![]() |
|
|
#451 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57968
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Manen ölmüş olurum
Hep böyle düşündüm,yolda giderken İnsanlıktan sevgi,saygı beklerken Adaletin kapısından girerken Dedim ki! hakkımı almış olurum. Hakimlere bırakmışız her şeyi Hak tartan terazi bulur dengeyi Bu dünyada göremezsem sevgiyi Belki! o dünyada bulmuş olurum. Haklılığım taktir edilmez ise Doğruluk,dürüstlük gözetilmezse Bana sen halısın denmeyecekse Gül gibi zamansız solmuş olurum. Gasp edilen hakkım alamaz isem Hukuktan umduğum bulamaz isem Bir kez hayatımda gülemez isem Bahtımı sellere salmış olurum. Umudumu olumsuzluk yıkarsa Mağdur’i de gide,gele bıkarsa Haklı iken karar haksız çıkarsa Madden yaşar,manen ölmüş olurum. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#452 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Maskeler yırtılacak
Korkular düşünceleri sindiremez Yırtılacak yüzlerdeki maskeler Kanlı koltuklar kaldırılacak Demokrasi dalgalanacak Umudun gönderinde. Sokaklar insana dost olacak Hane kapılarına sevgi dağıtılacak Kucak,kucak. İnsanlar birbirini kucaklayacak Tetik çeken eller gül tutacak Ufuktan demokrasi doğacak Hayat veren güneş gibi Halk huzuru yakalayacak Sarılacak kardeş gibi Haksızlar cezasını çekecek Haklı hakkını alacak Memleket cennet olacak. İnsan insanlığını bilerek haykıracak Kan kokan caddelerde karanfiller açacak Çareler bilenlere sorulacak Kanlı koltuklar yıkılacak İnsanlık dünyanın hakimi olacak Bu idealler uğruna savaşıldı Bu idealler uğruna savaşılacak. Başarısızlıklarında bu korkuyu yaşamak Kuşkuları taşımak kandırıldıklarında Torunlarını gülerek sevebilmek Kucaklarına aldıklarında Düşünceleri bu Onlara bırakmadan gidebilmek Bu günlerin borcunu. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#453 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Maşa
Baka,baka gecenin kara gözlerine Umursamadan, utanç dolu kaygıları Aldırış etmeden işlenir günah. Çekinmeden bakışlarından pencerelerin Yasaklardan haberdar değilmişçesine Gidilirde gidilir kirli amaçlara Ateşe mi desem yanması için Savrulması için rüzgara mı desem Düşsün diye bir girdabın içine İtilirde itilir suç batağına biçare. Kolu damgalı tabip önünde Elleri kelepçeli çıkar savcıya Umutlar kırık mahkemede Anlamı belli kızıl yazılar siciline İbrahim’in kurban ettiği koç gibi Kurban edilir birilerinin menfaatine Kurnan edilir fukara. Boynu bükük götürülürken dört duvarlı zindana Gururu gölge ederde uğradığı hüsrana Tepkisini sararak son haykırış isyana Maşa olduğunu kabullenemez Sokulduğu ateşlerde yana, yana Sarılır kendini ateşe sokan ele Ben acırımda kendisi acımaz Düştüğü hale. Hala maşa olamaya hazır Onu kullanacak bir kanlı ele Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#454 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Matemi torunlar tutacak
Akın devam edecek Zaman çalan eğlencelere Geçen yıllar insanlığa kahredecek Açılmayacak gaflet uykusunda ki gözler Zaman, bütün anısızlığı ile yürüyecek Saatler geçmişe nasıl gülüyorsa Gelecekte de öyle gülecek. Ağlayacak torunlarımız asırlar sonra Zaman katili diye haykıracaklar bize Övünç duymayacaklar geçmişleriyle Kahırlar kapatacak, tarihleri Tanık olamayınca anıtsal eserlerimize İnanmayacaklar yaşayıp göçtüğümüze Geri çağıracaklar yitirilen zamanı Giden geri gelmeyecek. Saatler gülerek dönecek. İnsanların ölümüne ağıtlar yakılacak Bir müddet sonra unutulacak Zamanın ölümünü biz aldırmazken Torunlarınız matem tutacak Mahşere kadar ağlayacak yusuf değirmenci emekli em. müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#455 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Maziden kalan
İnan ki eve gitmek,ışığı yakmak gelmiyor içimden Ne evi terk edebiliyorum,ne ışığa elveda diyebiliyorum İstemeye,istemeye, yorgun,yorgun gidiyorum Evde, bekleyenim vardır diye acele ediyorum Basıp zilin düğmesine, kapıya kulak dayarım Ne ses var,nede açan,dönmemişsin anlıyorum Açıyorum kapıyı,dalıyorum içeriye İsyan ediyorum,yalnızlığa, yeter,yeter diye Yalnızlık, bütün heybetini yüklenmiş geliyor Karanlık, boğmak için dalga, dalga yükseliyor Korkup irkiliyorum ışıkları yakarken Ürküyorum, pencereden dışarıya bakarken Aynı ürperti ile çekiyorum perdeleri Gözlerimle tarıyorum duvarları,köşeleri Duvarda resmine takılıyor gözlerim, maziden kalan Derin,derin bakıyorum,bakışların, hala yalan Bir an sinirleniyorum onu yırtmak istiyorum İnan ki, kollarım bağlanıyor ona el süremiyorum Acı,acı çığlıklar atıyorum, birden bire bu anda Sakin,sakin,güler gibi duruyorsun, duvarda Ne yalnızlığımı gideriyorsun,ne evi terk ediyorsun Korkularıma korku ekliyor,yarama tuz ekiyorsun. Bana mı öyle geliyor, dilleniyorsun duvarda Üzülme ayrılık varmış diyorsun, fotoğrafında Diyorsun ki hayat bu, bak işte alışıyorsun Sözlerin manasız teselliye mi çalışıyorsun Sana inanmıyorum,yalan,yalan, hepsi yalan İçimde derdin,duvarda fotoğrafın var, maziden kalan emekli emn.müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#456 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Merhaba
