![]() |
![]() |
#21 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 2 Thanked 47 Times in 28 Posts
Üye No: 43617
İtibar Gücü: 1529
Rep Puanı : 4314
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgi Nickleri
9139 » Sevgi karanlık bir tünelde yakılan mum ışığı gibidir... Size yolunuzu gösterir ama uzakta ne olduğunu söylemez. » Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur... » Herkesi kusurları ile gören bir kimsenin senden de övgü ile bahsetmesini bekleme. » Sen Beni Bir Dağın Eteğindeki Gelincik Kadar Severken Ben Seni O Dağın Doruğundaki Kardelen Kadar Özlüyorum. » Buruk Bir Duygu Yüklenirse Yüreğine, Gözlerin Zamansız Dalıverirse Uzaklara, Hele Kulakların Deli Gibi Çınlarsa Bilki Bir Yerlerde Özlenmişsindir. » Duyguydu Yıllarca Bozdurup Harcadığımız, Sevgiydi Gölgelerimizi Kıskandığımız, Kaderdi Pençesinden Kurtulamadığımız, Mutluluktu Tadına Doyamadığımız, Aşktanda Öte Birşeydi Adını Koyamadığımız. » Gerçek aşklar bitmesini bilen aşklar olduğuna göre,insanlar ya hep sahte aşklarıyla evlenir,yada evlenerek aşklarını sahteleştirir. » Bu gece kayarken yıldızlar gökyüzünden ve gözümden yaşlar süzülürken dilek tutmadım ilk defa sadece teşekkür ettim tanrıya bu gece yanımda olduğun için!! » Seni sevmek acıların en büyüğü olsa gerek,seni düşünürken gözyaşı dökmek yaşanabilecek en büyük sevinç demek. » Bir serçeydim sürüden ayrılmış, gökyüzünde kaybolmuş, o ise bir kartalmış avlanmaya çıkmış gelmiş bula bula beni bulmuş. » Yağmur, mutluluğuma gölge düşürmek için yağıyorsun aldırmıyorum. Niyetin beni ıslatmaksa ben zaten ağlıyorum.. » Dünyanın dört bir yanında dostlarım var dostlar ki bir kerecik selamımı almamışlar bir kerecik selamlarını almamışım ve yine dünyanın dört bir yanında düşmanlarım var düşmanlar ki kanıma susamışlar kanlarına susamışım.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgililer Günü Nickleri
884 » @--)--) sana dijital bir gül yolluyorum, çünkü uzaklarda elimden ancak bu kadarı geliyor. Ama bil ki gerçeğini, gözlerinin içine bakarak vermek isterdim. Ve seni sevdiğimi fısıldamak.. Sevgililer günümüz kutlu olsun! Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar kadar çok seviyorum. » Sen dünyaya sürgün bir meleksin ve ben seni o kadar çok seveceğim ki bir daha cennetine geri dönmek istemeyeceksin... Sevgililer günün kutlu olsun! » Ayrılık küçük sevgileri öldürür ama büyük sevgileri güçlendirir. Tıpkı rüzgarın mumu söndürüp yangını güçlendirdiği gibi... Bizim de sevgimiz hep yaşayacak ve daha da güçlenecek sevgilim. Nice sevgililer günlerinde birlikte olmak dileğiyle... » Kuyruklu yıldızlar vardır, dünyaya yetmiş yılda bir gelirler. ınsanlar onu hayatı boyunca belki bir kez görürler. Ben o yıldızı gördüm, o da sensin birtanem. » Biliyorsun her gökkuşağının bittiği yerde bir hazine saklanırmış. Eskiler böyle der. Gökuşağını takip ettim geçenlerde sende bitti... En değerli hazinemsin benim, canımsın. Sevgililer günümüz kutlu olsun » Gözlerin gözlerimde, ellerin ellerimde, aşkın içimde ve ruhun bedenimde olduğu sürece seni sevmeye devam edeceğim. Sevgililer günün kutlu olsun! » Seni tahmin edeceğin kadar değil, tahammül edemeyeceğin kadar çok seviyorum. Sana "Sevgilim!" diyebildiğim için kendimi çok şanslı görüyorum. » Seni yıldızlara benzetiyorum onlar kadar uzak onlar kadar erişilmezsin ama bir farkın var onlar bin tane sen bir tanesin. Sevgililer günün kutlu olsun » Eğer gökyüzü bir parça kağıt, deniz bir şişe mürekkep olsaydı yine de sana olan duygularımı yazmaya yetmezdi. Seni o kadar çok seviyorum ki. » Bana bir günün 24 saat, bir saatin 60 dakika ve bir dakikanın 60 saniye olduğu öğretildi ama sensiz geçen bir saniyenin sonsuzluk kadar uzun olduğu öğretilmedi. Yaşamımızın her anında birlikte olmamız dileğiyle sevgilim... Sevgililer günümüz kutlu olsun. » Okadar güzelsin ki yüzüne bakamıyorum. Titriyor ellerim, ellerini tutamıyorum. Öylesine bağlanmışım ki sensiz duramıyorum. Sevgililer günün kutlu olsun! » Doğan her günün sabahında içimde gözlerini görebilmek aşkı olmasa, inan hiçbir şeye değmezdi yaşamak. Sevgililer günün kutlu olsun! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgiliye Nickler
