![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2539
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() BURSA'da, geçen Mart ayında kalbine sıkılan kurşunla öldürülen kahveci 57 yaşındaki Ahmet Çakan'ın katil zanlısı olarak tutuklanan 28 yaşındaki Metin Buran, yargılandığı mahkemede cinayetten 9 ay sonra ilk kez konuşup ifade verdi. “Ben suçsuzum” diyen Buran, cinayeti aynı davada ‘azmettirici’ olarak yargılanan Erhan Altıkat'ın işlediğini söyledi. Merkez Osmangazi İlçesi, Muradiye Mahallesi'nde, geçen Mart ayında, kahvecilik yapan Ahmet Çakan kalbine sıkılan kurşunla öldürülmüştü. Cinayetten sonra katil zanlısı olarak yakalanan Metin Buran ile azmettirci olduğu öne sürülen Erhan Altıkat, tutuklanarak cezaevine konulmuşlardı. Haklarında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklardan Buran, susma hakkını kullanırken, diğer sanık Erhan Altıkat ise “Ahmet Çakan tabanca ruhsatı çıkartacaktı. Kendisine 250 YTL verdim. Ruhsatı çıkarmadığı gibi parayı harcadı. Bu paranın 140 YTL'sini iade etti. Kalan 110 YTL'yi almak için olay günü Metin'i, yanına gönderdim. Aralarında ne olduğunu bilmiyorum. Ama Metin'in Ahmet'i öldürdüğünü duydum. Ben suçsuzum” demişti. Karar aşamasına gelen davayla ilgili duruşmaya devam edildi. Cinayetin ardından 9 ay geçemesine rağmen hiç ifade vermeyen Metin Buran, ilk kez söz alıp, savunma yaptı. Ahmet Çakan2ı kendisinin değil, Erhan Altıkat'ın öldürdüğünü öne süren Buran, “Bu zamana kadar Erhan'ın doğruları söylemesini bekledim. Hayal kırıklığına uğradım. Sonunda gerçekleri konuşmaya karar verdim. Olay günü beni Ahmet Çakan'ın yanına gönderdi. Alacağı olan 110 YTL'yi istedim. Ahmet Çakan ile aramızda tartışma çıktı. Bana tokat attı. Korktum. Kahveden çıkarken karşımda Erhan'ı gördüm. Bana ne olduğunu sordu. Olayı anlatınca belinde duran tabancayı alarak Çakan'ı öldürdü. Sonra cinayeti benim üzerime attı” dedi. Ölen Ahmet Çakan'ın yakınlarının hazır bulunup konuşmadığı duruşma, Ocak ayına ertelenirken, mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dink'in katil zanlısı Ogün Samast bunalım geçiriyor | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2008 06:00 PM |
Dink'in katil zanlısı O.S.'nin inanılmaz değişimi 26 Mart | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-26-2008 05:40 PM |
8 kişinin katil zanlısı teslim oldu 12 eylül | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-12-2007 10:15 AM |
Dink'in katil zanlısı: Cuma namazını kıldım, vurdum | | SoLDieR | | Eskiler (Arşiv) | 4 | 01-22-2007 10:13 AM |
Katil zanlısına 20 yıl hapis20 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-20-2006 10:45 PM |