![]() |
|
|
#431 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57968
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kim bilir
Kim bilir, belki bir gün Beklenmedik bir anda karşılaşırız. Belki,bir tatlı tebessümle Belki, bir göz kırpmasıyla Belki de, başımızı eğerek Hafiften selamlaşırız. Zaman sünger gibi silmiş olacak maziyi Küllenen ateş yanmayacak Mazi hatırlansa da,anılmayacak Kahretsek de, karşı gelmeyeceğiz kadere İki eski dost olarak tokalaşacağız. belki de Deşmeyeceğiz kabuklanmış yaraları Anılar iz bırakmış olsa da, yüreğimizde Geçmiş yer etmiş olsa da, belleğimizde Çocukları soracağız birbirimize Havadan sudan bahsedeceğiz. Buram, buram hasret koksa da özlemlerimiz Gitmek için ayrılacağız Ayrı, ayrı gideceğiz evlerimize. Hayatın akışına bırakarak kendimizi Yan yana gelsek de açmayacağız sevgimizi Duygular düğümlense de gırtlağımızda Acılar yürekleri bursa da Hatırlayıp direnemediğimizi Mutluluklar dileyeceğiz birbirimize. Düşünerek çocuklarımızı Eşimizi, evimizi düşünerek Allah’a ısmarladık diyeceğiz Bakışlarımızdan kaçıracağız gözlerimizi Kim bilir Karşılaşsak da günün birinde Maziye gömeceğiz sevgimizi Yusuf değirmenci emekli emniyet müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#432 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kim utanacak
Akıllı geçinip görünürken saf Her sözü fauldür, hareketi kaf Bölgesel,siyasi, düşünsel taraf Tutan utanmazsa, kim utanacak? Adım,adım takip edip peşini Kolaycacık görmek için işini Menfaati için meslektaşını Satan utanmasa, kim utanacak? Gördü giye, rezalete gülene Engel diye, entrikaya, yalana İfşa ettin diye, dürüst olana Çatan utanmazsa, kim utanacak? İnsanlık mı yüce, yoksa paramı Dert bir değil, aman deşme yaramı Helal kazancına,birde haramı Katan utanmasa, kim utanacak? Kendinin olsun der, hep aslan payı Ağzında saklayıp durur baklayı Hak etmeden, alıp haram lokmayı Yutan utanmasa, kim utanacak? Bayrağım ülkem bir,bir iken marşım Halep uzak değil elde yok arşın Kendi soydaşına can alan kurşun Atan utanmasa, kim utanacak? Yok diye yakınır, yaranı, dostu Yaz gelince serer çayıra postu Esir düşüp tembelliğe sırt üstü Yatan utanmasa, kim utanacak? Değirmenci söz söyledin çok beter İğneler arsızı sözlerin, yeter Avaz,avaz bağırarak suç örter Örten utanmasa, kim utanacak? Yusuf değirmenci emekli em. müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#433 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kimselerle Konuşmuyor ki
Onu bana sorma git de kendin gör Susmuş kimselerle konuşmuyor ki Evin duvarına senin resmini Asmış kimselerle konuşmuyor ki Oldum diyor bir sevdanın tutsağı Andırıyor gözleri bir ırmağı Tek nefes alıyor, hayatla bağı Kesmiş kimselerle konuşmuyor ki İntizar ediyor eski aşkına Seni yerleştirmiş gönül tahtına Öyle gözüküyor kara bahtına Küsmüş kimselerle konuşmuyor ki Yusuf Değirmenci Emekli em.müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#434 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kolu omuzundan söker götürür
Yalana sırtını dönüp görmezsen Varlığı görüp de, kaynak sormazsan Namert elden,elin sakınamazsan Kolu omzundan söker götürür. Kimin malı ye,kürküm ye,sofrası Aranmazsa, bulunur mu hatası Kendini düşünen çıkar hastası Bütün umutları yıkar götürür. Güzellikler için olmalı uğraş Kurunun yanında yanmamalı yaş İhtiras uğruna yapılan savaş Nice bağırları yakar götürür. Yapılanı kimse sormasın diye Haklı,haksızdan hak almasın diye Yolsuzluğa karşı durmasın diye Nifak tohumları eker götürür. Maskeleri yere düşürmez isek Yüzlerde art niyet göremez isek Kendimize değer veremez isek Nefis,bataklığa çeker götürür. Başın dik ayakta duramadıysan Kişilik onurun korumadıysan Bir güçlü koltuğa yamak olduysan O koltuk başına çöker götürür. Sana dost görünür yüzüne güler Kendisine hizmet etmeni ister Birazcık bıkacak olursan eğer Akıtır yaşını döker götürür. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#435 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Konuşurum
Susma, sende konuş derler Hak,hukuktan bahsederler Fikri hür olan kitleler Bulduğumda konuşurum. Bizden neler gizleniyor Öğrenilsin istenmiyor Telefonlar dinleniyor Geldiğimde konuşurum. Dinleyip doğru sözleri Araştırıp gerçekleri Yapılan yanlış işleri Gördüğümde konuşurum. Yüze vurarak yalanı Önlemek için talanı Doğrudan yana olanı Bildiğimde konuşurum. Kul olamam, ona, buna Ödün vermem, buna, şuna Çoğunluk doğrudan yana Olduğunda konuşurum. Kara çaldırmam yüzüme Engel olunsa sözüme Dar ağacını gözüme Aldığımda konuşurum y usuf değirmenci Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#436 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kov korkularımı anneciğim
