![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bana öyle bakma deme
İnan unutmuş şairler yazmayı, Ben gözlerinde şiir arıyorum. Bir tek senin israf edilmemiş duyguların Bir tek senin dokunmamışlar merhametine Bırak dağınık kalsın saçların Ben suretinde rüzgar arıyorum Aldatılmaya aday masumiyetin İlk aşkını arayan liseli bir sevgili gibi Sıfır beş uçlu kalemin nezaketiyle Defterinin arasındaki kalbe, kazısan da Sevdiğinin baş harfini Senin sandığın gibi değildir bu sevdalar Unutma! Her ismin yanında soru işareti, Her kalbin içinden bir ok geçer Sen daha ilk baharsın, bırak yaz gelmesin gözlerine. Vazgeçtim Ben farklıyım desem de inanma benimde sözlerime Çok erkek tanıdım Kızlara hususi iltifatlar eden ama kişiliklerini umumi tuvaletlerin arkasına gizleyen. Yarı beline kadar çıplak, ellerinde kalem, bir de kapı Namusu mürekkep, ' bunu yazan tosun 'lafları İzin verme Hiçbir sevgili neden olmasın Biri bitmeden, diğerini yakmana sigaranın Tiryakisi olursun baş ucundaki kül tablasının İstesen de söndüremezsin hiçbir aşkı Çünkü o ciğerini değil, yüreğini yakar. Nankör olma Herhangi bir çiçeğe benzetmesinler seni Onlar, her ayrılıktan geriye kalan, bitkisel bir yalandır sadece.. Sen sakın bağlanma kimselere, boynuna bir ilmik asılır Geçer Azrail karşına zaferiyle kasılır. Ölüm gelir aklına Kaçıncı kattan atlarsan atla, bedenin değil, bir tek ruhun acır Bir düşün! El alem ne sanır Çünkü geriye sadece, adı intihar olmayan bir ölüm kalır... Bana öyle bakma de! Bırak unutsun şairler yazmayı...
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çoğunuz için manşetlerde hatırlanmış,
satır başlarında satırlanmış,satırlamış Eş anlamlı serserilerdik beklide. Kırmızı size bizi hatırlatıyordu Oysa biz yeşil yaşamak istedik hayatı Sandığınız kadar küfür çıkmaz ağzımızdan Her hakaretimizin ardında tövbe saklıdır. Saksısında intihar besleyen Soluk benizli, umutsuz, sevgiye susuz gençler olarak hatırlarsınız bizi. Ama biz, yan sanayi bir ömrün imalat hatası çocukları olsak da, Bize estiğiniz poyraza inat, hep güneş açar hayallerimiz. Ve tutsaydınız, belkide tiner kokmayacaktı ellerimiz!
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yapayalnız olduğunu gömüldüğünde değil,
sevildiğini sandığı zamanlarda anlayan, Kırkı çıkmamış bir ölü hüznünün, korsan omuzlardaki tabutunu dualarla kanatıp,umutlarını kemiren bir böcek açlığında Hiçbir yakarışın işe yaramadığı bir korkuda Ve bir sela sesinde merhametlerine inandığın merhametsizlerin, işlediğin günahlarda bile kendilerine sevap aradıkları halde Yinede onlar benim dostum diyen o Aptal yüreğin, Kimbilir daha kaç acıyı tatmaya gebe... belki bir bakarsın Toprağa kavuşmanın heyecanıyla, bulutların arasından doğan bir yağmur damlası Göz yaşlarınla yarışır. Ama sende bu aşk sende bu sevgi sende bu gözlerinin içindeki okyanuslarda dans eden aşk yunusları olduktan sonra, Değil gözlerinle,yüreğinle ağlasanda Merhametinin çaresizliği Hep topraklara karışır. Yolu hasretle kesilmiş sevdalar Başka feryatların sızısıyla incecik bir rüzgar olup Fırtınaya bilensede yeniden Bilirim,üşütmez seni o cesaretin Zaten sen mantığına meydan okuduğundan beri, Şeytan pazarında sattılar yüreklerini. Şimdi dostlarının panzehiri yüreğinle gölgesine yaslanacağın bir ağaç bul Ve hep düşlediğin o yeşil dünyanın hayalini kur...
