![]() |
|
|
#81 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57968
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sevdalı Yürekler
Akşam karanlığı düşler, Kaybolur sonsuzluğun sessizliğinde… Onurlu bir duruşla Yürümeli sevdalara, Sevdalı yüreklerle… Yağız atlar gibi dörtnala, Aşmalı tüm zamanları… Yağız atlar üzerinde Korkusuz süvari olmalı, Gitmeli yorgun akşamlarında Can çekişmekte olan günlerin… Yeniden tarihini yazmalı Gözlerindeki parıltılar, Emsalsiz zaferlerin… Haramiler tutmadan dağları, Yenmelisin içindeki korkuyu. Yakmamalı yüreğini Yoluna çıkan ağıtlar. Aşmalısın tüm zamanları Son süvarisi olmalısın yağız atların Sürmelisin tüm zamanların ötesine Dörtnala... Dörtnala… Dörtnala… Bayram Ali Bayram
|
|
|
|
#82 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sevgi Barış ve Demokrasi
Sevgi ve barış egemen olmalı yeryüzünde Yeniden yeşermeli demokrasinin filizleri Güller açmalı namlularda Kocaman olmalı yürek Tüm evreni içine alacak kadar… Kuzgunlar leşe döner her zaman Onurlu değildir akbabalar kadar Ömrü az olur akbabaların Duyarsız yaşasa da… Satın almamalı vurguncu sermaye Yüzlerce yıllık mücadelenin ürünü Demokrasiyi Hükmetmemeli Çirkin suratın gizleyerek Demokrasi, benim dememeli… Ve silkinip attı Ölü toprağını üzerinden Yıllarca susturulan Suskun ülkemin insanları Şaha kalktı ulusal uyanış Tandoğan’da, Çağlayan’da Tıpkı Sultan Ahmet Mitinginde olduğu gibi… Bu kez Ankara’dan doğdu güneş 19 Mayıs 1919 ruhuydu Emperyalizmin oyununu bozan Ulusal uyanıştı şaha kalkan Birer Mustafa Kemal’di Elleri bayraklı insanlar Ve yakındı zaferi demokrasinin… Bayram Ali Bayram
|
|
|
|
#83 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Suskun Kent
Kent suskun, Gökyüzü efkarlı, Hava puslu…. Akbabalar dolanır kentin üzerinde; Hemen gün doğumunun ardından…. Kara bıçak açmaz ağızları, Fırtına öncesinin sessizliği tehditkar… Silkinip atılmak üzere, Kentin üzerine serpilen ölü toprağı Gün ışığına çıkarken Karanlık düşüncelerin karmaşıklığı…. Yol ayırımındadır artık Kin,nefret, ihanet Ve sevginin en kutsalı; Kentin suskunluğunda… Bir yandan azgınlaşırken Sözde uygarlığın büyüyen kini, Gün bir başka doğacak Suskun kentin puslu havasının ardından… Yaşam bulacak yeniden suskun kentin insanları, Damarlarındaki soylu kanın yüceliğinde…. Bayram Ali Bayram
|
|
|
|
#84 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şiir
Şiir Tutkuyu anlatış Sevgiliye övgü Tanrı'ya yakarıştır... Sessizliğin sesindeki çığlıktır.... Şiir, Kükreyiştir kafa tutmaktır Dünyanın düzenine Sitemdir kötü talihin akışına... Şiir, Ciddiye almaktır yaşamayı Mutluluk üzerine kurmaktır dünyayı... Şiir Yunus Emre gibi Hak'ka yürümek, Karacaoğlan gibi sevdalanmak, Ferhat gibi dağları delmek Kerem gibi yanmak, Köroğlu gibi dağlara yaslanmak; Dünyaya Veyselce bakmak Ve Orhan Veli gibi hüzünlenmektir. Bayram Ali Bayram
|
|
|
|
#85 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tarihe Sor
Türkülerimizde destanlaşan şanlı zaferler, Şafak vaktinin kızıllığında yazıldı Ay yıldızla buluştuğu gökyüzünün maviliğine… Asırlarca yol aldı, tarihin öncesinden; Nice çağları aştı, Korkusuz kartalların mağrur kanatlarıyla… Altay’dan kopan çığdı soyun, Yağız atlar üzerinde Doğudan batıya süren akınlarda… Nal sesleriydi yankılanan bozkırda, Tarihin yazıldığı onurlu zamanlarda... Mustafa Kemal Paşaydı Soylu milletiyle, Şanlı zaferleri Cumhuriyetle taçlandıran… En büyük başbuğuydu Tarihinde Türk’ün… Hükmetmekte özgürlüğe Kükreyişi öfkenin… Pusuya yatmış kin, Yarasaların uykusunda.. Ve geriye işlemiş zaman, Yeniden uyanmış, Uyudu sanılan düşman; Sevr hayaliyle… Bayram Ali Bayram
|
|
|
|
#86 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Telli Turnam
Havalanma bire aman telli turnam, Yine başım dumanlı. Sevdalıyım bir tanem, Havada küme küme bulutlar dolanır... Sızlamaya başladı yaralarım, Oy yaralarım...! Kurşun yarası değil bu, Karasevda yarası... Karanlık çöktü bir kez, Yolumuzun geçtiği yere, Ömür boyu sürecek bu yolculuk... Ve karanlıkta kader pusu kurmuş yolumuzun üstüne. Sızlamaya başladı yaralarım, Oy yaralarım.. Kurşun yarası değil bu, Karasevda yarası... Yollardayım yıllar yılı... Bir ömür boyu sürecek bu yolculuk. Elimde kalemim, Dudaklarımda özgürlük türküsü. Yüreğimde yitik sevda... Yol alırken ağır ağır, Bir kez daha karardı yıldızlar... Ve 'Kervankıran'doğmadı...! Bekledim sabaha ulaşmayı, Sabah olmadı be gülüm, Sabah olmadı... Havalanma telli turnam bire aman, Yine başım dumanlı. Daha var doğmasına 'Kervankıra'nın, Havada küme küme bulutlar dolanır. Bir tanem... Türkülerim asılı kaldı, Turnaların kanatlarının al ile yeşilinde... Türkülerim sana kaldı Birtanem.. Bayram Ali Bayram
