![]() |
|
|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2858
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşure:
Malzemeler: - 2 bardak aşurelik buğday - 15 bardak su - 1/2 bardak nohut - 1/2 bardak kuru fasulye - 3 çorba kaşığı kuru üzüm - 3 çorba kaşığı çam fıstığı - 3 bardak şeker - 3 incir - 6 kayısı - Üzeri İçin (arzuya göre) - Ceviz - Badem - Kuş üzümü - Nar - Şam fıstığı Hazırlanışı: Bir gece önceden buğday, nohut, fasulye ve kuru üzümü ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Aşure yapılacağında, buğdayı 15 bardak suya koyup, ağır ateşte, iyice ezik ve yumuşak bir hal alana kadar 5 saat süreyle pişirin. Ayrı kaplarda nohut ve fasulyeyi de pişirin. Buğday koyulaşınca, toz şeker, süzülmüş nohut ve fasulyeyi de ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra, çam fıstığı, kuru üzüm, küçük doğranmış incir ve kayısıları katın. Birkaç kez karıştırıp, ateşten alın. Servis kaselerine bölün. Üzerine çekilmiş ceviz, badem, şam fıstığı, üzüm ve narla süsleyin. NOT: Aşuredeki buğdayın 5 saat ve iyice ezik şekilde pişirilmesinin nedeni; buğdayın içindeki nişastanın ortaya çıkması ve jölemsi yapının oluşması içindir. Aksi takdirde yapı istenilen kıvamda olmadığı için arzu edilmeyen buğday kokusu açığa çıkacaktır. |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Türk Çiftinden Türlü Türlü Pozlar .. ( Devam 42 Resim ) 3 | FeLon | Adult eski arşiv | 5 | 01-29-2009 04:03 PM |
| Salata Tarifi | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-07-2007 03:33 PM |
| Salata | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-07-2007 03:32 PM |
| Şener'e pasta-börek şoku 27 Ağustos 2007 | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-27-2007 11:34 AM |
| karisik salata | trecy | Eskiler (Arşiv) | 68 | 01-18-2006 03:00 AM |