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adına şiir yazılacak kadar
güzel bir yürek taşıyor musun? Yâda sevilmeye deyecek kadar karşılık verip tapıyor musun? Yoksa aşkını sürgüleyip nefretinle mi bakıyorsun? Yok yok bilirim; Sen sadece evlatların için yaşıyorsun. Bir ana saklanmış gözbebeklerinin içinde Bakışların koruyor yavrularını Çırılçıplak masumiyetlerine ve körpecik bedenlerine nazar değmesin diye, Kadınsı çekiciliğini unutup, bir baba şefkatiyle çatışmış kaşlarının arasına gizliyordun o kimsede olmayan cazibeni Oysa sana da doğuyordu bu güneş sende bir ilahın evladıydın Yalnızlığın mahreminde yaşamaya çalıştığın aşklarını Sabahın ilk ışıklarında yitir sende Biliyordun kimsenin senin gibi sevemeyeceğini biliyordun yorgun aşkların faturası olduğunu... Gökyüzünden inmiş melek gibi Hiçbir sevgilinin mutluluğu kapından geçmese de Sen yine her sevgiliyi mutlu edercesine isteklerini ruhuna gömüp, yine o anne şefkatinle karşına çıkan her hatanın yüzünü yıkıyordun. Soğuk bedeninin içine gizlediğin sımsıcak bir şarkıyı O anlaşılmaz sevdalara söylemekten vazgeçip, hayalinde dans ettiğin, teninden değilde, ruhundan öpmeyi başaran, Ulaşılmaz yükseklerden sarkıttığın saçlarından tutup, yüreğine tırmanan prensine söylüyordun... Ve söyle! Çünkü içindeki mecnun kadar kimse sevemeyecek seni öyle... VE UNUTMA GÜZEL Seni anlamayanların ülkesinde yaşadığını unutup, mutluluk aradığın sürece, hep fedakâr kalacaksın...
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şakağına nefret dayamışlar ülkemin
Hangi dilde selam versen insanlara, Başka bir ülkenin lisanıyla somurtuyorlar. Paylaşılamayan bir sevgili gibi Kıskanılan bir lokma ekmek, bir yudum su... Oysa atalarımız vardı bizim. Gülüşleri gökyüzünü Pamuk elleri bembeyaz bulutları andırırdı. Kerpiç evlerindeki seccadelerine nurlar yağar, Sohbetleri gül suyu kokardı Hangi dilde selam versen insanlara Bakışları zemheriyi bıçaklıyor. Oysa atalarımız vardı bizim. Tarlasına kırağı düşmüş, Komşusuyla buğdayını bölüşmüş Bir ayağı toprakta olsada Her rüyasında hep mekkeyi görürmüş. Hangi dilde selam versen insanlara Gözyaşların tecavüze uğruyor. Oysa atalarımız vardı bizim. Mayası sevgiyle karılmış Yokluğa sarılıp varlığa darılmış Yaşlı bakışlarındaki cennet ışığı ile Her gördüğü dostunu melek sanırmış... Artık güneşin farkında değil hiçbir çiçek Karşılıksız alın teri yağmurlarında telef olmuş emekler. Mutlu olmak için edilen sahte dualar, Azrail’in hançerine takılıp birgün geri dönecekler... Şakağına nefret dayamışlar ülkemin Ne olur, biraz olsun sevelim...
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir gün yüreğimin kapısı çalındı ve
Şiir kokan, türkü kokan bir sevda girdi içeriye EYVAAAH ! Ya umudum ile hasretim arasındaki köprünün basamakları kırılırsa.. Ya benim oyuncakları kırıldı diye ağlamaktan göz pınarları kurumuş içimdeki çocuk uyanırsa.. Korkularım ve kırılganlıklarım hep bu yüzden Hep kendime pişmanlıklarım.. Şimdi bir uçurumun kenarından bakıyorum aşka Bir adım atsam, annesinden uçmayı öğrenmeye çalışan yavru bir kuş gibi düşecek umudum yere.. Artık sevdam sana da yenildi Aşk dedim, sevgi dedim, Sen ise BİR DOST.. Sana olan sevdamı Simge durumunda küçültüp ardından bir umut diyerek Kalbimin geri dönüşüm kutusuna kaldırdım. Belki bir gün yanlış adreslerde mutluluk aramaktan sıkılır da geri dönersin diye.. Gönlümdeki güneşin batışını seyrederken Üzerime yağan karlar, Bana duygularına yenilmiş mantığımdan yadigar Bu yüzden midir bilmiyorum Vazgeçilmezlerim arasında oluşun Yoksa bir meleğin kanatlarının ardına saklanmak için mi seviyordum seni ?
