![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir annenin ağıdı,
adı:mehmet soyadı:özpolat doğum:13.05.1970 Ankara ölüm:11.05.1993 Şırnak ................... o sadece biri.... Aaah..kolaymı böyle gitmek mehmedim, -ananı öksüz bırakıp. Kolaymı sanki? ...seni böyle uğurlamak. ..onca yokluklarla büyütüp! üç kuruşluk kurşunlara, kurban etmek kolaymı? .......kolaymıydı anana? .... -ersiz zorluğa ğöğüs germek. sen gitmedin topraklara... -benide öldürdün memedim! ! ! benide öldürdün. böylemiydi hayaller? böylemiydi gitmek? çamaşır,yıkayıp! büyüttüm seni.. temizliğe giderek. Gaztüpü bulamazdık bilirmisin.? fokur fokur kaynayan sıcacık çorbaya, - gıpta ederdin iç çekerek! Hani; - anne hergün öyle bizdede pişseydi derdin! Kolaymıydı memedim? bunları duymak, kolaymıydı... -sana hergün çorba pişirememek! Karaborsada şeker aramak,zeytinin tanelerini saymak, peynirden bihaber olmak.. İlkokula başladığında önlük, Yaka giyit,ayağına ayakkabı,sırtına sıcacık bir ceket, -alamazdım birileri verene dek! kalem,silgi,defter, açacak,bir vicdan sahibine kalmıştı ancak. Ters ters,bakan bakkala derdim hep! -benim oğlum okuyacak! Zordu o yıllar zor! Üstündeki kilon bir canındı ancak! Okudun memedim. ilki,ortayı,liseyi... -çalıştın okudun,yükseği.. hayal kuramadın,hayal kuramadan büyüdün, -zor yaşadın gerçeği. Seni sırtından,beni içimden vurdu. -kardeşin kardeşe etttiği! kin ne kötüymüş memedim,kin ne gaddar şeymiş? Nasıl çektiriyor körükörüne? , tetiği! Kuduran kudurmuş kinden, ....hep dualar ettiydim, -sağ dön diye askerden. dönemedin! talihin gibi, dönemedin yetimim! kaçmadığın görevden. -söyle sana bir önlük alamayan anan! -nasıl verir toprağa kefen ilen? öyle yalnız gidilirmi hiç? -takvime baktım da mayıs on üç! ! ! bir hayatın bile olmadı! kimler özür borçlu sana? kimler çeksin acını... ben yüzlerce yaş yaşadım...yaşlandımda! -sen olmadan, yirmiüç. eylül2007 mehmet göden. Mehmet Göden
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|