![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Göç..
Yoğrulduğum topraklardan, Ekildiğim tarlalardan Savrulduğum tarlalardan Çıkıp geldim canım anam Eşten, dosttan, arkadaştan, Kırgın olduğum düşmandan Candan sevdiğim canandan Kopup geldim güzel anam Dağlarımın havasından Mor menekşe yaylasından Soğuk sular pınarından İçip geldim garip anam Burada sokaklar taştan, Her gün yapılıyor baştan İşçiler bizim oradan Eziliyor garip anam Gözlerdeki bakış ürkek Umutlar sönüyor tek,tek Öpülüyor el ve etek Mertlik bitiyor be anam Yaman imiş gurbet anam, Zalım imiş gurbet anam, Senden uzak olmak meğer Haram imiş canım anam Bu gurbetlik dağlar boyu Tuzsuz ekmek acı suyu Bulamadım iyi huyu Hasret kaldım güzel anam Buralarda dostluk yokmuş İnsan parayla yoğrulmuş Yazık saygı mefta olmuş Anladınmı garip anam Kentte kamyon köyde kağnı, Boz eşekle dolmuş aynı, Düğünleri bile farklı Öğrendin mi canım anam Sarı inek aklımdaydı, Vapur düdüğünü çaldı; İnan yüreğim sızladı Onu da özledim anam. Dualarınla büyüdüm, Dualarınla yürüdüm, Gurbet ellerde çürüdüm Gel al beni güzel anam Babamın gözleri yaşlıymış Dizleri dermansız kalmış Yaşı altmışa dayanmış Diye duydum garip anam Söyle anam kardeşlerim, İyimi dayım yeğenim, Amcam, halam, teyzelerim Özledi mi beni anam Üzülmeyin anam sağız, Son gayretle ayaktayız, Bir gün tokuz bir gün açız Onurluyuz güzel anam Burada birini sevmiştim Eşten, dosttan gizlemiştim Mutluluğu özlemiştim Tuşa geldim canım anam Sevgi burada kemmiyet Kalplerde yok samimiyet Göğüste kıvrılmış bir et! Ölmüş sanki güzel anam Anam güzel şeylerde var; Özlemler var hayaller var, Güzelliğe umutlar var Bu gayretle çok zor anam. Göç, göç dedik terk eyledik İnan anam suç eyledik Ama hayatı öğrendik Ömür geçti gitti anam Göç etmeyin orda kalın Oralarda bugün, yarın Şehir olacak inanın Görürsün o zaman anam Köyü şehir yapacaklar Fabrikalar açacaklar Ata lastik takacaklar Araba olacak anam Anam, babam, kardeşlerim Gelmezse size haberim Hakkınızı helal edin Ağlamayın gülün anam. Cengiz Süslü
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|