![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yazacaktım Ben Sana
Yazacaktım ben sana Ama dinlemedin Öylece boynu bükük Yaralı bıraktın beni Kaldırımların ortasına... Öfkenden yıkıldım Soldum sarardım Kahroldum önce Titredim biraz da Belki yalnızlıktan Belki eskiden kalma hisle... Yaralandım biliyorsun Sen gidiyordun öylesine Nereye neden yazmamıştın Sadece gidiyordun Belki sıkılmıştın Belki kırılmış Ama ben sana yazacaktım... Yazacaktım seni sevdiğimi Kırdığım zamanların nedenini Seni senin için kırdığımı Sana hissettiğim değeri Ben sana yazacaktım... Hemen gidiverdin öylece Hiç dinlemeden Yazdıkların duruyor hala cebimde Koskocaman bir deste Ben de sana yazacaktım Ama okumamıştım henüz Son yazdığın kağıdı Hala okuyamadım Ama yine de yazacaktım... Solgundu yüzün Kızgın gibiydin Kırılmış bi yerinden Yaralanmış gibiydin Cesaret edemedim okumaya Ama okumasam da Ben sana yazacaktım... Demek ki ayrılığı yazmışsın Gidecekmişsin bir şey demeden Ama ben sana yazacaktım Gitme diyecektim Bırakma ellerimi Ben sana yazacaktım SENİ SEVİYORUM Ben sana bunu yazacaktım Gitmeseydin Ben Sana Yazacaktım Gülüm... Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yazdıkça...
Yağdıkça kırık bir öfkeyle doluyorum yağmur Gözlerimde hep paramparça bir onur İçimde öfkenin en derin makamında bir şarkı Seni arıyorum ellerim paramparça Düştükçe içimde bir şeyler kırılıyor kaldırımlara Sana yazdıklarımda biraz sevda biraz gurur… Ağladıkça gökyüzü tebessüm ediyorum sana Aktıkça sular daha derin bağlanıyorum derinden Sıkı sıkı sarılıyorum senden kalan hatıralara Ellerimde çiçeklerle bekliyorum *******i kapında Dudaklarımda saçma bir gülümseme her an sana… Saçmaladıkça daha şiddetli dönüyor dünyam Öfkelendikçe kırılıyor çocuksu düşlerim Gözlerimde asırlardan kalma bir hayal İçimde senden kalma küflenmiş bir aşk Taşıdıkça bu yük daha ağır oluyor Çok zor oluyor da dönmüyor dünyam… Kaşlarımı çattıkça yine aynı gülüş geliyor aklıma Yıllardan kalma bir tebessüm kırılıyor Ben de sana yolculuğa başlıyorum yine Yine aynı hayallerle doluyorum aynı saatte Hiç kimse aldırmıyor artık kaş çatmıyor aşkıma… Yazdıkça bahara yakın oluyor her satırda kalbim Yağdıkça daha anlayışlı oluyor her damlada yağmur Estikçe daha bir öfkesi kırılıyor rüzgarın Ve ben bilinmezlerin kuytusunda seni ararken Aradıkça daha bir yaklaşıyorum dayanmıyor hislerim… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yemin Ettim...
Tükendim gözlerime Bile bile yaktım kendimi Sustum sesime Yandığım o sokağa Dönmemeye yemin ettim Dönmemeye yemin ettim sana… Tükendim sözlerime İsteyerek attım içimden seni Tutamadım gözlerimi Her yangınıma seni yaktım Beni yaktım bildiklerimle Bile bile kendime düşman oldum Dönmemeye yemin ettim Dönmemeye yemin ettim sana… Tükendim ellerime Bile bile yaktım şiirleri Sokakları yağmaladım Kaldırımları dost ettim kendime Dünyayı zehir ettim Dönmemeye yemin ettim Dönmemeye yemin ettim sana… Tükendim yüreğime Bir yemin ettim sarhoşluğunla Bir yemin ettim sözlerime Bir yem,in ettim gözlerime Yandım Yandırdım kendimi ellerimle Sönmemeye yemin ettim Sönmemeye yemin ettim sana… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıldız...