|
|
|
|
#87 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şafaktan Önce Ve Sonra
Çiçek açar şafaktan önce Gökte yıldızlar… Umutlar yeniden doğar Sabahın kızaran ufkundan! Yaşama tutunur umutsuz sevdalar Düşlerin ötesinde, Düşler darmadağınık Karmaşanın tuzağında kelepçeli… Güneşin kan kırmızısı ışığı vurur, Yorgun bulutların arasından Tükenmekte olan umutların üzerine… Kendine gelen insanlar, Silkinip atarlar üzerlerinden Yıllar öncesinde serpilmiş ölü toprağını! Yaşam sunar yeniden Gururlu dağların serin nefesi, Ölüm sınırında uykuya dalanlara… Ayağa kalkar insanlar onurlarıyla Birer birer... Alınları ak, başları dimdik İçine emsalsiz zaferlerin Coşkusunu sığdırdığı yürekleri kocaman... Çanakkale’de şaha kalkan Ruhları hissederler bedenlerinde… Büyüyen öfke sığmaz Yerle gök arasına! Yer sarsılır Ve yıkılır yaşlanan dünya… Bak nasıl bozulur birden bire Kanlı oyunu emperyalizmin! Bir başka dünya kurulur yeniden, Düşlendiği gibi Sevgi üzerine! Özgürlük, barış ve kardeşlik Egemen olur yarınlara… Düşünü kurmak bile yaşamak kadar güzel Yaşamak için ömrümüz yetmese de! Bayram Ali Bayram
|
|
|
|
#88 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Turnalara Deyiş
Turnam yolun buralardan geçerse, Ne olur hatırım sormadan gitme. Göçtüğün zamana vadem yeterse; Ara ver burada durmadan gitme… Bu dağların kışı sert olur şimdi, Soğuk rüzgarları dert olur şimdi, Üçe çıkan derdim dört olur şimdi; Kanayan yaramı sarmadan gitme… Bize mesken oldu bu yaban eller, Artık sus pus oldu şakıyan diller; Boynu bükük açar sılada güller; Gönlüme teselli vermeden gitme… İnsafsız avcıdan almışsan yara, Kanadın kırılıp düşmüşsen dara, Yaralı yaralı bizim diyara, Uğrarsan sırrıma ermeden gitme… Ömrüm süresince doldurdum çile, Hep bülbül misali tutkundum güle, Yaşadığım yıllar bir gelse dile…! Neler çektiğimi görmeden gitme… Bayram Ali der ki,beni bırakma, Belki son vedadır,hayalim yıkma; Hüzünlü hüzünlü geriye bakma; Yaylalar çiçeğe durmadan gitme….! Bayram Ali Bayram
|
|
|
|
#89 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Türkiye'm
Gün ağarır tepelerin ardından, Menekşe renginde gökyüzü. Kavuşur Türkiye'm yeniden Aydınlık sabahlara.... Salınır Altın sarısı buğday başakları, Nazlı nazlı... Ovalardan dağlara doğru yükselen Toprağın serin nefesinde, Sabahın tazeliğinde.... Bulutlar geçer, Menekşe rengi gökyüzünden, Düşlerdeki gibi tel tel, Ninemin kına yaktığı Ak saçlarına benzer.... Tükenen umutlara Yaşam verir yeniden, Ufukta yükselen güneş; Halka halka yükselen toprağın serin nefesi, Ovayı tutan sis, Arıların ve böceklerin uğultusu, Ve tüm canlıların yeniden uyanışı Yaşadığını analatır insana... Seni sevmişim bir kez Yanık bir türküde, içli bir ağıtta. Havanı solumuşum özgürce, Dağlarında ve ovalarında. Kana kana suyunu içmişim Çile çekmişim yıllarca, Gün olmuş, Yarı aç,yarı tok gezmişim. Yine de sevmişim seni... Sen benim Yazgımsın, Kanımsın,kemiğimsin,etimsin... Uğruna can verdiğim Memleketimsin.... Bayram Ali Bayram
|
|
|
|
#90 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Türkiye'me Deyiş
Yedi bin yıl ötesinden tarihin, Akın akın sana koştum Türkiye'm. Malazgirt'ten coşkusuyla zaferin; Senin ile çağlar aştım Türkiye'm; Senin için çok savaştım Türkiye'm... At koşturdum ta Orhun'dan Tuna'ya, Her ilinde otağ kurdum ovaya; Mor dağların eteğinde halaya; Oymak oymak,boy boy koştum Türkiye'm, Zafer tutkusuyla coştum Türkiye'm... Göklere yükselir ak saçlı dağlar; Dağın doruğunda bulutlar ağlar. Karlı yamaçlardan,ırmaklar çağlar; Çağlayanlar gibi coştum Türkiye'm. Ezelden ebede koştum Türkiye'm... Günün beş vaktinde ezanım dinmez... Burçta dalgalanan bayrağım inmez. Kıyamete kadar ocağım sönmez; Bizdeki imanla yaşar Türkiye'm. Sonsuzluğa doğru koşar Türkiye'm. Bayram Ali Bayram
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|