![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çocuk Kalbi
Dünyanın en büyük çocuk kalbi bendedir En zarif, en muhteşem Kaldırıp da uzun parmaklarımı Belirli belirsiz nice aralıklarla Çıkarırım üst kata nefessiz Eğilirse de bina eğilsin Göz yaşlarım ıslatıyor çünkü Islatıyor camdan çerçevelerimi Bendedir biliniz Bendedir dünyanın en büyük çocuk kalbi Olsa da gündüz avrupa’nın en parlak Gecenin en karanlık şehri Ben İstanbul’da doğdum işte Öz yurdumdur netameli kalbim Okuldaki hıçkırıklarım gelirse size Neşenin,sevincin gözyaşları Seyahatlerim hep elemli o zaman Yatağa titreyerek girsem de Köz’üm kora dönüşmüştür Ve her savaş Her savaş birer cinayet olsa da Şefkatli ellerin kokusunda Ne derse desinler Elalem bu Bağlayamazsın ya ağzını İntihar komandosu gibi üstüne gelirler.. Bendedir en büyük çocuk kalbi Bende en güzel kadının sesi Ansızın ölmek istesem de En büyüğü bendedir gene Bendedir en büyük çocuk kalbi.. 31/12/2007 Ünal Çağabey Ünal Çağabey
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çocukluğumun Sesi
çocukluğumun titrek sesi içimin yangını türküler gibi çığır çığırda çağlasın yürekler filiz tutsun,gem salsın bulutlar dört nala,arşın arşın toprak kokar bedenim bir tarihten kalma eseriyim köyümün vicdansız vicdanlarda hapislik hani demlenir ya gececiler işte ben bir hazinim. ürkek ürkek yaklaşmasını bilirim ancak ancak dört nala kaçmasını hasretlik bir kulağın kıyısında ve taburlar inceden dizilmiş herkes ayrı manevrada... duyuldu uzaktan hoş bir sada ile beliriverdi cananın ruhuna bir ışık ancak dertten, ancak kederden kopmanın yüreğinde taşımanın ömür boyu işte duyuldu uzaktan beni benden götüren.. hani gelirdin ya kışları bir kar tanesiyle zamanın bir sarışın köy öğretmeninin elinde ve kenarında uzaktaki bir taşın hani gelirdin ya uzaktan gür bir sesle dağlara kıyarak,vurarak taşlara bana gelirdin ya bir gecenin içinden derin bir mevziden... ben burdayım işte zamanın kıyısında duran hoş bir edayla bir asker misali çocukluğumun üstüne kapaklanarak gelirdin ya uzaktaki bir sesi yankısıyla. Ünal Çağabey
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ders
Can kafese düşünce öter bir kuş misali Ehemiyet bunda kafese düşmeden önceki hali Ünal Çağabey
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Domates Tadı
Domates kanını bilirmisin sen Sert olur yaşamı Dağdaki eşkıya gibidir Bata çıka yolunu alır kar'da Nice sevdalara gebedir Sayıklar devamlı rüyasında Buluşur seninle bir sabah vakti Tenhalığında hatırlarsın hayatın.. Bilirmisin sen domates tadını Aynı Aşil gibi Hector gibi'dir Kavga da yenilmez, yenilgi de ezilmezdir, canı kırıktır cam bir tabakta, hayatı ölümdür dünya da Ne vakit yaşamaksa o vakit ölmektir aşkı. Hatırladın mı şimdi Hani bir ayak üstü tadına baktığın Uzaktan gelen anten cızırtısından habersiz Ve kaçmak adına bir damla kan... Bildin mi şimdi Vakit çok geç artık Fasıllar bitti bitecek Benimle beraber domates tadında bir damla kan kalacak. Ünal Çağabey
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dertsiz
yok derdim yok biçareyim aslında, asılı duran bir hayattan kalma asılmış bir hayat galiba. bir ucu kefendedir kıyılmış bir akşam üstü, yol kenarında mahzun, kederli bedeni ruhtan ayıran... bir akşam üstü yok derdim aslında yok sadece sevinçliyim, sadece ağlamaklı, neşeden,şevkten... yok derdim aslında yok öyle zannediyorlar kanımca. Ünal Çağabey
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Durakta Bir Adam
