![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir MECLİS GÖRDÜMKİ
. Bir meclis gördüm ki,kırklar,yediler, Halleri var, bizim hale benzemez, Allah’la Allah’a kuluz dediler, Dilleri var,bizim dile benzemez. Nefis ordusuyla savaşan erler Canını CANAN’A kurban ederler, Mukaddes vadide coşup giderler Selleri var, bizim sele benzemez. Derinden geliyor niyazlar,nazlar, Hak’tan Hakk’a doğru neşeler hazlar, Hû ALLAH Hû diye inliyor sazlar, Telleri var, bizim tele benzemez. Güzeller oturmuş sevda dokuyor, Gözleri, kitapsız ilim okuyor, Bağları,bahçesi Rahman kokuyor, Gülleri var, bizim güle benzemez. Elestü bezminde demişler beli, Onlar ne akıllı,ne mecnun deli, Her elin üstünde Allah’ın eli, Elleri var, bizim ele benzemez. Ab-ı hayat denen mey den içmişler, Huma kuşu gibi kanat açmışlar, Üç geceyi,dört gündüzü geçmişler. İlleri var, bizim il’e benzemez. Erenler bezminde sarhoş olalı, Kendimi kaybedip seyre dalalı, Hayretten hayrete düştü Yaralı, Dinleri var, bizim dine benzemez. Mustafa YARALI |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir NEFESLİK ÖMÜR
Yıllar ne çabuk geçti, bir an gibi, Bir rüya,bir hayal, bir yalan gibi. Ömür takviminden düşen her yaprak, Zaman rüzgarında bir hazan gibi. Dünü yaşadık mı,yarınlar var mı? O meçhûle, yeni bir gün doğar mı? Ey gönül,kasveti, kederi bırak, Şu anın neşesi,hazzı uzar mı? Madem ki bir ömür bu kadar kısa, Öyleyse nedendir bu dert,bu tasa. Yaralım aleme ibretle bir bak, Harflere aldanma,rakamsız yaşa. 31.12.1993 |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir PULSUZ DİLEKÇE VERDİM BU GECE
Mektebi Resûlde,ilmi ledün den, Mârifet gülleri derdim bu gece. Hazreti ALLAH’A cânı gönülden, Bir pulsuz dilekçe verdim bu gece. Dedim ki; eyyy dost gördün şu hâli, Niyazdayım,naza,utancım mâni, Baki olan sensin,gerisi fâni, Yokluğun sırrına erdim bu gece. Kızıl kana döndü, gözümdeki yaş, Dedi ki; eyyy kulum “secde et yaklaş” Sarsıldı her yanım,eğildi şu baş, Seccademi yere serdim bu gece. Ebet göklerinden coşunca Rahmet, Elimden tutunca sevgili Ahmet, Her yanımı sardı Nûrû Muhammet, Yüzümü yüzüne sürdüm bu gece. Açtı perdesini bir çok ayetler, Putlarım yıkıldı,çöktü mâbetler, Zât’ından gelince ulu dâvetler, Eski çağrıları dürdüm bu gece. Sanmayın sâkiyi ben kendim seçtim, O kadeh doldurdu,ben şarap içtim, Aşkı sarhoş etti,kendimden geçtim, Muhabbet bağına girdim bu gece. Şimdi ne ilmim var,nede irfanım, Yaralı sustu da,susmaz sultanım, Mir âdı mücellâ oldu her yanım, Vahdet illerini gördüm bu gece. 07.01.1998 |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR SONBAHAR faslı
Şu koca şehirde,şehirden büyük, Görüp bilmediğim yüzün var bende. Küçücük kalbime yüklendi bu yük, Bu gün ağlamaklı hüzün var bende. Ey çılgın sevdâlım,deli yürekli. Hep sana muhtacım,aşkın gerekli. Beynimde dolanır sesin sürekli, Silinip gitmeyen sözün var bende. Aşkını rastgele döküp saçamam. İçimde taşırım,ele açamam. Yalan söyleyemem,senden kaçamam, Her gözden seyreden gözün var bende. Sonbahar faslını sazlar çalsa da. Sararan yapraklar bana kalsa da. Posanı sıkıpta eller alsa da, Deryâlar dolusu özün var bende. 20.10.2000 |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir SÖZ İSTERİM Kİ