15996 » Aşkımı dağlara yazacaktım aşkımdan büyük dağ bulamadım.. » Özgürlük düşlerde değil ,kendi kendimize yükselttiğimiz çitlerin ardındadır » ışte buna aşk denir be aslanım, buna zifiri karanlık denir. Oğulları olur aşkın, kızları olur; karı, yağmuru, tipisi olur. Çamuru bile olur; lakin, gövdeni güneşin altına yaydığın bahar günleri parmakla sayılıdır. O parmakla sayılı anlar için, o birkaç yıl sonra zihninden fırlayıp fırlayıp tatlı bir yağmur olur. » Göz Damlalarının Yanaklarına Çizdiği Islak Patikaları Seyret, Seyret ki Yalnızlığın Acısını Anlayasın. Dudaklarını Okşayan Tuzlu Tanecikleri Hisset, Hisset ki Daha Güzel Ağlayasın. » Birlikte Yaşayabileceğin Biriyle Değil, Onsuz Yaşayamayacağın Biriyle Ol. Gelip Boşluk Dolduranlardan Değil, Gittiğinde Yeri Dolmayanlardan Olsun. » Bir Dost Yüzüne ıhtiyaç Duyduğunda Başını Kaldır ve Gökyüzüne Bak. Güzdüzleri Bulutların *******i Yıldızların Arkasından Gülümsüyor Olacağım. » Benim ıçin Hayatta ıki şey Önemlidir, Biri Sen Diğeri Özgürlüğüm. Özgürlüğüm ıçin Canımı, Senin ıçin Özgürlüğümü Feda Ederim. » Güller Hep Ellerinde Açsın Ama Dikenleri Batmasın. Sevda Hep Seni Bulsun Ama Seni Yaralamasın. Mutluluk Hep Yüreğine Dolsun Ama Beni Unutturmasın. » Birgün Yağmura Yakalanırsan Benden Kaçtığın Gibi Yağmurdanda Kaç. Çünkü Bulutların Arkasında Kaybolan Aşkı ıçin Ağlayan Benim. » Uzaklıklar Küçük Sevgileri Yok Eder, Büyükleri Yüceltir. Tıpkı Rüzgarın Mumu Söndürüp Ateşi Yükselttiği Gibi. » Seni her özlediğimde kalbime bir yıldız koyuyorum. Ne kadar özledim diye sorarsan, kalbimde bir gökyüzü taşıyorum bunun için seni çok seviyorum. » Mevsimlerden sonbahardayım, senin yüzünden. Dünyadaki herkes için herhangi biri ama herhangi biri için dünyalara değersin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 13 Thanked 10 Times in 9 Posts
Üye No: 44049
İtibar Gücü: 1528
Rep Puanı : 6211
Rep Derecesi :
|
![]() •-->¢ạи¡м¡ ץoℓĐạ ьųℓĐųм
----------------------------------------------------------------------- # ((¯`»¦«´¯)) AşKMeLeGi ((¯`»¦«´¯)) ------------------------------------------------------------------------- Kahramanlığın ölçütü kaç kişiyi kurtardığın mıdır? Yoksa karşılıksız düşündüğün her insan için bir kahraman mısındır? ---------------------------------------------------------------------------- | ¤ۣۜ..¤ | ((NİCKİNİZ)) | ¤ۣۜ..¤ ---------------------------------------------------------------------------- ﮓeniﺄ ﮕevﺂשׁﻩrﺙm -------------------------------------------------------------------------------- Bu can sana kurban... ------------------------------------------------------------------------------ And if you go, I wanna go with you And if you die, I wanna die with you ------------------------------------------------------------------------------- ஐ◄███▓▒░░ Forbidden Love ░░▒▓███►ஐ ------------------------------------------------------------------------------ «« ẰگЌĮм گéήì گèυêУǿŕµм »» --------------------------------------------------------------------------------- УąģмµґĻµ کǿќêĶĻąŕđá HêЧąţĮмĮ λгıЧǿŗųм... --------------------------------------------------------------------------------- phichliq parayla olsa gene yapardıq --------------------------------------------------------------------------------------- ஐ๑((-_-))๑ஐ๑Şeytanın avukatı๑ஐ๑((-_-))ஐ๑ ----------------------------------------------------------------------------------------- I'm 98% beautiful and 2% crazy...... ------------------------------------------------------------------------------------------ ░║ HαβεЯіП ΨоЖ βεП ÕГϋΨояμШ ║░ ------------------------------------------------------------------------------------------- §ëñ¥ §ëVDîgîM KåDåR ¥å$å§å¥DîM..ôLûM§ûzLûgûñ åDîñî å$k Kø¥åRDîM..¡ ® ------------------------------------------------------------------------------------------- ZǺLiмiή ZuLмu VǺґگǺ گẽvẽήiή Ǻllah'I VǺґ ------------------------------------------------------------------------------------------- »¦« ßoğaZımda DüğümLendi A$k Adına SitemLerin Hesap Mah$erdedir Dendi Gider Orada ßekLerim.»