![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12101
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Giriş Yerine Söyleşi
İlyas- Hıdır ağabey bizim Menderesi asan çokmu cesur Değilse intikamdan çekinmez mi Çekiniyorsa tedbir almaz mı Tedbiri varsa tahmin edilemez mi Her sene her köyde bir babayiğit doğar İstese bile bunların hangi birine tedbiri olabilir Korkaksa her yerde gözü kulağı olması gerekmezmi Her yerden haber alıyorsa herkesin bir yakını ona çalışıyor olmazmı Hal böyle ise nasıl seçti bunları Seçerken işi teklif ederken hiç hata yapmazmı Yaparsa bir yakınımız anlatmazmı Şöyle casusluk teklif ettiler Vatan için dediler menfaat vaadettiler yutmadım Tehdit bilem ettiler ürkmedim demezmi Diyen çıkmadığına göre teklifte hata yapmıyorlar demektir Böyle firesiz seçimi yapmak için zaruri ilim hangisidir Bir bakışla mı anlıyorlar Yumurtanın cılkını elmanın çürüğünü Belki ölçmesi tartması lazım Dokunması ellemesi tutması çevirmesi lazım Öyle enayi varmıdır ki buna imkân verecek Herkes de enayi değil ya Ağabey susuyorsun Yoksa Eyvah Berber mi Susuyorsun dahası mı var Tellak mı terzimi Susuyorsun eyvah Dişçi mi eyvah hekim mi vay bana Ebe de mi Yandım Ah Istanbullu ebe yakmış bizi de haberimiz olmamış Peki ağabey bir ebe böyle bir çeteye niçin çalışsın Anladım kızıyorsun niçinin erkenine Önce mühim olan nasıllardır diyorsun Ama işi yapmıyorsa nasılı da olmaz değilmi Niçinden maksadım sahiden yapıyormu Yoksa yaptığına ikna olsak niçinini bulamayabiliriz Şimdi baştan alıyorum Para için mi Değil Böyle hiyaneti para için yapacak akreb yoktur bilirim Korkudan mı Kim bilir Ağabey susuyorsun daha beteri ne olabilir Laik maik olduğundan mı Alaka yok Ortodoksmudur Yani yanlış anlama bizim laiklerin hafta sonu tatili külahı çulu yılbaşısı marşlı cenazesi filan hep ortodoks adeti ya ister istemez aklıma geliyor Bu sokak tıkandı Başka noktadan başlayayım Firavunun ebeleri bu işi niye yaparlardı Anladım tamam kızma geri alıyorum düzeltiyorum Firavunun ebeleri bu işi yaparlardı nokta Firavunun ebeleri Mısırı terkedince nerelere göçtüler Karadan mı denizden mi Yelkenle mi kürekle mi Yine tıkandık Başka sokaktan giriyorum Bu gün Mısırda kalmış Firavn kavmi hangi mezhep Şii değil sünni hiç değil Katolik değil protestan değil Ortodoks mu eyvah Bunca dinu mezheb varken niçin onda karar kılmşlar Dur kızma düzeltiyorum Bilemeyiz niçinini Görmüyoruz heriflerin içini Ortodoksdurlar nokta Peki niçin laik görünsünler Yine düzeltiyorum Laik görünürler nokta Ben şimdi ırkçı filan mı oldum Hayır Lakin bana ırkçı diyecekler Gizli ortodoks olduklarını belli edecekler Görünüşte laik olanlar Yoksa ben bunları söyledim diye Çinlinin aklına gelmiyor bana düşmanca sataşmak Hindunun da aklına gelmiyor bana iftira atmak Demek ki it gibi sataşacaklar İtiraf etmiş olacaklar Firavnın torunları olduklarını Ya sataşan çıkmazsa O zaman yanılmışım derim Firavunlar kısır imişler soyları bitmiş derim O sokağa bir daha bakmam Konuyu o yönde daha fazla kurcalamam Adaletli dedim mi ağabey |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|