Hangi gülü öpsem yanar dudağım, Nice sevgililer geldi de gitti. Duyulmadık söze hasret kucağım, Umutla ararken bir ömür bitti. Soru yağmuruyla ıslandığım gün, Cevapsız kalmanın çölü başlıyor. Bileni bulup da yaslandığım gün, Söze diri değil, ölü başlıyor. İnsanlar insanı Hakça sevmeli, Farkına varıpta hayırın,şerrin. Bir söz isterim ki cana değmeli, Yaşanmalı. Fakat; sevgiden derin. 29.05.2001 |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir YAZ GECESİ
Dalga dalga akan insan selinden, Ezilmiş yorgun ve,bitkin caddeler. Uykuya çekilmiş her şey yeniden, Gecenin koynunda huzuru bekler. Işıklar kaybolmuş pencerelerde, Gürültüye paydos, her taraf sessiz. Gönlümle baş başa kaldığım yerde, Şu koskoca şehir sanki nefessiz. Yürümek isterim caddeler boyu, Durup dinlenmeden sabaha kadar. Yalnızlık sarıyor beni kopkoyu, Ölü gibi soğuk bütün duvarlar. Bir şarkı tutturdum belli belirsiz, Bu gece sevdâlı şiir gibiydi. Ve bir rüzgar esti belli belirsiz, Sanki beni benden, alır gibiydi. Çok uzaklardan bir ses duyuldu, Oralı olmadan içime attım. Bu gece,hislerim düşe koyuldu, Hazanda sevmenin zevkini tattım. Sükûta kavuşan bütün hislerim, Sarsıldı ruhumun derinliğinde. Doğmayacak günü boşa beklerim, Bir yaz gecesinin serinliğinde. 16.07.1987 |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir ylnız ADAM
Yine cehenneme döndü *******, Beynimde kördüğüm bütün heceler, İnsafı yok,acımasız gezeler, Dinmez ağrıların turu içimde, Ne bitmez soru var soru içinde. Bak sönmüş ışıklar heryer kararmış, Gönlüm netükenmez dertlerin varmış, Kaygusuz sanırdım meğer yalanmış, Abanmış üstüme dağ gibi yorgan, Korkularım cellat çilemse urgan. Karanlık ******* bir dipsiz kuyu, Duvarı işkence,elemdir suyu, Hergece içerim ben bu korkuyu, Başım döner,sendelerim,bir hoşum, *******mi,yoksa benmi sarhoşum. Sesler dumaktayım karmakarışık, Ne şafaktan haber,ne cılız ışık, Huzur küs benimle,çilem barışık, Bir yanım buz gibi,bir yanım sıcak, Kabuslarla dolu her köşe bucak. Umut seruları zehir,kanımda, Simsiyahtır beyazımda,alımda, Çareler uzakta,dertler yanımda, Yüreğim dayanmaz,beynim oyulur, Her dakka içimden feryat duyulur. Sarılır üstüste dert yumak yumak, Şakaklarım davul,ağrılar çomak, İtler uyur,bana haram uyumak, Avuç avuç yolasım var saçımı, Camlara dayarken yanan başimı. Sıkışıyor artık göğüs kafesim, Bu kış ayazında lal oldu sesim, Cehennem azabı herbirr nefesim, Ben çile mahkumu,hücredir odam, Ve şu sonsuz evrende BİR YALNIZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birbirini KOVAKIYOR
“Künfeyekün”,haşir,neşir/Birbirini kovalıyor/ Hayır’la,şer,nezir,Beşir/ Birbirini kovalıyor. Gece. gündüz,doğum, ölüm/Emir, nehi Acı, zülüm/ Zevki, sefa.canım, gülüm/Birbirini kovalıyor. Varlık, yokluk,izzet, zillet/Kahır, lütuf,mihnet, nimet/ İsyan,şükür,sevgi,nefret/ Birbirini kovalıyor. Günah,sevap,haram,helal/İyi,kötü,vicdan,vebal/ Güzel,çirkin,Celal,Cemal/ Birbirini kovalıyor. Ümit,korku,haklı,haksız/Soylu,soysuz,arlı,arsız/ Zengin,yoksul,hırlı,hırsız/ Birbirini kovalıyor. Arif,cahil,deli,veli/Tahrik edip eller eli/ Girdap girdap insan seli/ Birbirini