¦« ------------------------------------------------------------------------------------------ tEK BİR sOrUm OlCaK BuNlArı kİm dEğErLeNdİrEcEk?? ------------------------------------------------------------------------------------------- ﻛ є η ط ц ĸ α ℓ ط ê η ط ê я τ α иє s ê s ê η -------------------------------------------------------------------------- (*)£®дy(*)™ ((ADI ERAY OLANLAR İÇİN KOYDUM)) ----------------- --------------------------------------------------------- BİZ Kİ USTASIYIZ VATAN SEVMENİN -------------------------------------------------------------------------- BİZ BU VATANI KARŞILIKSIZDA SEVERİZ... -------------------------------------------------------------------------- ===>>>ONLY_YOU<<<=== -------------------------------------------------------------------------- '' »¦« bÿ©râzÿbïkè©âgââÿ »¦« '' -------------------------------------------------------------------------- ƒσяєωєя ℓσνє -------------------------------------------------------------------------- Her günün son günün olacakmış gibi yaşa.. Çünkü bu günlerden birisi son olacaktır.. ------------------------------------------------------------------------- ॐ๑ Ǻήήé Béή мǺήЧǺЌ ǿĻđųм ๑ॐ ------------------------------------------------------------------------- [_bring_me_to_life with your love_] --------------------------------------------------------------------- U.F.O Gören Masum Köylü ------------------------------------------------------------------------ ℓσνє му s's..... ร๏๓єtเ๓єร א๏ย ђคשє t๏ ﻮเשє ยק รtђร ฬђเςђ คгє เ๓ק๏гtคสt Ŧ๏г א๏ย ------------------------------------------------------------------------ ''l๏שє เร ส๏tђเสﻮ ฬђคt เt รєє๓ร' ------------------------------------------------------------------------ N α ρ ѕ т є я - L é a D é R ²ººº « Séßéßim SénSin..! »CoSSécant ² ------------------------------------------------------------------------ ♯₥.£.®.ŧ♯ -------------------------------------------------------------------------- I hope the people haven't bird flu(h5n1) ------------------------------------------------------------------------- Ne SeNLe OLuYoR NeDe SeNSiZ ----------------------------------------------------------------------- ©®UzMaN®© ----------------------------------------------------------------------- ·#ۼ∂Ģl٤-ﻉΨ生 ------------------------------------------------------------------- İçimde Öyle Güzelsin Ki Onu Kirletmeyeceğim Seninle
![]() |
#25 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızlık Nickleri
16498 » Bir yürek nelere yeterse, bir can bir canı ne kadar severse bir damardan ne kadar çok kan geçerse, yaşam ölüme ne kadar değerse, sen de benim için o kadar değerlisin. » Seni yıldızlara benzetiyorum onlar kadar etkileyici,çekici ve güzelsin ama aranızda tek fark var onlar milyonlarca sen bir tanesin... » Bugün mavi bulutları avucunuza mutluluğu baş ucunuza sevgimi de usulca kalbinize koyuyorum. Güneş yalnızca sizin için doğsun sizi seviyorum! Sevgililer gününüz kutlu olsun. » Sabah seni izlemesi için bir melek yolladım peşinden ama düşündüğümden de erken döndü. Ne oldu dedim? "Bir melek asla başka bir meleği izleyemez" dedi Canım... » Seni ne kadar sevdiğimi öğrenmek istersen yere düşen her yağmur damlasını tutmaya çalış;tutabildiklerin senin sevgin, tutamadıklarınsa; benim sana olan sevgimdir. » Gözlerinde mutluluk, aşk, sevgiyi gördüm Aşkım » Hayatta iki kör tanıyorum ; 1.´si senden başkasını görmeyen ben, 2.´si beni göremeyen sen... » Bir Gün Cehennemde Karsılaşabiliriz. Sen Kalp Hırsızı Olduğun için , Bense Tanrıyı Bırakıp Sana Taptığım için » GÜNEşıN BUZ TUTTUğU YERDE BıR ALEV GÖRÜRSEN O BıL Kı YALNIZ VE YALNIZ SENıN ıÇıN YANAN KALBıMDıR. » Dünyadaki en güzel şeyi sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki ? » insanlar kırmızı güllerin peşinde koşarken ayakları altında ezilen papatyaların farkına bile varmazlar » Aşkın ilk soluğu mantığın son soluğudur » En sürekli aşk karşılığı olmayan aşktır. » ınsanlar hep birilerinin peşinden koşarlar, ama dönüpte kendi peşlerinden koşanlara hiç bakmazlar » Nice insanlar gördüm kalpleri bomboş ama mutlu, çok az insanlar gördüm kalpleri sevgiyle dolu ama aşk ateşiyle yanıp kavrulan, hüzünlü ve mutsuz! » Ben seni unutmak için sevseydim sana olan tutkunluğumu kalbime değil günesin çıktığı zaman kaybolan buğulu camlara yazardım » Gökyüzündeki bütün yıldızları toplasan bir tek sen etmez, fakat bir tek sen hepsine bedelsin » Sen benim hayatımda olduğun sürece, ne sen kimseye rakip ne de kimse sana rakipti..Çünkü sen benim için daima tektin » Eğer ******* seni düşündüğüm kadar uzun olsaydı asla sabah olmazdı... » Sen gözlerimde bir damla yas olsaydın seni kaybetmemek için ömür boyu ağlamazdım!!! » Hayatta üç şeyi sevdim. Seni, Kalbimi, Ümit Etmeyi. Seni sevdim, sensin diye. Kalbimi sevdim, seni sevdi diye. Ümit etmeyi sevdim, belki seversin diye |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duvar Yazıları Nickleri
