![]() |
![]() |
#1661 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Umutlarım, hayallerim, dileklerim ve sen
Ben artık vazgeçtim her şeyden En iyisi gitmek, en iyisi geri çekilmek Savaşmaya gücüm kalmadı, sevmeye de Ben artık vazgeçtim her şey den. Ne hayaller kurmuştum oysa Her şey çok güzel olacaktı Hiç usanmadım hep umudum vardı Sen vazgeçince bir anda benden Ben artık vazgeçtim her şey den. Oysa sevseydin bir adım gelseydin Fedaydı hayatım fedaydı dünyam sana Sen benim sevdamın kıymetini bilemedin Sen korktun ben gibi sevemedin Ben artık vazgeçtim her şey den. (Benden bir anda vazgeçen beni bir türlü sevmeyen İstanbul güzeli bahara )
![]() |
#1662 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yüzümdedir acısı
Tokatlayan anıların Bir çok “ben”olurum İzlerinde geçmişin Bir sigara yakar Baş başa kaldığında Diğer “ben”tarafım Yıllar değiştirir “ben”liği “ben”deki “ben” gibi Her akşam uykuya dalan Aslında ölüdür insan Bilirim ki yaşam her sabah Doğar yeniden “Ben”ölürüm, “ben”doğarım Her akşam,her sabah Düşünürüz,ölümü Bize değildir yakın Biz oraya hiç ulaşamayız Ki ..hep başkaları ölür Bu yüzden.. Yüzümdedir acısı Tokatlayan anıların Bir çok “ben”olurum İzlerinde geçmişin....
![]() |
#1663 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayattan hep birşey beklermiş tüm insanlar
kaybeder küçük umutlar peşinden koşanlar benim hiç bir isteğim olmadı geçici maddiyattan her sıkıntıdan kurtuldum sığındığım maneviyattan. Beni anlatmam gerek önce iki kişilikli olan ben biri yaşamını başka yaşamlara adamış bir ben biri sevgiyle beslenen duygusallıkla dolu boşluk pusalası olmayan bir gemi duygusallıkta yolculuk. Her yolcu gibi bende istiyorum yanımda çok iyi bir kılavuz amacım gemiyi deryada yüzdürmek olmasın sonu bir havuz sonsuzluk kavramını anlayamaz insan aklının sorgulamasıyla havuzda yüzmeye benzer açılamaz havuzda kurgulamasıyla. Kurguların yanlız başına bir anlamı ifade etmediği zaman kayıplar başlar eğer kılavuzsuz düşünceye dalındığı zaman sevgiden kastım kılavuzu olan güvenli limana sığınmış gemi o gemiki yolunu bulur deryada olmasada pusulası vede yelkeni. Ben insanlar tanıdım boş kafa hayatları boş sadece etten ibaret kılavuz olmak isterler hep birilerine ama kendileri kılavuza hasret bunları itiraf etmek zor gelir insanın doğası gereği başka birisine edene ise saygı duymalı bulduysa kılavuzu bakmamalı gerisine. Anlattıklarım benim en özelim ve bilinmemesi gereken maneviyatımdı beklentimse sevgiyi tadamamış tattıramamış kılavuzu arar yaşantımdı bedenler çok şeyi tadar eğlenir arar bulur er yada geç ama ruhlar asla kılavuzumu aramakla geçecek ömrüm sen bulduysan kendini ona yasla. Dünya döne döne yaşlanmış bir köhne mini minicik kalır bulunduğu evrende hayatlarda öyle her biri birer dünya bir hikayesi var bizim için koca gezegende yaşam olan tek gezegen bizim dünyamız belki şimdilik bizim bildiğimiz kadar amaç ise yaşam dolu frekanslar yayabilen kılavuzu bulmak için olabilmek radar. Milyarlarca insan var dünyamızda ben çok farklıyım gezinip duruyorlar günü bitirip ulaşmak için geceye sende gezinip durdun öylesine eminim ki haklıyım bense anlamlar vermekle uğraşırım bir çok heceye. Sen gezersin ben yazarım akşam olur gün biter yazdıklarım biryerlerde saklanır değerli değersiz ister eğlen ister hüzünlen elbet bu tadlarda yiter kalıcı birşeyler üretmek istiyorum belkide yersiz. Ben belki