![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güneşi Bekliyoruz
Ne ellerinin sıcaklığını Ne dudaklarının tadını Unutabildim, Islandı yağmurlarla umutlarımız Uzaktan kumandalıydı arzularımız. Ne şeytan faklarından Kurtarabildik aşkımızı Ne de hasretin kavurduğu Yüreğimizi... Öylesine koydular ki hasreti önümüze Aşacak dağ bırakmadılar kaderimize, Tellerle bağlandık birbirimize, Sabır tesbihinin sonunu beklerken Kaygan zemine düştü alınyazımız Kördüğüme takıldı ayaklarımız, Çırpınıp atlayabilmek için Aydınlığa, Güneşi bekliyor sevdalarımız... |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Halkımızı da Çaldılar
Gölgeler kuytularda beklediler Kapkaç çeteleri gibi güneşimizi çaldılar Örümcek adamlar; Yaşamımızın duvarlarına tırmandılar Karargahlarını nefes yollarımıza kurdular Yeni demokratlar türedi ülkemizde Sömürgecilerin yerli işbirlikçileri 'Kuş yumurtaları' nihayet çatladı Yeni vatanseverler doğdu Şehitlerimiz bir kez daha vuruldular Boşuboşuna öldükleri için aşağılandılar Kellelik mertebesine ulaştılar Hainlik gün ışığında aklandı Ters döndü dünyamız Cumhuriyetin kalbine atış talimleri yapanlar Yedi düvelle birlik oldular Değerler ters döndü Kalmadı bizim diyeceğimiz hiçbirşey Dün Gebze'den İstanbul'a gelenler Yaşasın terör diye bağırdılar Ne gazeteler duyurdu Ne kimseler lânetledi Sustular özgürlük adına Aşağılandıkça horlandıkça soyuldukça Kapılarda onurumuzla oynandıkça Övüldük alkışlandık arkamız sıvazlandı Kolay kazanılmayanlar kolay verildi Aldatıldık! .. Sonunda Atanızı da alın gidin dediler Eğilmeyen başları önlerine düşürdüler Acıdılar; Lâik azınlıkların haklarını koruyun dediler İki şeyi iyi bellettiler halkımıza Yalan ve talan İçimizden vurulduk Hiç kimse sormadı bu gidiş nereye Özgürlüğün yeni adı sömürgecilere biat oldu Onursuzluk bu diyenlere Sus! darbeci dendi Mütareke basını ve medyası Tüm antenlerini halkımızın Millî bilincine çevirdiler Yoketmenin tek yoluydu bu Kendi ülkemizde yabancı olduk Tek güvencemiz vardı elimizde Halkımız! .. Sonunda halkımızı da çaldılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayallerime Dokunamazsın
Anlıkta durdurdum tüm yağmurları Senin gözgünde billurlaşması için gerçeğin, Esrik bir sevgiydi uykularımı kaçıran Artağan bir rüzgâr esti paraşütlerimi şişiren Bulutsu bir aydınlık yolumun üstünde Güvercinlerimi saldım gönlümce Muştulanan yüreğimde dağıldı Kasvet dumanları içimde. Iraksadığım özlemlerimdi çağırdığım Okyanuslar ötesi anlam yüklenen yalnızlığımı Dindiren titreşimleriydi rüzgârın. Odeonda yükselen nağmelerin Serpintisiydi gönülleri dolduran Bir sen yoksun diye yoksun değildi şarkılar Duygan hayallerimdi okyanusları aşıran Umuda yolculuğa çıkan hayallerim Senin düşlerinle buluşur umarsızca Ben böyle de yaşıyorum işte Çığırtkanlığını susturdum yüreğimin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Şey Yarım
