![]() |
![]() |
#2441 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Şu gönül bahçemde açan kıpkızıl bir gülsün
Dönder de yüzünü bir kez bu yüzüm gülsün Bir çıkıp gelsen ah, akan gözyaşımı silsen Nasıl sevinir şu kalbim, nasıl sevinir bir bilsen Sürünür gezerim sensiz, bu uzak diyarlarda Geçip gitti seneler, gelmedin bu sonbaharda Özlenen bir diyar gibi, bir vefalı yar gibi Çiçekler açtırsan bahçeme, bir serin bahar gibi Bu kaçıncı yaz geçti, kaç sonbahar bekledim Soldu bütün yapraklar, sen hala gelmedin
![]() |
#2442 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dayanmak Zor Bu Acıya Bu Sensizliğe,
Yoksun Bilmem ki Neden? Bıktım Artık Böyle Yaşamaktan, Her Ayrılık Şarkısında Seni Yeniden Hatırlamaktan. Unuturum Diyorum Kendi Kendime, Olmuyor, Olmuyor İşte. Ne Bir Başka Sevgili Ne Masum Bir Aşk, Tutmuyor Yerini Sevgini Asla. Yasamak İstemiyorum Sensiz Bu Gezegende, Doğmuyor Güneş Sensiz *******de. Sabahlar Olmuyor ,Günler Geçmiyor, Ruhum Yokken Bedenimde.
![]() |
#2443 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her yalnız anımda sırdaşım oldu,
İçimi kâğıda döktü bu kalem. Kimi eğlendirdi, kimi güldürdü, Kimi yaraya tuz ekti bu kalem. Ne olup bittiyse her şeyi gördü Yanlışa uzanan elleri kırdı Uymadı batıla, hakkı haykırdı, Hep doğrudan yana çıktı bu kalem. Dönmez o, rüzgârın estiği yöne Ayak uyduramaz kaygan zemine Yazdığı doğrular battı kimine, Kimi sahibini yaktı bu kalem. Gönül bahçesinden muhabbet derin, Alın, kıymetini bilene verin Ayrık otlarının, çatlak seslerin, Hep çanlarına ot tıktı bu kalem. Haklıya, çalınan hakkını verdi Mazlumu savundu, zalimi yerdi Batılı haklayıp yerlere serdi, Küfür kalesini yıktı bu kalem. Kin ve nefret yalan, sevgidir gerçek İnsan olan kadir-kıymet bilecek Dostlara sunulan bir buket çiçek, Düşmana atılan oktu bu kalem. Onlarla huzuru bulurdu cihan Onlarsız bu dünya karanlık, zindan Nice gönül ehli insan ardından, Ağladı, gözyaşı döktü bu kalem. Mürekkebi mermi, her harfi gülle Geri adım atmaz, gitse de kelle Sesini duyurdu yedi düvele, Bu hakkın sesiydi, hak’tı bu kalem. O, asla kem gözle bakmazdı ele Dikenine rağmen su verdi güle Dostluğa susayan cümle gönüle, Sevgi seli oldu, aktı bu kalem.
![]() |
#2444 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Kalp Seni Unutur mu
Yıllar geçse de üstünden bu kalp seni unutur mu Kader gibi istemeden bu kalp seni unutur mu Bir hasretlik yüzün vardı Içinde bir hüzün vardı söyleyecek sözüm vardı Bu kalp seni unutur mu, bu kalp seni unutur mu Kalbim seni unutur mu Anlamı yok tüm sözlerin sensiz geçen *******in Yaşanacak senelerin bu kalp seni unutur mu Bambaşka bir halin vardı Farketmeden beni sardı benliğimi benden aldı Bu kalp seni unutur mu, bu kalp seni unutur mu Kalbim seni unutur mu Bana aşkı veren sendin sonra alıp giden sendin Yollarımız ayrı derdin bu kalp seni unutur mu Oysa düşlerim başkaydı Birden bire yarım kaldı benliğimi benden aldı Bu kalp seni unutur mu, bu kalp seni unutur mu Kalbim seni unutur mu Fikret Kızılok
![]() |
#2445 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öyle bir yalnızlığın ortasındayım ki;
Neden herkes suskun Neden hiç kimse yok buralarda; Niye kaldım gene onunla; yalnızlıkla.. Herkes gitti bir ben kaldım buralarda Yeri göğü inleten bir çığlık atmak geliyor içimden Belki ışıklar yanar evlerde, Belki bozulur sessizlik, sesimle.. Gidiyorum, düşünüyorum, Sanki karanlık olan bu kenti İçinde hayalleriyle, fahişeleriyle Üzerimde taşıyorum.. Bu kentte mi paylaştım dostluğumu Bu kentte mi paylaştım aşkımı Bu kent mi aldı varımı, yoğumu Öyle bir yoğundu ki trafik Gidemiyorduk ileri, Herkes mutlutdu, her taraf ışıklara esir.. Belki de yolumu kaybettim, Bilmiyorum ben nerdeyim, İşte gene geldi aklıma gidişin Feryatlarda, çığlıklarda kalbim, Niye gitmiştin.. Ve sen öyle bir sevgiliydin ki sevgilim Giderken elveda bile demedin.. Sen sevdiğimdin benim.. Aklıma geldiğinde huzurla dolardı içim Gitmişsin... Niye gitmişsin.. Bu kent neler aldı benden, Ben ona seni verdim Sen sadece seni almadın giderken Şimdi içimdeki külleri yok etmeyeceğim, Yok etmeyeceğim ki; Bir gün alev aldığında Yangınım göklere vardığında; Seni de yaksın, tıpkı beni taktığın gibi.. Bir gün verecek mi bu kent bana seni Verse de ben alacak mıyım geri Gidişin bu kadar yıktı beni Niye gitmişsin? Niye.. Niye
