel çıkarlarda arıyoruz ilacı, Güneşi param parça ediyor hoca, hacı(!) Parçalanan doğrudan, çıkar binbir kırıntı. İşe yaramaz elbet, içi kovuk kuruntu. Kuruntuyla mikrobu, ederiz başlar tacı, Ezildikçe çırpınır, inleriz acı acı! Soyunmuşuz büsbütün insânî hasletlerden. Bencil, amaçsız yaşarız. Başa gelene şaşarız. Bakın! Bir poyraz esintisi, nasıl da donduruyor. Yemyeşil can denizi, ölüyü andırıyor! Korkun, korkacağınız şeyden. Bırakın! Bencillikleri, sığlıkları, Duyun gayrı gökleri yırtan, canhıraş çığlıkları! Nerede ektikleriniz? Güneş karardı, denizler kabardı, kudurdu fırtınalar! Kara bulutlar sardı ufku, Yollara çöktü duman, Köşeleri tuttu çakallar, sürüye daldı kurtlar! Mahşerde fayda vermez elindeki pis kartlar. Duyun inleyen insanları, Güneşi parçalayıp bölenler! Yaşamak, gelişmek, ayağa kalkmak istiyorum. Yalvarıyorum size, Sizin için, bizim için nolur! Ayrıcalıklarınız size kalsın, tepe tepe kullanın! Birlikteliğiniz gerek bize. Toplanın, el ele, gönül gönüle Ateşleyin güneşi, yaşayabilmek için! |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|