![]() |
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ağustos!
Ne zamanlar seni gülerken görürsem Nurların saçılır gözbebeklerimden Ağlarken görürsem ben seni birtanem Dünyalar kararır o zamanlar hemen... Eğilmiş yerlere secdede asuman Sararmış bulutlar nefessiz kalırsın Balkonda yıldızlar bir el uzanırsan Işıklar elinde kalırlar sanırsın. Bu uğultular nedir? Dönmekte değirmen Çaresiz çekilir suları denizden Bir alev yakalar gecenin içinden Yeryüzü sarsılır bu gece derinden. Bu sessizlik nedir, tufanın ardından? İnsanlar nerede, inmezler ormandan. Zamansız kaydılar yıldızlar semadan Feryatlar yükselir, nereden bu duman? Ağustos ardından geliyormuş hazan. Yakan son güneştir, dünyamı ısıtan. Kavuran ateştir biz kuluz, biz insan Sonsuz bir hüzündür İzmit'e dağılan. Ben seni ne zaman aklıma düşürsem Çığlığım susuyor kalbimde derinden Hayalin gitmiyor yaşlı gözlerimden Canları yitirdik ne geldi ki elden. Ateşinde yazın bu güzelim vatan Gecesinde ışık saçılan asuman Arındı bulutu sarı toz dumandan Yaralandı gönül, kocadı can, gamdan! (29.03.2007, Ankara) Ağustos (Yeniden) Ne zaman gülerken görsem seni ben Şavkın dökülürdü şu gözlerimden Ağlarken görürsem tükenir ömrüm Donar kararırdı dünyamız birden. Secdeyle eğilmiş yere gök sema Bir nefes alınmaz küçüldü dünya Uzansa balkondan elin yıldıza Gökyüzünden düşer silinir dünya. Bir ses işitilir döner değirmen Derin derin yanan alev yakalar Biçare denizden çekilir sular Dünya yıkılıyor ömürdür sönen. Vakitsiz yıldızım düşer semadan Feryat yükselirken siner bir duman Nerede inmez ki ormandan insan Sessizlik bürümüş biter bir tufan. Deniz alevlendi yükseldi bir an Gam elem kederli İzmit perişan Yıkıldı bir alem biz kul biz insan Onyedi Ağustos geldi bir hazan. Aklıma ne zaman düşürsem seni Gitmiyor hayalin güler gözlerin Ne geldi bu elden yitirdim seni İçimde çığlıklar ağlar öz'lerim. Mevsim ötesinde güzelim vatan Söndü gecesinde bir değer: İnsan. Arındı gökyüzü sisli dumandan Keder ile gönül kocadı gamdan. (16.08.2007 İzmit, Derince) Vasfiye Çetin |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|