![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12104
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bitiremedim
Yeşil ördek gibi yüzemedim ben, Dünya sonsuz imiş bitiremedim Gönlümce alemi gezemedim ben İstedim yanıma getiremedim Coşkun seller gibi çağlayamadım Gönlünü gönlüme bağlayamadım Kılıcım paslandı yağlayamadım Bu işe bir akıl yetiremedim Çağır türküleri söyle hallerin Bal şerbet akıtsın tatlı dillerin Kahrı çekilmiyor gurbet ellerin Bir tek şu hasreti bitiremedim Yoruldum da bu yollarda yoruldum Eşe, dosta, yarenime darıldım İNCE'cik bir daldım çabuk kırıldım, Bir işi hal yola yatıramadım |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Biz Yoğiken
Şu yalan dünyada kalırım sanma, Makama, mevkiye sakın aldanma. Evlada, iyale, mala güvenme, Kim varımış biz burada yoğiken? Anandan üryanda geldin dünyaya, Kullan aklını da bağlan hüdaya. Gaflete düşüp de uyman modaya, Kim varımış biz burada yoğiken? Nic'oldu da Karacaoğlan nic'oldu, Dünya boşalıp kaç kere doldu. Sultan Süleyman'a acep ne oldu? Kim varımış biz burada yoğiken? Yedi defa devran döner durulur, Sanki "Dünya Benim" derde kurulur. Çok yakında sûr düdüğü vurulur, Kim varımış biz burada yoğiken? İNCE'yim insanım, halifeyim ben, Ahsen'i takvimsin eğer bilirsen, Yaradana sağlam ikrar verirsen, Ölmez baki kalır bu can sağiken. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Eller
Dağları var ovası var Ne güzeldir bizim eller Tertemiz bir havası var Ne güzeldir bizim eller Irmakları çayları var Aşireti boyları var Ne güzelce huyları var Ne güzeldir bizim eller Gelin elinde kınası Gözü yaşlı hep anası Anasıdır kaynanası Ne güzeldir bizim eller Bahar gelir çiğdem çıkar Güzelleri yola bakar cilveleri yürek yakar Ne güzeldir bizim eller Tarlaya gider şafakta Azığı çoktur mutfakta Al al kızaran yanakta Ne güzeldir bizim eller Sevgisi var saygısı var Ne gelecek kaygısı var Ciğer yakan duygusu var Ne güzeldir bizim eller Yaylalarda koyun yayar Dostun uğruna canın koyar Misafiri hızır sayar Ne güzeldir bizim eller |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizler De Dirileceğiz
Bu ülke ki gâzîler şehîdler diyârıdır, Bütünüyle bize cedlerin armağanıdır. Cennetleri andıran bağ ve bahçeleriyle, Ovası obası zümrütten tepeleriyle; Muhteşem geçmişin değerli yâdigârıdır. Yâkut sütunlar üstünde fîrûze kubbeler, Dört bir yanda şâha kalkmış gibi minâreler; Hiç eskimeyen bir manâ ile hâlâ süzgün, Gökte yıldızlarla mahyalaşan o şanlı dün Ki sönük bir rüyâdır yanında efsâneler... Ne şarklı İsfendiyâr ne garbın İskender’i, Hayâl edememişti bu dünyâyı hiçbiri... Âlem henüz karanlıklar içinde yüzerken, Ermiştik uhrevî aydınlıklara çok erken... Ve seyrediyorduk buradan tâ öteleri Şimdi hazân vurmuş bu lâle bahçesinde biz, Ümît ve inkisârla yutkunuyoruz sessiz... Hülyâlarımızda bir yeni şafaklar çağı, Her gün daha aydınlık görüyoruz varlığı; İhtimâl ki bir gün bizler de dirileceğiz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boşa...
Boşa çaldım çabaladım Şu sevdaya yenik düştüm O kaçtıkça kovaladım Şu sevdaya yenik düştüm Aşk atına binem dedim Şu dünyada gülem dedim ben yoluna ölem dedim şu sevdaya yenik düştüm *******im gündüz ettim tükendim eridim bittim kahbe felek sana n'ettim şu sevdaya yenik düştüm sevem dedim sevdirmedi kim olduğun bildirmedi çok ah çektim aldırmadı şu sevdaya yenik düştüm kader dedi de aldattı elim ayağım bağlattı yaktı, kül etti dağlattı şu sevdaya yenik düştüm İNCE yarayı sarmadı bir gün halimden sormadı yeter dedim ya durmadı şu sevdaya yenik düştüm |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Alem
Sezişin kuvvetli iyi yazarsın, Tevazuyu bırak gerçeği söyle, Çok iyi deşersin, güzel kazarsın, Ölenlere benden bir selam söyle. Aşkla kavrulmuşsun sözünden belli, Yaşın kırklarda mı desem mi elli. Yakınlık durumun nazından belli, Güzel'in aşkına düz kelam eyle. Sevdanın gizliği açığı olmaz, Çok yiyen doyar ya , azığı kalmaz. bir çicek bilirim kışın da solmaz, açar da hiç solmaz bu lâlem böyle. Alem düşman olup peşime düşse, Ben yandıkça onlar külümü deşse, Bin kez yanan gönül narınan pişse, Böyledir bu devran bu alem böyle. Demek rastlamadın sen o güzele, Öyleyse gusül et, abdest tazele, Toprağa düşüp de dönen gazele, Çürümüş toprağı nuralem eyle. Demek sen o derde derman ararsın, Hacı yoluna çık, ordan sorarsın. Niyetin ne bilmem beni sınarsın, Yak şu löküsü de meşalem eyle. Gönüldeyse daha nerde, girsene, Kapısı yedi mi, bir mi desene. Vakit gitti, bitti belki bu sene, İki bin birinde vur belâm eyle. Muhammedin adı mıdır Muhabbet, Sevda zindanın da cezam muabbet, Aşkın düğünün de çalma trampet, Bandocu başına var selam eyle. Bu kadar Arapça bilmezdim amma, Öyle yazarsın ki sanki muamma, Az çok Farsçadan da okurdum amma, Türkçeden ayrılmam sülalem böyle. Güzelin aşkıyla zehir şerbettir, Öz yurdunda gariplik de gurbettir. Sırdan söz eyleme sonu zilletdir, Zehirin tadıyla nuşalem eyle. Aşk yükü mü ağır sen mi yoruldun, Mayan mı az geldi, az mı karıldın, Sürçü lisan m'ettim niye darıldın, Usanma İnce'den çoş alem eyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Nasıl Maraş?