38857 » Bağırsak kurtları bağırsakta yaşar, bağırmasakta . » " Ílk görüşte aşka inanır mısın ? Yoksa dışarı çıkıp tekrar mı gireyim?" » Bir kazan varmış. Bu kazan çok iyi dans ediyormuş, muhteşem kıvırıyormuş. Bu kazana ne denir ? ıyi Olan Kazansın... » Kusura bakma birader, seni birine benzettim. Olabilir, babam çok gezermiş... » Aşk çılgınlığın en zevkli türevidir, öpüşmek ise entegrali... » Aşk bir mesele gel sırtımı kesele. » Fabrikadan halka satış vardı. Bir sürü halkam oldu. » Aşk bir havuzdur. ıçine aptallar düşer. Beni ittiler » Bu iş yerinde haftada birgün sigara içmek yasaktır oda bugündür.. » Babama değerimi sordum "Dünyalar kadar dedi"dünyanın değerini sordum "Beş para etmez dedi" ![]() » Kadınlar basit şeylerden hoşlanır, mesela ERKEKLERDEN!!!!!! . » Aşk dünya sofrasında yenilen en büyük kazıktır » Dünya bir gündür oda bu gündür » Adamın birisi donmuş karısıda atlet! » Ey yükselen yeni esil! ın ulan aşağı! » Sen ayrı kıyıda, Ben ayrı kıyıda, Aramızda dalgalar var... ıyi de ben yüzme bilmem ki!!! » Ben bu gece bekçilik işini gözüm kapalı yaparım arkadaş.. » ılahi azrail sen insanı öldürürsün.. » Sürat felakettir. ( Kaplumbağa ) » Kadın hakkı diya birşey olmaz. Çünkü hakkı erkek ismidir. » Dikkat Dikkat !! 1965 yılında içilen kahvelerin hatırı dolmuştur! Tüm 1965 yılında kahva içenlere duyurulur: Kurtuldunuz !!!... » Vicdanı tertemizdeki. Zira onu hiç kullanmamıştı.. » Otelimizde hamam böceği bulunmaz, Fareler onları temizliyor. » Bos siselerin degil gecmeyen günlerin sarhosuyum. » Her başarılı öğrencinin arkasında kopya olabilir. » Herkez sakız çiğner ama benim gibi patlatamaz. » Birinciler olmasaydi ikincilerde kazanırdı. » Yerin kulağı var derler.Benimde kulağım var.Peki ben yermiyim?... HAYIR YEMEM » AşK karşısındakini bulunmaz hint kumaşı sanmanla hıyarın teki olduğunu anlaman arasındaki geçen zamandır. » Eger evrende bizden başka uygarlık yok ise, büyük bir yer israfıyla karşı karşıyayız!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gaffur Nickleri
15397 Gaffurun En Çok hit alan replikleri ; - sen benim arkadaşlarımı begenmüyormüsün?? -Bi akşam bize gelsene? -Bana Nie haber verilmiyorrr!? -Çöpü almaya kapıya geliyorum, Çalıyorum çalıyorum açmıyorsun... Ne Ayak ? -Aleme Akalım -Anladın sen anladın... -Gelsen Tam süper olacak -Cafede takılalım mı? -Gaffur Kendi Kendine söyle der; Gidelim Gaffur -beni niye eklemedin?? beni beğenmiyor müsün?? -olur mu canım..yani aşk olsun..gerçekten böle düşüncelerim yoktur..bir anda aklımdan gidivermiş yoksa başka bişi değil yani... -Ölümüne KankayiZZZZZ -Saçlarını uzatsan süper olcak -gösüne noldu? -Ne o Bi Sakıncasımı var?!?! -beni beğenmiyormusun? -Nasılım ?!?! -Bize niye gelmedin? Bizi beğenmiyormusn? -beni niye çagırmadın Beni beğenmiyormusun? ? Gaffur Aksoy Kimdir; Gaffur 1 anasi 1 babasi 2kız kardeşiyle yaşıyan kapıcıdır (kapıcının ogludur. ) (fasla bilgi yok) Hobileri ; 1. hobisi, beğendiği cinayet haberlerinin koleksiyonunu yapar. 2. hobisi, dans etmek (electric boogie)(kendisini ifade ediş tarzıymış, babası öyle diyor) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölmeden Önceki Nickler
17904 ölmeden önce söylenen birkaç söz: » gönder gönder, ben tutarım. » aabı çok seri bir araba bu yaaa... » korkma hayatım, arabamızda abs ve aırbag mevcut. » postanede bana ait bir koli varmış onu almaya geldim. » oolum..5 taş çaldım ruhun bile duymadı.. » bakın çocuklar, bu deney seti, kapağı açılınca güvenlik önlemi olarak elektrigi keser.. » demek pirana dedikleri şey bu..hiho.. » bak hulusi abi bıyıkları ıle oynuyom bi şey olmuyo. » ey ruuuuhhh..geldiyseeen...... » o irmikleri neden aldın nurhan..helva mı yapıcan?.. niye? » doğalgazın ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor ve doğalgazla çalışan ilk ocağı huzurlarınızda yakıyorum. » evladım, beni karşıdan karşıya geçirir misin? » geeeel, geeel