kovalıyor. Kalleş,yiğit,namert ve mert/Öfke,sabır,yumuşak,sert/ Çile,huzur,deva ve dert/ Birbirini kovalıyor. Kehanetler,kerametler/İtirazlar,şikayetler/ Sadakatler,ihanetler/ Birbirini kovalıyor. Hırs,ihtiras,arzu,heves/Neşe,hüzün,sevinç,esef/ Doğum,ölüm nefes nefes/ Birbirini kovalıyor. Dedim,dedi,demiştiler/Uyum,ahenk,çelişkiler/ Akıl almaz ilişkiler/ Birbirini kovalıyor. Övgü,yergi,doğru,yanlış/Kan,göz yaşı,savaş,barış/ Acı, tatlı,zorlu yarış/ Birbirini kovalıyor. Cümle,hece,sayı,rakam/Rütbe,nişan,mevki,makam/ Şeytan,melek,kafir,İslam/ Birbirini kovalıyor. Şu insanlar kişi kişi/Kimi erkek,kimi dişi/ Akıl işi,gönül işi/ Birbirini kovalıyor. İtham,isnat,telkin,tehdit/Bolluk,darlık,ifrat,tefrit/ İlim,bilim,tahkik,taklit/ Birbirini kovalıyor. İzler izi süre süre/Din,diyanet,adet,töre/ Soru,virgül,ünlem,tire/ Birbirini kovalıyor. Senler beni,benler seni/Taze,bayat,eski,yeni/ Tenler canı,canlar teni/ Birbirini kovalıyor. Şekil ve renk,biçim.biçim/Kime karşı,kimin için? / Bu zıtlıklar neden,niçin/ Birbirini kovalıyor. Hayat denen iniş,yokuş/İbret dolu değiş tokuş/ Bir var oluş,bir yok oluş/ Birbirini kovalıyor. Akıl,fikir,inkar,ikrar/Madde,mana,bunca esrar/ Celal,Cemal tekrar tekrar/ Birbirini kovalıyor. Yaralıyım ey yâranlar/Bu sözleri bilen anlar/ Tevhit için bütün bunlar/ Birbirini kovalıyor. 05.03.2000 |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birdir ALLAHÛEKBER
Enfüsde ve afakta,BİRDİR ALLAHÛEKBER. Sûkûn ve harekette, BİRDİR ALLAHÛEKBER. Fail,Mevsuf,Mevcutta.Elif,lâm,Mim hurûfta, Kalp gözüyle Şûhût da, BİRDİR ALLAHÛEKBER. Emir,irade,murat,Eşya kendine mirâd Baştan sona kainat, BİRDİR ALLAHÛEKBER Mikro,makro cisimler,aylar,yıllar,mevsimler, Bütün güzel isimler. BİRDİR ALLAHÛEKBER, Sözlü,sözsüz ayetler,Ondan ona davetler, Suretler ve siretler, BİRDİR ALLAHÛEKBER. O hem canda,hem tende, hem sende,hem de ben de, Her an değişik şende, BİRDİR ALLAHÛEKBER. Her cihet yüz gösteren,şekil,koku,renk veren, Her görünen,hep gören, BİRDİR ALLAHÛEKBER. Tevrat,İncil,Kuranda,Açık seçik beyanda, Nihânda ve âyanda, BİRDİR ALLAHÛEKBER, Peygamberler,Veliler,üçler,kırklar,yediler, Kullar “Beli” dediler, BİRDİR ALLAHÛEKBER. O her şeyi kaplayan,doğmayan,doğurmayan, O hiç dengi olmayan. BİRDİR ALLAHÛEKBER, Gel Yaralım dua et,elbet eder icabet, Senin Rabbin nihayet. BİRDİR ALLAHÛEKBER. 31.01.1998 |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz NERDEYİZ
Düşünürüm kara kara, Sen nerdesin,ben nerdeyim. Attın beni yardan yara, Sen nerdesin ben nerdeyim? Umutlarım,korkularım. Arap saçı duygularım. Kâbus oldu uykularım, Sen nerdesin,ben nerdeyim? Aramızda gizli perde. Soktun beni dertten derde. Arıyorum hepte,herde, Sen nerdesin,ben nerdeyim? Sele döndü şu göz yaşım. Zehir oldu tatlı aşım. Başımda mı bilmem başım, Sen nerdesin, ben nerdeyim? Orada mı,burada mı? Sitemlerin sırada mı? Deli ettin bu adamı, Sen nerdesin,ben nerdeyim? Uzakta mı,yanımda mı? İliğimde,kanımda mı? Gönülde mi,canımda mı, Sen nerdesin,ben nerdeyim? Yaralı’yım,çok hastayım. Hasretinle firaktayım. Günden güne meraktayım, Sen nerdesin,ben nerede? 26.10.2001 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|