![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .ARTIK BİLSiNLER
Küçükken düzlükte oynardık Nefes nefese... Ne üşüdüğümü hissederdim Ne acıktığımı… Birisi fark ederdi Hava soğuyunca Üşüdüğümü Bir ceket getirirdi Akşamüstleri. Nasıl kızardım Oyunu kesen herkese! .. Hiç söylemezdim Kavga ettiğimi Küstüğümü... Oyunlar oynardım Nefes nefese! .. Pür neşe! Oyundan olurum diye Katlanırdım her şeye... Hiç söyler miyim düştüğümü! Dizlerim yara bere! .. Akşam olunca anlardım Oyunun aralandığını Eve döndüğümde görürlerdi Dizlerimin yaralandığını! .. En güzel yerinde kopmuş Hayatımın filmi. Makaslanmış En mutlu olduğum sahneler. Hayatım En güzel yerinden kopmuş! .. Beş dakika ara vermişler Bir ihtiyaç molası… Gazozlar Patlamış kısır döngüler… Şimdi Seyreden hayatımı oynuyorum Yüreğim yara bere! .. Daha fazla uzatmak istemiyorum ‘Yalnızlar’ ı… Artık söylüyorum İçimin nasıl paralandığını! .. Kimlere küstüğümü Nasıl acıktığımı, dosta! .. Nasıl bir yalnızlığa düştüğümü Yüreğimin kaç yerinden, nasıl yaralandığını! .. İliklerimde hissediyorum Ortamın soğukluğunu! .. Etin kemikten aralandığını Ve artık bilsinler istiyorum Ne kadar üşüdüğümü! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .ARTıK SUS
Artık sus! .. Beynimde konuşup durma! .. Batan bir yıldızsın sen, benim için! .. Karmaşık orman misali aklımın Yangın sonrası halinde Seni anlamam mümkün değil! .. Sevdan düşse de tohum tohum Ekilse de yeşermez Çiçek açmaz, artık sus! .. Benden, seni anlamamı bekleme! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ARZA HOŞGELDiN
………………..Güneşin Şairi’nden ………………..Asla batmayacak ………………..Kureyş Güneşi’ne… ………………..Şefaat ümidiyle… Ruhlar aleminde ilk yaratılan Ey mükemmel doğan, arza hoş geldin! Bitmez yalnızlığa, hüzne atılan Ey, seçilmiş insan, arza hoş geldin! Tutunduğu dallar elinde kalan Nurla aydınlanan tek yola dalan Allah’ın elinden risalet alan Ey Hafiz-i Kur’an, arza hoş geldin! Çılgınca fışkıran, ruhta çağlayan Allah aşkı ile yürek dağlayan Anlaşılamayan, gizli ağlayan Ey sabırda sultan, arza hoş geldin! Cihatta cepheden cepheye kayan Askeri, gaziyi, şehidi sayan İlimler sahibi, gizli ve ayan Ey rakipsiz hakan, arza hoş geldin! Ölümünden sonra yeri dolmayan Onurlu taze gül, asla solmayan Kureyş’in Güneşi, eşi olmayan Ey canlara canan, arza hoş geldin! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ASi RUHLARA
Seni arıyorum semalarımda Sana varıyorum senalarımda Sana dönüyorum dualarımda Senden başkasını bilmiyorum ki! Atomun içine ordu dolduran Sen, hem yeşertensin, hem de solduran Meyveyi dalında Sensin olduran İzinsiz bir yaprak kıpırdar mı ki? Bir sivrisineğe adam öldürten Karıncalarına saray göçürten Sonsuz gök cismini birden döndüren Senin yüceliğin kavranır mı ki! ? .. Rüzgârla, sularla helâklar, sonlar Bazen bir sayhayla yok oldu onlar! .. Bir tek mikrop ile ölür milyonlar Bu gücün önünde durulur mu ki! ? .. İnsan ne sanıyor bilmem kendini? Bir