![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sürgün Ettim Duygularımı
I -Veda Günü ve Udi- Titreyişin çığlığı saplanır da sigaramın dumanına Göremez yalnızlık koğuşunda feryadımı kör *******, Issız hücreler sığındı gölgelere Gölge kahramanı geceye bakanın Işığın habercisi gölge O, tellerini inletir suskun odalarda O, mefkûre sağanağında şemsiyesizdi ve... Ve artık mey bitti bardağımda Meyhaneler kapandı Kâkülündeki teller inler udim, ben inlerim. Gökkuşağını saramıyor kollarım, sevinmiyor yedi cüceler, Masallara küstüm, şarkılara, sevdalara. Rüyalarım el etti kâhin edasına, Manastırlar inzivaya çekildi, söndü mumları yıldızların, İki adım yaklaştı ardımdan Gölgeler masum, nefes sıcak: Derin bir acı: Sezar’a saplanan hançerdi sırtımdaki... Udi bırakır gövdesini toprağa, yıkılır ateşe Ud susar, mey ağlar Ben yanarım; O kandı udinin tellerinde konuşan O kandı vedanın nahoş gelişi II -Son Sözlerin Katli- Kollarından kavradı argo tevazünün Savurdu onu lüzumsuzluğun emellerine, Serseri kâbus ayyuka çıktı. III -Güneşin Katli- Methiyeler zikrolundu sultanın makamında, Kuşkusuz umuttu şarkın ılık ışıkları, Akşam oldu güneş garbdan vuruldu Hicvoldu övgüler yas saltanatında IV -Keramet- Örümcek ağındaki sinek mutluydu bu sarayından Ve belası kerameti oldu ağ kuranın V -Çocuğun Dünyası 2- Çocuk kendine oynayacak Buldu iki dünya, Birinde tebessüm hâkimdi Kahkaha birinde, İkisinde de oynadı Lakin hiç gülemedi Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|