Evet bir yaprak düşecek Gözlerin ıslanacak Sonra bir yıldız kayacak gökyüzünden Sen doyasıya ben ölesiye ağlayacaksın… Evet bir sözcük kalacak dudakların Elveda diyecek üşüyecek Düşerken sana seslenecek yıldız Tut beni Tut ellerinden ya da kuyruğundan Yakala sana bir şey söyleyecek Duyacaksın Birden coşacak gözyaşların Keşke diyeceksin Bir kez de ben sana söyleseydim… Evet sonra susacak gökyüzü Hıçkırıkları boğulacak Sesi susacak Güneş çıkacak Ve tüm yıldızlar Bir sonraki karanlığa kadar kaybolacak… Evet yıldızlar gene orada olacak Ama bir eksik bir fazla Yine de milyonlarca yıldız içinde Gözlerin bir tek yıldızı arayacak Avuçlarına bakacaksın Titrediğini göreceksin ellerinin Ağlayacaksın Engel olamadığını anlayacaksın ve de buna… Evet son sözü seni seviyorum olacak yıldızın Düşlerinde kalmayacak hiçbir zaman Her an düşüneceksin ki Bir düş değildi hiçbir şey Ve hiçbir şey bu kadar hayal değildi Ne kadar ağlasan da O yıldız eski yerinde olmayacak artık… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıldızlar ve Sen...
Süslü mısralar mı dersin şimdi yazdıklarımın tümüne bir kalemde. Aslında isyan edilmiş bir hayatın haykırışlarıdır onlar… Herkesten ve her şeyden gizlice beslediğim düşler kimi zaman kırılıp kalbime batar; ondandır bu çığlıklar. Kimi zaman her şeyden sakındığım gözlerime batar düş kırıklarım; ondandır bu ağlamalar. Sessizce yanan akşam fenerleri gibi yakıp kalbimi bir köşede bekledim seni her gece. Ondandır bu yalnız kalmalar, içten feryatlarıyla… Bilindik bir hikaye değil tabi ki uğruna yazdığım. Bilindik şeyler basit olur bilirsin. Bilinmedik ve alışılmadık olmalı aşk. Hiç beklemediğin anda çıkıp gelmeli. Darbeler vurmalı kalbine derinden. Öyle ki; ağlatmalı… Buruk ve kırık sevgilerden geçip sonra bir deniz kıyısında oturmalı. O zaman sevmeli çiçekleri. Hatta acıyı bile sevmeli sende. Her şeyden vazgeçebilmeli. Tükenmeli yeri geldiğinde. Bilinmedik bir anda ağzından kaçıvermeli seni seviyorum diye. Apansız. Hiç beklenmedik o anda söylenmeli… Düşünüp taşınmaya hiç vakit ayırmamalı. Ve zamanı kaybetmemeli. Her şeyin bir bedeli var evet. Kimi zaman hayattan vazgeçmek, kimi zaman zamandan… Neyse şimdi yıldızları tutmaya çalışırken en değerli yıldızı tutmuş bir çocuğun mısraları diye değerlendir bu yazdıklarımı. Sana adanmış bir kalple ve sınırsızca; seni seviyorum… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine Aklımda...
Kimi şarkılar düştü aklıma Ateşten bir kor oldu bende Sessiz haykırışların hakkını veremedim Susmakla yetindi dudaklarım Öykündüm sana her öykünün ardından Her sinema perdesinde sen geldin aklıma Aklımın ucunda seni vurduk kalbime… Ve şarkılara düşman oldum *******i Adını sayıklamadılar diye Her birine gül doldurdum saksıların Her saksıda seni büyüttüm sevgilim Yalan oldum gonca gözlerinde Ve ben bir yalanı yaşadım sende… Kimi şiirler düştü bahtıma Seni yaraladılar bende Ve ben her terk edişimde sana adamdım Sana döndü ayaklarım Ve ben her gidişimde sana yandım Ağladım aldandım çocuk düştüm Yaralandı içimde duygular Ve ölmeye yakındı her zaman babalar… Kimi kaldırımlara düştü çocukluğuma Soğuk ve ıslaktı hep yalnızlık Ve biz her şiirde daha da yalnızdık Hiçbir an bakışmadık Ve hiç bir an baş başa kalmadık Ama biz hep yalnızdık Birimiz sigara birimiz dumanıydık Ve biz her zaman ölmeye daha da yakındık… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yitik Anlam...