Durağın sessiz sakini kimsesiz,gariban bir adam öylece bekliyor orada başını yaslamış hafiften uzak diyarları konuşuyor kendiyle bir dilenci geçiyor önünden bir öğretmen,bir bankacı daha niceleri öylece... yüzünde hüzünlü bir hava yaşlanmış bir deri çökmüş bir beden ruhu savaşlar arasında yeni ufuk çizgileri alnının tam ortasında.. durakta bekliyor adamın biri ağlamaklı bir sesle konuşuyor telefonda bağırarak,çağırarak cinayetler işleniyor yüreğinde kanımca ve işlendi cinayetler işlenmeye hazır yeni türküler adamın biri bekliyor durakta. Ünal Çağabey
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Denen At
Gidiverdi akşam olmadan Ortalık karardı Dünya denen at Ah işte o İşte o altından kaydı.. Üç yıldızlı albay olsa da gökyüzü Karşısında selam durmak kimin haddine Ağır bir devlet kokusunun endamıyla Gözlerini örtsen de biçare Göreceksin nice aşkları beş paralık Hani siyasetin hatasından oluşan İki yüzlü küheylan misali Olsa da asuman general Gidiverdi zamanı dolmadan Hala akşam olmadan Altından kaydı Kaydı dünya denen at… Gidiverdi işte Gitmeseydi iyi olurdu Oyun oynardık zamana Taşlarımız çalınsa da masa da Hep ömrün köprüsünden geçer Ufak bir kasaba da eskitirdik dakikaları Belki kar’ın altında bir yerde Ortalık kararınca yani Gitmeden önce uğramak lazım Sesin sese değmesi hani.. Gidiverdin akşam olmadan Karardı ortalık El eteğini çekince şehir Altından kaydı işte Altından dünya denen küheylan… 18/02/2008 Ünal Çağabey Ünal Çağabey
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşmek
Düşmek bir gecenin ardında kavimsiz,boylu boyunca bağırışların kesik kesik dumanlı geldiği havanın öğle vaktinde düşmek ah bir günün içinden... sevmenin sebepsizliğini yok yok aslında yok hiçbir şey bir nedensizlikte düşmek ne hazin bir bahar... Elini atıp tuttuğunda yaşamın kollarında bir gölgenin belki rüyadır yaşadığın bir günün üzerinden iki çatlak sesin çıkması duyulması iki ağızdan solumalar ve bir soluğunda düşmenin ah karışmanın gecenin karanlığına ve ardı sıra gitmenin... düşmek kimsesizce yere uzaktan serpilmek yaşama ve defnetmek zamana ah düşmek boylu boyunca,çaresiz... Ünal Çağabey
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eller Kavuşsun
Bırak ellerini ellerim sarsın Sevgimi bir korun orta yerine atsın Ellerim ellerine o gün bağlansın Yolumun yolcusu hani nerdesin İklimler dört bucak, iklimler çepçevre Sardı beni gün ışığı gibi işte Vücudumun ah dediği yerde Bırak gözlerim sana baksın Olmadık sözlerin yalancısıyım ben Her şeyin bestecisi ahıyım ben Dilinin ucunun sancısıyım ben Bırak bütün diller seni ansın Hani nerdesin nerelerdesin Kiminin arkasında kiminin önündesin Yolunun ilk ve son perdesindesin Bırak bütün yollar sana varsın Ellerim sancılı,ellerim kederin hüznündedir Korun düştüğü yerde bir serindedir Gölgenin gölgesinin evindedir Bırak gölgeler birbirini ansın Eller kavuşsun birbirini sarsın… Ünal çağabey Ünal Çağabey
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerinin Gölgesi
Ellerimde kaldı ellerinin gölgesi Ellerin ki bir sisin ince perdesi Varlığın öteden beridir sesi Ellerin ki ellerimin gölgesi. Üşüdüm biraz, biraz üşümekteyim Sonsuzluğun en mahrem yerindeyim Har ateşin en üstündeyim Ellerin ki yakar beni gölgesi. Zifirdir zifirin en dip noktası Hazin bir gecenin en açık sayfası Üstüne dökülen iki harfin hası Ellerin ki üşütür beni gölgesi… Gölgeler hep karanlıktır hep onursuz İsminin anılışındaki bir sonsuz Ebed ile ezel olmaz onsuz Ellerin ah ellerinin gölgesi Ellerimde kaldı ellerinin sesi… Ünal Çağabey
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|