![]() |
![]() |
#8 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1867
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anılarımdan Hamide ve Babam
En güzeliydi köyünün Hamide... Saç örgüleri değerdi Yazmasının altından ince beline Çam ormanlarının ortasına kurulmuştu köyleri İşte o çam ağaçlarının rengindeydi gözleri... Beş kız kardeştiler Dedem hamideyle kesmişti erkekten ümidini En büyük ecileri hediye yapınca ikinci evliliği Dedeme vermişti ilk evliliğinden olan Metin’i Çobanlık yapardı Bazen yatağı ıslatırdı... Hep üzgün, hep sessizdi... küçüktüm ama anlardım Bakışlarında gözyaşı gizlenirdi... En acısı da Annesine bile bile... Teyze derdi... Dört beş yaşlarındaydım Babam askerdi... İzne geldiği günlerde Ayaklarım yerden kesilirdi O gidince ne çay içtiği bardakları yıkatırdım Ne de attırırdım sigara izmaritlerini Saklardım.... Burcu burcu babam kokardı hepsi... Hamide helkelerle oluktan su getirdiğinde Saklanırdım kapı önüne Ödü patlardı cinlerden, perilerden Yaşayanların kötülüğünden korkmak yerine... Bilseydi insanların şeytanlığını O zamanlar korkmazdı böyle belki de... Elektrik yoktu köyde Gaz lambası yakardı dedem Arada korkardım lüksün alevinden... En çok anneannemin yaptığı çörekleri severdim Çay kaşıklarının sesi gelirdi uyuduğum odaya Ve dedemin kucağında otururdum sofraya O küçük köy evinin prensesi bendim... Metin ağabeyimi zorla kaldırırdılar yataktan Bazen ayakları şişerdi dayaktan Dedemden nefret ederdim o an Korkardım, saklanırdım Metin ağabeyimin feryatlarından Kızardım teyzeme, İçim acırdı çocuk kalbimle Hiç unutmadım hiç, anne dememişti hiç teyzeme Benim gibi, yabancı gibi, Teyze derdi teyze... Köyün küçük bir okulu vardı derme çatma Hemen yanındaki evde otururdu imam Hayrullah amca Namaza giderdi dedem bayramlarda Yanında da metin ağabeyim Yırtık lastikler ayaklarında.... Bir gece çok ateşlendim... Kara kıştı... Çamların dallarına karlar yığılmıştı... Doktor yoktu köyde... Süvariler geliyordu üstüme Uzaktan babamı görüyordum Atlılar geliyor baba diye sayıklıyordum... Dedem gecenin bir yarısı yola çıkmış o gece bir elinde Tüfek, bir elinde heybe Sabaha inmiş kasabaya Ertesi gün uyandığımda İlaçlarım, simitlerim bir de kırmızı sarı boyalı beşiğim Dedem gülümsüyordu bana... Ve gece rüyamda gördüğüm babam O da gelmişti.... Sayıklamalarımı mı duymuştu acaba.... Başka çocukları görüyordum o yokken babaları dizlerinin dibinde çıkarıyordum sakladığım çay bardaklarını ve söndürdüğü sigaraları ya da anneme yazdığı mektupları alıyordum elime babam mektubu kapatırken ellerini küle batırıyordu zarfta parmak izleri kalıyordu... kokluyordum... Babamın parmak izleri işte... işte diyordum.... kendine has bir kokusu vardı babamın en çok o koku yanımda olunca şımarırdım... tutardım elini sıkı sıkı harmana dolanırdım... en güzel giysilerimi giydirirdi annem çocuklara bakarak, babama sarılırdım... gelişlerinin arası bir ömür gibi gelirdi bana... Babam ne zaman beni gizlice öpüyorsa Anlardım gideceğini Sarılırdım bacaklarına O sabahta babam gizlice kokladı beni Uyandım... Gelmişti ayrılık saati anladım... Kahvaltıdan sonra hamide benimle oynuyordu.. Hiç yapmazdı oysa, biliyordum babam gidiyordu... Fırladım evden, çığlıklarımla köy inliyordu Babam arabaya binmişti Beni görünce inmek istedi Annem tuttu beni Kurtuldum ellerinden Arabanın önüne attım kendimi Uzunca yattım yere Kalkmıyordum Böylece gitmez sanıyordum... Babam çıktı arabadan Sarıldı, sarıldı, öptü öptü... Okşadı saçlarımı Sonra aldı beni dedem Sımsıkıydı kolları Babam el sallıyordu işte arabadan Ağlıyordu araba hızla geçerken yanımızdan... Herkes ağlamıştı feryatlarıma Hatta köyün delisi Ali amca, o bile... Gül Yazganarıkan
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|