Bu, adına yalnızlık diyemeyeceğim bir sessizliğin öyküsü. Çünkü hiç bir yalnızlık meleklerden uzak değildir... Sana yazdıklarımdan derleyip toparlayabileceğim en büyük hediye ne olurdu bilemiyorum. Var olduğuna inandığım ve bunca nefestir peşinden koştuğum sen, her defasında karşıma çıktığını sandığım bir efsanesin. Bir insana hediye edilebilecek çok şey vardır belki ama bir efsaneye verilebilecek en güzel hediye galiba bir ömür olurdu. Yani sana adadığım bu yalnızlık hikayesi; koca bir ömür... Bu yalnızlık hikayesinin neresinde meleklerin olduğunu, nerede yıldızlar yakalamam gerektiği ya da onları gökyüzümün neresine yerleştirebileceğimi henüz tam olarak kestirebilmiş değilim. Bildiğim şey hayatımın her dakikasını seni düşünerek geçirdiğim, ki bu da bütün nefeslerimi sana adadığım anlamına geliyor... Umutlar kimi zaman bir yol kenarında karşımıza çıkarlar, kimi zaman ise deniz ortasında ıssız bir adada. Hiç bir ıssız ada ise ıssız sanıldığı kadar ıssız değildir oysa. Melekler vardır o adaya ada olma özelliğini bahşeden... Sularla çevrili bir hayatın her damlasında bir yalnızlık şarkısı söylenir durur. Her dudaktan ayrı nameler ve ayrı sözcüklerle çıkar kimi zaman, bazen en bilindik sözler milyonlarca ağızdan milyonlarca yürekten aynı anda çıkıverir... Her yalnızlığa bir damla su, her damla suya bir şeker tanesi gerekir. Aksi halde bu hayata dağıtılmış zehir zerrelerine derman bulunmaz muhakkak... Şimdi yine düşünüyorum avuçlarımızdan geçen onca dünya malından sonra şu anda avuçlarımızı açtığımızda içlerinde ne var acaba. Mutlak bir yalnızlığın anatomisi elbette. O yalnızlığı yalnızlık yapan şey nedir? Bir buruk tebessüm anında çekilip yıldızlara gönderilen fotoğraflarımız olsa gerek... Belki bir gün o albümdeki buruk tebessümlerimiz yitik anlamlarını bulurlar ve biz de onlara ait oldukları şükran borcumuzu öderiz... Buruk tebessümlerimin, yitik anlamı; dilerim tebessümlerim nefes alırken seni bulur... Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yok Adamım...
Yok adamım yalnızlık değil Öyle olsa çoktan geçerdi Bilinmedik bir hastalık bu Yalancı bir bahar gibi Gelip geçici ömrümde… Bir gün ben de çekip gideceğim Bilinmedik bir an gibi Belki bir hıçkırık gibi Belki solarak giderim Belki yan yatan bir gemi gibi… Yok be adamım anlamsızlık değil Anlamsızlık olsa biterdi Bitmek bilmeyen bu hayat kavgası Kim bilir nerede son bulacak Anlamsızlık deme buna Gel biz buna bilinmezlik diyelim… Belki çare bulurlar bir gün yarama Sevip inandığımız dostlardan Belki bir medet alırız diyorum Sen buna ölüm deme Geri gelirim gün gelince Ağlama, gitmek dönmemek değil… Yok adamım ağlama sakın Delikanlıyı bozar belki gözyaşları Belki gözyaşları çare bulur ama Sen yine de ağlama Gözlerinden yaş, Gönlünden telaş Yıldızlar kadar uzak olsun… Sağol be adamım… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yolcu...
