![]() |
![]() |
#421 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Notre Dame'ın Kamburu
Sen, ne San Marko meydanısın sevdiğim. Ne de Yeni Câmi avlusu. Ben de, ne baldırı çıplak bir ressamım, Ne de acıkmış bir güvercin yavrusu. Ne bozuk para atmanı bekliyorum Önümdeki mendile, Ne de mısır taneleri /avuç dolusu. Sadece.... sevdana talip’tim. Sınırsız ve koşulsuz / işte doğrusu. Olmazsa olmaz / ne yapalım / yorma ruhunu. Nasıl olsa ortada /Ne Notre Dame var Ne de.... onun kamburu. Mine Özdemirtaş
![]() |
#422 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() O ŞiMDi; HaSTa
o şimdi hasta sanmayınız ki bir kupa sahlep vermek için eline ocakçı, ateşçi, fırıncı hepsi telaşta hiç de değil valla şeytan azapta gerek derler ya bizimki tıpa tıp kopya kısaca bir eli işteyken bir eli oynaşta. oysa, beceriksiz ellerden bir tas içilemez lezzette çorba nasip olmalıydı kursağına. ya da şımarabilmeliydi dağınık bir yatakta ama yazık ki olgun bir elma gibi kırmızı yanaklar bir kere bile kıvrılamazken makasta buna hayıflanacağına antibiyotiklere hüküm yemiş bir lamba her altı saatte bir yanacak diye koğuşta o şimdi yasta. 19/11/2004.... Mine Özdemirtaş
![]() |
#423 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O, Şimdi Sivil
Aşkı terhis ediyorum / o şimdi sivil. İstediği her rengi / her ten’i Kendine yakıştırabilir. Kumralı, sarışını, Esmeri Takıp takıştırabilir Hattâ / yanımdan / şen şakrak Selamsız bile / geçebilir. Aşkı terhis ediyorum / o şimdi sivil. İstediği her lafı / her sözü Hemen unutabilir. Yalanı / gerçeği Yeniden şekillendirebilir. Hattâ / yanımdan / sorgulanmadan Kimliksiz bile / geçebilir. Mine Özdemirtaş
![]() |
#424 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Odanın Hikayesi
Selam söyle benden. Kapının sağındaki o zile. Çalmasın ıslığını girmemişsem menzile. Hoş geldin deme ve öpme. Ben değilsem geleni. Düşle ki................... çıkıyorum usulca, Odanın kapısında sonlanan merdiveni. Selam söyle benden. Masana, sandalyene Oturtmasın kimseyi dibindeki mindere. Kollarına alma ve saçlarını okşama, Ben değilsem sokulan Düşle.................... ki sana sarılıyorum usulca. Başını arkaya at.... yum gözlerini bir an.. Selam söyle benden. Sen kokan yorganına. Sevgiyle gülümsesin yastığın sol yanına. Kucaklama ne olursun ben olmayan gölgeyi Düşle ki..............senin oluyorum usulca Bir demli çayla paylaş, Bu özel hikayeyi. Mine Özdemirtaş
![]() |
#425 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oh Be!
seni gidi şişman sevimli düşman elmam da gözün var değil mi? sen o baştan ben bu baştan dişleyelim bakalım kimde kalacak koçan? sonrası mı? .............. güldürme kim korkar hain kurttan? Oh be! Mine Özdemirtaş
![]() |
#426 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() OkuN UcUnDaKi GeRçEk
o Son Sorguyu Sorguluyor Olmalı ki; yargıçlar Salonda bir sessizlik var sahne bize mazi’ yi hatırlatmalı aslında....A Duman işaretleri; artık susmuş rolü...........F Yapsalar ve duvarlara asılı sanılsa..................F Bile, özel itina ile biletilmiş kılıçlar..........................E İnsan etine girmek için o sivri uçlar.................................T Nasılsa; geçerli birer bahane bulurlar........................................B Merakım o dur ki; birleşecek olanlar........................................... .....İ Gerdek Öncesi; imamın huzuruna mı............................................... ........Z Yoksa papazın huzuruna mı çıkacaklar...................................... .........................İ Neyse ne aman. Elbet bir çare bulurlar.......................................... .............K Madem ki, başkan Erdoğan buyurdular........................................ .........I O halde çalmak zorunda artık davullar.........................................B Tam burun ucumuza konuşlandırılırsa............................. .....R Sinekler; kaşındıracaktır elbet larvalar...........................I Ama, kimin umurunda ola ki bu ihtimal..................S El uzatanın; eli, dil uzatanınsa dili yanar........... I Herkes kesesinden yiyip içip oynasın... M Satılan ada da şenlik var. Esaretin yeni adına- referandum diyorlar diyor o 02/04/2004 Mine Özdemirtaş
