![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Boş Yere
Boş yere Saçlarımı ağartmadım Bu fanı Dünyada Çile, özlem Öfke... Ayrılık Sık dostlarımdır. Boş yere En mutlu yıllarımı Gençliğimi... Baharımı Deli kanlılığımı Sana vermedim Sen bir tanemsin. Boş yere Seninle kavuşmadım Mutluluğu... Çileyi Özlemi... Sevinci Paylaşmadım seninle Sen evimin direği Sen çocuklarımın annesi Sen yaşam ortağım Bir tanemsin. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Dava Hepimizin
Dertler bizde çoktur açma, Kutsal dava hepimizin, Sakın yoldan sapıp kaçma, Kutsal dava hepimizin. Karşımızda her kes aynar, Düşman yanıp güler oynar, Yürekleri kinden kaynar , Kutsal dava hepimizin. İşlerimiz mertçe iştir, İnsanları hep yetiştir, Yad inancı hayal boştur, Kutsal dava hepimizin. Zor günlerde dostun salma, Çalışmada keyfe dalma, Türkçülükten geri kalma, Kutsal dava hepimizin. Dava yolu zor bir yoldur, Yarına bak kini öldür, Gönlünü aç iman doldur, Kutsal dava hepimizin. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulmadım
Öksüz beslendim annem dalında Tikanı bastım ayak yalında Hayatın gördüm acı balında Kimse bulmadım acısın bana. Sürdürdüm atımı yılınmış nalda Bir berdüş oldum kırılmış dalda Beni sormazlar bu yaman halde Kimse bulmadım acısın bana. Amcam severim orda kalarım Babam kokusun ondan alarım Sabah yalnızım neçar dalarım Kimse bulmadım acısın bana. Her kes safada yüzüm gülmedi Babam derdine çare bulmadı Gözüm kapıda kimsem gelmedi Kimse bulmadım acısın bana. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cayılmaz
Sevdamızın ömrü sayılmaz güzel Naz edip küsülme ayrılık deme Hakiki sevdadan cayılmaz güzel Boş gönlümüzü batırma gama. ******* yolumu durup beklerdin Günü güne hafta aya eklerdin Yüzde gülümseyip gamı yüklerdin Boş gönlümüzü batırma gama. Evvel böyle değil ne oldu sana Candan beni sevip darıldın bana Gözümü ağlatma boyatma kana Boş gönlümüzü batırma gama. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cehennem
Bir tebesümle Hayatımı Alt üst ettin. Bir öpücükle Yaktın yüreğimi. Bir kavuşmakla Dünyamı karardın Ve dünyada iken Cehennemi Gösterdin bana. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cinaslı Hoyratlar - 3 –
Kale sen Erbil'e tek Kale sen Etrafiw qaçırtma dost Sora yalğuz kalasan. *** Kan göziwi Al edip kan göziwi Gel dostum düz bir yola Tutmasın kan göziwi. *** Alma yandı Ağaçta alma yandı Meni ucuz satan dost Derdimde almayandı. *** Onay sizden Armağan o, Nay sizden İstirem dewrim yapım Beklirem onay sizden. *** Dil açmasın Bağlıdı dil açmasın Çox dertleri uturam Karğalar dil açmasın. *** Ezerem Tanışmadım az aram Ataların sözü iyden Yad başını ezerem. *** Qalmıyağ Bir gün gelir qalmıyağ Eskiden ibret alağ Yanlış yolda qalmıyağ. *** Tam eli Tutmamışam tam eli Yapıda qatılmırsaw? Barığ yıxma temeli. *** Tam elden Elim çektim tam elden Yad eli bina yapsa Çuruk olur temelden. *** Ezan werir Nemazdı ezan werir Arif olmayan kimse Qabaqta ezan werir. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cinaslı Hoyratlar - 4 –
