![]() |
![]() |
#3331 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk, varlığında, yokluğunda belli olur.
Egemenlik, varlığında, yokluğunda belli olur. Bir özgürlük var, sularca, havalarca olağan Varlığında değil, yokluğunda belli olur.
![]() |
#3332 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Minik ellerinde tartı kantarı
Küçük bir çocuk Ağlıyor hıçkırarak Bir soğuk kış akşamında Ne ise sıkıntısı Sokak ortasında Ey çocuk! Sus, ağlama! Yüreğim delilenir! Ey çocuk! Sus, ağlama! Duyarsa Erciyes celâllenir! Boşaltır üstümüze Bütün kar ve kışını Ey çocuk! Sus, ağlama! Sileyim gözyaşını Yaklaş, sevgi ile okşayayım başını. Ey çocuk! Ne kadar üşümüş Buz tutmuş ellerin!.. Söyle, soğuktan mı Açlıktan mı titriyor sözlerin ? Bakışların tipiye tutulmuşçasına Ürkek, telaşlı... Niye ayazdan kavrulmuş gibi güllerin? Gülmeyi unutmuş gibisin Bilinmez, kaç zamandır!.. Özleminle içim kandadır Ey çocuk! Yaklaş da koklayayım başını! Ey çocuk! Sus, ağlama! Göz yaşların ciğerime saplanır. Ey çocuk! Gel bana, gel! Duyarsa Erciyes gazaplanır! Boşaltır üstümüze Gazabını, hıncını!.. Ey çocuk! Sus, ağlama! Paylaşalım acını!.. Şu soğuk, buz kesen Tipili havada İşin ne? Ne arıyorsun dışarıda ? Akranların uyurken Mışıl mışıl Sıcacık yatakta Ninni dinlerken şefkatli bir kucakta El-ayak çekilmiş Bir canlı bile yokken Neredeyse ayakta Üşüyorsun sen İliklerine kadar Hücrelerine kadar Donarcasına sokakta Ne olur koş ısın Taşlaşmış sinemi yak da. Suskun durma! Bir şeyler söyle ! Gözlerime bak da Hüzünle yere eğme başını Yazık olur, dökme yere Gir, yüreğime dök göz yaşını. Ey çocuk! Sus, ağlama! Yüreğim hicranlanır. Ey çocuk! Sus, ağlama! Duyarsa Erciyes üstümüze çullanır!.. İndirir suratımıza Soğuk soğuk kırbacını Ey çocuk! Sus, ağlama! Sancım edeyim, sancını. Ey çocuk! Ayakkabın bile yok ayaklarında… Yırtık, pırtık bir elbise Bu yaşta çökmüş omuzlarında Üşümüş ellerin Isıtayım Ellerime uzan da!.. Sen bizdensin Bizlerse senden.. Sahip çıkmamışsak da!.. Durma öyle Ürkek ürkek uzakta!.. Koş yürekler bul sığınacağın!? Ömrünü bitirme Şu acımasız Merhametsiz sokakta!..
![]() |
#3333 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erciyesim, sen gözümün nurusun,
Nurdan yüzünle gönlümün uğurusun, Mevsimler yalan,karların onurusun, Sultanımsın,şehrimin gururusun. Kardan gelinlik giyinmiş gibisin, Ak ellerinle aşkın talibisin, Etek dolusu sevgi sahibisin, Gelinimsin, şehrimin nasibisin.