![]() |
#427 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() OlmAk Ya da OlmAmaK gibi Küçük Bir Sorun
En büyük düşmanımız Zaman, Ve; en yakın dostumuz gene o. Acıyan yerimize ilaç olan. ------------- Bir deli bir kuyuya bir taş attığında, Kırk akıllı engel olamazken taşın boğulmasına Kaçımız baş kaldırabiliyoruz ki yaşamlarımızın Dolap beygirliğini kabulenişimizce Eyerlenip,nallanmasına.? Oysa ki, Çarkın dönüyor olması, sadece çarkçının umurunda. Ve, Bu çarkçının kim olduğu sorgulandığında, İçimize dönüp bakmamız gerekirken, tam o anda, Neden? kanayan yaralarımızın üzerine basmayı sürdürmeyi seçeriz ki? Gölgelerimizden ürken korkak adımlarla Bu arada, Mensup olduğumuz sürüden, mangal yürekli biri çıkarsa Üstelik, yok etmeye çalıştığımız bir var oluşun Sesi olup ulaşırsa kuma gömdüğümüz başımızdaki kulaklara Hemen 3 maymun kesilmeyi marifet sayarak...... hatta, Kuru gürültü gibi, çamurumsu, yapışkan bir yaygara Yerleştirmeyi sürdürdüğümüz müddetçe dudaklarımıza, Biz farkında bile olmadan geçecek zaman. Ki aslında; Bir delinin bir kuyuya attığı çakıl taşı gibi kaybolmaktayız Kendi kör kuyularımızın girdaplarında. Ucuz değil asla. Meydan okumak kurallara. Hele ki kadınsan, ve bir rahim taşıyorsan bacak aranda Bir de..... Pantolon içinde özenle saklanan erkeklik için Sen dersen ki 'asıl erkek olmak' benim usumda. Elbet ki birileri... seni...... arkandan iter uçuruma. Ateşin üzerinde dans etmek. /Üstelik çıplak ayakla. Her yiğidin harcı değil ha./ Öyle.......... kolay sanma. Hiç kolay değil/ doğru bildiğin yolda inançla..... inatla.... daima tek başına....Uzanmak bulutlara. Bir kez, Uyup ta yüreğinin çığlıklarına / tabii cesaretin varsa. Çıkabilirsen o yola. Hemen farkına varırsın ki, Sıra dışı olmanın yükü çok ağırdır aslında. Ama,........... bilirsin ki o, tam düşeceğin anda; Seni kucaklayacak olan kuş. Ki, o'nun adı Zümrüt’ü Anka Dolap beygiri olmamak gibi bir muştunun mührünü taşıyor kanatlarında. 09/03/2004 Kartal Mine Özdemirtaş
![]() |
#428 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() On DöRt ŞuBaTSıZLıĞıMa,
serçe parmağını uzattı şubat tutamadım. 14 yerinden hançer yarası kanadı günün içine darası darısından ağırdı.... göçtü kollarım döküldü avuçlarımdan toplayamadım parmak izimin katili benim başka yerde aramayın ------------------------------------------------- Beni............................senin renklerinle boyaman içindi Kendimi tuvaline yatırışım.......................boylu boyunca. .................................................. ..............................Şimdi Renklerine hasret....siyah beyazlığımı alıp...gidiyorum Bütün Yaşanmamışlıkları kucağına bırakarak....usulca Sensizliğe sarılmış,...perişan.........................bi çare masadan son kez...............alaşağı edilmiş halimle Kare kalem çiz beni artık sen...............çizebilirsen Karart siyah gölgelerle hiçliğimi giydir yokluğuma .................................................. ..................Sonra da Bir boş çerçeve de,.....baş aşağı.........as duvarına İçim bulanır belki,acı çekerim ama.....sakın acıma Mine Özdemirtaş
![]() |
#429 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Orada Biri Ağlıyor
Orada biri ağlıyor... göremiyorum. Ama, duyuyorum gözyaşlarını. Bir kurşun yarasında öksüzlük kanıyor. Küflenmiş bir dilim ekmekte açlık yeşeriyor. Ve dışkı kokuyor çaresizlik. Hissediyorum. Bir tek film karesinde korku donarken, İsyan; göz bebeklerimde büyüyor. Orada biri ağlıyor......göremiyorum. Ama, duyuyorum göz yaşlarını. Yıkık bir duvar dibinde....Alınlarında kırmızı leke. Cansız bedenlerin biri, bir diğerinin üzerinde. Ve ölüm kokuyor sokaklar. Üşüyorum. Bir tek haber bandında üç beş kopuk kelime. Yerin dibi neresi? Tutun beni düşüyorum. Mine Özdemirtaş
![]() |
#430 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Orhan Abi,
Bir garip milletiz işte, Ya ekmek kuyruğundayız / ya da vize Ömrümüz geçip gidiyor...sessizce. Yaşlanıp gidiyoruz işte, Yaz, kış demeden / konsolosluk önlerinde Orhan Abi müziği dinleye, dinleye. Mine Özdemirtaş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|