![]() |
![]() |
#501 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .SİYAHLA YARIŞıR
Sana ait bir şey arar gözlerim Düşünceler seni bulur, beynimde. Her şarkı bir mesaj, seni özlerim Özel bir yerim var sende, benim de. Göklere sığmayan bir aşk ki derin Siyahla yarışır, güzel gözlerin Neler anlatıyor yine, ellerin? Bakışların ışık ışık, tenimde… Güneş, sıcaklığın; sesin, derin, su… Anılarda yittim; girdap, derin su! .. Yudum yudum içtim, o gözlerin su! .. Her an ruhumdasın, her an zihnimde… Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .SİYAMLI İKiZLER
Sen gidiyorsun Biz de gideceğiz. Döndüğünde Burada olmayacağız. Gidiyorsun Şimdiden içime çöktü, yalnızlık Ve kimsesizlik! .. Ağlıyorum… Demek ki Kendime acıyorum. Siyamlı ikizleriz Yürek yüreğe… Kopuyoruz Ayrılıyoruz! .. Dayanılmaz acılar duyuyoruz Tarifi imkânsız! .. Söyleyemiyoruz Haykıramıyoruz Yüreğimize oturuyor! .. Konuşamıyoruz Kocaman gözler olmuş kalmışız! .. İki bakış ki perişan! .. Sevda, dolanan… Duman duman! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SOKAĞINDAYıM
Üç düşün birinde sokağındayım Geçtiğin yerlerde göz kesilirim! .. Delirten özlemin şakağındayım Tetiği, görüntün çeker, bilirim! .. İnsanlar ilgisiz, yüzler yabancı… Saplı yüreğimde çıldırtan sancı Kaçıncı gelişim, söyle, kaçıncı? Kaç kere ölürüm ve dirilirim! .. Beyne çöreklenen, aklı kuşatan Görme umududur, düşte aratan Bilinçaltındaki yollara atan… Sana aç uyanır ve irkilirim! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SON DuRAK
Her şeyin son durağı Sensin Düşüncede Seni buluyor sözcükler Her olmuş, olacak Sana bağlı Ben mi unutamıyorum? Hatırlatan Sen misin? Yoksa Ruhum mu ruhuna bağlı? Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SONa
İnce bir duman çözüyor duygularımı Ne varsa siliniyor çevremde Tüm kötülükler unutuluyor Haksızlıklara aldırmaz oluyorum. İçimde bir ışık yanıp, sönüyor Kıvılcımlar kalıyor gözlerimde. Sana inancım güçleniyor Sana ve sona yaklaştığımı duyuyorum. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SÖKEMiYORUM
Aşkı yüreğimin tam ortasına Çiviyle çakmışsın, sökemiyorum! Sen çarpmışsın hayat kaportasına Düzeltemiyorum, bükemiyorum! Gönlümü yeşerten Nil'i kurutup Onca vaad, yemin, sözü unutup Konuşacağına, dilini yutup Bakmışsın, içimi dökemiyorum. Denedim, sessizce çekip gitmeyi Her türlü duyguya veda etmeyi Beyaza sarılıp, yerde yitmeyi Toprağın dibine çökemiyorum. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SÖZ BÜYÜSü
..............................Şiir şiir hıçkırığımsın. Şiir söz büyüsü, hedefi vurur Sihirli sözlere kanan ben oldum. Aşkın, dilim dilim keser, kavurur Kanına ekmeği banan, ben oldum! .. Şiire, şiirle cevap gelirdi Bir gün küçücük bir ümit belirdi Biri depresyonda, biri delirdi Aşkın kezzabına kanan, ben oldum! .. Sana da zehroldu, sen yutabildin Belki de başka bir yol tutabildin Belki sen unuttun, unutabildin Günde yüz bin kere anan, ben oldum! .. En acı gününde, en dar gününde Küçük bir fısıltı ve her ününde Her zaman yanında; bugün, dününde… Eş, dost, kardeş, bacı, anan, ben oldum! .. Yıllardır belâsın, belâ başımda! .. Her kaşığımdasın; zehir, aşımda! .. Ben seni çekemem, âhir yaşımda! .. Onurla dumansız yanan, ben oldum! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Su
Yerden alıp, göklere bindiriyorsun Rahman, Rahîm zikriyle indiriyorsun. Yakaran toprakların avuçlarına Bırakıp, sancısını dindiriyorsun. Her damlayla bir ismin geçer, topraktan Bir ağacın içinden, çiçek, yapraktan… Meyvelerle ulaşır, kula rızk olur Kulun nasıl vazgeçer Sana tapmaktan! ? Nerden geçerse geçsin, bir yol buluyor Denize, okyanusa, göle doluyor. Yol arayan insana, kör karanlıkta Lisan-ı hal diliyle, rehber oluyor! .. İznin ile geziyor, gökleri, yeri Kâinatta her canlı, onun eseri… Ne çoğalır, eksilir; ne isyan eder Kuraklık da olmasa yoktur, değeri. Yer altından, zikrinle çağlar, fışkırır! .. Kaynak olur, aşkınla ağlar, hıçkırır! Sana doğru koşarken, çatlar tohumlar Suladığı her canlı, Seni haykırır! .. Yalan, uyumaz sular, insanlar uyur! .. Allah’ım, sağırlaştık; emrini duyur! Su kadar olamadık, yol bulamadık O Nur yolunu göster, aşkını duyur. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SUSKuN YAR
Gözlerin, gözlere isyanıydı o Bir anlık bakışta sitem var, sana. Yorgun bir yüreğin nisyanıydı o Tek bir kıvılcımım, şimdi nâr, sana. Dumanı tütüyor, yürek yanıyor Küllenmedi akkor, hâlâ kanıyor. Unutmak kolay mı? ! .. Öyle sanıyor. Gerçeğin farkına artık varsana! Nasıl yaşıyorsun, vebal altında? ! .. Katlettiğin aşkın âhı sırtında… Hesap vereceksin, Allah katında! Bundan sonra, koca dünya dar, sana. Gizli ağlıyorsun, hıçkırıyorsun Susarak, aşkını haykırıyorsun Sırça sarayımda cam kırıyorsun “Seviyorum” demek, sanki ar, sana. Susmak, bir sükûta yılları vermek Bir ömrü, ayaklar altına sermek Sabır potasında eriyip, ermek Belki en yakın yol, belki kâr, sana. Susarak konuşmak, nereye kadar? Bakışların casus, gözlerin radar… Onur, tek bir söze, canını adar! .. Nasıl anlatayım, suskun yâr sana? Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SUSMAK ZoR
Susmak zor, susalım; sevgi solmasın! Ses yankı getirir, yankı, yankıyı... Gel, aramızdaki sır bozulmasın İkimiz bilelim, gizli sancıyı! Biz, gözlerimizle anlaşmadık mı? Sözcüklerden uzak, o ne sohbetti? Yüreklerimizle paylaşmadık mı? Sessizce sevmekten, kim, ne kaybetti? Dile dökülünce aşklar, yoz olur El okşar, sever de; el, vurabilir Bir düşmanlık başlar, sevgi toz olur Gizli sevgi, yürek kavurabilir. Gel, gizli sevelim, birbirimizi! Varsın, kavuşmamız mümkün olmasın. Yüreğe gömelim, hislerimizi Yeter ki; ruhumuz hüzün dolmasın! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|