![]() |
#3334 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dinliyorum, Erciyesin aşk namesini,
Rüzgarları soğuk öpen, sert busesini, Dideleri üstündedir, Kayserimizin, Dinliyorum, anlatıyor memleketimi. Kaisareia; Romalıdan Bizansa giden, Malazgirt savaşıyla, Türklere geçen, İç Anadolu’nun gurur kaynağıdır o, Tarihten bu güne yorulmadan gelen. Ortaçağ mimarisi Kayseri Surları, Yoğun burçla, Uçkaledir Türkün burçları, Buram buram tarih kokar,her bir eseri, Sultan Hanı,Karatay Kervansarayları. Ve ilk şifahanesi, ilk tıp medresesi, Selçukludan kalan Çifte Medresesi, Başlı başına bir abidedir her biri, Gönüller tacı, Seracettin Medresesi. Mimar Sinan eseri Kurşunlu Camii, Selçuklu mirası Hacı Kılıç Camii, Danişmentli hediyesi Ulu Camii , Çini mozaik mihraplı Kölük Camii. Hunat Hatun, Gevher Nesibe Kümbetleri, Döner Kümbetin on ikidir köşeleri, Eyvanları telli gelin gibi salınır, Rahmet eylesin, bırakıp da gidenleri. Erciyesim; mekânıyım kış sporlarının, Yeri Sultan sazlığıdır, su kuşlarının, Halıcılık bu yörede pekte özgündür, İlmek ilmek izi çıkar parmaklarının. Ticaretle,sanayinin alın akıdır, Zenginleri,züğürtlerin ağız tadıdır, Hemşerim hiç pazarlıksız almaz malını, Pastırma ve sucuk simgesinin adıdır. Mantı bilmeyen kız gelin bile olamaz, Bir kaşığa kırk tane sığmazsa hiç olmaz, Burcu burcu kokar ama tadını bilmem, Ah yanarım da bu derdime çare olmaz! Erciyesim sevdalanmış bizim mantıya, Üzüm dolu bağlarımız gelmez tartıya, Öyle uzaktan uzağa bakmakla olmaz, Buyurunda gelip gezin siz de haftaya.
![]() |
#3335 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz her mevsim göç yaşarız
Gerçek sırra erenleriz Seferi gönül taşırız Gerçek sırra erenleriz Dost için dağlar aşmada Üzülürse biz yanmada Kırmadan gönül yapmada Gerçek sırra erenleriz Haklıya hakkın verirken Dertliye derdin sorarken Usanmadan hep dinlerken Gerçek sırra erenleriz İnsanı insan bilerek Cahilleri hoş görerek Engin olup, gam çekerek Gerçek sırra erenleriz
![]() |
#3336 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Endazesi kaçmış aşkların tan yeri izlerinde
Entarisi ala benzemiş yarin... Cam kafeste Kendi etrafında dönüşlerinde balerin Yelkovanın akrepe kavuşma arzusuyla Saat sevda gibi işlemekte Tık tıklar rodrigo nağmeleriyle eşleşmiş Yatağında usulca akan ırmak misali ruhlar dingin... Hiç konuşmadan saatlerce Belki de günlerce süren ard yürüyüşleri Bir an döner de Bir an gözleri buluşur gönlünde diye Adım adım öyküleri yayılır sokağın taşlarına Sırım gibi delikanlım Yaka cebinde mendili erguvan ışıltısında Belki bir çay bahçesinde Belki bir düğün katılımında Öylesi uzak bakışların iç kaynamalarında Sevda tutmak yare... Sözsüz sevda köşeleri oluşmuş akşam postalarında Yazıyoooooo çığırtkanlarına düşmemişken aşk Yürekte bir deli ateş... Sabaha adanan şarkılara fal tuttumlardan “Bir bahar akşamı rastladım size” ye sayrılar Kokulu mavi pembe kağıtlara aksedilen Dolmakalemli sevda uzanışları Siz benim hayalim diye atılan başlıklara ulanan Canım cananımla nihayetlenmiş duygu sağanakları Vücût ikliminin sultanıyla Rüyalarda buluşuruz düşlerine uzanışlar... Dest-i izdivacına talip rüya artığı *******in Begonya dokusu kilimlerine işlenir sevda da Sürülür közüne mangalların aşk söylemleri Buhar olur sarar asumanı seslenişler Açar salkım saçak portre boyu şarkılar Gönül şarkılarından bir demettir ki bunlar Öyle si çığırır nazendeler fasl-ı şahanelerden “Entarisi ala benziyor Benim yarim bana benziyor......” "Babama...1.5 yaşında kaybettiğim babama..."
