![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yanıyor
Sevdin bu gönlümü mihman eyledin Sevgiyi yürekte besledim canım Oduna yandırıp duman eyledin Sevginle yanıyor inan sol yanım *** Güzel gözlerinde boğuldum kaldım Sahil de gezdiğin kumdum kumsaldım Seni sevmelere yüreği saldım Yüreğim yanıyor akınca kanım *** Bağımda büyüdün gonca gül oldun Önümde uzanan ince bir yoldun Tutmayan kolumda sen tutan koldun Bedenim yanıyor evindir hanım *** Sevmelerin Mecnuna çevirdi beni Aslıya Leylaya benzetmem seni Yürekte saklanan sevgin yepyeni Ruhumda yanıyor usumla sanım *** Ruhi sevmelerin olsun kurbanı Umudu büyümüş sevgidir canı Hayalle gerçekle duygularını İçinde yakıyor ateşi canım. 07.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yere Vurdurur
Hayırsız evladın olmaz vefası Atasını yerden yere vurdurur Silinmiş yüzünün arsız hayası Atasını yerden yere vurdurur *** Anadır evladı çekip çeviren Babadır evladı övüp yerdiren Saygıda kusuru görmezden gören Atasını yerden yere vurdurur. *** Babayı inciten evlatlar ummaz Baba göz yumsada Allah göz yummaz Kırılan o kalpler hiç onarılmaz Atasını yerden yere vurdurur *** Babayı bilmeyen Allahı bilmez Sevgisiz saygısız yüzü hiç gülmez Kötü davranışlar hoşa da gitmez Atasını yerden yere vurdurur. *** Ruhi nasihatle evlat büyütür Umduğu olmazsa onu küçültür Hayasız evlada hepten küskündür İçini yerden yere vurdurur 06.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hesap Sorulsun
Büyüttüm besledim düşman eyledim Kırdınız kalbimi hesap sorulsun Başıma kalktınız durdum dinledim Başım öne düştü hesap sorulsun *** Acılar çektim de çektirmem acı Derdi sizden aldım olmasın ilacı Ölümüm olunca baba muhtacı Kurtulup gitsem de hesap sorulsun *** İt yerine koyup kemik attınız Varımı yoğumu benden aldınız Üç beş kuruşada beni sattınız Hesaplar gününde hesap sorulsun *** Çalıştım didindim sizi doyurdum Canhıraş oldum da candan yoruldum Hançerlendim ben sözle vuruldum Söz kesim günün de hesap sorulsun *** Ruhinin hayatı söndü gidiyor Uğruna can verdi ölüm bekliyor Hayasız vurulan yürek kanıyor İşte böyle derdim hesap sorulsun 21.07.2008/OLTU Çiçekler hep gül ve karanfil olmazlar, bazen de kaktüs olurlar Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Büyür Dertlerim
Vicdan el vermedi çekip gitmeye Yıllar geçti böyle büyür dertlerim İçimde kor oldu demem kimseye Yıllar geçti böyle büyür dertlerim *** Kararttım ömrümü yıllarım geçti Mutlu gün görmedim bu dünyam bitti Evimde bulunan yıkık direkti Yıllar geçti böyle büyürdertlerim *** Kimse bilmez benim derdim büyüktür Acılar içim de bölük bölüktür Gençliğim geçmişte yaşam sönüktür Yıllar geçti böyle büyür dertlerim *** Sevgi bağındaydım çöllere düştüm Vaham hiç olmadı feleğe küstüm Şu garip dünyada sanki bir hiçtim Yıllar geçti böyle büyür dertlerim *** Ruhi ağla şimdi sana yakışır Umut geçti gitti arka bakışır Hergün böyle yanıp köz dumanlaşır İşte geçti böyle büyür dertlerim. 21.07.2008/OLTU Acılar denizin de yüzme bilmiyorsan boğulursun. Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beslensin Yüreğimde
Yüreğimden dökülen gönlüne doğru gitsin Eksilmesin bu sevgim beslensin yüreğimde Adın dizelerimde adınla bütünleşsin Bitmesin hiç bu sevgim beslensin yüreğimde *** Ruhumdaki gizleri gözler önüne serdim Seninle olmak için hergün kapına geldim Gözlerinde kaybolan yüreğinde ki yeldim Tükenmesin bu sevgim beslensin yüreğimde *** Duyular duygulaşıp bağrımda esiyorlar Sevgiyi bulan gönlüm cananı düşlüyorlar Bahar sevinci gibi çağlayıp çoşuyorlar Çağlayıp dursun sevgim beslensin yüreğimde *** Çiseleyen yağmurlar gönlümü ferah tutar Ferah olan bu gönlüm duygularımla yatar Bulmuş cancağızını sevgiye neşe katar Neşelensin bu sevgim beslensin yüreğimde *** Ruhi buldu sevgiyi ruhunda büyütüyor Umut rüzgarlarına kapılmış da gidiyor Hayaller gerçek oldu sevincinden ağlıyor İmgeleşen bu sevgim beslensin yüreğimde 05.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bak Şimdi Perişanım