pis sudan gelmiş, inkârda dini Gömmesen kokacak, şu cesedini Neden boyun eğmez, secde etmez ki? İnsanı şımartan cüz’i irade Herkesi istiyor, emre amade Olmuş bir Firavun, yetince vâde O yüce huzurda ne yapacak ki? Ömür, karanlıkta kibrit alevi Nasılsa saracak matem her evi Ölüm, bir pehlivan, devirir devi Bir saniye tehir edilir mi ki? Be hey ‘’Akıllıyım’’ diyen gafiller! Mezarlık içinde yatıyor, iller Gün gelip, bitecek vücutta piller Bir şehadet için dil döner mi ki? Her gün adım adım gidiş Allah’a Ateş içindesin, daralmış saha Tevbe etmek için beklersin daha Kendini öldüren akrep misin ki? Ölümden söz etmek istemiyorsun En güzel nasihat, dinlemiyorsun Hangisi hayırlı, bilemiyorsun Sen, kendi kendine düşman mısın ki? Luna park mı dünya, hep gülmektesin? Bataklık içinde, gömülmektesin Büyüklük taslarken küçülmektesin Şişip de patlayan balon musun ki? Kendini bilseydin, Onu bilirdin Başı düşünseydin, sonu bilirdin Akıllı olsaydın, şunu bilirdin Allah’ın mülkünden çıkış var mı ki? Toprağa gömülsen, Onun mülküdür Su içine girsen, Onun mülküdür Yıldızlara gitsen, Onun mülküdür Esir olduğunu bilmez misin ki? Boğulsan, çözülse suda cesedin Yanıp da kül olsa etin, kemiğin Toprakta kalmasa en küçük izin Dirilip, huzura gelmez misin ki? Cennet verir isen, fazlından Senin ‘’Cehenneme! ’’ dersen, bu adaletin Haşa zulüm değil, Senin takdirin Tasarruf Senindir, mülk benim mi ki? Sen benim Rabb’imsin, ben Senin kulun Dedin ki: ’’Ahdinde, vaadinde bulun! ’’ Bir labirent gibi olsa da yolun Rahmetinle rehber vermez misin ki? Ben, kendi kendime yarar veremem Kendi kendime bir zarar veremem Benim iradem yok, karar veremem Mezardan kalkacak gücüm var mı ki? Verdiğinden başka bir şey alamam ‘Gel! ’’ dediğin zaman bir an kalamam Merhamet etmezsen, ben kurtulamam Rahman ve Rahim’sin, medet Ya Rabbi! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞıK ATEŞ İÇER
Bir kulunu sevsem, kayar da gider Kul aşkı, içime sinmez, Ya Rabbi! Her şeyi ortada koyar da gider Seni seven çıkar, inmez Ya Rabbi! Her şeye ulaşır, huzurda duran Bir gün seni bulur, sana susayan! Gazidir, şehittir yola can koyan! Asla elleri boş dönmez, Ya Rabbi! Öyle bir ateş ki; yanar da yanar Aşık ateş içer, kanar da kanar Onurla adını anar da anar O aşk, hiçbir zaman sönmez, Ya Rabbi! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞıK OLMAK
Aşık olmak Prangaya vurmak, kendini Çarmıha germek Kalbinden çivilenmek, bir noktaya Akreple yelkovan gibi dönüp durmak… Tek ağaca tutsak etmek bakışları, ormanda Romanda başrolü oynamak Oymak, kendi gözlerini Sürekli oymak! .. Her şeyin yerine Israrla birini koymak Sabit fikirlilerce Odaklanmak, ona. Aynı yerde durmak Ellerinin üstünde… Ters çevirmek, beyni Ters düşünmek… Hep aynı kişiyi Saçmalığını bile bile… Zorla kabul ettirmeye çalışmak, yüreğini Akıntıya karşı yüzmek… Şelaleye tırmanma çabası… Boşuna emek! .. Batıdan doğmak istemesi, güneşin Kayanın uçma hevesi Bir