![]() |
![]() |
#101 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2091
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() hayat
Peşini bırakmayacağım... Laf çıktı bir kere ağzımdan peşini bırakmayacağım. Yıldıramayacaksın beni. Sen beni zorladıkça ben seni zorlayacağım. Sen benim canımı yaktıkça ben seni daha çok seveceğim. Sen pes ettirmeye çalışsan da yılmayıp uğraşacağım. Bırakıp gitmek istedikçe ardından geleceğim. Pes etmeyeceğim... Önce düzenimi mahvettin. Herkesin sahip olmak istediği bir düzenim vardı. Zamanı geldi, durdun ve darmadağın ettin. Yılmadım. Seni yine sevdim. En değerli varlığımı benden uzaklaştırdın pes etmedim sana daha çokbağlandım. O giderken ardından ağladım ama sana da dayandım bir yandan. Canımın yarısı, kardeşimi de üzdün canını acıttın yine de kopamadım senden. İşimi seviyordum yine durmadın. Huzurumu kaçırdın. Yılmadım... Zor işleri bana bıraktın kolayları alıp gittin. Hepsini tamamladım. Zaman zaman direnemedim sana. Bazen bende bırakmak istedim seni. Çok yordun.Çok uğraştın. Tamam dedim. Şimdi senden vazgeçtim. Yapamadım? Zaman geldi imkansızı çıkardın karşıma. Ulaşılamazı istettin bana. Ulaşamayacağımı anladım acı çektim ama senden yine de vazgeçmedim. Geçemedim. Yılmayacağım. Sen benimle uğraştıkça ben sana bağlanacağım. Son nefesimi verene kadar seni seveceğim. Biliyorum durmayacaksın. Mutluluğun en güzeli tattırırken bir yandan acıtacaksın. Aşkın en güzelini verirken tattıracaksın ayrılığı. Bazen sevindirip bazen üzeceksin. Genellikle de uğraşacaksın benimle. Ama... Beni asla yıldıramayacaksın. Durmayacağım. Her sabah uyandığımda haykıracağım. Seni seviyorum hayat... Seni seviyorum........... |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() YÜREĞİMİ İ Yİ SAKLA
Yüreğimi iyi sakla, Olur ya, unutursan Birgün onu unutursan, Bir sınıfta,masanın üzerinde... Çocuklar görürlerse Bir şair kalbi getirmiştim,affedersiniz; Benden koparamamıştım Öylesine zoraki, Mecburen getirmiştim... Nereden getirmiştin, Kimin yaralı kalbiydi.? Sorarsa öğrencilerin... Bunca yılın ardında, Ne olur hatırlatma O kalbin sahibini, Artık getirme akla. Yalnız şunu unutma! Yüreğimi iyi sakla..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DÖNECEĞİNİ SÖYLE
Her yer sesiz,sakin,uykuda Sende uzaklarda bir yerlerde uyuyorsun Ve ben her zamanki gibi Seni düşünüyorum Gök yüzüne bakıp Kimbilir belki sende uyanıksındır Belki beni düşünüyor Beni özlüyorsundur Sakın kaçırma gözlerini yıldızlardan Çünkü seni görüyorum o en parlak yıldızda Pırıl pırıl parlayan gözlerini görüyorum Eğer sende biraz sevdiysen beni O en parlak yıldıza bakıp Bana döneceğini söyle SEVGİLİM döneceğini söyle..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KALBİN EMANETİN
sen benim karanlığımdaki tek aydınlığımdın şimdi karanlıklardayım niye mi? sen yoksun ışığım yok,güneşim yok,hiçbir seyim yok... adım bile yok sanki yaşamaya mecbur biriyim sadece kuşlar bile terk etti bu şehri sen gidince izmirin eskı kokusu yok artık... yakamozu bile seyretmedim bahçemdeki çiçeklerrde açmadı bir daha oysa ben onlara her gün su verdim ama açmadılar işte bana aldığın saat hala kolumda seninle yaşıyorum zamanın ben sen olmasanda olmayacak duamış bizimki hiçbir zaman amın dıyemeyecegım bır dua insanlar hep garip,hep farklı menfaat dolmuş bu şehirde bakkal amcanın,mahalledeki ufaklıgın sana selamı var kalbim hala senin ve yaşadıgım sürece senin kalbin bana tek emanetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YÜREĞİMDEKİ SEVGİYİ BİLSEYDİN......