![]() |
#2446 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu kente hiçbir zaman alışamadım,
Etrafımda yüzlerce, binlerce insan var. Ancak çok yalnızım… Çocukların gürültüsü, Komşunun müzik sesi, İnsanların konuşmaları, Tüm bunlara rağmen, Etraf çok sessiz geliyor, Hiçbir şey duyamıyorum… Niçin mi? Sesin yokta ondan… Güneşin batışı, Denizdeki yakamoz, Ne güzel değil mi? Ama anlamsız geliyor bana, En güzeli olan sen yoksun ya ondan… Bahar geldi, doğa canlandı, Çiçekler ne güzel kokuyor, Ancak pek anlamsız geliyor, Güzel kokun yok ya ondan… Herkes ne güzel gülüyor, Parklar, bahçeler dolup taşıyor, Ben tebessüm dahi edemiyorum, O güzel gülümsemen, Seni seviyorum demen yok ya ondan…
![]() |
#2447 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu kent öldürüldü diyorlar
kurşuna dizildi bir geceyarısı Hayaletler geziniyormuş şimdi sokak aralarında ve caddelerde baykuş tüneği olmmuş alanlar ve yarasalar uçuşuyormuş Silah ve esrar kaçakçıları altın çağını yaşarlarken artıyormuş bir yandan da kumarhaneler, meyhaneler Borsa oyunları, hileli iflaslar birbirini kovalayıp dururken nasıl çıkmışsa pek bilinmiyor yaygınmış şimdilerde rus ruleti İntiharların sayısı bilinmiyor çoğalıp duruyormuş fahişeler ve artık bunların hiçbiri olay bile sayılmıyormuş şimdi Bu kent öldürüldü diyorlar bahar gelmez artık buraya
![]() |
#2448 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Giden gelen yok. Bir titreşimdir bu.
Duragan fulyanın üstünde arı Bir diyapazon gibi titremekte. Kırlangıç Tarihsizdir. Belleğim sarsılıp duruyor denizde. Martı bir uçta kanat, bir uçta ses. Ya sabah, ya öğle. Gemici ve bulut, Güneş ve yağmur kıl payı bir dengede. Dolu bir boşluğu doldurup boşaltmak işimiz Ölülerle, *******le, sümbüllerle
![]() |
#2449 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu mektup sana…hani eskiden canım dediğim sen vardın ya işte ona bu mektup…
Belki hüzünlenirsin diye göz yaşlarımı akıtmadım korkma mektuba… Bakarsın hatanı anlarsın incitmezsin bir daha kalpleri diye yazıyorum Korkma ben alıştım yaşamaya senin bıraktığın o kırık kalple… Şimdi nerdesin ne yapıyorsun kimin elini tutuyorsun yada kime aşkım diyorsun bilmiyorum... Ama sakın incitme onların kalplerini… Benim suçum demek ki seni çok sevmemmiş… Yoksa sen bunları yapacak biri değildin,belkide… Hatırlıyor musun o günleri hani birbirimize seni çok seviyorum derdik… Ne kadar güzeldi o günler sana anlatamam çünkü anlamazsın! Hiç düşündün mü bilmiyorum bensiz yapabilir mi acaba diye Ama hiç zannetmiyorum çünkü sen bencil bir kalp taşıyorsun biliyorum… Hani senin için her şeyi yaparım derdim, bende yaparım derdin hatırlıyor musun? Ama sen hiçbir şey yapamazsın çünkü sen sadece arkadan vurursun… Belki hüzünlenmişsindir, dur bekle pencereden dışarıya bak gözünü kapat Ve biraz bekle… Evet unuttun değil mi yazdıklarımı! Hayır deme kendini kandırırsın, beni kandırdığın gibi… Bu arada bizim şarkımız vardı hatırladın mı? Ben hiç unutmadım ki çünkü hep onu dinliyorum… Yalnızlık… Bilir misin bu duyguyu? Ben çok iyi bilirim çünkü aldatan bir kadın gibidir yalnızlık… Karanlığı bilir misin peki? Çok çaresiz kalırsın hani tutunacak dalın kalmaz ya işde öyle bir şey… Nerden bileceksin ki..! Şimdi ben hem yalnızlığı hem de karanlığı yaşıyorum senin umurunda olmasada… Belki geri dönmek isteyeceksin bana Sanacaksın ki bende döneceğim sana Ama yanılıyorsun,sana bir sözüm var ve tüm cesaretinle kazı beynine; - BAZI ŞEYLER AFFEDİLEMEYECEK KADAR BÜYÜKTÜR, AMA AFFETMEK BÜYÜKLÜKTÜR… SENİ AFFETMEK BÜYÜKLÜKSE,BIRAK YALAN DÜNYADA BEN KÜÇÜK KALAYIM!.. Evet…bir şelale kadar hırçın geldi sana belki yazdıklarım; Ama su kadar berrak duygularımla akıttım sayfaya merak etme! Sen zaten merak etmezsin ki!
![]() |
#2450 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Memleket Bizim
Dört nala gelip uzak Asya`dan Akdeniz`e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim kapansın el kapıları bir daha açılmasın yok edin insanın insana kulluğunu bu davet bizim bilekler kan içinde dişler kenetli bilekler kan içinde ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak bu cehennem, bu cennet bizim yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine bu hasret bizim ALINTI - NAZIM HİKMET
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 4 (0 üye ve 4 misafir) | |
|
|