Bir korku var ki! ruhumun derinliğinde Bir korku var ki! yüreğimde Yenilebilmesi güçleşti,devleştikçe devleşti Bu yalnızlık korkusu benimle bütünleşti. Esir almış dünyayı Tehdit eder yıldızları Sar sevgi dolu kollarını anneciğim Sar sevgi dolu kollarımı Kov korkularımı, Kov korkularımı. Alıştım bazılarına Sindirdim içime bazılarını Korku olmaktan çıktı bazıları Gecenin karanlığı değil Ecelin karanlığı değil korktuğum Beni korkutan karanlık anneciğim Geleceğin karanlığı, Geleceğin karanlığı. Kurtar beni yalnızlıktan Kurtar beni karanlıktan Işık ol ufkuma kadın duygularınla Öğret geleceğe giden aydınlık yolu Tut ellerimden Sar sevgi dolu kollarınla anneciğim Kov korkularımı Kov korkularımı. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#437 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kör Talih
Bıktım hayatımın cefalarından Sürüp tat almadım sefalarından Bir yol seçemedim safhalarında Beni bir boşluğa itti kör talih Çile ile kambur etti belimi Istırap soldurdu nefsin gülünü Cefa ile kırdı iki kolumu Geldi,gitti bana çattı kör talih Mahrum kaldım sevgiden ve şefkatten Öldüm,öldüm dirildim ben hasretten Bahtıma sunulan kader kısmetten Çile deryasına attı kör talih Bazı gün efkara büründüm kaldım Bazı gün oturup hakka yalvardım Bazı gün delice coştum aldandım Savurdu gurbete kattı kör talih Gönül meyhanede teselli arar Artık bana dar geliyor buralar Perişan halime güler aynalar Beni rezil rüsva yaptı kör talih Bir gün bir acıyan yaklaşsa bana Ar eder, hiçbir söz söylemem ona Bir ömür geçirdim yakıla, yana El aleme reklam etti kör talih Babam görse, yazık deyip yetinir Anam görse,ağlar, ağlar yakınır Kardeşlerim görse,görmezden gelir Feleğe bedava sattı kör talih Öldürsem kendimi,canım çok tatlı Ben yaya kalmışım, eller kanatlı Hayat beni artık sıktı, bunalttı Sanmayın elimden tuttu kör talih Artık mücadelem olmaz hayatla Yaşanmıyor yarı kalmış muratla Yola çıktığımda cansız bir atla Sonun da toprağa kattı kör talih yusuf değirmenci Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#438 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kötü günde nerde eski dostlarım
İyi günlerimde koşup gelirdi Selam verir,selamımı alırdı Elemlerim,elemleri olurdu Kötü günde nerde.eski dostlarım Hatırımı sorar,saygı sunardı Hangi dala konsam oda konardı Düşmanımı benden fazla kınardı Kötü günde nerde eski dostlarım Üzülürler ağlarlardı benimle Yol yürüsem gelirlerdi benimle Bayramlarla gülerlerdi benimle Kötü günde nerde eski dostlarım Nihayet kara gün gelip çatınca Kader beni şanssızlığa itince Yoksulluğu hırka diye giyince Kötü günde nerde eski dostlarım Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#439 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kötülük
Kötülük, eldeki silgiye benzer Bütün sevgileri, siler götürür Nifak, aramıza girmeye görsün Bizi paramparça, böler götürür. Şu,oldu bittiler insanı üzer Marifet insanı süsleyip bezer Menfaat bir keskin kılıca benzer Eder, lime,lime, diler götürür. Kendine zarardır, dışına taşman Feryat fayda etmez, olsan da pişman Namert dosttan çok iyidir, mert düşman Namert dost yüzüne, güler götürür. Aldığın bu darbelere üzülme Huzurlara çıktığında,büzülme Düşüp ayak altında da ezilme Üzüntü saçını yolar götürür Bu gerçeği iyi öğrenmelisin Akıbeti dahi meçhul herkesin Ömrünün sonunda biter nefesin Dostlar namazını kılar götürür emekli emn.müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#440 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Köyde olanlar
Bu yaz gittim, gördüm,gezdim, köyümü Köyümde terlerden seller oluşmuş Şiirle yazayım dedim öykümü Akan göz yaşından göller oluşmuş Hepsi okur yazar olmuş, okuyor Kızlarımız halı,kilim dokuyor Sular hala yatağında akıyor Yanık bağırlarda,çöller oluşmuş Sırtında bebesi, çapada, ana Oğlanlar kırlarda güdüyor dana Saplar yığın,yığın gelir harmana Patosun ardında, terler oluşmuş Armutları toplayan yok, alan yok Bahçelerden sebzeleri yolan yok Işık gelmiş karanlıkta kalan yok Sevgisiz saygısız haller oluşmuş Köylülere yol gösteren olmamış Emeğine değer veren gelmemiş Sevgi,saygı yardımlaşma kalmamış Ağızlarda, suskun diller oluşmuş Değirmenci baktı halleri acı Hala köy yerinde hayat çok feci Soyar durur köyü üç beş tefeci Köyümde bey değil, kullar oluşmuş Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|