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana yar diyebilmek çırılçıplak bir ağaçta meyva olmaktı
Kör bir kurtçuğun aşkını aradığı bedenimde kemirilmiş ne kadar duygu varsa, çürütülme korkusuyla teninde kışı yaşarken yüreğinin yapraksız dallarına tutunmak kadar çaresiz, bir daha geri dönemeyecek kadar yorgun, ve sevgisiz yaşayamayacak kadar ölümdü, Sana yar demeden yardan düşmek. Sana yar demeden; yardım edin çaresizliğime dememek için son bir cesaretin kılıksız kıyafetsiz korkularıyla ilk kez haykırıyorum. Rengi senin olsun okyanusların,bana gözlerin yeter Vazgeçtim ilkbaharın ılık rüzgarından,bana nefesin yeter Söz verdim kendime, sen yoksan deymeyecek tenime topraktan başkası Sana yar diyeyim yeter. Ve bilki,sana yar demeden yardan düşmek ölmektende beter..
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gene hangi dua’yı okudun anne,
Vurulduğum yerde güneş açtı Yine mi ağlıyorsun anne, Cennetime yağmur yağdı Üzülme anne ağlama, sırtımdan yedim kurşunu kalbimden değil. Öylece duruyor hayallerim, vatanım şerefsizlere yar değil. İzin günümde be anam. Yârime mektup yazdım o gün. Kınalı ellerinin kokusunu özledim demiş, Bir kalp çizip içine de şafağımı yazmıştım. Birliğe döndüğümde erkenden yatmış, Gece beni bir üç nöbetine uyandırmaya gelen çavuşla Rüyamda seni gördüğüm ve beni uyandırdığı için tartışmıştım. Sıkı giyin oğlum, hasta olma sakın ve paran varmı diye soruyordun Bende her zamanki gibi var anne diyordum, var. Hiç olmadı be anam, hiç olmadı Nasıl isterdim, ardımda bir yar birde ana bırakmıştım. Sağ olsun tertibim cemil memleketinden tütün getirmiş, sigarasız kalmıyorduk. O gece birlikte gittik nöbete. Yolda bana "Sanki bu gece bir şeyler olacak" der gibi bakıyordu Ama yiğitti söylemiyordu. Nöbeti devraldığımızda garip bir sızı çöktü benimde içime. Sanki terli terli su içiyor, seni üzüyordum be anam, öyle bir şeydi işte. Nasıl oldu anlamadım! Cemil " yere yat " dediğinde çoktan yerde bulmuştum kendimi. Anlamadım vurulduğumu, sıcacık bir şey hissettim sırtımda Terliyordum, sanki yaz gelmiş öğlen sıcağı çökmüştü tepeme. Dudaklarım kurudu birden Cemil " dayan " diyordu, ama ağlıyordu Gözyaşları yüzüme damladığında verdim son nefesimi. İşte o an sana ilk ihanetimi ettim anne. Önce atalarım, sonra yârim canlandı birden gözümde. Hoş gör be anam, kızma. Bende baba olacaktım Daha adını bile koymamıştık oğlumuzun, iki ay vardı doğmasına. Bilmiyorum duyuyor musunuz sesimizi Korkmayın, ağlamayın, gurur duyun. Vasiyetimizdir. Öyle evlatlar yetiştirin ki, adları Mehmet, soyadları Şehit olsun.
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen benim gecem olsan, ben senin hecen
Aşk kelimeleri dökülse dudaklarından, Seyretse gelip geçen. Kalbine giremedim ya; sen olmalısın illa ki seçen!
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben çok yangında kül oldum,
Senin hasretin ne ki Ben her dürüstlüğümde kayboldum, Senin vicdanın ne ki Yar derdim hep sevdiğime Meğer yan dermişim yüreğime, Senin yangının ne ki Rüzgâr oldum duruldum Gül oldum solduruldum Bu karamsarlığımı insafıma sordum, Senin bakışların ne ki Yaşardım aşkı çaresiz, severdim yâri bedensiz Yeter ki benim olsun, ölüme giderdim kefensiz... Ben çok şarap içtim, aşkının sarhoşluğu ne ki!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|