sağ yap geeel... » bah bah bah hala uzunlarla geliyo... » canikom, bu etin tadı sana da biraz garip gelmedi mi? » müjdemi isterim turan abi bir kızın daha oldu. » kim bekler lan yeşilin yanmasını?! » eşşek şakası yapmayın lan... » bekle cemşit abi ben bir dalıp çıkıcam. » korkma hanım bu saatte kapımızı kim çalacak, tanıdık biridir. » hala karlı gösteriyor mu hanım? » elektirikçiye ne gerek var canım, ben hallederim. » bak şimdi nasıl sollıycaz .. » gel abi burası boyu geçmiyor... » aya bak aya, kamyon farı gibi !!! » ben denedim, korkmayın. » bak kadri abi, suyun derinliği önemli değil, asıl iş atlamasını bilmek.. » yav hayrettin abi burası fener tribünü değil galiba.. » hihiha...bak gelen şey köpekbalığına ne kadar da benziyor. » rasim abi, kafesin kapısı kapalı değil mi? » nalan, bir kibrit yak da bakalım ne kokusuymuş... » yapma satılmış abi, şeytan doldurur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arapça Nickler ve Anlamları
7857 BESMELEYLE BAşLAYALIMıNşA'ALLAH بِسْـــــــــــــــــــــ ـمِ اﷲِارَّ�*ْمَنِ ارَّ�*ِيم ıÇıNıZDEN KıM BENıM KIRK HADıSıMı ÖğRENıR VE TAşIR ıSE( YAşAMINDA UYGULAR ıSE) KIYAMET GÜNÜ SALıH KışıLER ıLE HAşROLUNACAKTIR. 40 HADıS 1 اَلدِّينُ النَّصِي�*َةُ قُلْنَا: لِمَنْ )يَا رَسُولَ اللَّهِ ؟( قَالَ: لِلَّهِ وَلِكِتَابِهِ وَلِرَسُولِهِ وَلأئِمَّةِ الْمُسْلِمِينَ وَعَامَّتِهِمْ (Allah Rasûlü) ?Din nasihattır/samimiyettir? buyurdu. ?Kime Yâ Rasûlallah?? diye sorduk. O da; ?Allah?a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara? diye cevap verdi. Müslim, ımân, 95. 2 اَلإِسْلاَمُ �*ُسْنُ الْخُلُقِ ıslâm, güzel ahlâktır. Kenzü?l-Ummâl, 3/17, HadisNo: 5225. 3 مَنْ لاَ يَرْ�*َمِ النَّاسَ لاَ يَرْ�*َمْهُ اللَّهُ ınsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez. Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16. 4 يَسِّرُوا وَلاَ تُعَسِّرُوا وَبَشِّرُوا وَلاَ تُنَفِّرُوا Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz. Buhârî, ılm, 12; Müslim, Cihâd, 6. 5 إنَّ مِمَّا أدْرَكَ النَّاسُ مِنْ كَلاَمِ النُّبُوَّةِ: إذَا لَمْ تَسْتَ�*ِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ ınsanların Peygamberlerden öğrenegeldikleri sözlerden biri de: ?Utanmadıktan sonra dilediğini yap!? sözüdür. Buhârî, Enbiyâ, 54; EbuDâvûd, Edeb, 6. 6 اَلدَّالُّ عَلىَ الْخَيْرِ كَفَاعِلِهِ Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir. Tirmizî, ılm, 14. 7 لاَ يُلْدَغُ اْلمُؤْمِنُ مِنْ جُ�*ْرٍ مَرَّتَيْنِ Mümin, bir delikten iki defa sokulmaz.(Mümin, iki defa aynı yanılgıya düşmez) Buhârî, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63. 8 اِتَّقِ اللَّهَ �*َـيْثُمَا كُنْتَ وَأتْبِـعِ السَّـيِّـئَةَ الْ�*َسَنَةَ تَمْ�*ُهَا وَخَالِقِ النَّاسَ بِخُلُقٍ �*َسَنٍ Nerede olursan ol Allah?a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. ınsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran. Tirmizî, Birr, 55. 9 إنَّ اللَّهَ تَعَالى يُ�*ِبُّ إذَا عَمِلَ أ�*َدُكُمْ عَمَلاً أنْ يُتْقِنَهُ Allah, sizden birinizin yaptığı işi, ameli ve görevi sağlam ve iyi yapmasından hoşnut olur. Taberânî, el-Mu?cemü?l-Evsat, 1/275; Beyhakî, fiu?abü?l-Îmân, 4/334. 10 اَلإِيمَانُ بِضْعٌ وَسَبْعُونَ شُعْبَةً أفْضَلُهَا قَوْلُ لاَ إِلهَ إِلاَّاللَّهُ وَأدْنَاهَا إِمَاطَةُ اْلأذَى عَنِ الطَّرِيقِ وَالْ�*َيَاءُ شُعْبَةٌ مِنَ اْلإِيـمَانِ ıman, yetmiş küsur derecedir. En üstünü ?Lâ ilâhe illallah (Allah?tan başka ilah yoktur)? sözüdür, en düşük derecesi de rahatsız edici bir şeyi yoldan kaldırmaktır. Haya da imandandır. Buhârî, Îmân, 3; Müslim, Îmân, 57, 58. 11 مَنْ رَأَى مِنْكُمْ مُنْكَرًا فَلْيُغَيِّرْهُ بِيَدِهِ فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِـعْ فَبِلِسَانِهِ فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِـعْ فَبِقَلْبِهِ وَذَلِكَ أضْعَفُ اْلإِيـمَانِ Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir. Müslim, Îmân, 78; Ebû Dâvûd, Salât, 248. 12 عَيْنَانِ لاَ تَمَسُّهُمَا النَّارُ: عَيْنٌ بَـكَتْ مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَعَيْنٌ بَاتَتْ تَ�*ْرُسُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ıki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz. Tirmizî, Fedâilü?l-Cihâd, 12. 13 لاَ ضَرَرَ وَلاَ ضِرَارَ Zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur. ıbn Mâce, Ahkâm, 17; Muvatta?, Akdıye, 31. 