![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Yağmur
Bulutlar kahırlı, dudaklar yanık Korkarım dolanır yağmaz bu yağmur. Haşmetli heybetli gezer göklerde Yağarsa dünyaya sığmaz bu yağmur. Örgüleri çözük bakışlar soluk Kül rengi zeminde nakışlar soluk Harman yerlerinde almadan soluk O garip yüreği boğmaz bu yağmur. Yangının özünde sönen bir alev Dolanıp gönlüme inen bir alev Bu sevda içimde yanan bir alev Sel olsa bir damla değmez bu yağmur Saçlarına düğüm vurdum göklerin Zirvesine badal kurdum göklerin Ağrısına yanıp durdum göklerin Bir an bile dosttan saymaz bu yağmur Avuç açtım bir damlası gelmedi Kader böyle bir gün yüzüm gülmedi Yıllar yılı yanıp durdum bilmedi Feryadımı bilmez duymaz bu yağmur |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Zamanın İlleti
Bu Zamanın İlleti *******de ay derdine yıldızların yanışı Kirlenen kumaşlara desen olan yaşlar var Can bilmeyen hayata, camdan mamül gönüller Kaç bağıra basılan, nice gamsız taşlar var Arılar yurt bilmezse, kovanı akrep sarar Arıların yağması, farenin işine yarar Kayalar su dökerdi, bayram yeri boz toprak Tırpan önünde seken, başaklarda bereket Dalında şarkı söyler böceklerle her yaprak Dik başlı koç yiğitler, Mevla’ya açık eller Saf tutan müminlerin, mabede sıralanışı Her gönülde açılır billur benizli güller Ağıtların gurbeti, gam bilmeyen gönüller Çıldıran *******de ağızlarda leş kokar Lif lif olmuş sevdalar, saklanacak yurt arar Gönüllerin gönülsüz gönüllere yanışı Ak perçemli güzeller, koç bakışlı mert arar. Bağlanmış hardallara, bahtın döver bülbüller. Hanelerde büyük yok, huzursuz evde yatar Dört atanın hakkını, zamana kurban ettik Merhametsiz vicdanlar, dünya hırsıyla yanar Nefislerin şehvete, kapılıp aldanışı Asır fitne pazarı, öfke alan kin satar Kırılmış hamiyetli, bereket yüklü eller. Hep yokuşlara yönelen, yoların şaşkınıyım İnandığım değerler, çelik çomak oyunu Vicdanıma kan döker, merhem bilmez yaralar Aslanların itlere inanıp aldanışı Bu zamanın illeti marazı acı vermez Vicdan kördür, izan yok, kimse kendini görmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buldum
En berbat rengine büründü dünya Kendimi bir zalim, elinde buldum Akşam ki şiirler, kaybolup gitti, Sabah sevgilinin dilinde buldum... Ahına ağladım yananla yandım Kayan yıldızların aşkına kandım Sahralara inip Leyla’ya kandım Gönlümü sevdanın çölünde buldum... Hevesim asılı kaldı ardında Umudum gariptir gönül yurdunda Düşündüm yıllarca, zihin yordumda Çareyi sevdanın yolunda buldum... Yorulmuş umudum hayalim bitmiş, Hasretin umudu, alarak gitmiş Nerede kışlamış, nerede yatmış Bülbülü gülünün dalında buldum Ah be gönül yaktı durdu bu seni Hasret artırıyor, gamla tasanı Aradım yıllarca eski Hasan’ı Bir kenarda kendi halında buldum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buralarda Olsaydın