Hayat starına doğru koşanın Yatağına sığmayıp ta taşanın Her türlü cefasını tadıp yaşamın Sabrederek yaşayana merhaba Seçe,seçe karasını,akını Unutmadan kökeninin kökünü Bir ömür boyunca hayat yükünü Yakınmadan taşıyana merhaba Tamamen olmuşsa idealist tip Eğriye sapmadan doğruya gidip Kendi dertlerini bertaraf edip Başka başlar kaşıyana merhaba Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#457 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mevsimler boyu
Mevsimler boyu geziniyorum,hayallerimin peşinde. Her mevsime benziyorum,her mevsimin bitişinde. Bir yaz günüydü! Şimşekler çaktı gök yüzünde Arkasından haşin bir dolu Yağdı bütün hıncını alırcasına Kırdı kafayı kolu Bütün haşmetini gösteriyordu Sanki kızgındı, öfkeliydi bana Adeta dövmek istiyordu Bilmiyor ki! Ben ezelden dövülmüşüm. Son bahar öz benliğini koydu ortaya Yapraklar saçlar gibi tek,tek düşüyor yere Tabiat benimle bitkin,benimle dertli Ağlıyordu son bahar akşamları Tıpkı benim gibi. Kış acımasız,soğuk tatsızdı Yer yüzünü örttü beyazlar Dünyanın güzelliğini kapattı karlar Yıldız,yıldız uçuşarak saçlarıma konuyorlar Bilmiyor ki saçlarım kardan da beyaz. Baharda seller gibi coşkularım Kar erir ben eririm Toprak canlanır, Ben heyecanlanırım Nisan yağmurlarını verir toprağa Ben göz yaşlarımı veririm. Her mevsime benzerim,her mevsimin bitişinde. Mevsimler boyu gezerim, hayallerimin peşinde. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#458 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Meyhaneci
Esirgedi felek benden, yaşamlarımda her şeyi Çok gördü felek bana,sevgiyi ve neşeyi Bir ben varım bu yolda, yalnızlığım yoldaşım Kurtulmadı,çileden,dertten,kederden, başım Kırılmış umutları, taşıyan bir yolcuyum Bundan farklı olamam,ben böyleyim,ben buyum Bir zamanlar, bana da, umut bağlamışlardı Benim için, göz yaşı döküp,ağlamışlardı Kolum vardı,kanadım vardı, uçabilirdim Dert taşım vardı benim,derdim açabilirdim Bir ağaç gibi yeşil,hem de süslüydü yuvam Kaybettim hep onları,nasıl neyle avunam Önce bir baykuş öttü,sonra bir sam rüzgarı Birlikte dağıttılar, yarenleri,dostları Benziyorum şimdi ben,çöllerin mecnununa Yavaş,yavaş geleyim, hayatımın sonuna Şimdi, birer çağlar deredir göz yaşlarım Şimdi, hakir bakışlarını diker arkadaşlarım Bir bilseniz, o yaradan sızan kanları Beni de kirletmiştir, cemiyet kuralları Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#459 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Meyhaneler benim evim gibi
O çılgınca geçirdiğimiz seneler Hani şimdi nerdeler neredeler Engin denizlerde mi dersin Kızıl ufuklarda mı sanırsın Uzaklarda mı ararsın Onlar artık mazinin derinliklerinde Meçhule giden bir gemideler Benim kalbimde seninle yaşayanlar Senin gönlünde değiller Gönlüne giren bir korsan tarafından Benimle beraber öldüler. Öldürüldüler Sığınabildiğim yerler Beni bana anlatan şu meyhaneler Buralarda oluyor gizlenmeler Buradaki gönüller Hüzün dolu gibiler Kaderin pençesinde İnlemekteler Bahtlarına küsmüşler Haya kahretmişler Sevdiklerine inat Hayatı içkiye meze etmekteler Yitik mutlarını arayanlar Ağlamaktan pınarları kurumuş gözler Bu meyhane köşesinde demlenmekteler Derbederler. Kederliler Dertliler Bana benimde sığınağım oldu Bana da barınaktır meyhaneler Dosttur dert ortağıdır Doldurulan kadehler Boşaltılan şişeler. Sigaramı yakıyorum Senin beni yaktığın gibi Şarabımı çekiyorum Senin beni hasret çukuruna çektiğin gibi Şişeleri kırıyorum Senin beni kırdığın gibi Sen gittin gideli Meyhaneler benim evim gibi Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#460 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mezar taşı
Allah aşkına boş ver,haydi be hancı Mazim bana el oldu,geleceğim yabancı En zalim kalpleri taşa benzetirler ya Başıma bir zalim kalp diksin mezarcı Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|