Herşey yarım; Gözlerimde fer aydınlatmıyor içimi Donuk bakışlarımda dolunay tükeniyor Yalnızlık sensizliğe çağrıdır düşlerimin Uzayıp giden zaman kuşatıyor İçimde yıldızlarım sönüyor. Herşey yarım; Tükenişin son noktasında Tamanlanmayan hayaller duruyor Birikmiş düşler kan kırmızı umutlarda Bir yalancı aşka dönüşürken Güllerime kan damlıyor... Herşey yarım; Basamaklarda yorgun anılarım Bir sigara molası yalnızlığımda Yeni baştan ırak bir menzil ortasında Gözlerim bantlanıyor, Ayaklarım bana ait değil İçime ağrılar çökerken Güz günleri yaklaşıyor... Herşey yarım; Yaşayamadığım aşklara bıraktım Uykusuz *******de tükenen düşlerimi, Bir yaprak kımıldasa İçimde bir çocuk ağlar. Yaşam kırıntılarına öykünüyor Yalınayak koşarken beyaz düşlerim Üryan beyazlığım bürünürken sessizliğime Birkaç mendil ıslanıyor Yıldızlarım düşüyor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoş Tutalım Sevdayı
Seni sevmek gül derlemek oluyor Kokusundan sarhoş olan biliyor Hoyrat eller her çiçeği yoluyor Koparıpta soldurmayın sevdayı. Yüreğimde aşk ateşi yanıyor Alevleri caddeleri sarıyor, Uzaklarda canan beni arıyor Gelmez diye küstürmeyin sevdayı. Gözlerime akan yaşlar doluyor Buralarda özlem beni yoruyor Seni gönlüm her saniye soruyor Unutupta incitmeyin sevdayı. Gönlümdeki o sarı gül soluyor Senin aşkın yüreğimde yanıyor Uzattığın kırmızı gül kanıyor Dokunupta ağlatmayın sevdayı. Karadeniz poyraz eser soğuyor Ölümsüz aşk nerde olsa gülüyor Seni gönlüm deryalarda anıyor Yele verip savurmayın sevdayı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Huzursuz Şehir
Bir hüzün anıdır gece Bir yığın insanı katmış önüne Sürür durur... Dünya'nın merkezinedir yolculuk Güneşe uzanan yolda Trafik durur. Bir yığın insan *******de Neonların altından süzülür Bir vur patlasın çal oynasın Anıdır bu, Yetim hakkı yenilir. Kral saraylarına mahsus tuzaklar Fakir fukara üstünedir düzenler Kurt kapanları kapanır birer birer Gariplerin üstüne, Süslü hanımlara tumturaklı beylere Mahsus... Kuşatılmış dört bir yanımız Geçit vermez kara çalılar Sokaklarında yürünmez Zulüm zirvelerden inmez Merhametse içimizden kaçmış Arkasına bakmaz Kimseleri tanımaz. Umutsa yorgun düşmüş Bu şehirde, Bedenler çürümüş Yalnızlık takmış arkasına Bir yığın insan, Kuyruklar uzar bu hal Bir kader olup çıkar. Sahipsizliğin adıdır Yaşamda uzayan zaman Kemirilen bir toplumdur an Huzur türküleri dillerde Akort tutmaz sazlara mahsus, Huzur fedakarlık ister Sokaklarında kapkaç çeteleri Köşe başları dolandırıcılara tezgah. Nereye bassan bir bataklık korkusu Havada zehir kokusu filitresiz Nefesler tutulmuş patlamak Üzere şehir, Nereye bakarsan bak huzur güveni Arada bul, Üzülerek söylüyorum Bu şehir İstanbul... |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün Anıları
Yollara düşüp gelme peşimden İstemem ağlamanı İçimde yelkensiz bir poyraz eser Alır götürür sevdaları Geçtiğimiz yerlerde nefesi var Durak durak yaşanan sevdamızın Gönül kitabından okunacak Hüzün anıları Belki de terkedebilirim bu şehri Kokun sinmiş kaldırımlara Bu şehir çok büyük çok Bulvarlarda noktadır günahları Belki de bir sokakta rastlarım sana Küçüldükçe küçülür bu şehir Üstümüzde tükenmez hakkı var Aşkımızı sorar sokakları Yollara düşüp gelme Yağmur yağar gözlerime Bir başıma bırak beni Sessiz bir gemi gibi Çıkıp gideyim limanından Belki bir gün duyarsan ölümümü Sarı bir gül bırak mezarıma Ben duyarım seni Ağlama sakın ölüye saygısızlık olur Ben anlarım dünya hallerini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün Senden Kim Kurtulur