14 لاَ يُؤْمِنُ أ�*َدُكُمْ �*َتَّى يُ�*ِبَّ لأخِيهِ مَا يُ�*ِبُّ لِنَفْسِهِ Hiçbiriniz kendisi için istediğini (mü?min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz. Buhârî, Îmân, 7; Müslim, Îmân, 71. 15 اَلْمُسْلِمُ أخُو الْمُسْلِمِ لاَ يَظْلِمُهُ وَلاَ يُسْلِمُهُ مَنْ كَانَ فِي �*َاجَةِ أخِيهِ كَانَ اللَّهُ فِي �*َاجَتِهِ وَمَنْ فَرَّجَ عَنْ مُسْلِمٍ كُرْبَةً فَرَّجَ اللَّهُ عَنْهُ بِهَا كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا سَتَرَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter. Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58. 16 لاَ تَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ �*َتَّى تُؤْمِنُوا وَلاَ تُؤْمِنُوا �*َتَّى تَ�*َابُّوا ıman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmiş olamazsınız. Müslim, Îmân, 93; Tirmizî, Sıfâtu?l-Kıyâme, 56. 17 اَلْمُسْلِمُ مَنْ سَلِمَ النَّاسُ مِنْ لِسَانِهِ وَيَدِهِ Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir. Tirmizî, Îmân, 12; Nesâî, Îmân, 8. 18 لاَ تَبَاغَضُوا وَلاَ تَ�*َاسَدُوا وَلاَ تَدَابَرُوا وَكُونُوا عِبَادَ اللَّهِ إخْوَانًا وَلاَ يَ�*ِلُّ لِمُسْلِمٍ أنْ يَهْجُرَ أخَاهُ فَوْقَ ثَلاَثِةِ اَيَّامٍ Birbirinize buğuz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka çevirmeyin; ey Allah?ın kulları, kardeş olun. Bir müslümana, üç günden fazla (din) kardeşi ile dargın durması helal olmaz. Buhârî, Edeb, 57, 58. 19 إنَّ الصِّدْقَ يَهْدِي إلَى الْبِرِّ وَ إنَّ الْبِرَّ يَهْدِي إلَى الْجَنَّةِ وَإنَّ الرَّجُلَ لَيَصْدُقُ �*َتَّى يُكْتَبَ عِنْدَ اللَّهِ صِدِّيقًا وَ إنَّ الْكَذِبَ يَهْدِي إلَى الْفُجُورِ وَ إنَّ الْفُجُورَ يَهْدِي إلَى النَّارِ وَ إنَّ الرَّجُلَ لَيَـكْذِبُ �*َتَّى يُكْتَبَ عِنْدَ اللَّهِ كَذَّابًا Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe ***ürür. ıyilik de cennete ***ürür. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddîk (doğru sözlü) diye yazılır. Yalancılık kötüye ***ürür. Kötülük de cehenneme ***ürür. Kişi yalan söyleye söyleye Allah katında kezzâb (çok yalancı) diye yazılır. Buhârî, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103, 104. 20 لاَ تُمَارِ أخَاكَ وَلاَ تُمَازِ�*ْهُ وَلاَ تَعِدْهُ مَوْعِدَةً فَتُخْلِفَهُ (Mümin) kardeşinle münakaşa etme, onun hoşuna gitmeyecek şakalar yapma ve ona yerine getirmeyeceğin bir söz verme. Tirmizî, Birr, 58. 21 تَبَسُّمُكَ فِي وَجْهِ أخِيكَ لَكَ صَدَقَةٌ وَأمْرُكَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهْيُكَ عَنِ الْمُنْكَرِ صَدَقَةٌ وَإِرْشَادُكَ الرَّجُلَ فِي أرْضِ الضَّلاَلِ لَكَ صَدَقَةٌ وَإِمَاطَتُكَ الْ�*َجَرَ وَالشَّوْكَ وَالْعَظْمَ عَنِ الطَّرِيقِ لَكَ صَدَقَةٌ (Mümin) kardeşine tebessüm etmen sadakadır. ıyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır. Yoldan taş, diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır. Tirmizî, Birr, 36. 22 إِنَّ اللَّهَ لاَ يَنْظُرُ إِلَى صُوَرِكُمْ وَأمْوَالِكُمْ وَلـكِنْ يَنْظُرُ إِلَى قُلُوبِكُمْ وَأعْمَالِكُمْ Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar. Müslim, Birr, 33; ?bn Mâce, Zühd, 9; Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539. 23 رِضَى الرَّبِّ في رِضَى الْـوَالِدِ وَسَخَطُ الرَّبِّ في سَخَطِ الْـوَالِدِ Allah?ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. Allah?ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir. Tirmizî, Birr, 3. 24 ثَلاَثُ دَعَوَاتٍ يُسْتَجَابُ لَهُنَّ لاَ شَكَّ فِيهِنَّ: دَعْوَةُ الْمَظْلُومِ، وَدَعْوَةُ الْمُسَافِرِ ، وَدَعْوَةُ الْوَالِدِ لِوَلَدِهِ Üç dua vardır ki, bunlar şüphesiz kabul edilir: Mazlumun duası, misafirin duası ve babanın evladına duası. ıbn Mâce, Dua, 11. 25 مَا نَ�*َلَ وَالِدٌ وَلَدًا مِنْ نَ�*ْلٍ أَفْضَلَ مِنْ أدَبٍ �*َسَنٍ Hiçbir baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye veremez. Tirmizî, Birr, 33. 26 خِيَارُكُمْ خِيَارُكُمْ لِنِسَائِهِمْ Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır. Tirmizî, Radâ?, 11; ?bn Mâce, Nikâh, 50. 27 لَيْس مِنَّا مَنْ لَمْ يَرْ�*َمْ صَغِيرَنَا وَيُوَقِّرْ كَبِيرَنَا Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir. Tirmizî, Birr, 15; Ebû Dâvûd, Edeb, 66. 28 كَافِلُ الْيَتِيمِ لَهُ أوْ لِغَيْرِهِ أنَا وَ هُوَ كَهَاتَيْنِ فيِ الْجَنَّةِ وَأشَارَ بِالسَّبَّابَةِ وَالْوُسْطَى Peygamberimiz işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek: ?Gerek kendisine ve gerekse başkasına ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben, cennette işte böyle yanyanayız? buyurmuştur. Buhârî, Talâk, 25, Edeb, 24; Müslim, Zühd, 42. 