![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bulamadım
Bunca şiirler yazdım, Tamlayamadım, Dağarcığımdan kelimeler kazdım Bağlayamadım, Kimine ney, kimine sazdım Çalamadım, Söz vardı, müzik yoktu, Anlayamadım, Mısraları göz yaşımla kardım, Ağlayamadım, Gönül bahçe mi açtım Sulayamadım, Hüzne dönüştü çiçekler, etrafa saçtım, Toplayamadım, Hep seni aradım, çok dolaştım, Bulamadım, Meğersem, Ne menem, Şeymişsin, Sen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Burcum Balık
Sana kendimi anlatayım, Ben bir balığım, Çok zordur yaşantım. Bak,gel,gel, yaklaş bana, Gözlerim okyanustur benim, Biri gider,biri gelir, yelkenlilerin. Yaklaş, korkma, daha yaklaş, Saçlarım kömür kokar,is kokar Dolaşır saçlarımda şimendiferler Bak, gel, gel, yaklaş bana, Tuzak gibidir bütün cümlelerim, Anlaşılmam,üzülür hep, sevdiklerim. Bak ellerime,ellerim boş, Ökse kuşlarım yok ki benim Yakalayayım Bağrımın kafeslerini aç, Gördüğün uçuşan kelebeklerim. Ben bir balığım,dedim ya, Korkma,yaklaş,yaklaş bana. Ayaklarım gezerken,Rusya da, Çin de, Musul da Gövdem,gezer,Kahire de, Gana da, Sudan da. Ben bir balığım, Neylesem vaz geçememki kaderimden Tanrım bile pişmandır, Esel'inden. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Burkulmalar
Gün burkulmaları başlar sancılı Gece düşünce aklımızın köşelerine Akıp gitmiştir aydınlığın saatleri Anılar defterimizin güncelerine. Bocalamalar içinde yarın planları Olurlar, olmazlar çarpışır sıkıntılı Susuşlarımız bin soru bin cevap taşır Yarına ulaşmak hevesiyle. Gül yaprağına damlayan su misâli Günü noktalar bir veda öpücüğü Karışır arzulu beden kokularına Ten sarmaş dolaş, akılsa isyanlarda. Gecenin ağır örtüsü örterken aydınlığı Ayrılık saatleri dönüşür sessiz bakışmalara Gözlerde sevecen parıltılar Ertelenir yeni sabahlara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bütün Bu Şiirlerde Seni Yazarken
Bütün bu şiirlerde seni yazarken Kendim kayboluyorum derinlerde Çaresiz mısralarda seni ararken Her bir satırım işlenirken ince, ince, Titrerim, incinirim, kıyılır içim, Yüreğim ha koptu, ha kopacak her gece, Nedir bu tufan, nedendir bu yangın, Her dakikam, her saniyem, çözümsüz bilmece, Gözlerim telefonunda telef Kulağım, ayak sesinde kapı zilinde Gelmez ve gelemezliğini beklemelerdeyim. Bağışlanmaz karanlıklarda intiharımsın Sebepli, sebepsiz korkunç katliamımsın, Bütün bu şiirlerde seni yazarken Şu yarım kalan mısralarımı tamamlasam, Neyim, kimim, nesin, kimsin anlasam, Çıkarım derin kuyulardan uçurumlardan Kimbilir, Dalarım, gözlerinin enginlerine, Çözülür gider belkide Bu karmaşık, çözülmeyen bilmece |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhur Karaca'ya
İstanbuldayım dedin telefon da, Bir ricam olacaktı senden, Söyleyemedim, Utandım, Oysa söylesem, Anlardın. Boğaz vapuruna bin diyecektim, Yıllar var İstanbula gidemedim, Hani dilenci vapuru derlerdi ya, Her iskeleye yanaşır, Biniver işte o vapura, Bir simit al, lütfen bir çay iç, Bak iyice etrafına. Okul formalı birini görürsen, Lise defterleri kucağın da, Saçları güverte de savrulan, Bilki lise aşkımdır, Yüreğimin tam ortasın da ağlayan. Mutlu olduğumu söyle, sorarsa beni, Dostça bir selamımı söyle emi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çapkın mimar
Projesi yok bunun güzelim, Bu aşk arazisi imarsız Gönül tapulu ama, Yapı,mühendissiz,mimarsız. Kime derler demiştin çapkın Çapkın,çapkın bakarken, Aynalara mı dargınsın Bakıpta yürek yakarken. Çapkın güzelim,bakışların çapkın, Bak bakalım,yüreğim böyle atarken Duruyormu yerinde senin aşkın. Biliyorum,gücüm yetmez seni kapmaya, Devam et yine de güzelim Çapkın,çapkın bana bakmaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çaresizim
Sensizlik bir çığlık gibi, Büyüyüp, yükseliyor içimde, Karabasanlar dizi, dizi, Hıçkırıklar birikmiş sesimde. Çaresizim, Kırık kanatlıyım, Gövdem yuvarlanıyor acılar içinde, Her bir yanım kan içinde, yaralıyım, Akılsızım, fikirsizim, kara sevdalıyım. Soluğum kesilmeden geliversen, Bitecek bu çaresizlik ve özlem Şu karşıdan aniden çıkıversen Yüreğini bana teslim ediversen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çekirge
Bir çekirge gibi sıçradığında gönlüm Dönüp bakıp sırıtıyordunuz Siz kazarken kör köstebek gibi toprağı Ben zıpladım Mavi gökyüzünü Yerdeki yeşili yakaladım. Devam edin uğraşın kara toprakla Mal mülk edinin tıkanırcasına Ayağım her seferinde Bastıkça tepenize Yerniden yeniden sıçrayacağım Çekirge bir çekirge iki çekirge üç Sıçrar diyeceksiniz Umurumda bile değilsiniz. Yaşamak sizin tarifinizdeki gibi Gırtlaklamaksa birbirini Sıçrarken ölmek isterim Sıçanlar gibi toprağın altında değil Üzerinde insan gibi kardeşce oturmak Sizin gibi yaşamaktansa Özgür ve namuslu çekirge olarak yaşamak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çınar Ağacına Konan Kuş
Çınar ağacına konan kuş, Yarimden haberin varmı? Aylar var hasretim, Yollarda rastladın mı ona? Güzel kuş, canım kuş, Gitti gideli, Gönlümün kapısı örtük, Omuzlarım çökük, Güneyden geliyorsan, Hemen tanırsın görsen, Selvi boylu, Ceylan bakışlı, Yüreği bana nakışlı. Çınar ağacına konan kuş, Hele bir daha bakıversen, Üç kere ötüver, Yarimi görürsen |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çıt-Çıt
Bir avuç çekirdek aldım, Tuzlumu, tuzlu, Oturdum duvar üzerine, Çıtlıyorum, hızlımı, hızlı. Çıt, çıt, çıt, Seni seviyorum, Çıt, çıt, çıt, Seni çok seviyorum, Çıt, çıt, çıt, Bütün çıtlar, Seni sayıklar. Çıt,çıt, çıt, Çekirdek bitti, Ağzım da tuz Sevdan bitmedi, Çıt, Son çıttı bu, Seni seviyorum |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|