yüreğimdeki sevgiyi bilseydin o coşkulu cennetten bizlere armağan olan sevgiyi hiç bırakmazdın ellerimi ellerin sözüne uyup demek ki hepsi yalanmış olsun ben herşeyin gerçeğini yaşadım sevgiyi acıyı aşkı ayrılığın *******i uykumu gözyaşlarıyla bölüşünü unutamadığım senınle hala senın sevginle yaşıyorum herşeyı gerçekten yasıyorum özleminle yaşıyorum ellerimi ilk tutan sendin hala o günün güzelliğinde yaşıyorum gülüşünü düşünüp gülüşünde yaşıyorum dalgaların sadece adını fısıldadığı ege denızınde sevgimizin güzelliklerinde yaşıyorum sessizce... seni yaşıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() GİTME SEVDAM
Bırakma beni sen gidersen ben ölürüm ölür bütün duygularım Ölür bütün benliğim ölür bütün yüreğim Sonsuzluklara ve belirsizliklere atma beni Senin heyecanın ve gücün ateşliyor beni Gitme sevdam söndürme bu ateşi Ben o sıcaklığı sevda sıcaklığını hissettim Ve aşk budur diye sarıldım Bizi öldüren,kendisi ölmeyen O aşkın sıcaklığını duydum benliğimde Gitme sevdam bitirme bu ateşi Ben bu aşka teslim olmak istiyorum Sadece bu anı yaşamak ötesini düşünmemek Bu sevda yağmurunda ıslanmak istiyorum Gitme sevdam bitirme bu yağmurları Sonunda pişmanlıklarda olsa yaşamalıyım Seninle doğup seninle ölmeliyim Mutlu etmek için geldim yüreğine Gitme sevdam bitirme bu aşkı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÇOK GEÇ KALDIM SANA
Çok geç kaldım sana Yakalayamadım zamanı Artık taş basıp bağrıma Hep bekliyorum o büyük anı Hiç varamadım farkına Düşünmedim yarını Uzakları taşıyamadım yakına Şimdi çekiyorum kahrını Yeni acılar taşıyorum yarına Dünden kalma gözyaşlarını Mutluluğu satıyorum zararına Kaldır üstümden yaralayan bakışlarını Çek ellerini kalbimden Kanatma bir daha yaramı Kalk umudumun üstünden Serbest bırak haykırışımı Karanlığın içinden Koşuyorum sonra doğru Başlangıçların bitişinden Yakalıyorum yokluğunu |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KALBİMİ KIRIP GİTTİN
Göz göre göre yıldız misali kayıp gittin Seni senden çok seven kalbimi kırıp gittin En acı sözlerini ard arda sayıp gittin Seni senden çok seven kalbimi kırıp gittin Sevinçten uçuyordum, sana koşup gelirken Seni melek sanırdım, sen karşımda gülerken “Amin!” diyordun; seni, ben Mevladan dilerken Seni senden çok seven kalbimi kırıp gittin Yüreğim hep acıyla, ah ile çarpar durur Hasretin beni her gün binlerce defa vurur Umutlarım, gözümden akan yaşlarda kurur Seni senden çok seven kalbimi kırıp gittin Sensiz çırpınan bu can yaşamaktan soğuyor Gece bitse ne olur, güneş sensiz doğuyor Dönmeme ihtimalin şu ruhumu boğuyor Seni senden çok seven kalbimi kırıp gittin |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlayacaksın
Çok acı çekiyorum çok! Ahvalimi anlatacak hal kalmadı bende; Ektiklerimi biçiyorum belki de, Ahını almadım kimsenin amma! Çekeceğim varmış deyip, atıyorum kalbe.. Şiirlerimin faydası yok artık! Yok! Kalemden düşen damlaları toplayamıyorum, Nasıl anlatmalı, ne yapmalı sana? İçim acıyor, kanıyor; kendimden çıktım Meçhule kayıyor yıldızlarım.. Çok sevmiştin beni çok! İnandım sana; Ben seni sevmeyi beklemedim ki, Bilmiyordun içimden sana akan sevdayı, Göremiyordun gözlerimden dökülen volkanı.. İncinirsin diye dokunamıyordum İçimde fırtınalar koparken bile, Alevlerim seni yakmasın diye Tutamıyordum ellerini İçimde çağlayanlar akarken bile.. Deli dolu sevilerimde saçını okşarken, Ormanı yalayan rüzgar gibiydim; Dizlerimdeyken başın anlayamazdın Ne sahillere vururdu dalgalarım.. Bilmezdin yüreğimi nasıl dağladığımı, Göremezdin! Dizimdeyken başın göremezdin Nasıl ağladığımı.. Utangaç biraz da mahcuptum, Bilemezdin görünüşümün altındaki benim Canın için attığını; Uğrunda fedalara nefer olduğumu, Yanında heyecandan bedenimin tutulduğunu Anlayamazdın.. Anlayamazdın yağmurla yarışan yaşların Bedenimden yüreğime süzüldüğünü, Bu canın seni ne çok sevdiğini Ve senin bu sevdaya yetişemeyeceğini Anlayamazdın.. Sana göre seven sendin; sevildiğini göremedin! Tutsaklığa eş tutulduda gönül adamın, Vazgeçmek sana kolay geldi Önündeki engeli geçemedin.. Hep sen vardın içimde, ben senin içindeyken, Yaşamadım kaybetme korkusunu, Yaşamamıştım da, sende görmedin İçimdeki haykırışların sana dokusunu.. Anlayacaksın! Anlatacağım bu kalbin Sana attığını, Sensiz tüm yolların tıkandığını, Güneş bile bilmeyecek sabaha uyandığını, Anlayacaksın, anlatacağım sana.. Benden arta kalan bir hayat bırakacağım, Çok geçmeden içimdeki fırtınaya Teslim olacağım, Çekeceğim yaralı bakışlarımı üzerinden, Ben ölmeden anlamayacaksın sana olan sevdamı, Anlayamayacaksın.. Gülüşlerine keder düşmesin bahar bakışlım; Ben ölüme gidiyorum! Anlatsın sana sevdamı diye.. Ben ölüme giderim... Ben sen gibi değilim! Sevdim mi sonuna kadar severim; Candan bile vazgeçerim, Sana ne ifade eder bilmem amma, Ben sevdim mi ölümüne severim.. Hoşçakal bitanecim! Yüreğinin olmadığı dünya dünya değil, Bir gün bir hayal omuzuna dokunursa Sevdamı düşün! Düşün ve önünde eğil.. Derin kahkahalarının arasına sıkıştır beni, Göreceksin ki, Işıldayan ömrünün bekçisi olacak hayalim, Umutlarına can titretecek benden kalanlar, Hatıralarım hayat verecek sana.. Bir candan vaz geçsem ne olur? Sana adanmayan can can değil ki! İki dünyadan birini seçsem ne olur? Sensiz dünya dünya değil ki.. Sana değerdi ağlamalarım, haykırmalarım, Sende değerini bil artık! Ne olursun? Uğruna can verilecek kadar sevilen kadın! Seni çok sevdim çok! |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yasadıklarımdan Öğrendiğim Bir sey Var Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiçbir seyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana. Ataol Behramoğlu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|