çok derinlere indim diye horca yargılanırım. Oysaki ben farklı gördüklerime şaşırınca kaygılanırım beni ben yapan değerlerim mi acaba onları farklı kıldı yargılayanlar hatırlatırım kelimelere anlamı veren akıldı. Aklımı kulanmam için izin verilmedi kesiliverdi önüm parası olan parçaladı paylaştı bilgiyi dönüm dönüm belki okuyamadım hapsedildim kendi yazılı kaderime ama kim engel olabilir farklı olarak yazılan eserlerime. Kendi hedeflerimi gerçekleştiremedim diye vazgeçmedim amacımdan vazgeçipte züppelere şerefimi ezdirtmedim adadım hayatımı evladıma önü açık olsun ki öğrenebilsin öğrenipte ideallerini tek tek ulaşarak hayatı değerlendirebilsin. Evet oda babası gibi farklı olmalı lakin bu dayatmayla olmaz bazı değerler vardırki kendiliğindendir hep öyle kalırda solmaz ben ona sevgiyi vericem bilgiyle ister alır ister kaçar seçim onun kimbilir yazgımızda olanı yazan yazmış evladım umarım iyidir sonun. Bu yazdığım ikinci kişilikti adanmış bir ömrün uzun çileli yaşayacakları çilelere göğüs germek içinse çok önemlidir kılavuzun kalbe taşıyacakları düşündükçe zorlukları tek tek saf ve kararlı bir sevgiye çıkıyor tüm yolların ve son satırım bir dua ki umarım kılavuzun hep olurda açıkta kalmaz kolların.
![]() |
#1664 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() attığım her adımda,
aldığım her nefeste, benden özge tüm hayatta, ben ve sen vardık, varız. karanlığın ortasında, gecenin sessizliğinde, mekanın zamanın yoksunluğunda, ben ve sen vardık, varız. derinleşen ummanda, tutsaklaşan düşüncelerde, tedirgin bir yaşamın içinde, ben ve sen vardık, varız. meçhul atimin içinde, mazimin bıraktığı izlerde, hayata hırcınlığımın resminde, ben ve sen vardık, varız.
![]() |
#1665 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben, ateşi içinde yanan, için için yanan bir insan,
Sen, ateşe düşmeyen, düşmeyince bilmeyen, bilemeyen, Ben, yokluktan çıkmış, halen aynı kokuları taşıyan, Gurbet kokan, hasret kokan, Sen, parfüm kokan, güzel kokan çıtır bir kız, Evet gülüm, ayrı dünyaların insanlarıyız...
![]() |
#1666 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kim demiş yalnızım diye
Odamdayız işte Ben ve yalnızlığım… Gecenin sessizliği yankılanırken Duvarlarda, Birlikteyiz, ikimizin sessizliğinde… Bir şeyler anlatır Kalemim sayfalara, Bazı düşünceler alır aklımı Bazen gözlerim buğulanmıştır, sebepsiz Ne o sorar ne ben anlatırım…
![]() |
#1667 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne ben bendim sende
Ne de sen sendin bende Ama sen hep kalbimde Tam ortasında canevinde Ne ben bendim sende Ne de sen sendin bende Ben şimdi belki bir köşede Belki de yırtık bir resimdeyim sende Yada hala kalbinde bir yerde Belki de bendeki gibi en güzel köşesinde Ne ben bendim sende Ne de sen sendin bende Sen şimdi kim bilir nerde? Bense bu issiz kimsesiz evde Yine yalnız,yine sensiz,yine sende Ne ben bendim sende Ne de sen sendin bende Şimdi sana hatırla desem de Neler yaşadık o güzel günlerde Gezdiğimiz o sahilde izlediğimiz o filmlerde Ne ben bendim sende Ne de sen sendin bende Hatırlıyor musun seni ilk öptüğümde? Ben hatırlıyorum o bakışını bırakıp gittiğinde O bakışın hala benliğimde Ne kadar silmek istesem de Ne ben bendim sende Ne de sen sendin bende Belki en doğrusuydu yaptığımız Belki de en büyük kazancımız Çünkü ne sen sende olurdun Olduğun kadar bende Ne de ben bende olurdum En az olduğum kadar sende....