Şiir diye tuttuk Maraş yolunu, Bu nasıl Maraşmış bu nasıl Maraş? Öğretmen evinde büktük boyunu Bu nasıl Maraşmış bu nasıl Maraş? Abdullah, Kamil'le Ali Rızayla Hoşgeldin ettiler ağız ucuyla Şiiri sevmiştik Karakoç’uyla Bu nasıl Maraşmış bu nasıl Maraş Öğle yemeğine harem selamlık Söz verilmez olduk bir tek kelamlık Arkadaşlar dedi bu iş yarımlık Bu nasıl Maraşmış bu nasıl Maraş Şair diye birbirini seçmişler Üstad diye bir de sıfat katmışlar Şeyh'e Şıh'a methiyeler etmişler Bu nasıl Maraşmış bu nasıl Maraş İstiklal Marşımı söylemiyorlar İtiraz mı asla dinlemiyorlar Misafirperverlik hiç bilmiyorlar Bu nasıl Maraşmış bu nasıl Maraş Methiye, yalaka ne ararsan var Şairlikle bunun ne ilgisi var? İçlerinde Cuma bir de İnci var Bu nasıl Maraşmış bu nasıl Maraş Lütfettiler bir şiirlik söz aldık Sıramız gelince kürsüye geldik Arapça, Farsça var Türkçesiz kaldık Bu nasıl Maraşmış bu nasıl Maraş Bu Cumhuriyetin şairleriyiz biz Türklüğün uğruna can verenleriz Arap mı fars mı siz nesiniz siz? Bu nasıl Maraşmış bu nasıl Maraş Kürsüde yuhlandık "şerefsiz,, olduk Dört şair maraşda yapyalnız kaldık Can güvenliğini validen aldık(!) Bu nasıl Maraşmış bu nasıl Maraş Yeter İNCE Maraşlıyı incitme Bilmediğin yere koşup da gitme Derdimi deşip de fazla söyletme Bu nasıl Maraşmış bu nasıl Maraş |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulamadım
On sekiz bin alemleri yaradan, O kadar alemde yer bulamadım. Hem gemiyle gittim, hemi karadan, Gönül bahçesinde gül bulamadım. Senin yarattığın yalan dünyada, Çok dolandım amma mal bulamadım. Mevlana yurdunda ulu Konya 'da, Gönül pınarıma şems bulamadım. Geldim Kayseri'ye konayım deyi, Ademin içinde yer bulamadım. Rum'un diyarında doyarım deyi, Bir lokma ekmeği zor bulamadım. İnsan suretinde kurtlar kurulmuş, Halil sofrasında yer bulamadım. Şu İnce'de ciğerinden vurulmuş, Kangren yarama em bulamadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulamadın
Deli gönül kırk yıl gezdin alemde Kışlar geldi geçti, yaz bulamadın. Çoklar yedi içti fakirhanemde, Çok aradın amma haz bulamadın. Tavukla, cücükle eğlendin durdun, Bir gün bile olsa kaz bulamadın. Sinen siper edip hançer vurdurdun, Acı da tatlı da söz bulamadın. Libas gibi yırtık, sökük sen gezdin, Yaranı dikecek biz bulamadın. Çoğu zaman geldi canından bezdin, Ne canda, cananda köz bulamadın. Çok okudun, yazdın insanlar için, İşe yarayacak söz bulamadın. İNCE bu figanlar bilmem ki niçin? Sinen de yanacak öz bulamadın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulayım Dersen
Aydınlık gerçeği bulayım dersen, Gerçeği bilene sor da öğren gel. Gerçek saklanamaz doğru söylersen, Tüm giydiklerini soy da öğren gel. Nefsin ile savaş eyleyim dersen, Can dosta canını kurban eylersen, Dost iline doğru uçmak dilersen, Aşkı muhabbeti sor da öğren gel. O aşkın sırrının sırrı cefadır, Çekilen çileler büyük sefadır. Sevda bahçesinde gül Mürtezadır, Bülbülden dikeni sor da öğren gel. Aşkın yolundaki emek zay olmaz, Mayasız bir sütle yoğurt çalınmaz. İNCE, her tüccarın malı alınmaz, Her işi ehline sor da öğren gel.. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaan İnce | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 17 | 04-04-2009 09:53 AM |
İnce Saz Öykünmeleri | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Belli | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Taksim | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2007 02:47 PM |
İnce Lorİ | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-09-2007 10:44 AM |