![]() |
|
|
#141 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57930
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kötüsü olmaz
Fırat ın ötesi deyip geçmeyin Vatanın ötesi berisi olmaz Sınır çizip hata etmeyin Vatanın iyisi kötüsü olmaz Atam alınır şehitler üzülür Türkiye türk tür boynum bükülür Vatan bölünmez çünkü bütündür Vatanın iyisi kötüsü olmaz Doğu batı aynı görülür Gerekirse çok kan dökülür Birlik içinde gücün görülür Irkım Türk tür kötüsü olmaz M. Tamer Altıparmak GAZİANTEP Mehmet Tamer Altıparmak
|
|
|
|
#142 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Köylü Kimdir
Çok gezindim yarım papuç ayakda Düven sürdüm öküz ile harmanda Yük taşıdım ömür boyu sırtımda Nasıl olur bilirmisin efendi Diş kalmadı döke döke ağzımda Et görmedim yıllar yılı sofrada Yatıp kalkdım viran toprak damlarda Nasıl doydum bilirmisin efendi Aynı mintan yaz kış durdu sırtımda Yama çoktur kıçımdaki tumanda Yırtık pırtık kafamdaki şapkamda Nasıl gezdim bilirmisin efendi Koyun kuzu yayılırken merada Ömrüm geçti davarların ardında Daşlar yastık dut ağacının altında Çile nedir bilirmisin efendi Gübre kokar sidik ile ahırda Parfüm bilmez ter kokunca avratda Saçlarımı aklar sardı genç yaşda Derdim nedir bilirmisin efendi Dere suyu berrak durur tasımda Çimerisem su kalmıyor sarnıçda Derdim çokdur sayayımmı dahada Köylü kimdir bilirmisin efendi Kara yazı yazılımı alnımda Ders veririm anlamazsın sandıkda Efendidir mahlasımda aslında Atam verdi bilirmisin efendi M.Tamer Altıparmak Gaziantep
|
|
|
|
#143 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Köylünün payesi
Harmanı savurdum samanı fire Denesi çıkmadı otuzbeş kile Feleğin fakire vurduğu sille Yıllardır köylünün kaderi oldu Suyumu alırım akarsa dere Uzakda sayılmaz birkaç bin metre Sırtımda taşırım otuz kırk litre Tozuyla toprağı nimetim oldu Kasaba uzakda şahir ta nerde Parayı tanımam gözüm görmezde Çocuklar park bilmez oynar her yerde Sefalet köylünün kaderi oldu Damağım datmadı dahada kahve Soframa gelmedi hoşafla zerde Öğretmen durmuyor dokdor yok köyde Şifalı otlarda ilacım oldu Horanta dizilir yanyana yere Minderde uyurlar dostları pire Çarşafda sermezler karyola nerde Kaşıntı balanın oyunu oldu Memurlar misafir muhtar emmide Etlidir pilavlar bakır sinide Su olur rakılar durmaz şişede Şenliğe icabet payemiz oldu M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak
|
|
|
|
#144 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Köz
Elemi veriyorsun Sinemi deliyorsun Canımı yakıyorsun Közmüsün ela gözlüm Sesimi duymuyorsun Elimi tutmuyorsun Gözüme bakmıyorsun Küsmüsün ela gözlüm Benden uzak duruyorsun Beni deli ediyorsun Sende beni seviyorsun Nazlısı ela gözlüm M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak
|
|
|
|
#145 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kuva i Milli
Türk ün ülküsü belli Yemin misak ı milli Gücüm kuva i milli Ya istiklal ya ölüm Erzurum belirledi Sivas ta tasdik etti Geniş ufuk ifadesi Ya istiklal ya ölüm Mondros dersen hileli Çelmesi güya gizli Unutma ingilizi Tarihte onu gördüm Çıkar mücadelesi Lozan mütarekesi Musul kerkük gizemi Ben bunları çok gördüm Kıbrısı Akdenizi Ege türkün denizi Amaç misak ı milli İlk hedef onu gördüm Her türk ün ideali Kerkük acın dinmeli Sonra ırak demeli Dilimden düşmez türküm Tarih fırsat verdimi Yeni sınır çizmem mi Sevinip de gülmem mi Benim degişmez ülküm Unutmam tarihimi Ufuk misak ı milli Duysun tarih sesimi Ati de onu gördüm Yeminim elbet kudsi Kızılelma insani Unutmam paşaeli Ya istiklal ya ölüm M. Tamer Altıparmak GAZİANTEP Mehmet Tamer Altıparmak
|
|
|
|
#146 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Lades
Sevgi kısmet kuşudur Gelir konar gönlümüze Aklımda deseniz çok geç Çoktan lades demiştir size Aşk esaret zinciridir Pranga vurur yüreğinize Hürüm desenizde çok geç İradeniz geçmiştir sevgilinize Mehmet Tamer Altıparmak
|
|
|
|
#147 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Lütfuna Muhtacım Perişan Oldum
Cananım özlemin dem oldu dile Ürperdir cemalin uykuda bile Derbeder halime merhamet eyle Lütfuna muhtacım perişan oldum Hayalde vuslatın yetmez gönüle Bakışın yalandan gözünde hile Benzerim hazanda biçare güle Lütfuna muhtacım perişan oldum Semadan duyulur çekdiğim çile Ne yapsam ne etsem her şey nafile Ahuzar eyledin göz göre göre Lütfuna muhtacım perişan oldum M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak
|
|
|
|
#148 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mahşer
Sevgiler gerçek olsa Bülbül gülü sarardı Dünya yalan olmasa Mahşer bile olmazdı Dünya fani olmasa Mahşer bile olmazdı Rüyalar gerçek olsa Gönül hasret duymazdı Hayat yalan olmasa Ömür boşa dolmazdı Dünya fani olmasa Mahşer bile olmazdı M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak
|
|
|
|
#149 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mahşer bile
Badeymiş gözün ediyor sarhoş Kahrından ölsemde kahrında hoş Lütfuna ersem lütfunda hoş Dil fukarası dert zenginiyim Sevdiğin yar burda dense Cehennem bile ebedi sürse İnadın sonu pahalı gelse Seninle gönlüme heyecan gelir M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak
|
|
|
|
#150 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mehtaplı gecede
mehtaplı gecede esti seher yeli, gönlüm uyandı, dillendi bülbüller, güller uyandı, alem uyudu, uykudan uyandı, gözüme sensiz uyku girmedi. mehtaplı gecede hayalin vardı, dillerim suskun, elim boş kaldı, gönlüm yangın, hasretle yandı, gözüme sensiz uyku girmedi. anılar şahlandı, derdim de azdı, seninle, sensiz gecenin farkı vardı, gözümde hasretin ateşi yandı, gözüme sensiz uyku girmedi. M. tamer altıparmak Mehmet Tamer Altıparmak
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|