![]() |
#1668 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben yağmurda yürümeyi severim küçüğüm.
İliklerime kadar ıslanmayı. Ağlamayı severim ıssız bir köşede kimse görmeden, Konuşmayı severim kendi gölgemle. Biraz denizi,martıları , dalgaları severim. Ben beni severim küçüğüm başkasını değil. Hiç sıcak bir omuz olmadı başımı dayayacağım. Hiç sıcak bir göğüs olmadı,sessizce uyuyacağım. Sıcak bir yatağımda olmadı,aşkımda olmadı tanıyacağım. Ben sokak fenerlerini severim küçüğüm, Hiç ışığım olmadı altında oturacağım. Ben ağaçları severim küçüğüm,ulu ağaçları. Bana hiç kol kanat geren olmadı sığınacağım. Gölgesini severim ulu çınarların yapraklarını, Gölgesinde uzanmayı severim serin , korkusuz, Beni hiç koruyan olmadı küçüğüm,koruyan olmadı. Ben beni severim küçüğüm,başkasını değil. Ben İstanbul'u severim delice. Kaldırımlarını severim ,dar sokaklarını. Aşiyan'ı ,Bebek'i ,Çamlıca'yı , Emirgan'ı Bir baştan bir başa yürümeyi severim caddelerinde. Ezanlarını severim,dört bir yandan duyulan ezanlarını. Bir ilahi güç verirde yüreğim çarpar. Benim hiç gücüm olmadı,korkarım bu yüzden. Ben beni severim küçüğüm,başkasını değil. Ben beni severim küçüğüm... Seni hiç değil..
![]() |
#1669 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimi anne dedi gögsüne yasla
Kimi abla dedi derdimi anla Biri evlat dedi dogurdum seni Kimse ben olarak görmedi beni Dert dinledim sır sakladım Herkese ayrı yoldaştım Kıyamadım, kovamadım Bir yalandım ve yalan kaldım Kimse bilmesede kalbim var benim Her gece gizlice ağlar gözlerim Bir tatlı söz için neler veririm Sevdiğim kadar sevilmek isterim Kırılırım anlatamam İçim yanar paylaşamam Dert oldunuz yüregimde Yine de sizsiz yapamam Bırakın ben bende beni bulayım Sıfatlarınızdan uzak kalayım Her şeyden evveli ben bir insanım Size ait gibi görmeyin beni Önce insan sonra benim sonrada kadın Beni bir yalan gibi hayatınıza karıştırmayın Belki hepinizin haklı beklentileri var benden Analık, evlatlık, ablalık eşlik, Fakat arasırada olsa bana sadece ben oldugum için bakın Ve benimde kendime ait bir kimliğim oldugunu unutmayın.
