![]() |
|
|
#11 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12122
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bitmeyen Şiir
merhaba baba evimden yazıyorum sana biraz mutlu muyum ne sanırım sanmıyorum yorgunum. karım geçen ayın yirmisinde saat onaltıotuzbeşte bir dolunay doğurdu bana dolunay'ın doğduğu gökte doğduğu gece sen mi istenmiştin ne melekler bir dolunay yerleştirdiler gökyüzüne kızım çatık kaşlı ve çıkarken ana rahminden gözleri açık ve gülümsüyormuş büyücüye öcüye sanki bu sevi götüresi dünyaya mutlulukmuş gibi gelmek kızma bana e mi koca zeytindağ'lı seni birdenbire özledim ihtiyacın olursa bak ha 'önce bana yazacaksın' demiştin ya senin koynuna, kucağına yüreğine ve kafana ihtiyacım var köydeki o duvar hani o doğduğun beyaz yüzlü evin kerpiç beyaz dumandan duvarı yıkılıyordu az daha seninle beraber saçakları ağlıyordu hafif oynak kalçalarıyla yağmur dallarını çıkarıp çırılçıplak öylece yıkanıyordu ki o gece bütün bunları gördüm o güzel babacan fransızcan o şarkıyı dinlediğimde her seferinde yüreğimde bir kıpırtı bir fırtına yüklü kalyonlarımla sana geliyorum gözlerini yum gözlerini gençliğim o kadar açık ve gerçek ki o akşam tutamamış olmam ellerini anlatılamayan, hissedilen şeyler de vardır diyordun ve genellikle suskun ve bir zeytin tanesini çatlatırcasına gururluydun. şimdi de suskunsun. ya da ben göremiyorum. körüm belki çandarlı ovası, aç öldüren kimsesiz yöresi artık aç öldürmüyor kimseyi hayır, muhakkak görmelisin buğdayı öyle güzel ki ve öylesine hayatın kan damarlarından dolaşan o güzel sevdayı ve tutkusunu yaşatıyor ki sanırsın bu yazın hüzün nazlı bir kızın hazin gözleridir dolunay senden sonra köyün küçük bir sokağın adını biliyor musun yazıcı sokağı koydu köylüler küçük temiz bir de tabela astılar beyaz hani kahveyle kasabın arasındaki sokak hani çay içip, tekrar çay içip tekrar yağmurun altında tarlaya gittiğimiz o sokak şimdi beni görünce korkak ve yapayalnız adımlarla gözlüyor ellerini arkasına bağlamış taklit edercesine seni arkamdan dolaşıyor köy boyunca usulca ve ben farkında değilmişim de bu fırtınanın, tarlaların ve usul güzel kimsesiz yoksullukların daracık çatıları çatık kaşlı sokakları geçerek getirdim onu tuttum oturttum dolunay'ın kucağına malum oyuncaklar pahalı mı pahalı ben de bir sokak hediye ettim ona koca zeytindağ'lı sana hasretiz yüreğine. |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|