![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acı
Can bu can hey hat geçti zaman dün tutsağıyım yobaz ellerde bin yıllık esaretin öyküsünden akıyorum Can meyletmiş kendini çınara kökü için döne yana su araya ki bin yıllık suskunluğun koynundan akıyorum Can işte bu can acı ile duaklamış ömrünü sevgiye bundan belkide sevgiyi yaşamadan daha acı giymesi gözlerine Derya Kızılgöz
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Al Beni Sar Koynuna
Gözlerinde evrene açılan kapı önünde gözlerim usulca geçerken evrenine düşüm senle sırdaş vaktinin seyrindeydi Kim anlardı söyle sırrı ikimizden başka Yalnızlıkların koynunda çoğaltılan dargın bakışlar ve üzgünlüğün asilliği ile gülümserken günde hayata dün üstüne bin öykü dilleniyordu git gel dün kalakaldığım bir noktadan kazıdığım ören yeri sanki kazıdıkça kayda değeri az olan gülümsediğim hayat sordu seni sordu bana al beni sar koynuna Kentler geçti içimden yahut ben kentlerin içinden geçtim zehirin şerbetinin peşi sıra dağlarda kartalken en yükseğe uçan ovada bir tutam ottum susuzluktan sararan savaşlar içinde tükeniyorken insanlık zeytin dalları yağıyordu barış adına semalardan bir düşte bir gerçekte yaşamanın rengiydi içime dolan sen gök ben kızıllık al beni sar koynuna Gözlerinden inerken evrenine önümü aydınlatan loş ışıkla titrek bir mum alevinin söneceği ihtimali kadar ilerleyebilirdim bu uçsuz bucaksızlıkta oysa sende bulduğum sonsuz ışığın gücü oldu beni içinde tutan güneşe mecbur herhangi canlıyım yeryüzünde al beni al sar koynuna *******de yalnızlığım koyu bir düş örtüsü yıdız serpilir üzerine ısıtmaz içimi uzak ve sonsuz çoklukta yıldızlar güneşim olsun al beni sar koynuna Derya Kızılgöz
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acuzenin Heybesi
Acuze bir kadın suretine benzetmişiz dünyayı doğurgan hayat yaşatmaya değil öldürmeye gayretli sanki gerisin geriye dönüyor dünya Acuze kadının suretinin yansıdığı hayat huysuz çirkin yaşlı… Hey be Heeeeey besi boş Getirdiği ne? unufak ettiği düşlerdir acuzenin heybesinde getirdiği un dargın hayatların üzgün düş ekmeği yendikçe ölümlü yaşlı çirkin dünya Gül diktiğimiz yüzün, renk renk güllü gülüşlü yüzünde gam,kasavet keder toplamak için hey be Heeeeybesinde götüreceği ne giden gün ömürden bir yaprak gazellerimi alsa ya bari yooook düşlerimin taze dallarının peşinde Bugün değilse bile yarın elbet öteki gün yada ertesi vakitte acuze kadın ölecek diye Bekle de gör ne acuzelerin yetiştiğini ölmeden o kadın daha Doğurur,çoğalır elbet barışık değilsen hayatla… Derya Kızılgöz
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Albümden
Kork diyordu elindeki mitralyöz sev diyordu gözleri şaşkındı çocuk savaş şaşkınıydı adamasker karşısında... Derya Kızılgöz
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anadolu Gezginlerine
Ay düşünce geceye bozkırın yorgun ayakları uzanıverir serin bir yaz gecesine Yıldızlar gökte parlak bir çekimle alıp götürür şamanı düşevrenine bilge sakalın gittiği uzakların seyrine durmuş gibi hapsettiği gözleri yıldızların içinde Düşünde ak sakallı efsanesi umudunun elçisi güneş çekilirken dağlardan içeri güneşin battığı yöne giderken bırakmıştı ardında uzağa bakan gözleri Ne çok şey anlatmıştı yola düşmeden önce anlattıkları koca bir sır hem zehir demişti zehrin dermanına düş yola sende yola düş demişti ya nereye Güneş henüz üzerine doğmadan kalktı Geceye yorgun güne dinç ayakları koştu tepeye vardı Ellerini birbirinin içinde ovuşturarak düşten gelen gücü umuda saydı güneşe yakardı yol ver bana yol veeeeer bana gözlerini kapadı o vakit gördü düşten gelen gücünü içinde peşine düştüğü sonsuz bir ışık vardı Derya Kızılgöz
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anadolu Söylemcesi-5
Ağu içtim şerbet ile dert kuşandım hırka ile erenlerin gönlü ile dosta varam dedim geldim Nicedir yalın ayak hem divane hemi sayrılı dermanı dostta saklı varıp gidem alam dedim Dost cemali kapısında göynür özüm açılınca can dermana karışınca ağlamanın vakti gayri Derya Kızılgöz
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anadolu Söylemcesi-6
Irgat tutmuşum bedeni cana Ha taşıya de götüre Cana koymuşum sevi canda sevi yana yana taşınsın ha o yana de bu yana Can ırgatı deleyler... Derya Kızılgöz
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anadolu Söylemcesi 1
Nazenin.. Bir naz ki candan öte kırıldın mı ay guzum sanki oldun hali harap süzüldümü yine yüzün Fer çekilmiş gözlerinden kan çekilmiş bedeninden his çekilmiş yüreğinden söyle guzu neye küstün sana dolanan yılandır yılan değilse çıyandır el değmemiş nazenin solduran o hayındır hele dinle yolun olsun yolunda buğda altın olsun senden cefa almaya gör ömrü bitik beter olsun. Derya Kızılgöz
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anadolu Söylemcesi 2
Güz ömrüne söz olanda yine yapraklar düşende öyle bir yol çıksa karşına güz ömrüne kış düşende Kış ömrüme düşmeden gel yüreğim kül olmadan gel yağdı yağmur düştü toprağa can toprağa dönmeden gel Yazdan yetti canım güze söz bitirdi haresini dilim lal Aklım ermesede gayrısına beklemek gönlün yaresi ola Kış ömrüme düşmeden gel Yüreğim kül olmadan gel Yağdı yağmur döndü toprağa can toprağa dönmeden gel Derya Kızılgöz
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anadolu Söylemcesi 3
A benim guzum gınalı kekliğim dinle,dinle de bir yol aklını başına devşir. Kele şunun ettiğine ne den ki düşüngüsüz cahalın hali etme anikom sen bari dinle dinle,dinle de bir yol aklını başına devşir. Gara günler ayandır bana gülün dikeni var anla buban razı gelmez sevdiceğin adama gidersen,anikom helal etmem hakkımı sana, dinle,dinle de bir yol aklını başına devşir. Derya Kızılgöz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|