Buralarda olsaydın belki böyle olmazdım Sonbahar kederiyle, incitmezdi gönlümü Hain bakışlarına, verir miydim zamanın Verir miydim uğruna, ona olan ömrümü Neyleyim ki uzakta, hala beni anlamaz Hala beni bilmezsin... Bir turna dalışıyla, indin gönül dünyama Gidişin o gidiştir, konacak yer mi yoktu Güz gülleri geç açar, okşarken şevke gelir Dudaklarım dokunsa, domur iken açılır Neden yolum uğradı, bu nasipsiz akşama Sabah oldu gelmezsin... Bakımsız yüreğimde, baykuşlara yer açtın Bu hasrete dayanmak, kolay olmaz bilirsin Kaç geceye direnen gözlerimde gözlerim Bıraktığın umudu, gidişinle bitirdin Yoksun gelmeyeceksin, yüreğinde adım yok Bilirim yâr olmazsın Buralarda olsaydın belki böyle olmazdım Kül ettiğin umutlar, bağlardı eşiğine Beklerdim kapısında, sevdam ile gönlünün Atsanda uzaklaşmaz, bağlanırdım bahtına Değdiğimde saçların, titretir yüreğini Belki uzak kalmazsın |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bülbül
Baharın gelişi çile mi sana, Başlarsın bir dertli avâza bülbül Her derdin dermanı haktandır mutlak El kaldırıp başla niyâza bülbül. Gönlüm derde müştâk, seni kıskanır, Yılar hicrânından, yârdan usanır. Ne dost beni anar, ne gönül tanır, Bu gönül olurken divâne bülbül. Hoş gönül, ehl-i dil, bir dost iken yâr, Şimdi ise gönlünde, öfkeyle, kini var. Gözlerim yaşlıdır, özüm kan ağlar, Bu hâle bir sevda bahâne bülbül. Yâr gönüle kızgın, gönülde yâre, Bu yüzden hasretim, ben o diyâra, Ben dosta mahcubum, yüzlerim kara, Yâr dönüp bakar mı, bu yana bülbül. Yol menzile yakın, dünya daraldı, Olanca tutkumu nazlı yâr aldı, Yolculuk vaktidir, işim zoraldı, Selâm olsun, dosta yârana bülbül. |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cahit Yeşilyurt'a
CAHİT YEŞİLYURT'A İzlerine can döktüğün hikaye şimdi bitti, Unuttun mu türküsünü yazdığın yağmurları. Yüreğinde sürünen o kavruk kuşlar gücenmiş, Durduğu dallarda seni, yanık ağıtlarla arar. Seyrederken gözlerinde öğretmensiz çocukları. Dağ kovuklarında tuttun, ecel eşkıyasını Yolunu kestiği gece gönderene şükrettin. Bu eşkıya ötekiler gibi değil elbette, İtirazın olmadı bak, göndereni fark ettin. En keskin acılara da, teslim oldun sabrettin. Anılarını boşaltırken, köhneleşen bu kente, Küskün düştü çocukluğun, onaran yağmurları. Belki bu yüzden iyileşmek bilmedi yaraların. Belki bu yüzden sancısı yakıyor yüreğini Bu yüzden özledin ezel ve ebed olan yari. Yeşilyurdun kederlere, gençliğinle büründü, Aksakallı ihtiyarın imrendiği ölüme. Bir hazret elinden tutup, çıktığın kutlu yolda, Örselenen varlığında, başka bir şey bilmedin, Bir yürekli dost ağrısı, çıktı benim yoluma. Yollar yamacı sararken, en düzünde ben kaldım. Vuslatın meyin tadarken, ben burada tükendim. Acılara dudak büktüm, o tarakta bezim yok. Sızıları sen götürdün, yer yüzünde bir şey yok, Rüya alemindeyken, dostlarından biri bendim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Can oğul,
Can oğul, bildiğin babanım işte. göğsümden mahzunca _________bir sersem yürek ___________________vuruyor. o yürek vurdukça _________ağrıları o yüreği ___________________ağır ağır vuruyor. ya baban yine sağ. Belki de hayatı sevdiği için ______yaşıyor da __________ölümüne yaşıyor. ağrılar, acılar onun için uğraşıyor. tükenmemesine, bitmemesine. tebelleş olan çileler ____bir türlü bitmemesine. tükendim yavrucuğum tu dumanlı sisli yolda tükettim varlığımı, ne sağlamca bir niyetim var ne bedenimde etim var, her şeyimde n bakiye em talih