www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-29-2007, 11:42 PM   #5
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası
 
Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75
Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2858
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Aşure:
Malzemeler:
- 2 bardak aşurelik buğday
- 15 bardak su
- 1/2 bardak nohut
- 1/2 bardak kuru fasulye
- 3 çorba kaşığı kuru üzüm
- 3 çorba kaşığı çam fıstığı
- 3 bardak şeker
- 3 incir
- 6 kayısı
- Üzeri İçin (arzuya göre)
- Ceviz
- Badem
- Kuş üzümü
- Nar
- Şam fıstığı


Hazırlanışı:
Bir gece önceden buğday, nohut, fasulye ve kuru üzümü ayrı ayrı kaplarda ıslatın.

Aşure yapılacağında, buğdayı 15 bardak suya koyup, ağır ateşte, iyice ezik ve yumuşak bir hal alana kadar 5 saat süreyle pişirin.

Ayrı kaplarda nohut ve fasulyeyi de pişirin. Buğday koyulaşınca, toz şeker, süzülmüş nohut ve fasulyeyi de ilave edin.

Birkaç taşım kaynattıktan sonra, çam fıstığı, kuru üzüm, küçük doğranmış incir ve kayısıları katın. Birkaç kez karıştırıp, ateşten alın.

Servis kaselerine bölün. Üzerine çekilmiş ceviz, badem, şam fıstığı, üzüm ve narla süsleyin.

NOT: Aşuredeki buğdayın 5 saat ve iyice ezik şekilde pişirilmesinin nedeni; buğdayın içindeki nişastanın ortaya çıkması ve jölemsi yapının oluşması içindir. Aksi takdirde yapı istenilen kıvamda olmadığı için arzu edilmeyen buğday kokusu açığa çıkacaktır.
Nǿ ŦΞДЯ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk Çiftinden Türlü Türlü Pozlar .. ( Devam 42 Resim ) 3 FeLon Adult eski arşiv 5 01-29-2009 04:03 PM
Salata Tarifi GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 10-07-2007 03:33 PM
Salata GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 10-07-2007 03:32 PM
Şener'e pasta-börek şoku 27 Ağustos 2007 вσυя∂¢αη Eskiler (Arşiv) 0 08-27-2007 11:34 AM
karisik salata trecy Eskiler (Arşiv) 68 01-18-2006 03:00 AM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:12 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.