Hüzün akmaz gülen gözden Yüreklerde inler durur, Bakışları alır gider Gülüşlere kilit vurur. Kahır olur yürek burkar Bulut bulut akar durur Uzaklara bakışında Özlem olur sevda dokur. Bir ah çekse nefes nefes Gözlerine yaşlar vurur Ağlasa da sesi çıkmaz Boğuk boğuk inler durur. Boynu bükük kalır bazen Donuk donuk bakar durur Bir çözülse bulutları Çöllerine seller vurur. Sonbaharda çiçek açmaz Yaprak yaprak gazel olur Sarı sarı düşer yere Nefes nefes ölüm solur. Yalnızlığa özlem duyar Gözyaşını dinlendirir Sevdalara yorgun bakar Acıları dillendirir. Hüzün senden kim kurtulur Bakışların gözde durur Yalnızlıkta yalnız kalsan Garipliğin çok dokunur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Işığını Söndürdüler Ülkemin
Yıldızlar uzadı gökyüzünde Karanlıkları delmek için, Ay içerken suları Sığıntı gölgeler sinmiş Dağ göletlerine aydınlanmaya inat. Bir efsanenin engin bakışlarında Işığı yakaladı bahtsız ülkem 19 Mayıs güneşinin parlaklığında. Tutsaklığın kara zincirleri Özgürlük ateşiyle erirken; Ölüm sustu, Dağ sustu, Ova sustu, Göl sustu, Özgürlük şarkılarının söylendiği heryerde... Dağlar sisli,ufuklar puslu Vicdanlar paslı, Kara gölgeler kuşatırken dörtbiryanı İhanet bir bıçak gibi saplanırken Bağrımıza; Durdurulamadı inancın gücü, Engel olunamadı, Halkın hakta parlayan zaferine. Destanlar yazılırken tarih sayfalarına Bir o söylemişti; Mandaterliğin aymaz tayfalarına 'Ya istiklâl ya ölüm'. O zengin mirasını tüketirlerken Sormuyorlar; Yaşasaydı ne derdi diye Kaşlarını çatan edasıyla... Hangi çağdaşlık,hangi uygarlık Ulusal onurumuzu taçlandıracak Aklın ve ilmin ışığında. Aciz ve korkak köleler, İşbirlikçi soysuzlar, Medyatik sürüngenler, Magaziner sefiller, Postmodern efendiler, Küresel uşaklar, Dizi dizi ihanetlerini Dizilerle perdelediler. Efendilerinin buyruğuyla Aralıksız saldırıyorlar Halkın ekmeğine... Kurudukça kaynaklar geriye istiyorlar Emeklinin aşını,midesi yorgun diye Kesecekler kökünden Bu yaşam fazla diye... Sömürülen bir ülke acep nasıl kalkınır Bilen var mı dünya da bir başka örneğini? Karadır arkaları parlayan aynaların Saklamayın milletten bu dünya gerçeğini. Milletin kesesinden düşünmeden verdiniz Millet mi nemalandı sizler mi ziftlendiniz? Bu gidişin sonunu biz tarihte yaşadık Çareyi millet buldu,yine millet bulacak Korkarım o zaman sizi kim kurtaracak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimde Sarı Gül Ağlıyor
Oturdum eteklerine Karadeniz'in Fısıltılarında susmuş fırtınalar Küheylan bakışları gözyaşlarına boğulmuş Önüne eğilmiş başı Bir aşkın kaderine ağlıyor Köpük köpük gözyaşı Karadeniz'im çocukluğum gençliğim İçimde esen aşk nağmelerim Senin teselline muhtacım Sevda şarkılarım Aşk kafesinden sürgünüm Duygularım yokuş tırmanıyor Çok yorgunum Uzaklardan yelkenli bir gemi geçiyor Umut götürüyor ufuklara Bir martı süzülüyor enginlere Yalnızlık yüklemiş kanatlarına Yakamozlarında bir aşkın derin acısı Ufuktan doğan güneşi boğuyor Güneş yakamozlarda cansız kalıyor İçimde sarıgül ağlıyor Dinsin gözyaşları İçim yanıyor. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|