![]() |
#3337 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir çiçek açmıştı.
İlkbaharı müjdeleyen bir çiçek yaprakları bembeyazdı tazeliği anlatılmaz Bir erik ağacının gölgesinde Bir çiçek açmıştı sıvaları sökük bir duvarın önünde her sabah özlemle beklediğim o yerde Yani erik ağacının gölgesinde Bir çiçek açmıştı Hafif hafif bir rüzgâr esiyordu sahillerden hafif hafif sallanıyordu yapraklar Bir erik ağacının gölgesinde Bir çiçek açmıştı Yüreğimi hapsettiğim her sabah yolunu beklediğim Bir sevdam gizli olan o yerde Yani erik ağacının gölgesinde Bir çiçek açmıştı Aylardan Nisan dı Gözlerimi kapadığımda Sonsuz bir rüyaya daldığım o yerde yani erik ağacının gölgesinde Bir çiçek açmıştı hasretle beklediğim özlemle sarıldığım ilk sevdam ile oturduğum o yerde Yani erik ağacının gölgesinde Bir çiçek açmıştı akşamları oturup derin derin düşündüğüm Duygulandığım,ağladığım o yerde yani erik ağacının gölgesinde Bir çiçek açmıştı Son merhabayı dediğim ellerini son kez sıkıp son kez gözlerine baktığım o yerde yani erik ağacının gölgesinde Bir çiçek açmıştı bir çiçek yani Bembeyaz bir çiçek Göz yaşlarımla ıslattığım o yerde yani erik ağacının gölgesinde...
![]() |
#3338 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir bak bana eriyorum yavaşça
Mum nasıl erir o ufak Onu yakacak ateşinde Mum erirken sağa sola damlar Ben erirken gözlerinden yaş akar Gözlerimden akana bir bak Yaşa benziyor mu sence Yoksa kan mı damlıyor gözümden Gözümden akanı dindire bilir misin? Gönlümün yarası derindir kapata bilir misin? Yüreğim kanıyor elini koyup ta durdura bilir misin? Sevdan ateşi sardı eriyorum Yüreğimi hala kanatıyorum Sen görmesen de beni Her gece gözümden yaş akıtıyorum Görsün halimi diye Allah'ıma yalvarıyorum…
![]() |
#3339 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erişilmez hayâlin belirir ufuklarda
Seni arar gözlerim sonsuz uzaklarda Hüzünlü bir şarkının güftesi dudaklarda Seni anar sözlerim beklerim duraklarda Günleri günlerime birer birer eklerim Her köşe başında ben yalnız seni beklerim Yol almıyor bu sevdâm, kırıldı küreklerim Tükeniyor umudum, bitiyor yedeklerim Unutmak mümkün değil senle geçen günleri Mâziye eğil de bak, yâd et biten dünleri Gönlüm sensiz yaşıyor en hazin sürgünleri Karabasanlar sarıp sarmalar bügünleri Sensizliğin ayazı vurmuş buruk yüzüme ******* kapkaranlık uyku girmez gözüme Ayrılık zehri dolmuş sensiz kalan özüme Adın pelesenk olmuş hasret kokan sözüme Tozlu raflarda bu aşk kalmasın bir başına Sevdâmı da katık et pişirdiğin aşına Bir son ver artık akan gözlerimin yaşına Yontalım aşkımızı her bir dağın taşına (22 Eylül 2006/ İstanbul)
![]() |
#3340 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() sana meyil verdim diye
aldat beni mi dedim senin gibi zalime bilmem neden güvendim umutlarla yaşayan senin sevgine kandım kalbimdeki yarayı bir gün sararsın sandım sen zalimsin sen hain sonsuza kalmasın soyun damla damla erisin selvi gibi o boyun
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 4 (0 üye ve 4 misafir) | |
|
|