ölünün nefesi Kulun ilâhlığını ilânı İkinci hayat çırpınışı, Firavunca! .. Atmosferi delme gayreti Piramidin, azimle! .. Zıplama gayreti, ayaksızın Dilsizin şiir okuyuşu Sağıra, çığlık çığlığa davet Taşa masal anlatmak. Demirler arkasında Çırılçıplak uzanmak, ıslak betona Katıksız mahkûmiyet! .. Diyet, diğer tüm duygulara! .. Mahrumiyet! .. Zincirlere vurulmak Kırbaçlanmak! .. Tutuşmuş meşalece yanmak, deli deli! .. Erimek, mumun özverisiyle Ampulün boşluğunda ışımak! .. Bir ilâh yaratıp, durduk yerden Kul-köle olup, tapmak! .. Günde bin kez ölmek yani Yani ölüp ölüp dirilmek, her an! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞK AKIL DANıŞMAZ
Aşk, akıl danışmaz, randevu almaz İlâhi sorudur, soruluverir. Davetsiz misafir, kapıda kalmaz Çıkar başköşeye kuruluverir. İrade dinlemez, mantığı yoktur Oyunu, düzeni, hilesi çoktur. Ciğerin köküne saplanan oktur En atik ceylanlar vuruluverir. Fırat’ın oğlu ol, Dicle’nin kızı Yakalar, kaçırır, savurur hızı. Yavaştan başlayan o tatlı sızı Arttıkça, yürekler buruluverir. Uslanır, bindiği yabani taylar Hasretle gelirse figanlar, ‘vay’lar Sabırla devrilir haftalar, aylar Çağlayan vuslatla duruluverir. Onurla, gururla geziyor, bakın Başına krallık tacını takın! Hedefler belirli, sanmayın sakın Yayını germekten yoruluverir. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞK BiZCE
Yarıp akıp giden sonsuz zamanı Bölüşmekti bir süreci sessizce Karıp ruhu mutluluğa her anı Üleşmekti huzur ile aşk bizce Dokunarak tezgâhında karanın Dokunarak her tonuna karanın Dokunarak gönle hazza karanın İlişmekti kıyısına denizce Karardı tez verdi kırdı kalemi Karardı göz zalim aldı kalemi Karardı tüm renkler canda kal emi Gülüşmekti tek suçumuz hissizce O nurlu yol önümüze serildi Onurlu bir sevda ipe serildi Onur’lu bir yaşam yere serildi Bilişmekti hata mıydı bu sizce Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞK ÇİÇEĞiM
Sana 'Aşk Çiçeğim! ' derdim Demet demet sevgi derdim. Gidince başladı derdim Yeter artık, bekletme, gel! .. Yükseldiğin yerden inme! Yakışır mı tahttan inme? Kalbime inecek inme Yüreğimi tekletme, gel! .. Sevdam, acı ile ermiş 'Bekle, gelir! ' diyor, ermiş. Herkes muradına ermiş Sabrı, sabra ekletme, gel! .. Dalları yapraklar sardı Yüreğimi korku sardı! .. Seni, başkası mı sardı? Umut zarını yekletme! .. Onur'un yüreği kanar Sanma ki aşkına kanar Tatlı sözlerine kanar Aşk siteni hekletme, gel! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .AŞK DENiLİNCE SEN
Aşk denilince sen, sevsen, sevmesen... Başka bir ben bende çırpınır durur. Özlem denilince, gelsen, gelmesen İçimde iliğim, kemiğim kurur. Bu hasret hep aynı, yanında bile Ve hayatımın her anında bile Aklımda, fikrimde, kanımda bile Gezer de yüreğe yüreğe vurur. Onur’un bir sana, kavuşmak diler Şiir yazar, okur, durmadan çiler. Hayalin süzülür, gerçeği siler Gözümü yummadan karşımda durur. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|