29 اِجْتَنِبُوا السَّبْعَ الْمُوبِقَاتِ قَالُوا يَا رَسُولَ للهِ وَمَا هُنَّ قَالَ: اَلشِّرْكُ بِاللَّهِ وَالسِّ�*ْرُ وَ قَتْلُ النَّفْسِ الَّتِي �*َرَّمَ اللَّهُ إلاَّ بِالْ�*َقِّ وَأكْلُ الرِّبَا وَأكْلُ مَالِ اْليَتِيمِ وَالتَّوَلِّي يَوْمَ الزَّ�*ْفِ وَقَذْفُ الْمُ�*ْصَنَاتِ الْغَافِلاَتِ الْمُؤْمِنَاتِ (ınsanı) helâk eden şu yedi şeyden kaçının. Onlar nelerdir ya Resulullah dediler. Bunun üzerine: Allah?a şirk koşmak, sihir, Allah?ın haram kıldığı cana kıymak, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, suçsuz ve namuslu mümin kadınlara iftirada bulunmak buyurdu. Buhârî, Vasâyâ, 23, Tıbb, 48; Müslim, Îmân, 144. 30 مَنْ كَانَ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ فَلاَ يُؤْذِ جَارَهُ وَمَنْ كَانَ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ فَلْيُكْرِمْ ضَيْفَهُ وَمَنْ كَانَ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ فَلْيَقُلْ خَيْرًا أوْ لِيَصْمُتْ Allah?a ve ahiret gününe imân eden kimse, komşusuna eziyet etmesin. Allah?a ve ahiret gününe imân eden misafirine ikramda bulunsun. Allah?a ve ahiret gününe imân eden kimse, ya hayır söylesin veya sussun. Buhârî, Edeb, 31, 85; Müslim, Îmân, 74, 75. 31 مَا زَالَ جِبْرِيلُ يُوصِينِي بِالْجَارِ �*َتَّى ظَنَنْتُ أنَّهُ سَيُوَرِّثُهُ Cebrâil bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki; ben (Allah Teâlâ) komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim. Buhârî, Edeb, 28; Müslim, Birr, 140, 141. 32 اَلسَّاعِي عَلَى الأرْمَلَةِ وَالْمِسْكِينِ كَالْمُجَاهِدِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أوِ الْقَائِمِ اللَّيْلَ الصَّائِمِ النَّهَارَ Dul ve fakirlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri (nafile) oruç tutup, *******ini (nafile) ibadetle geçiren kimse gibidir. Buhârî, Nafakât, 1; Müslim, Zühd, 41; Tirmizî, Birr, 44; Nesâî, Zekât, 78. 33 كُلُّ ابْنِ آدَمَ خَطَّاءٌ وَخَيْرُ الْخَطَّائِينَ التَّوَّابُونَ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; ıbn Mâce, Zühd, 30. 34 عَجَبًا لأمْرِ الْمُؤْمِنِ إِنَّ أمْرَهُ كُلَّهُ خَيْرٌ وَلَيْس ذَاكَ لأ�*َدٍ إِلاَّ لِلْمُؤْمِنِ: إِنْ أصَابَتْهُ سَرَّاءُ شَـكَرَ فَـكَانَ خَيْرًا لَهُ وَإِنْ أصَابَتْهُ ضَرَّاءُ صَبَرَ فَـكَانَ خَيْرًا لَهُ Mü?minin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır; O?nun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur. Müslim, Zühd, 64; Dârim?, Rikâk, 61. 35 مَنْ غَشَّـنَا فَلَيْس مِنَّا Bizi aldatan bizden değildir. Müslim, Îmân, 164. 36 لاَ يَدْخُلُ الْجَنَّةَ نَمَّامٌ Söz taşıyanlar (cezalarını çekmeden ya da affedilmedikçe) cennete giremezler. Müslim, Îmân, 168; Tirmizî, Birr, 79. 37 أعْطُوا الأجِيرَ أجْرَهُ قَبْلَ أنْ يَجِفَّ عَرَقُهُ ışçiye ücretini, (alnının) teri kurumadan veriniz. ıbn Mâce, Ruhûn, 4. 38 مَا مِنْ مُسْلِمٍ يَغْرِسُ غَرْسًا أوْ يَزْرَعُ زَرْعًا فَيَـأكُلُ مِنْهُ طَيْرٌ أوْ إِنْسَانٌ أوْ بَهِيمَةٌ إِلاَّ كَانَ لَهُ بِهِ صَدَقَةٌ Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır. Buhârî, Edeb, 27; Müslim, Müsâkât, 7, 10. 39 إِنَّ فِي الْجَسَدِ مُضْغَةً إِذَا صَلَ�*َتْ صَلَ�*َ الْجَسَدُ كُلُّهُ وَإِذَا فَسَدَتْ فَسَدَ الْجَسَدُ كُلُّهُ ألاَ وَهِيَ الْقَلْبُ ınsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir. Buhârî, Îmân, 39; Müslim, Müsâkât, 107. 40 اِتَّقُوا اللَّهَ رَبَّـكُمْ وَصَلُّوا خَمْسَـكُمْ وَصُومُوا شَهْرَكُمْ وَأدُّوا زَكَاةَ أمْوَالِكُمْ وَأطِيعُوا ذَاأمْرِكُمْ تَدْخُلُوا جَنَّةَ رَبِّـكُمْ |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İngilizce Nickler ve Anlamları
21780 If you show Me reaL Love baby i\\\'ll show you mine.. (bebeim eğer bana gercek askını gosterırsen bende sana benımkını gosterırım..) You see that shackle..? I\\\'m Your sLavee...! (Kelepcelerı Goruyormusun ? Ben senın KöLenim..) I\\\'ve become so numb , i cant feeL you theree.. (Çok hissizleştim , senin burda olduğunu biLe hissedemiyorum..! ) Do you ever wanna run away?Do you locked yourself in your room , with the radio on turned up so loud..No one hears your screaming.. (Hic uzaklara kacmak istedinmi? kendını hıc odana kitledinmi..radyonun kısık sesını arttırarak..Hıc kımse duymaz senın çığlıklarını..) She said I\\\'m leaving..Cause He cant take the pain..It is hard to