Olmasan Saat aldıw olma sen Alam hepsi yanlışsa Sende doğru olmasan. *** Dil açar Dinç olusan dile çar Pis terde xarabada Qarğa, Bayğuş dil açar. *** Red werex Qonağ gelin red werex Bizlerde adet değil Aqlı keme red werex. *** Onda men Dokuz aldım onda men Hizmet eyle Millete Sen bir ayım onda men. *** Bu yerden Sepilipti bu yer den Millet mene bil olsa Hizmet edim bu yerden. *** Bir ax çeksem Derdim çox bir ax çeksem Yandırram dostu yadı Urekten bir ax çeksem. *** Onda birin Sewmişem onda birin Dost işi yarı qoysa Sende gel yap onda birin. *** Uyan dostum Gel gezex oyan dostum Öox şeyımız qayp ettix Bes gaflet uyan dostum. *** Her kese Dudağ wurma her kese Millete xayın olan Xayın olur her kese. *** Bağışlar Ekinciler bağ işler Xalqını sewen kimse Öz cebinden bağışlar. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cinasli Hoyratlar -1-
Nemardı kim? Giripti nemardı kim? Dem gün adam açıklar Merdi kim nemardı kim. * Oyanı sen Gezisen o, yanı sen Qorxıram nefes alım Diskinip oyanı sen. * Erbilin sen Gökbörü Erbilin sen Qaçma meydana girsew Er oğlu er, bilin sen. * Erbilindı Şan şeref Erbilin dı Dem günler geldi başa Er olan er, bilindi. * Nem ezer Göz sürmesin nem ezer Çox zalim dewranısan Yar werisen neme zar Zülmwi kabul etmez Ne bu dünya ne mezar. * Ağa döndü Kul gitti ağa döndü Bu sewda ne sewdadı Saçlarım ağa döndü. **** Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cinasli Hoyratlar -2-
Arama den Cert kuş ol arama den Millete xizmet eyle Para pul armadan. *** Almadan Bu tuzağa alma den Düz işle iyi iş yap Yad dosttiwi almadan. *** Gezrem Sawaşlarda gez, erem İçerden men bitmişem Sağlar kimin gezerem. *** Açayım Dügün wur men açayım Kalbimde bin bir dert war Bilmem kime açayım. *** Ne yanardı Bu Heywa neye Nardı Bir gewile düşüpsen Ne söner ne yanardı. *** Derdi ne? Yar baxçadan derdi ne? Yükü olan dostumun Men çareyem derdine. *** Yüz yerden Eksew çıxar yüz yer den Sirrimi yada demem Kesilirsem yüz yerden. *** Almayanda Bişipti Alma yanda Dost düşer çetin güne dost sözün almayanda. *** O, Nay bize zewq werir o, Nay bize Biz billix ne yaparıx werilse onay bize. *** Başı ne? Bu matalın başı ne? Dostumun xarabasın Degişmem Yad başına. *** Küsülü Xarap arwat küsülü Başımız baladadı Nanca qalsağ küsülü. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çoklar Bizi Haklı Gördü
Millet bize güvenince, Her kes gelip hisap sordu! hakiketi öğrenince, Çoklar bizi haklı gördü. *** Hizmet için geldik başa, Fark etmedik ne kul paşa, Karşi durduk hep ters işe, Çoklar bizi haklı gördü. *** Fakirlere yardim verdik, Düşenleri darda sorduk, Millet için canı yorduk, Çoklar bizi haklı gördü. *** Dedik yardım dediler yok, Millet acdir dediler tok, Her haini bir işe sok, Çoklar bizi haklı gördü. *** Kiminin kafası haste, Suyu içmez temiz tasta, bir gün keyfte on gün yasta, Çoklar bizi haklı gördü. *** kimi yılan olur çalar, Öz dostunun yerin alar, Aklı olan buna dalar, Çoklar bizi haklı gördü. *** Kimi aslı bizden değil, Türkmen davasında değil, Ağadı önünde eğil, Çoklar bizi haklı gördü. *** Kirlettiler bu Milleti, Çektirdiler gör zilleti, Ilaçsiz oldu illeti, Çoklar bizi haklı gördü. *** Hırsızların yolun kestik, Usulsuzu her an bastık, Namertlerin sözün astik, Çoklar bizi haklı gördü. *** Dedik peşimiz bırakın, Uzak durun gizli bakın, Ne işi var bizde xaxın, Çoklar bizi haklı gördü. *** Yediler öksüzler malın, Yıktılar kimsesiz dalın, Kırdılar Mertlerin dalın, Çoklar bizi haklı gördü. *** Dava satıldı paraya, Dostlar gelmez bir araya, Çare olmadı yaraya, Çoklar bizi haklı gördü. *** Her kes çekildi kinare, Neme lazım ben beçare, Mücadele oldu para, Çoklar bizi haklı gördü. *** Benim (Esat) doğru sözüm, Yalan demem cıksa gözüm, Turanele kurban özüm, Çoklar bizi haklı gördü. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|