Yıllardır bu yazgıyı sabırlarla taşıdım Artık sonuna geldim ne yaptığım şaşırdım Kendi kendime kızdım bunu nasıl başardım Hayatımla oynadım bak şimdi perişanım *** Acı dolu yılları tespih gibi dizmişim Her gecenin sabahı ölüpte dirilmişim Yasak olan meyveyi isteksizce yemişim Yaşantımla oynadım bak şimdi perişanım *** Her acı gün ömrümü yavaş yavaş tüketti Acılar yüreğimi ezipte nasır etti Gül biten dallarımda şimdi dikenler bitti Yaşantımla oynadım bak şimdi perişanım. *** Bana sabret demeyin artık sabrım kalmadı Ne yaptım ne ettiysem sonuca ulaşmadı Çeyrek asırı geçti iyi günüm olmadı Yaşantımla oynadım bak şimdi perişanım *** Ruhi dert küpü oldu evlendi evleneli Umarsız kaldı şimdi ne yapıp neylemeli Hayatını karattı bu dertlere düşeli İsmim silindi gitti bak şimdi perişanım 04.08.2008/OLTU Saat:01.30 Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Git mi Diyorsun
Yüreğimi susturdum gözlerim hep nemlidir Güzel yüzlü meleğim bana git mi diyorsun Seni seven bu gönlüm şen değil elemlidir Güzel gözlü meleğim bana git mi diyorsun *** Yaz sıcağı tenin de gözlerinde eririm Sana kul köle oldum ve ben sana esirim Git diyorsan hiç durmam hemen çeker giderim Güzel sözlü meleğim bana git mi diyorsun *** Sineme saplanıyor ok gibi kirpiklerin Sardı dörtbir yanımı bakışlı zincirlerin Bağrıma girdi çıkmaz o üşüyen ellerin Güzel elli meleğim bana git mi diyorsun *** Yansır suyun şavkına o gözlerinin rengi Boğulur kurtulamam ben kaybederken cengi Bulurmusun bilmemki kendine uygun dengi Güzel dilli meleğim bana git mi diyorsun *** Ruhi son durak olmuş gelen gideni paklar Usu allak bullaktır saçına düştü aklar Hasreti hüzne sarıp o yüreğinde saklar İsmi güzel meleğim bana git mi diyorsun 03.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin Göz Hapsindeyim
Gecenin karanlık saçlarında bağladım mutluluk örgülerini ilmek ilmek düğümledim ömrümün geriye kalan kesimini zira bundan böyle olmayacaktı akşamlar sabahlarıda göremeyecektim ve yıldızlar düşecekti bir bir gözlerime gözlerimden bedenime ışıyacaklardı gecenin koyu karanlık sularında kendimi vurdum kıyıya yıldızlarım yakamoz oldular parıldadılar koyu karanlık gecenin koynundayım şimdi bir yanlarım üşürken yanar bir yanlarım hele de gözlerim kan çanağına döndü ah ah canımın içi bir bilsen ben seni ne çok özlerim yollarda sendeler düşerimde seni ararım gecenin kör karanlık ve sağır tınmazlığında Yokluğun güneşte yanmış bıçak gibi saplanır yüreğime bir ölür bin dirilirim senin o gözlerinde cana gelir canım yenilenir gülerim geceyi baştan başa yırtan kahkahalarımla bölerim uykularını uyanır ağlarsın düşer gözlerinden yıldızlar bir bir toplar yüreğime dizerim ve adın çıkar yüreğim de bağırasın gelir de bağıramazsın olurum tedirgin diye içine attın karanlıklarında zulaladın ve balçıkla sıvadın yüreğinin kapısını artık senin göz hapsindeyim koyu karanlık *******in körlüğünde seninleyim. 03.08.2008/OLTU Saat:03.20 Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaybetmekten Korkarım
Sohbetine doyamam geçse bile asırlar Seni bende bulmuşum kaybetmekten korkarım Söküldü yüreğimden bağlanan o nasırlar Seni bende bulmuşum kaybetmekten korkarım *** Ruhumu dinlendirir yeşili o gözlerin Yüreğimde dağ olur senin o gülüşlerin Beni benden götürür konuştukça sözlerin Seni ben de bulmuşum kaybetmekten korkarım *** Mutluluk tablosuydun sen karşımda dururken Dinlerdim seni öyle benimle konuşurken Böyle anım olmadı yıllardır ben yaşarken Seni bende bulmuşum kaybetmekten korkarım *** Seni üzmek istemem üzersem ölürüm ben Bakmam daha yüzüne olurum gözlerimden Seni sensiz yaşamam sürgünüm kederimden Seni bende bulmuşum kaybetmekten korkarım *** Ruhi senin çileni çekerken zevke varır Uğruna canım benim yaşamını karartır Hayal değil gerçekten dualarla yalvarır İsmin bende bulmuşum kaybetmekten korkarım 03.08.2008/OLTU Saat:00.40 Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözümden Akan Yaşlar
Gözlerinde dinledim yüreğinin sesini Dağların ötesinde kokladım nefesini Delice severim ben cenubun delisini Sevincin belirtisi gözümden akan yaşlar *** Çoklar geldi geçtiler bu benim dergahımdan Ah edip ayrıldılar yolum güzergahından İflah olmaz söndüler feryadı figanımdan Derdimin belirtisi gözümden akan yaşlar *** Kilit vurdum heceme dizeler konuşunca Söyleşilerim susmaz bedenim yorulunca Gönlüm nefreti siler sevgiler doluşunca Sevgimin belirtisi gözümden akan yaşlar *** Sevgiyi zincirledim bedenimle ruhuma Yaz nefesi soluğun girmiştir soluğuma Motif motif işledim seni böyle duyuma Duygumun belirtisi gözümden akan yaşlar *** Ruhinin yüreğinde kamçılanır duygular Umut rüzgarlarıdır onda bütün olgular Hayat felsefesine bağlanan uzun yollar İstencin belirtisi gözünden akan yaşlar. 01.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|