![]() |
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
AMASYAM
Ey benim memleketim Baba ocağım ana kucağım İlk göz ağrım Çocukluğumu bıraktığım bahçem Şehzadeler şehri AMASYAM Ortasından akar gider İris nehri yeşilırmak 7 köprülü 7 beldeli 100 köylü Tokat Çorum Samsun’un ortasında 15 medeniyetin beşiği İlim ve sanat merkezi Anadolu’nun kendine has şehri AMASYAM Hattatlar piri Şeyh Hamdullah’ın Mihri Hatun’un ilhamı Ferhat ile Şirin’in aşkı Akşemsettin’in mektebi Her görenin aşık olduğu Tek şehir AMASYAM Bağımsızlık kıvılcımının tutuştuğu 12 Haziranda Atam’ın şereflendirdiği şehir Yıldırım’ların Fatih’lerin Yavuz’ların Straban’ın benim memleketim dediği İstanbul’un Venedik’in minyatürü Güzel insanların sılası AMASYAM Cenneti merak edenler Aynalı mağarayı, Borabay gölünü Gökmedrese’yi Pir İlyas’ı Burmalı Minareyi Alçak Köprü’yü Gelin de görün dünyada ki cenneti Yeşiller içindeki bağlarıyla, mor dağlarıyla Benim memleketim AMASYAM Yaş kırkbeş yolun karşısındayım Özledim gözümde tütüyor memleketim İlk aşkıma dönmenin vakti geldi İnsan diksen insan veren bereket topraklı Bunaldım buralarda Darüşifa’na beni de kabul et Geliyorum sana aç kollarını Evliyası embiyası efendisi elması bol Ey benim memleketim Son arzum cananım AMASYAM……….
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|