continue this love it aint same.. (gidiyorum dedi çünkü acıya dayanamıyordu..bu aşka dewam etmek zordu we hicbirsey aynı değildi...) Things I loved before, are now for saLe.. (önceden sewdiğim hersy şimdi satılık..) Here is a little story that I made up So Let\\\'s make believe ( benım uydurduğum bir hikaye bu,o zaman kendımızı ınandıralım..) I\\\'m just a crazy kind of girl I wanna shop around , I\\\'ve just begun Don\\\'t wanna settle down ( ben cılgın bır kızım alıswerıs yapmak ıstıyorum..daha yenı basladım durulmak ıstemıorm..) Don\\\'t be scared of your shadow You can\\\'t hide from your sorrow ( Gölgenden korkma , kaderinden saklanamazsın ) I lie and I lie and I lie till there\\\'s no turning back;I don\\\'t know why (Yalan söylüyorum yalan söylüyorum dönüşü olmayana dek;Bilmiyorum neden) oh tonight you killed me with your smile so beautiful and wild so beautiful (bu gece gülüşünle beni öldürdün öylesine güzel ve vahşiceki öylesine güzel) No longer waiting, remove illusions;No more complaining, forget confusion (uzun beklemeler yok,ilizyonları kaldır;daha fazla yakınmak yok,karışıklığı unut) I don\\\'t know who to trust no surprise;Everyone feels so far away from me (Bilmiyorum kime güveneceğimi şaşırmadan;Herkes benden uzaktaymış gibi geliyor) I tried so hard;And got so far;But in the end;It doesn\\\'t even matter (O kadar çok denedim;Ve o kadar uzaklaştım;Ama en sonunda;hiçbir önemi kalmadı) know that i can\\\'t get over you;\\\'cause everything i see is you and i don\\\'t want no substitute;baby i swear it\\\'s deja vu (seninle baş edemediğimi bil;çünkü gördüğüm herşey sensin ve yedeğini istemiyorum;bebeğim yemin ederim bu bir deja vu) No one will love you the way I do;No one will love you;Love you like I do;It will never be the same (hiç kimse seni benim sevdiğim şekilde sevmeyecek;hiç kimse seni sevmeyecek;benim sevdiğim gibi;asla aynı olmayacak) I\\\'m so over being blue;Cryin over you;And I\\\'m so sick of love songs;So tired of tears;So done with wishing you were still here;Said I\\\'m so sick of love songs so sad and slow. (Çok hayalciyim;Sana ağlarken;Ve aşk şarkılarına hastayım;Gözyaşlarına çok yorgunum;Senin hala burada benimle olmanı dilerken;Dedi ki aşk şarkılarına hastayım çok üzücü ve yavaşlar) Strange infatuation seems to grace the evening tide;I\\\'ll take it by your side;Such imagination seems to help the feeling slide. (akşam vakti garip karasevda güzel görünür;bn onu senin yanından alacağımn;böyle hayal gücü hislerin kaymasına yardımcı olur) I... Take the plan, spin it sideways.I... Fall. Without you, I\\\'m Nothing. (ben...plan yaparım yol kenarlarına ağ örerim.bn...yenilirim.sensiz ben bir hiçim.) I\\\'ve never written a love song.That didn\\\'t end in tears.Maybe you\\\'ll rewrite my love song.If you can replace my fears.I need your patience and guidance (Gözyaşları içinde bitmeyen bir aşk şarkısı yazmadım.Belki benim aşk şarkımı tekrar yazabilirsin.Eğer korkularımı silebilirsen.Senin hoşgörüne ve rehberliğine ihtiyacım var.) You put me through (sen beni baştan sona ifade ediyorsun) You won\\\'t cry for my absence, I know Because you forgot me long ago. ( Benim yokluğum için ağlamayacaksın, biliyorum. Çünkü Beni çok önce unuttun ) Though I\\\'d die to know you love me I\\\'m all alone. (Beni sevdiğini bilmek için ölmeye razı olmama rağmen Ben tamamen yalnızım... ) listen to each drop of rain whispering secrets in rain... (yağmurun her damlasını dinle yağmurda sırlar fısıldıyorlar. ) You\\\'re too important for anyone. (Sen birisi için çok önemlisin) i will not be drowned by your thoughtless screaming (senin düşüncesiz çığlıkların arasında boğulmayacağım) You will never be good enough (Asla yeterince iyi olmayacaksın) I have lived and I died for you (Ben senin için yaşadım ve öldüm...) perfect by nature icons of self indulgence just what we all need more lies about a world that never was and never will be (Doğuştan kusursuz Kendine hoşgörünün simgeleri Hepimizin tek ihtiyac duyduğu şey bir dünya hakkında daha fazla yalan Hiç var olmamış ve olmayacak olan) somehow now you\\\'re everybody\\\'s fool (Bir şekilde sen şimdi herkesin aptallığısın ) |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|