![]() |
#1670 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapıyı anahtarla açmayı sevmiyorum
Zili çalmalıyım ve sen açmalısın kapıyı ‘’Hoş geldin canımmm..’’ deyip boynuma sarılmalısın Uzun uzun öpüşmeliyiz kapı aralığında, Elelele tutuşup içeri yürümeliyiz Sen biçırpıda sıralamısın; Belki de üçü önemli otuzbeş kırk haberi birden ’’Sular yoktu bütün gün biliyormusun’’ Demelisin mesela. ’’Yemeği ocakta unutup yakmamışmıyım pilavın dibini Sonra da tüpgaz bitti alay eder gibi’’ demelisin mesela. Adları da saçları gibi hep birbirine benzeyen ortaokul arkadaşların Çatkapı yapmış olmalı aniden ve öğlen. Annen aramış yakında geleceklermiş Bana da selam söylemişmiş olmalı mesela. O kadar işinin arasında, Camları da silmiş serinmiş olmalısın. Eskilerini eskiciye verdim,o eski mintanlarını filan demelisin Pilastik leğen, mandal bi de faraş almış olmalısın karşılığında Bi gündüz yayınında faydalı en az on şey öğrenmiş olmalısın Çıkmayan lekeleri kolayca çıkarmaya Şarap şişelerini kolayca açıp, Boş şişelere mumlar damlatıp dekor yapmaya Bi ton faydalı şeyler Ben mutlaka; ’’yaaaa öylemi olmuş’’ Diyeceğin haberler varmeliyim sana Süratle beni kızdıracak bişeyler yapmalısın Ben zaten seni kızdıracak bisürü şey yapmış olmalıyım dışarda Gözüme bakıp anlamalısın yediğim herzeleleri Sen anlamazlıktan gelmelisin hepsini Yüzlememelisin yine de Usulca utanmalıyım Anladığını anlamazdan gelmeliyim Anladığını anladığımı anlamamalısın Bu böylece sürüp gitmeli bi vakit Ben yine herzamanki gibi, yarın rejim yapmaya Spora başlamaya, sigarayı artık bırakmaya karar vermeliyim. Sen bikaçgüne kadar bi iş bulup artık çalışmaya, Bi ev bulup oraya geçmeye Hayatına bi çeki düzen vermeye, karar vermelisin ’’Çay koyyyy’’ yapmalı, yine ben hatırlatmalıyım Radyo yine tuhaf şarkılar çalan bi gavur kanalına ayarlı olmalı Televizyon yine senin kanallarına kilitli Ve kül tablaları, çay tabakları yani Firar etmiş olmalı ortalıktan yine Gözlerinde güzellikten başka Güzellikten başka bişey yokmuş gibi Sıkıntı yüklü, soru yüklü bakışları görememeliyim Sevgimin büyüklüğü herşeye yeter sanmalı Hiçbi bunaltını anlamayacak kadar dangalaşmalıyım İkide bi sözlerini kesip,çocuksuluğunu Saflığını, yalınlığının sularını kurutup Ciddi, akarlı, kerametli konulara davet etmeliyim seni. Ve bigün.... Bigün çekip gitmelisin evden Gitmenle anlamalıyım; Bu ev sevdasız olana bol gelir, Yürü yürü bitmez koridorlar Evin manzarası karanlığa göz kırpar, Bu evde tek başına yaşayanlara, köpekler bile havlamaz bahçede Çay pişmez, yemek yenmez Sigaranın bile tadı kaçar Dışarda itiş kakış kalabalıklarda yiter gider evin sahibi Kendini arayıp arayıp bulamaz Merhabaların da anlamı kalmadığından; Kimselere selam verip alamaz Denizde,karada,yatakta; Hiçlik solukları alıp verir Bi şiirin dizeleri okunur kitaptan Şair sankimde bilmiş gibi; ’’Düşmesin bizimle yola evinde ağlayanların gözyaşlarını boynunda ağır bi zincir gibi taşıyanlar, çekilsin yolumuzdan kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar’’ yazmıştır. Şiire de, şaire de, yaşama da kızılır Kapının önüne gelinir Alışkanlık icabı kapı çalınır Yalnızlık pusuya yatmıştır içerde Duyar, ama açmaz kapıyı Neden sonra hatırlarsın Anahtarını çıkarırsın Kapıyı anahtarla açmayı sevmiyorum be... Yalnızlığımı sevmiyorum Ben yalnız, ben yalnız seni, yalnız seni ÇOK... VE ÇOK....VE ÇOKKKKK... SEVİYORUM!...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|