Kalkıp gidiyorsun arkadaş Bir sözün yok hayata Her şeye direnmişsin de Sen de benim gibi Bu yolun sonunda tükenmişsin… Tam bitecek derken Yetişecekken sevgiliye Tam işte orada diyecekken Sevinecekken çocuk gibi Sen de düşmüşsün; benim gibi… Ne kadar zaman geçecek Ne acılar tükenecek kimbilir Ve her kaldırım taşına Adını yazacaksın daha Sürünürken bu yolda… Bitmek yakışmaz bize Tükenmek ayıp değil mi Aman diyeyim bırakma Bu amansız mücadeleyi… Bizler tükenmeyişimizle Vazgeçmeyişimizle kaldık ayakta Bırakmadık yolları Tüketmedik asla ve asla Bu gözü kör umudu… Haydi dostum kalk şimdi Sen de giyin kefenini Yeni bir yol bekler bizi Ölüler ülkesinde bir muamma Gidelim Azrail kardeş Melekler bekliyor bizi… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yorgunum Anne...
Yorgunum. Asırlardan kalma bir yalnızlık içinde, Elimden geleni ardıma koymadan, Daha dün gibi; Her mısrada sen kokan, Her ayrılıkta seni yaşatan, Ve umutları halı altlarına saklatan... Yorgunum anne; çok… Yorgunum. Ölümsenmiş bir deniz gibi hasretin, Kokun dün gibi burnumda hala, Kızgınım sana ve bir o kadar çaresiz, Ellerim o kadar küçük değil... Dudaklarımda sevginin sıcaklığı, Yüreğimde iyinin inancı kalmadı. Tükenmiş bir serçenin kanadı gibi, Usulca çarpıyor yüreğim. Eski heyecanlardan bihaber Yorgunum anne; yalnız… Yorgunum. Öksüzlüğün bağrındaki bir çocuk gibi. Uzaktan gelen her sese kulak kabartan, Öyle mektup bekleyen her çocuk gibi. Kokunu getiren, Birkaç dakika sonra getirdiği gibi götüren, Asırlık hasretlere gebe bir rüzgar gibi. Yorgunum anne; suskun… Yorgunum. Ağlamaklı bir deniz fenerinin ışıkları gibi, Tükenmiş bir ömrün anlamsız nameleri gibi, Zavallı bir yağmurun son demleri gibi, Şehirlere öfkeler düşüren çığlar gibi, Ve ben yorgunum; yorgunum sadece… Yorgunum. Üşümüş ellerim, hangi sıcağı sen zanneder, Ve hangi inanca kulan verir bir daha? Hangi anlamsız şiir beni ben yapar bir daha, Hangi sefil düşman son darbeyi indirir bileklerime? Bilmiyorum anne; yorgunum… Yorgunum. Anlamsızlığın anlamı kadar, Muammalı bir saatin derbeder kordonu kadar. Ve yağmur kadar anne, Ve insafsız bir kahpe kalbi kadar, Sonuna kadar batmışım. Tutsan ne yazar artık ellerimi, Düşüncelerimi dinlesen, Sohbet etsen yeniden, Diriltebilir misin ölü düşlerimi? Ve sökebilir misin, Kalbime batan bu düş kırıklarını? Ben çok yorgunum anne; gidişin kadar… Yorgunum. Ne sen sen olabilirsin artık, Ne de ben eski demlerimde. Zaman da yorgun anne; Çocuklar gibi. Gökyüzü yorgun, Saatler gibi. Yağmur yorgun, Titreyen kuşlar gibi. Ve ben yorgunum ben; Hiç yorulmak nedir bilmeyen ben. Yorulmadan seni seven ben. Her şeye inat ve tüm yaşanmışlıklara rağmen, Yorgunum; seni sevmekten... Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|