iskeletim var. bittim yokluğum varlığımdan diyet ister kendimden razı değil ________söz dinlemez ruhum. Ama ölümüne direneceğim her şeye bir ölüm mangası karşısında söyleyeceğim ____ülkümün türkülerini _________en yanık havalarla. Sen geleceksin gelebilirsen geçtiğim çığırlardan aşabilirsen benliğini aşabilirsen nefsi engelleri yalnız sen ___kanındaki heyecan _______ölmez sağ kalırsa. Yoksa ne bir ses bekliyorum ____ne bir başka yürek ________ne bir insan. gideceğim yolların sarp yamaçlarında kalacak izim ______kaybolacak asrın fırtınaları ile unutulacağım öndekiler gibi. unutularak kaybolacağım dehlizlerin derinliklerinde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Can tatlı dünya güzel
koy azığı güzelim yolumu gördüm artık sesimde acı vardır soluğum sayılmıyor kuşların sesindeki kederde can bıraktık o seslerin içinde benimki duyulmuyor suyun indiği toprak gücenmeden götürdü sıfırdan aldı beni bu yaşıma getirdi gördüğüm acı mihnet gülüşümü bitirdi söyleyecek sözüm var ya başım ayılmıyor rüzgarlarla yarışan nefesini sal bazen indiğin mevsimlerde açıversin gül bazen hasretin zor geliyor düşlerime gel bazen gönlündeki sevdalar bir yana koyulmuyor bir serseri sevdaya yılmadım yeldim gülüm sensiz olan hayatı ölümden bildim gülüm yol uzak gönül buruk ölümle öldüm gülüm can tatlı dünya güzel hayata doyulmuyor söz verdiğim zamanlar sözüme özür oldu aşk namına diktiğim henüz açmadan soldu yol göründü güzelim belli ki vade doldu boşta olsa geride kalana kıyılmıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cananın Can Yakışı
sağ olsaydı Aslı’yı sana gönderirdim ben sahrada gezen mecnun cennette dolaşırken kırk mecnun mihnetine düşürürken beni sen kerem’in Aslı’sından çektiği de çile mi titreşen yüreklerin yelpazeye bakışı bir sıcak nefes için cananın can yakışı gördüğüm her eşyada aşkın mahzun nakışı yoksa bunlar asılsız ilizyon mu hile mi beynimdeki düşünce senden yağan kar gibi tuttun benliğimi sen çekilmez efkar gibi umut verme gönül ver sanki çare var gibi kargaların öfkesi bülbüle mi güle mi masasında karanfil sevdiğini seyreden bir karamsar aşığa insaf etmez yar neden bir hatası mı var ki yari bakmıyor neden sen sevgimi bilirsin çağırırsam gel, e mi mihnet yüklü şairler şiirinde ne gezer içinde ki sevdayı sevilen bilir sezer senin soğuk duruşun gönlümü yıkar ezer saplarsın yüreğime hançer gibi elemi |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çağdaşlık Denen İllet
Çağdaşlık Denen İllet Kahır yükler gönlüme, yaprakların inişi Elveda sözü gibi acı verir yanarım Bir köşede üşüyen güz gülüyle donarım Dikenden yol açılır yol boyunca önüme Bulutlar engel olur, yeni doğan günüme Sandalları seyreder, kendimce eğlenirdim Karşı ki çoraklaşan topraklarda bir zaman Ağlarım üzerine, diz çökerek her zaman Fosilleşen balıklar, kahrından yakan güneş Zamane insanının, zehrinden bıkan güneş... Koynunda kurbağalar, bağrında gövel ördek Çay ağzında oynayan, deniz renkli balıklar Hepsi muhterislerin yüzünden yok oldular Dur diyen yok onlara, ne devlet ne de millet Bitirdi tabiatı, çağdaşlık denen illet |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|