![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#5 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2841
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çerkez Tavuğu:
Malzemeler: - 1 adet 1,250 gr'lık piliç - 1 adet buke garni - tuz - taze çekilmiş karabiber - 3 dilim (1 cm kalınlığında kesilmiş) kabuksuz beyaz ekmek - 150 ml (3/5 su bardağı) süt - 260 gr (4 su bardağı) dövülmüş ceviziçi - kırmızı biber Hazırlanışı : Hazırlık Tavuğu yıkayıp temizleyin ve buke garni, tuz, karabiber ile birlikte suya atıp, pişinceye kadar haşlayın. Ceviziçinin yarısını küçük bir tencereye koyun. Üzerine kırmızıbiberi ilave edin. Çok ağır ateşte sürekli karıştırarak yağını bırakması için ısıtın. Isınmış cevizleri çift katlı bir tülbentin içine koyarak kuvvetlice sıkın ve yağını akıtın. Yağını aldığınız ve kalan ceviziçleri ile ıslanıp sıkılmış ekmeği karıştırın, robottan geçirin. Ana Yemek Tavuğu hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde haşlayın. Haşlanmış tavuğu bir tabağa çıkartın. Soğumaya bırakın. Ekmek içlerini derin bir tabağa koyup süt ile ıslayın. İyicene ıslandıktan sonra sıkarak sütünü süzdürün. Ceviz yağını hazırlamak için yan sayfada gösterildiği biçimde cevizi kırmızı biberle beraber yavaşça ısıtın ve tülbentten sıkarak yağını çıkarın. Ceviz yağını bir kenarda saklayın. Sıktığınız ve kalan ceviziçleri ile birlikte ekmeği beraberce robottan geçirin. Robottan geçirdiğiniz ekmek-ceviz karışımını bir kaba alın. Tuzunu ilave edip bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek azar azar 1 1/2 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Sosu bir kenarda bekletin (arzuya göre dövülmüş sarmısak eklenebilir). Haşlanmış ve soğumuş tavuğun kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini elinizle didikleyerek ince parçalara bölüp, bir karıştırma kabına koyun. Üzerine sosunu dökün ve bir kaşıkla tavukların iyice sosa bulanmasını sağlayın. Çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. En üste de ceviz yağını gezdirin. Bütün ceviziçleriyle süsleyerek servis yapın. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sebzeli salatalar ile ekstra sağlık | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-05-2008 06:51 PM |
Salatalar | Nǿ ŦΞДЯ™ | Yemek Tarifleri | 77 | 03-07-2008 04:33 PM |
Patlıcan Sandviç | WrAtBoY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-15-2008 02:25 PM |
Sandviç - Kanepeler | WrAtBoY | Eskiler (Arşiv) | 3 | 02-15-2008 12:30 AM |
Klüp Sandviç | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-16-2007 09:18 PM |